Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה סיוויק 1997 מחבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4674 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, לפני כמה זמן ביקשתי את עצתכם לגבי קניית רכב בתקציב של 12 אלף וממה שהצעתם החלטתי ללכת על פיאט פונטו ספייס 2003/2004. עכשיו חבר שלי קנה רכב חדש והוא מוכר את רכבו הקודם הונדה סיוויק 1997 1.4 ידני ב 8אלף.

אז שאלתי היא האם כדאי לקנות רכב מבן אדם שאני מכיר עם כמות ידע מסויימת לגבי מה עבר על הרכב (הונדה סיוויק) או לקנות רכב יותר חדש אבל מבן אדם שאני לא מכיר ובלי לדעת מה עבר על הרכב (פונטו)?

תודה מראש!!!

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי אתה מייחס לערך הקרבה יותר מידי,ידועה לך שרכב משנת 97 מחבר הוא עדיין רכב משנת 97.

ידוע לך מהטיפולים הקרובים שלו(הונדה) בנושא של טיימניג ועוד?

ממליץ לך לבדוק במוסך אם אין לך ידע מכני גדול ולעלות את הרכב על ליפט כדי לראות מה הולך מלמטה אם יש צורך בהחלפה של מכלולים כמו:משולשים,בולמי זעזועים,בלמים וכו.

תעשה זאת על מנת השקט הנפשי שלך והחברות בינכם אם תחליט לקנות ממנו אני מאמין הוא לא יעלב.כמו שתעשה בדיקה לפיאט

תעשה גם לו. לגבי המלצה על טיב הרכבים תחכה לתגובות למומחים. כך בחשבון שלפיאט יש 2 כריות המדגם הבסיסי לעומת ההונדה שאין בכלל.

בכללי ברכבים ישנים לפי דעתי העדיפות לשנתון מאשר לדגם מסויים ובטח עוד כשמודבר באותו תקציב.

פורסם

לא יודע מי הציע לך לקנות פונטו, הסיוויק עדיפה בהרבה אפילו שהשנתון יותר נמוך.

הסיוויקים משנים האלו בנוים טוב מאוד מבפנים, שקטים ונוחים בהרבה. שלא נדבר על אמינות של הרכב הזה.

לא צריך להיות גאון בשביל להבין שמדובר בהשוואה של טרנטא זולה מול רכב מפנק אבל קצת ישן יותר.

החיסרון היחיד אולי בסיוויק זה שהתיקונים יקרים הרבה יותר מהפונטו, אבל היא גם לא מתקלקלת כמעט.

זה שאתה מכיר את הבן אדם, לא אומר שהרכב הוא שמור טוב. תבדוק טוב טוב את הרכב, כי כמו שכבר אמרתי התיקונים יקרים ואם הרכב לא מתוקן ומטופל בזמן אתה תוכל אותה.

פורסם

מישהו אמר הונדה 97?

אני מחזיק ברכב כבר קרוב ל4 שנים, אני בן 24 וזה הרכב הראשון שלי.

(היה לי גולף דור 5 שנת 2008 שקניתי אך ההונדה עדיין נשארה אצלי והספקתי למכור את הגולף ולחזור שוב להונדה)

אז לגבי ההונדה, זה רכב מעולה, אמין ונוח אך נמוך (אני אוהב את זה) שקט, יפה יש לו גם קצת פוזה בעיקר עם תוספות

אוטו יחסית מאוד וחזק, 125 כוח סוס, מנוע ויטאק ממש כייף של אוטו.

יחסית גם דיי חסכוני יש כאלה שאומרים שאצלהם הם עושים 1.14 אצלי היא עושה 1.10 אוטומט.

(ה 1400 יותר חלשות ואין אותם הרבה בשוק הם פחות מומלצות ומי שמבין קצת בהונדות לא יקנה את הדגם הזה בחיים)

לא היו לי תקלות מיוחדות בתקופה הזאת שהיא אצלי, החלפתי פעם מצערת כי כניראה הלך לי איזה חישן..

מצערת בפירוקיה עלתה לי 200 שקל ודוד שלי הרכיב לי אותה. והבעיה הסתדרה.

כמובן שהיו עוד תקלות קטנות פה ושם אך לא רציני.

אצלי הקילומטרג' כבר על 280 אלף, מנוע מקורי עדיין ברכב, חיי ובועט, ברי מאוד, נותן קיקים כמו גדול לא נחנק ולא כלום.

טיפולים תקופתיים זולים, כמובן שאין צורך לטפל בחברה, אבל טיפול כללי לא עולה הרבה.

