Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אולי תרד מפונטו ספייס? הרכב לא כזה אמין, יש הרבה רכבים שיותר אמינים ויותר משתלמים

זוסוקי בלנו, מזדה לנטיס, הונדה סיויק, ועוד.. רכבים שעולים קצת יותר אבל גם הרבה יותר אמינים ומוצלחים.

אולי תרד מיפניות? :wink:

ברור שיש עוד רכבים, פשוט פותח האשכול רוצה פונטו וזה מתאים בול. זה רכב אמין מאוד, אך רגיש לזלזול והזנחה. שאלה קטנה אליך - למה לקנות רכב ישן בן 17-20 אבל שיהיה יפני, במקום ללכת על אירופאית ולקבל שנתון מתקדם? באותו הכסף של סיוויק 96' אתה תקבל אירופאית 01'-03' ועוד יישאר לך עודף..

*לא בא לריב איתך, רק רוצה להראות לך נק' מבט קצת אחרת משלך.

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם

שוב תודה לכולם. כול תשובה ותשובה נותנת לי עוד רעיונות וחשיבה.

לעניינינו....

500 שקל בחודש סגור על ביטוח+ טסט

עוד 200 שקל לדלק( אני באמת, באמת נוסע קצת... חישבתי שוב)

200 שקל לטיפולים למינהן

יוצא כ900 שקל.

אני יקח בחשבון שזה יכול להגיע ל1000 שקל גם לחודש, אך חודש אחר זה יכול להיות 700 שקל ופחות.

יש לי שאלה, לגבי צמיגים ומצבר? כמה כבר כתבו שאלה דברים שיכולים להתקלקל ביום בהיר אחד והם יקרים.. מאוד..

למה ? למה שזה יקרה? מה תוחלת החיים של מצבר או צמיגים ?

מישהו אחר אמר שכול כניסה למוסך. אפילו לחלק קטן תתחיל מ300 שקלים ....

ואני אומר , למה?! אני קונה רכב כבן 10-11 שנים.. ממש לא מתכוון לטפל במוסך מורשה ולא מתכוון להחליף חלקים חדשים אלא מפירוק וכדומה.. זה לא אומר שאני לא ישמור על הרכב במורה הכי טובה שאני יכול, פשוט אני לא יטפל בו בסכום כאילו שהיה רכב חדש.

תודה שוב לכולם

ואשמח לעוד דעות

פורסם

ספק אם רכב שנמכר ב6~7 אלף נועל רביעיה טרייה וזהה של צמיגים איכותיים. כל מי שקונה רכב כזה מטפל בו "ממש לא מתכוון לטפל במוסך מורשה ולא מתכוון להחליף חלקים חדשים אלא מפירוק וכדומה..". זה סיפור של כ1200שח.

כנ"ל מצבר - "אם הרכב מניע אין סיבה להחליף", גם אם המצבר בן 5/6. כ600שח למצבר איכותי.

טיפול ראשוני רשמת 1~2 אלף, איך אדוני הגיע לסכום הזה? אם צריך לעשות טיימינג? אם כל הבולמים, בלמים, משולשים, ציריות גמורים? מה עם תושבות? (טיפול שבכיף יכול להגיע ל5 אלף לכל הדברים האלה)

אתה חושב שתחליף שמן ופילטר ופה זה ייגמר. אתה טועה.

200שח בחודש לטיפולים? הצחקת.

מישהו פה הקצין ואמר שחלילה ילך ראש מנוע בשבוע הראשון (לך תדע..) זה 3 אלף שתחלק לתשלומים לשנה. כמובן שהתשלומים האלה יצטרפו לכל הדברים שציינתי קודם שגם ככה החלפת, והופ הנה יש לך יותר מ1500שח באשראי בתשלומים כל השנה.

אתה אופטימי, וזה יפה. אבל אתה קונה פה איטלקייה בת 12 שראתה ימים טובים יותר, ותוחזקה בהתאם מאז. לא סובארו ג'אסטי/DL שנוסעת על שמן צ'יפס ופיפי של גמלים ברדיאטור.

