Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכולם

אני בעוד חצי שנה מתכוון לקנות רכב ראשון. אני יהיה בן 17.

הרכב שאני מתכון לקנות הוא פונטו ספייס משנה 2001-2003.

שעלותו בסביבות 6-7 אלף שקל + 1-2 אלף שקל ישור קו.

אני מרוויח כ2000 שקל בחודש.

הון התחלתי של 7-9 אלף שקל יהיה לי מחסכונות.

הנסיעה החודשית שלי הינה כ250 קמ כלומר פחות מ3000 קמ בשנה.

שלפי החסכוניות של הספייס, זה מסתכם ב100-150 שקל לדלק.

ביטוח אני עושה חובה, נהג חדש, נהג צעיר וג.. כמה בערך יעלה לי הביטוח ?

בנוסף, אילו עוד הוצאות אני צריך לשקלל בחישוב שלי ? טיפולים ? דברים שיצוצו ?

אשמח לעזרה מכם

תודה

פורסם

א' כל, הנסיעה החודשית שלך לא תיהיה 250 ק"מ - סמוך עלי.

אתה באמת מאמין שאתה תיסע בממוצע 8 קילומטר ביום? עדיף כבר ללכת ברגל.

עם נסועה כזאת עדיף לקחת אוטובוס, יותר זול.

משמע, כל מה שקשור לדלק - עולה.

ביטוח חובה וצד ג' יעלו לך באיזור ה5 אלף, 100 לפה, 100 לשם, זה המחירים.

תוסיף טיפולים, דברים שיצוצו וכו'.. ביחד עם הרכב עצמו, זה עסק לא זול.

עם משכורת של 2000 לחודש אפשר להחזיק רכב, אני לא אומר שלא, אבל קל זה לא יהיה.

מה שגם כנראה אין לך רישיון ועוד לא עברת טסט.. בינתיים חכה שתסיים עם הרישיון ואז תתחיל לחשוב על רכב.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

עם משכורת כזאת לא קונים רכב, במיוחד לא בשביל 3000קמ בשנה.

אני בטוח שאת ה8קמ היומיים האלה אתה יכול לעשות באוטובוס.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

תחילה. בשונה משאר המגיבים כאן, אני לא אשלח אותך ללכת ברגל. (או יותר גרוע, אוטובוס)

בנוסף, לדעתי, זה פסול שחברי פורום כאן נכנס אחד לשני לכיס בכל אשכול,

כן כדאי, לא כדאי. זה עיניין שלו מול הארנק שלו.

בכל אופן. הפיאט שאתה עתיד לרכוש, כמו שאתה בוודאי יודע זולה במיוחד לתחזוקה.

חלפים יש בשפע במחירים לכל כיס.

כפי שכבר נאמר, ביטוח חובה (לפי מחשבון ביטוח) אמור לעלות לך סביבות 4.5K (חובה+ג) כנראה לאזור ה 5 אפילו.

תחזוקה הגיונית, מכאנית בלבד. לא צריכה לעלות יותר יותר מ-2,000 ש"ח לשנה ברכב שטופל ברמה סבירה.

דלק. פתאום כשיש רכב, יהיה טרמפים פה ושם. וכנראה שתהפוך פתאום לקצת יותר עצלן :roll:

משהו כמו 250 ש"ח בחודש זה חסכוני מאד.

לסיכום 420 (ביטוח) + 170 (תחזוקה) + 250 (דלק) - 840 ש"ח להוצאות חודשיות לרכב.

שמע לי, זה מחיר סביר מאד. תתכונן אפילו ל-1,000 בחודש.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אני מחזיק רכב שקצת יותר זולל דלק, וההכנסה שלי היא 2500 ש''ח בחודש, זה אפשרי, מאוד בעיקר אם לא נוסעים יותר מידי. טיפולים זה פעם בתקופה.. ביטוחים זה פעם בשנה, ומה שנשאר זה רק הדלק, ושטויות שתרצה להוסיף לרכב שזה כבר לא קשור לתקציב הרכב.

באמת לא צריך לתת תגובות של עדיף לך כבר אוטובוס, כי זה לא נותן כלום, זה פורום המלצות על רכב, ולא על כמה כסף ישאר לך בסוף החודש.

אני בטוח שיש לו עוד קצת כסף מהצד, מתי שהוא יסיים את תשלומי הביטוחים, ישאר לו רק עניין הדלק, ואם הרכב טופל ויטופל כמו שצריך לא אמורות לצוץ בעיות מיוחדות.