מחלות שידועות לי ברכב, זה פלסטיקה קצת עדינה במיוחד בקונסולת הרכב (החלק של המזגן,איפה שהרדיו דיסק) אצל הרבה הונדות הקונסולה הזאת או שהוחלפה או שהיא שבורה, אצלי למשל היא שבורה, וממש קשה למצוא חדשה כדי להחליף.

המנועים בדלתות זה מחלה קשה, או שהם נחלשים או שהם מפסיקים לעבוד וצריך להחליף אותם.

הפלסטיקים עדינים קצת, נשברה לי הידית שפותחת את המכסא מנוע, הבנתי שלעוד כמה חברי הונדה היא נשברה.

אגב הונדה סיויק 96-00 יותר חזקה מהונדה סיויק 2001-2006, וכניראה גם יותר אמינה.

זהו בגדול, אתה מוזמן לשאול שאלות בכייף, ואל תלך על פונטו ספייס, זה אוטו חלש אתה לא תהנה מימנו, גם יחסית להונדה הוא הרבה פחות אמין.

HONDA CIVIC SEDAN 07 1.8 VTEC 140 HP

פורסם

אם תמצא הונדה כזאת קצת יותר אמינה(עם כל הכבוד לחבר שלך..) משנתון 96-98 ממליץ לך בחום.

היה גם לאחד החברים שלי משהו בסגנון, אני לא זוכר בדיוק את הדגם אבל הוא היה פשוט יפה, וגם נתן אחלה ביצועים, כשנכנסתי לאוטו לא הרגשתי שאני ברכב מלפני 15 שנה , היה פשוט תענוג.

פורסם
מישהו אמר הונדה 97?

אני מחזיק ברכב כבר קרוב ל4 שנים, אני בן 24 וזה הרכב הראשון שלי.

(היה לי גולף דור 5 שנת 2008 שקניתי אך ההונדה עדיין נשארה אצלי והספקתי למכור את הגולף ולחזור שוב להונדה)

אז לגבי ההונדה, זה רכב מעולה, אמין ונוח אך נמוך (אני אוהב את זה) שקט, יפה יש לו גם קצת פוזה בעיקר עם תוספות

אוטו יחסית מאוד וחזק, 125 כוח סוס, מנוע ויטאק ממש כייף של אוטו.

יחסית גם דיי חסכוני יש כאלה שאומרים שאצלהם הם עושים 1.14 אצלי היא עושה 1.10 אוטומט.

(ה 1400 יותר חלשות ואין אותם הרבה בשוק הם פחות מומלצות ומי שמבין קצת בהונדות לא יקנה את הדגם הזה בחיים)

לא היו לי תקלות מיוחדות בתקופה הזאת שהיא אצלי, החלפתי פעם מצערת כי כניראה הלך לי איזה חישן..

מצערת בפירוקיה עלתה לי 200 שקל ודוד שלי הרכיב לי אותה. והבעיה הסתדרה.

כמובן שהיו עוד תקלות קטנות פה ושם אך לא רציני.

אצלי הקילומטרג' כבר על 280 אלף, מנוע מקורי עדיין ברכב, חיי ובועט, ברי מאוד, נותן קיקים כמו גדול לא נחנק ולא כלום.

טיפולים תקופתיים זולים, כמובן שאין צורך לטפל בחברה, אבל טיפול כללי לא עולה הרבה.

מחלות שידועות לי ברכב, זה פלסטיקה קצת עדינה במיוחד בקונסולת הרכב (החלק של המזגן,איפה שהרדיו דיסק) אצל הרבה הונדות הקונסולה הזאת או שהוחלפה או שהיא שבורה, אצלי למשל היא שבורה, וממש קשה למצוא חדשה כדי להחליף.

המנועים בדלתות זה מחלה קשה, או שהם נחלשים או שהם מפסיקים לעבוד וצריך להחליף אותם.

הפלסטיקים עדינים קצת, נשברה לי הידית שפותחת את המכסא מנוע, הבנתי שלעוד כמה חברי הונדה היא נשברה.

אגב הונדה סיויק 96-00 יותר חזקה מהונדה סיויק 2001-2006, וכניראה גם יותר אמינה.

זהו בגדול, אתה מוזמן לשאול שאלות בכייף, ואל תלך על פונטו ספייס, זה אוטו חלש אתה לא תהנה מימנו, גם יחסית להונדה הוא הרבה פחות אמין.