נ.ב.

עוד לא הוצאת רישיון נהיגה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לפי הבחור שמעליי עדיף לקנות חדש בניילון וזה יוצא יותר זול מאוטו בן 10, כאילו שאם יש לי תקציב של 30 אלף רק אז אני יכול לקנות רכב בשווי של 7? אתה מגזים.

נתחיל מזה שהשנה הראשונה עם הרכב תמיד הכי יקרה, להתאים אותו קוסמטית עבורך, ריפודים רדיו שטויות, לסדר את המכניקה ועשות תחזוקת מנע, בדרך כלל השנה הראשונה תמיד מסתכמת בסכום גדול.

בכל מקרה רביעייה של צמיגים זה בין 800--1300 ואפשר להשיג אפילו בפחות, מצבר זה 150-450, טיפול זה 300-400 ברקסים זה 300 עם רפידות ודיסקים, קלאץ זה 800 בולמים עוד 800 ואפשר גם בפחות, הרכב ממש זול לתחזוקה.

תמיד אפשר ליפול, גם אם תהיה לך רביעייה חדשה אתה יכול ליפול על פנצר, גם אם תוציא את הרכב מפחחות יכולים לעשות לך פגע וברח עם פול טריילר, אבל אם תיקח מקרי קיצון לא תקנה בסוף אוטו ותלך כל החיים ברגל.

תקנה פונטו, אחרי שתעשה לה בדיקה!! תקבל הצעת מחיר מהמוסך כמה יעלה לתקן את כל הליקויים שיצאו בבדיקה, חלק לתשלומים שיתאימו לגובה התקציב החודשי וסע לשלום, תמיד יכולות לצוץ הפתעות ותמיד טוב שיש כסף בצד על כל מקרה, לרוב, אחרי בדיקה ותיקון כל הליקויים הסיכוי להפתעות קטן משמעותית.

פורסם

א. יש להתחשב בהוצאה של הרישיון כהוצאה כספית במידה ואתה ממן אותה.

ב.בלי קשר לסוג הרכב ובמיוחד לרכב שנמכר במחיר נמוך מידי זאת הוצאה שאי אפשר להעריך אותה כספית עד לרגע תהליך הרכישה.

ג.יכול להיות שידני לא יתאים לך אז אין טעם להנעל על דגם כלשהו כעת ורק לקראת סוף הוצאת הרישיון להתחיל לחפש דגם שיתאים לך בתקציב.

ד.לא לפחד לחפש גם רכבים אירופאים אחרים במיוחד בשנתונים כאלה שאמינות זה כבר עניין של מזל.

ה.אם רמת נסיעות קטנות אפשר גם לבדוק מעבר לדו גלגלי.

ו.דרך צלחה בחוויה המוטורית שלך.

פורסם

תודה רבה לכולם

ותודה רבה מאוד לdj dani!

אם אפשר לשאול אותך, מה ההוצאות על הפונטו שלך בתקופה שהיא אצלך?

ועוד שאלה שרציתי לשאול, הכוונה שאומרים ישור קו, כלומר זה לבחון את הרכב במוסך ולתקן את הליקויים שנמצאו כן ?

ערב טוב

פורסם
תודה רבה לכולם

ותודה רבה מאוד לdj dani!

אם אפשר לשאול אותך, מה ההוצאות על הפונטו שלך בתקופה שהיא אצלך?

ועוד שאלה שרציתי לשאול, הכוונה שאומרים ישור קו, כלומר זה לבחון את הרכב במוסך ולתקן את הליקויים שנמצאו כן ?

ערב טוב

כן, זאת המשמעות של ישור קו.