סהכ''ל מדובר ברכב זול מאוד ודיי חסכוני.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם
תחילה. בשונה משאר המגיבים כאן, אני לא אשלח אותך ללכת ברגל. (או יותר גרוע, אוטובוס)

בנוסף, לדעתי, זה פסול שחברי פורום כאן נכנס אחד לשני לכיס בכל אשכול,

כן כדאי, לא כדאי. זה עיניין שלו מול הארנק שלו.

בכל אופן. הפיאט שאתה עתיד לרכוש, כמו שאתה בוודאי יודע זולה במיוחד לתחזוקה.

חלפים יש בשפע במחירים לכל כיס.

כפי שכבר נאמר, ביטוח חובה (לפי מחשבון ביטוח) אמור לעלות לך סביבות 4.5K (חובה+ג) כנראה לאזור ה 5 אפילו.

תחזוקה הגיונית, מכאנית בלבד. לא צריכה לעלות יותר יותר מ-2,000 ש"ח לשנה ברכב שטופל ברמה סבירה.

דלק. פתאום כשיש רכב, יהיה טרמפים פה ושם. וכנראה שתהפוך פתאום לקצת יותר עצלן :roll:

משהו כמו 250 ש"ח בחודש זה חסכוני מאד.

לסיכום 420 (ביטוח) + 170 (תחזוקה) + 250 (דלק) - 840 ש"ח להוצאות חודשיות לרכב.

שמע לי, זה מחיר סביר מאד. תתכונן אפילו ל-1,000 בחודש.

אתה קצת מדבר שטויות.

אתה לוקח ממוצע, מה יקרה אם למשל, במקרה, ילך לו סטרטר? זה 400 שקל שיפוץ. לא חישבת עלות טסט שנתית. ביטוח ב4.5 לא תמצא, רק מעל 5 אלף בהתחייבות. ולא כל החברות נותנות 12 תשלומים.

250 שקל דלק בחודש? רק אם אתה זקן שיוצא פעם בשבוע לקניות. 250 אולי יספיקו לשבועיים. גם אני חשבתי כשקניתי רכב שאני לא אסע יותר מדי, אבל כשיש רכב פתאום כל הזדמנות לוקחים אותו, תקפיץ ל400 לחודש, אנחנו בישראל, לא בארה"ב.

תחזוקה יכולה להיות יקרה, אתה לא יכול לדעת מאיפה זה יבוא.

בקיצור, אף אחד לא יכול להגיד לך כמה זה יעלה, יכול להיות שתיפול על רכב שתוחזק באופן מדהים ולא תצטרך לשלם בכלל על תחזוקה.. יכול להיות שתחליט לקחת את הרכב בסופ"ש רחוק, אין מחיר קבוע.

הפיאסטה שאני מוכר גם אמינה בדיוק כמו הספייס ואף יותר (רכב כ"כ פשוט שאם משהו מתקלקל צריך להגיד תודה שהוא בכלל הגיע למצב כזה) והיא עלתה לי יותר.

אגב - מה רע באוטובוסים? אני לא מבין, אם הוא אומר שהנסועה שלו היא 250 קילומטר בחודש, משמע, כמעט ולא לצאת מהעיר, חסר אוטובוסים? עם כל הכבוד אמנם התחבורה הציבורית היא לא בשמים אבל היא כן מספיקה בשביל להגיע 8 קילומטר ממקום למקום, יעילה יותר ואף זולה בהרבה יותר.

לא יודע מה אתכם, אני מחזיק ברכב, ואפילו שנים, אבל אם יש מקום בתוך העיר שאני רוצה להגיע אליו, אני פשוט אקח אוטובוס. גם חסכוני הרבה יותר (באיזור ה5 שקל לנסיעה) וגם פחות בלאי.

פשוט חבל שבן אדם יקנה רכב שיעמוד בחניה ולא יוכל להחזיק אותו. לא צריך לחשוב רק "לקנות לקנות!" אם קונים, לקנות חכם

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

אם פות"ש מנסח את שאלתו עם דגש על העניין הכספי שבהחזקת רכב, מן הראוי שיקבל תשובה עניינית ואובייקטיבית ככל האפשר, ולא רק "יאללה תקנה תגשים חלום! אני פעם החזקתי סוסיתא מ60 לירות בחודש גם אתה יכול!".

לשעבד ככה סתם 50%~75% מהמשכורת החודשית בשביל לנסוע 8קמ ביום זה מצחיק.

יודעים מה? אני די בטוח שיותר זול לעשות את ה250קמ החודשיים האלה עם מונית ספיישל אפילו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אז מה אתם אומרים לו בעצם אל תקנה רכב?

יש יותר טוב מרכב תגידו לי?

אתם הייתם מעדיפים למכור את הרכב שלכם ולנסוע באוטובוסים? כדי לחסוך?

