Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 166

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הדגמים שעברו מתיחת פנים מצויידים בפנסי קסנון מקוריים ובבקרת יציבות. לדעתי זהו אחד המקרים הבודדים באלפא רומיאו שמתיחת הפנים אשכרה נראית טוב יותר מהמקור.

לדעתי דווקא הזו שלפני מתיחת הפנים נראית יותר טוב...

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נכון שכל רכב רגיש לתחזוקה לקויה אבל זו רגישה שבעתיים בעיקר במכלולי מנוע/גיר.

מנוע מאוד רגיש להתחממות ולו הקלה ביותר שעלולה לפתוח קסקדה של תקלות יקרות מאוד.

אשמח לדעת על מה אתה מבסס את הקביעות הנ״ל.

הגיר האוטומאטי בעייתי, זה נכון וכבר נכתב כאן.

מהיכן הקביעה שהמנוע רגיש? ובמיוחד להתחממות?

יש למנוע הזה כמה מאפיינים, עמידות ואמינות היא אחת הבולטות, לרבות להתחממות.

ולדעתי כל השרשור הזה הפך לדיון אקדמי בין חובבי המותג, הפותח נבהל מזמן ונס על נפשו :shock:

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אבל המנוע או יותר נכון הראשים ב 166 שונה, ולכן הניסיון שלך עם ה164 פחות רלוונטי.

שמעתי מהמכונאי שלי סיפורי זוועה על 166 שמשאבת המים שלה נגרסה, המנוע רתח עד הקו האדום ובקושי היה ניתן לשלוף את המשאבה, אבל לאחר החלפתה המנוע עבד כרגיל.

זה מקרה קיצוני אבל כל המכונאים מהתחום ששוחחתי איתם מסכימים שהמנוע הזה עמיד מאוד בכלל ובמיוחד להתחממות.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

עמיקם כתב:

מעבר לזה, קרוזרית נחמדה אבל לא משהו עם התנהגות שאתה מצפה מאלפא.

עמיקם, אני לא מסכים לגמרי!

אתה צריך סיבוב באוטו שהיה של מארק, ביחד עם נהג מתאים :-) (לא אני...) ותראה שהתנהגות כביש של הרכב הזה לגמרי לא בגדר "קרוזרית נחמדה". האוטו נכנס לסיבוב ויוצא ממנו בדיוק מופלא. אני מניח שדיפרנציאל מוגבל החלקה רק יוסיף, ועל הדרך יפתור בעיות של שבירת דפירנציאל.

נ.ב. ואכן, יכול שפותח השרשור נס על נפשו וסגר על מזדה 3, נשארנו כאן רק אנחנו. אפשר אולי לחזור לפורום אלפא :wink:

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

המרחק בין האוטו של מארק לבין 166 ממוצעת ביד 2 גדול מאוד וכדי להדביק אותו צריך הרבה זמן והרבה הרבה אלפים של שקלים. הרבה יותר אלפים מששווה 166 ממוצעת ביד 2.

לעניין פותח השרשור, כמו גם פותח השרשור על ה75 ובכלל כל מי שמתעניין ברכב ישן שהיה יוקרתי בצעירותו (לא רק אלפא, כל רכב כזה), מן הראוי להזהיר ולהדגיש שעלות אחזקתו גבוהה מאוד יחסית לשוויו. כן, במקרים רבים עדיף לאותם רוכשים פוטנציאליים לקנות מאזדה 3 ולהשאיר את המכוניות המשוגעות האלה למשוגעים או למתקני הגריטה.

שי, לעניין המנוע, לא ידעתי שהמנוע ב166 שונה ממה שהיה לי ב164 (סופר 24 שסתומים למען הסר ספק).

פורסם

מארק שדרג את הרכב ללא הכר, להערכתי בתקציב של שש ספרות.

זה לא מה שהתכוון המשורר ופותח השרשור, שבוודאי מחק את העוגיות ממחשבו ונס על נפשו.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

וטוב שכך.

כמכונית סאלון, הב.מ.וו סדרה 5 מסוף שנות ה 90' ותחילת ה 2000 היתה טובה ממנה לעין ערוך, ולעניות דעתי אפילו הוולבו S80 האטמוספרית (2.9) טובה ממנה.

לא לחינם היא לא זכתה להצלחה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תמיר, האוטו שהיה של מארק טוב, אפילו מאד. תיקח את אותו התקציב ותשקיע אותו ב-156 V6. לא תקבל תוצאה טובה יותר?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
וטוב שכך.

כמכונית סאלון, הב.מ.וו סדרה 5 מסוף שנות ה 90' ותחילת ה 2000 היתה טובה ממנה לעין ערוך, ולעניות דעתי אפילו הוולבו S80 האטמוספרית (2.9) טובה ממנה.

לא לחינם היא לא זכתה להצלחה.

במה בדיוק לדעתך BMW 5 התעלתה על אלפא 166? אני מקווה שאנחנו מדברים על דגמים מקבילים, כלומר: 530 ולא M5.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

במה היא התעלתה ?

בהכל, כולל הכל.

ביצועים עדיפים, התנהגות כביש יוצאת מן הכלל, נוחות נסיעה מצויינת, הנדסת אנוש מושלמת, להמשיך ?

פורסם

בבקשה.

בניגוד לרבים וטובים אני לא מעריץ עיוור של מותג מסויים, שאין בכך כמובן שום דבר רע, למעט פגיעה קלה באובייקטיביות.

לב.מ.וו 530 מנוע נפלא, שלא נופל ממנועה של האלפא, הנקודה החזקה העיקרית באלפא, תיבה אוטומטית מליגה אחרת, התנהגות כביש מושלמת, נוחות נסיעה מעולה, תא נוסעים מרהיב, הנדסת אנוש מעולה ועוד.

בכל מבחני הדרכים שנערכו בשעתו, ה 166 תמיד סיימה בין האחרונות, שרק הפיג'ו 607 היתה טובה ממנה פחות.

הב.מ.וו E39, לשעתה, נגעה בשלמות, ויחד עם המרצדס E פתחו פער שאלפא לעולם לא תצליח לסגור.

ה 166 לא היתה אלא ניסיון פתטי של אלפא להתחרות בשוק שהיה אבוד ממילא עבורה, בדיוק כמו הלנצ'יה תזיס או הפיג'ו 607.

• תוכן חדש...