תראה, להחזיק רכב זה דבר כיפי! אני למשל לא מרוויח הרבה, ויש לי עוד הרבה דברים לשלם עליהם, ואני מתגייס בנובמבר, והיו אצלי 2 רכבים, פורד פיאסטה שהייתה קלה נ-ו-ר-א לאחזקה, ועכשיו הונדה סיויק שקצת יותר קשה. אני לא רואה את עצמי בלי רכב, ההפך, בצבא, שאני אקבל משכורת זעומה של 750 שקל בחודש אני אשתדל להחזיק את הרכב doesnt matter what, כי רכב, מבחינתי לפחות, זה לא רק פח על 4. זה נוחות, זאת נגישות, זאת גמישות.

בא לי לקפוץ לעיר אחרת באמצע הלילה אל מישהי? לא צריך לקוות שיש קווי לילה או לחכות לבוקר. נכנס, מפתח בפנים ונוסע.

כמו סוס שרתום לעגלה, ורק מחכה לך. וזה מה שאני אוהב ברכב וזאת הסיבה שאני בכלל נמצא בפורום הזה, אני חובב רכב, חובב נסיעות.

במידה וכן קיים אצל התקציב, לא באופן גבולי, ואתה ממש רוצה - לך על זה. אבל תשאל ותתייעץ פה, יש פה חבר'ה מדהימים שיכולים להוות לך יועצים לרכישה טובה.

אגב, אל תשכח, לפורום קוראים "יעוץ ברכישת רכב", ולא "רכישת רכב", ככה שאם תראה פה אנשים שמציעים לך לא לקנות למשל, אל תחשוב שהם אומרים את זה בכוונה בשביל להרוס לך - אלא מייעצים לך מה כדאי ומה לא.

בהצלחה

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

עלות האחזקה אצלי שונה מכיוון שאני כמה שנים מעלייך ומשלם פחות בביטוח והנסועה שלי היא פי 10 משלך בחודש.

תתקשר לסוכן ביטוח וקבל הצעת ביטוח שתחולק ל12 חודש.

קח בחשבון שיש טסט בעלות של 900 שקל.

טיפול שנתי בעלות של 300-400.

מלבד זאת זה אתה והמזל שלך, כמו שאמרתי, תקנה רכב רק אחרי בדיקת מוסך, ואחרי שהתיקונים שדרושים יוערכו בשקלים ע״י המוסך ותבצע אותם.

אין סיבה להפתעות, אבל תמיד יש תחזיקה שוטפת, פתאום צמיגים או מצבר או קלאץ, אלו דברים שמחליפים אחת לכמה שנים, בכל מקרה, נגיד בשנה הראשונה נפלת על צמיגים מצבר וקלאץ במכה אחת שזה בערך הוצאה של 2000 שקל, אז הוצאת 2000 אבל יש לך שקט ל3 שנים מהבחינות האלה, אני לא רק חושב שאפשר להחזיק את הרכב הזה בתקציב שלך, אני יודע כי הצלחתי גם בהרבה פחות.

היה לי חודשיים שהוצאתי בהם 5 אלף שקל ביישור קו מתמשך, ואז 10 חודשים של שקט, והשקט הזה יימשך לכמה שנים מבחינת מה שהחלפתי, אבל הוצאתי 5 אלף ופתאום המצבר החליט שהוא מת לי, 100 ק״מ מהבית ביום שבת, גם זה קורה, אז החלפתי מצבר והנה יש לי שקט מהבחינה הזו לעוד כמה שנים.

אני יחזור ויאמר, אני חושב שתלך על זה.

פורסם

לפי דעתי אם לא תעמיד לרשותך סכום של לפחות 15000(לא מתאר שתצטרך מעבר לכך עם פונטו) אין טעם לנסות לרכוש רכב.

גם כן על תשכח שאוטו אמור לשרת אותך לא אתה אותו,לכן אין טעם להחזיק אותו אם אתה כל היום עובד בשביל לממן אותו ולא נהנה ממנו.(אלא אם כן אין רכב בבית ויש צורך ברכב).

עדיף לפעמים לשלם במעמד הקנייה קצת יותר בשביל רכב יותר איכותי מאשר לשלם במוסך את ההפרש.

• תוכן חדש...