לאחי יש סוזוקי אלטו 2011 ידנית האוטו רק מריח דלק, אבל למרות זאת הוא מעדיף לנסוע ברכבת לעבודה.

אפשר להבין אותו בגלל הפקקים של הבוקר, והרכבת מביאה אותו עד לעבודה אז פה אפשר להבין מה הסיבה.

אני למשל כרגע לא עובד, אך מסתדר, אבל איך אפשר בלי רכב?

אם פתאום בא לי לנסוע לאן שהוא? ברור שאני יעדיף להניע את הרכב ולנסוע לאן שבא לי, מאשר ללכת לתחנה ולחכות לאוטובוסים.

אבל הכל תלוי מהם הנסיבות, ברור שאם יבוא לי לנסוע לתל אביב (מחיפה) אז עדיף לי כבר ברכבת

כמו שעדיף לאחי לנסוע ברכבת לעבודה מאשר להתקע בפקקים על הבוקר ולאחר לעבודה.

אבל לנוחות, לפרטיות, אין כמו רכב פרטי, עם כל החרא של הדלק ולפעמים הפקקים והנהגים המעצבנים זה עדיף (כמובן לא בכל המצבים מהסיבות שכבר ציינתי)

פורסם

תודה רבה לכולכם חברים.

לגבי הנסיעה היומית היא באמת תיהיה בכיוון של 6-8 קמ ליום. לא יהיה לי זמן לסוע יותר. אני יחסית עסוק רוב שעות היום.

נוסף לכך 420₪ לביטוח וכ80₪ לטסט שנתי = 500 שקל. לזה אני יוסיף כ100-200₪ לדלק. ולכול זה תיקונים.

התיקונים זה מה שמציק לי. הרבה אומרים לי שהאוטו מעולה ואמין, וגם אם קורה משהו אז הוא נפתר בקלות ובזול.

חלקכם אומרים שתיקון פשוט יכול להגיע ל400₪.

שוב, אני לא יידע איזה סכום לחשב כתיקונים בלתי צפויים ???

לסיכום יוצא לי 600-700 שקל בלי תיקונים

אני הכנתי את עצמי ל800₪ בחודש

מה אומרים ?

פורסם

החישוב שלך מאוד מאוד אופטימי.

מציע לך לחשב את ההוצאה על פי "המקרה הגרוע מכול"

אתה אולי תסע 6-8 קילומטר ביום, אבל מה עם סופ"ש? אתה חושב שאתה לא תיסע? אתה עכשיו חושב ככה, חכה כשיהיה לך רכב.

תחשב את הנסעיה החודשית שלך לסביבות 400 קילומטר= סביבות ה-250 דלק

ביטוח+טסט= 500

תיקונים-אני לא יודע על איזה סכומים חשבת, אבל תתרגל לזה שכול כניסה למוסך,אפילו על דברים הכי שטותיים שיש, מתחילה בסביבות ה-300 שקל. דברים גדולים יותר זה גם יכול להגיע ל-3000-4000 שקל.

זה מבלי לחשב דברים בסיסיים(בתכונת הכי זולה)- צמידים -1000 שקל, מצבר -600 שקל.

ומכאן גם לגבי הרכב שתקנה : אני לא יודע כמה אתה בקיא ברכבי יד שניה, אבל הסיכוי שתמצא פיאט ב-6-7 אלף שהיא שמורה - הוא שווה ל-0. ולקנות פיאט(ובכלל כול רכב) שהיא לא שמורה זה משהו שלא הייתי ממליץ לך לעשות.

בכול מקרה תכוון לך עלות אחזקה יותר ריאלית של סביבות ה-1000 שקל בחודש. אם יהיה פחות אז הרווחת.

פורסם

אתה צריך להתכונן לכך שישנם חודשים שכל המשכורת (ואפילו יותר) תלך למען הרכב וישנם חודשים שלא תוציא כלום חוץ מדלק.

לדעתי הממוצע להחזקת רכב הכי זול הוא 1,000-1,500 ש"ח בחודש.

עכשיו תשאל את עצמך האם אתה מוכן לקום בבוקר לעבוד בשביל להחזיק את הרכב?

אם אתה הולך לעבוד כל השנה תמורת 24,000 ש"ח והוצאת על הרכב 12,000-18,000 ש"ח, האם זה שווה את החזקת הרכב.

אני עונה על השאלה ב "כן" כי אני חולה הגה שלא מוכן לנסוע לשום מקום באוטובוס.

בהצלחה בכל מקרה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

קודם כל - אם הוא רוצה להחזיק רכב (הוא הגיע לפורום של חובבי רכב ) תנו לו קצת שמחה, לא?