אתה אומר שהדגם של ה1400 הרבה פחות טוב ואני מדבר דווקא על דגם זה... אז מה הבעיה בו?

אם תמצא הונדה כזאת קצת יותר אמינה(עם כל הכבוד לחבר שלך..) משנתון 96-98 ממליץ לך בחום.

היה גם לאחד החברים שלי משהו בסגנון, אני לא זוכר בדיוק את הדגם אבל הוא היה פשוט יפה, וגם נתן אחלה ביצועים, כשנכנסתי לאוטו לא הרגשתי שאני ברכב מלפני 15 שנה , היה פשוט תענוג.

מה כוונתך בהונדה כזאת קצת יותר אמינה?

פורסם
אתה אומר שהדגם של ה1400 הרבה פחות טוב ואני מדבר דווקא על דגם זה... אז מה הבעיה בו?

הונדה סיויק SR מגיעות בנפח מנוע 1600, עם 125 כוחות סוס.

בהונדה סיויק 1400 הדגם נקרא S זה דגם יותר חלש, 90 כוח סוס, הדגם הזה לא ממש נפוץ בארץ.

אני מכיר אנשים שיש להם הונדה בשנים 96-98 שלא ידעו בכלל שקיים דגם כזה עם נפח מנוע 1400.

עכשיו בדקתי גם במחירון היא עולה פחות.

אולי היא לא פחות טובה כמו שאמרתי, אבל היא יותר חלשה.

לך תדע מי יקנה מימך את הדבר הזה אחרכך, רק מישהו שלא מבין יכול לקנות דבר כזה, מבחינתי זה כמו לעשות טעות.

פורסם

הונדה סיויק SR מגיעות בנפח מנוע 1600, עם 125 כוחות סוס.

בהונדה סיויק 1400 הדגם נקרא S זה דגם יותר חלש, 90 כוח סוס, הדגם הזה לא ממש נפוץ בארץ.

אני מכיר אנשים שיש להם הונדה בשנים 96-98 שלא ידעו בכלל שקיים דגם כזה עם נפח מנוע 1400.

עכשיו בדקתי גם במחירון היא עולה פחות.

אולי היא לא פחות טובה כמו שאמרתי, אבל היא יותר חלשה.

לך תדע מי יקנה מימך את הדבר הזה אחרכך, רק מישהו שלא מבין יכול לקנות דבר כזה, מבחינתי זה כמו לעשות טעות.

תשמע אני לא מחפש ריגושים אני צריך שהרכב שלי יעבוד ולא יבקר יותר מידי במוסך... ואני מאמין ש90 כ"ס זה מספיק כוח בשביל לנסוע ולא לחפש ריגושים. תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

מר הונדה 97, אמנם אנ מסכים עם רוב דבריך, אך מנסיון, להלן דעתי על המנוע:

מנוע ה1400 פחות מומלץ מה1600 כי הוא חלש יותר.

הוא עדיין זריז יחסית ל1400, ובטוח חזק יותר משל פונטו, אך לעומת ה1600 בעל הויטק הוא חלש.

צריכת הדלת ב1600 ידנית הוא 1 ל-12/13 בממוצע, כנ"ל עם ה1400. כן, הצריכה זהה.

למרות שההילוכים ב1400 ארוכים יותר, אתה בדרך כלל תיסע על כל קשת הסל"ד כדי לשמור על קצב, לעומת ה1600 שלא ממש צריך להתאמץ ואתה לא תעבר את ה4K סל"ד איתו.

ה1600 מעודד אותך ללחוץ, ההילוכים קצרים יותר מב1400 והמשיכה בסל"ד הגבוה יפה.

ה1400 מגיע עם כל ההאצ'בקיות 96-00, וה1600 עם רוב הסדאן 96-00 ועם כל הקופה שנמכרו ב96.

ה1400 מ96-98 בדרך כלל בלי כריות אויר וסאנרוף.

שורה תחתונה, הוא בסדר ולא רע להתניידות יום יומית.

לצורך ההשואה, מבדיקה, הוא יותר חזק מגטס אוטומטית, איביזה 06 ידנית, קרוז אוטומטית או קורולה אוטומטית.

אך עדיין, ה1600 מומלץ בהרבה, אבל להגיד "לך תדע מי יקנה ממך כזה דבר" זו הגזמה פראית.

עוד תוכל לקרוא כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=493106

Honda civic EJ6

פורסם
מר הונדה 97, אמנם אנ מסכים עם רוב דבריך, אך מנסיון, להלן דעתי על המנוע:

מנוע ה1400 פחות מומלץ מה1600 כי הוא חלש יותר.