כל מה שנאמר כאן על עלות חודשית בסיסית של 1000-1500 ש"ח הוא ריאלי לגמריי, פה ושם יכול להיות תיקון גדול יותר אבל זה מתקזז עם החודשים שאתה לא מוציא כלום חוץ מדלק.

לגבי ה-8 ק"מ שלך, נסועה באמת נמוכה אבל אני בטוח שהיא תיהיה הרבה יותר גדולה. ברגע שיהיה לך רכב, אני בטוח שלא תוותר על ים בסופ"ש עם חברים, או נסיעה לכינרת לכמה ימים :-P

זה עוד רחוק, אבל דברים חשובים צריך לבדוק ברכב - נוזל קירור בלבד, אם אתה רואה מים תתרחק. חפש ספייס עם היסטוריית טיפולים - זה ייתן לך השקפה על עברו של הרכב וכתוצאה מכך על עתידו. תבדוק אם הצמיגים לא שחוקים (סט חדש במקרה הזול ביותר יכול להגיע בכיף ל-1500), ההגה תקין (בעיה שקיימת בפונטו, תיקון כבד יחסית).

בהצלחה בלימודי הנהיגה ובטסט, אני מאמין שעוד נשמע ממך ברגע שתקנה :wink:

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם
קודם כל - אם הוא רוצה להחזיק רכב (הוא הגיע לפורום של חובבי רכב ) תנו לו קצת שמחה, לא?

כל מה שנאמר כאן על עלות חודשית בסיסית של 1000-1500 ש"ח הוא ריאלי לגמריי, פה ושם יכול להיות תיקון גדול יותר אבל זה מתקזז עם החודשים שאתה לא מוציא כלום חוץ מדלק.

לגבי ה-8 ק"מ שלך, נסועה באמת נמוכה אבל אני בטוח שהיא תיהיה הרבה יותר גדולה. ברגע שיהיה לך רכב, אני בטוח שלא תוותר על ים בסופ"ש עם חברים, או נסיעה לכינרת לכמה ימים :-P

זה עוד רחוק, אבל דברים חשובים צריך לבדוק ברכב - נוזל קירור בלבד, אם אתה רואה מים תתרחק. חפש ספייס עם היסטוריית טיפולים - זה ייתן לך השקפה על עברו של הרכב וכתוצאה מכך על עתידו. תבדוק אם הצמיגים לא שחוקים (סט חדש במקרה הזול ביותר יכול להגיע בכיף ל-1500), ההגה תקין (בעיה שקיימת בפונטו, תיקון כבד יחסית).

בהצלחה בלימודי הנהיגה ובטסט, אני מאמין שעוד נשמע ממך ברגע שתקנה :wink:

אולי תרד מפונטו ספייס? הרכב לא כזה אמין, יש הרבה רכבים שיותר אמינים ויותר משתלמים

זוסוקי בלנו, מזדה לנטיס, הונדה סיויק, ועוד.. רכבים שעולים קצת יותר אבל גם הרבה יותר אמינים ומוצלחים.

פורסם

לפי הקילומטרז' שלך תצטרך טיפול רק פעם בשנה, עלות של כ300-400 ש"ח.

טסט עולה 900 (אגרה+מכון)

ביטוח יעלה לך 5000 ש"ח+

דלק לא יהיה קריטי בשבילך בכלל, וגם אם הנסיעה שלך, הכל יכול להשתנות ופתאום שיש אוטו הרבה משתנה, בכל מקרה, גם 5000 אלף בשנה זה לא הרבה בכלל והדלק לא יהיה מורגש.

האמת, שמניסיון עם ספייס מיושרת קו, מאז היישור קו שהשקעתי עליו כ5 אלף ש"ח (תחזוקת מנע פדנטית) לא היו תקלות, טיפול בזמן והאוטו כמו שעון.

אבל שוב, יש פה מישהו שעשה יישור קו לספייס ב3 אלף שקל, ואחרי חודשיים נפל בעוד 3 אלף ראש מנוע, you never know.

מה שאני מנסה להגיד זה שאף אחד לא יכול להבטיח לך שתוכל להחזיק רכב במשכורת כזו, אבל עובדה שאנשים מצליחים, אם לא תקח את הסיכון לא תדע, תשובה חד משמעית לא תהיה פה.

ושוב, יש בלאי טבעי שלא נכלל ביישור קו, מצבר שמת ביום בהיר, תאונה חס וחלילה שאין מקיף, פתאום בא לך רדיו דיסק, איזה כיסוי נחמד, שלא תחשוב שאתה קונה אוטו וגמרנו.

• תוכן חדש...