הוא עדיין זריז יחסית ל1400, ובטוח חזק יותר משל פונטו, אך לעומת ה1600 בעל הויטק הוא חלש.

צריכת הדלת ב1600 ידנית הוא 1 ל-12/13 בממוצע, כנ"ל עם ה1400. כן, הצריכה זהה.

למרות שההילוכים ב1400 ארוכים יותר, אתה בדרך כלל תיסע על כל קשת הסל"ד כדי לשמור על קצב, לעומת ה1600 שלא ממש צריך להתאמץ ואתה לא תעבר את ה4K סל"ד איתו.

ה1600 מעודד אותך ללחוץ, ההילוכים קצרים יותר מב1400 והמשיכה בסל"ד הגבוה יפה.

ה1400 מגיע עם כל ההאצ'בקיות 96-00, וה1600 עם רוב הסדאן 96-00 ועם כל הקופה שנמכרו ב96.

שורה תחתונה, הוא בסדר ולא רע להתניידות יום יומית.

לצורך ההשואה, מבדיקה, הוא יותר חזק מגטס אוטומטית, איביזה 06 ידנית, קרוז אוטומטית או קורולה אוטומטית.

אך עדיין, ה1600 מומלץ בהרבה.

קודם כל תודה על התגובה. ולנושא אני לא מחפש הונדה סיוויק באופן כללי לקניה פשוט יש הזדמנות לזה עכשיו ובגלל זה אני פתחתי את השרשור. כלומר אני מדבר אך ורק על מכונית ספציפית והרי היא הסיוויק 1400 נכון לרגע זה אני לא מתכוון לחפש סיוייק אחרת... לגבי הקישור ששמת אני עקבתי אחריו מאז שפתחו אותו. וממה שהבנתי ממך וממה שאני מחפש הסיוויק 1400 צריכה להתאים לי.

פורסם

אבל להגיד "לך תדע מי יקנה ממך כזה דבר" זו הגזמה פראית.

טוב לפחות הסכמתה איתי על הכל, חוץ מהאמירה הזאת, כי פשוט אין שום העדפה לדגם S מול דגם SR אפילו צריכת הדלק זהה.

זה אותו רכב בידיוק רק עם מנוע חלש יותר, אין לו שום יתרונות על ה 1600 ממש כלום.

והאמירה הזאת באה, בגלל כל מה שנכתב כאן, מי שלא מבין רק יכול לקנות את ה 1400S במקום ה 1600SR

פורסם

''תשמע אני לא מחפש ריגושים אני צריך שהרכב שלי יעבוד ולא יבקר יותר מידי במוסך... ואני מאמין ש90 כ"ס זה מספיק כוח בשביל לנסוע ולא לחפש ריגושים. תקן אותי אם אני טועה.''

קודם כל תודה על התגובה. ולנושא אני לא מחפש הונדה סיוויק באופן כללי לקניה פשוט יש הזדמנות לזה עכשיו ובגלל זה אני פתחתי את השרשור. כלומר אני מדבר אך ורק על מכונית ספציפית והרי היא הסיוויק 1400 נכון לרגע זה אני לא מתכוון לחפש סיוייק אחרת... לגבי הקישור ששמת אני עקבתי אחריו מאז שפתחו אותו. וממה שהבנתי ממך וממה שאני מחפש הסיוויק 1400 צריכה להתאים לי.

הוא לא עושה לך טובה שהוא מוכר לך את הרכב, אתה לא חייב לקנות דווקא מימנו כי הוא חבר שלך, באותו מחיר אתה מוצא 1600.

בקשר לזה שלא תכננתה ללכת על הונדה, ופשוט יש לך ''הזדמנות'' עכשיו, אז אני כן ממליץ לך ללכת על הונדה כי זה רכב מעולה מכל הבחינות.

אתה לפי דעתי עושה טעות אם תקנה את ה 1400, הוא מגיע בלי ויטאק, בקיצור אני את שלי אמרתי, הבחירה שלך.

פורסם

הוא לא עושה לך טובה שהוא מוכר לך את הרכב, אתה לא חייב לקנות דווקא מימנו כי הוא חבר שלך, באותו מחיר אתה מוצא 1600.

בקשר לזה שלא תכננתה ללכת על הונדה, ופשוט יש לך ''הזדמנות'' עכשיו, אז אני כן ממליץ לך ללכת על הונדה כי זה רכב מעולה מכל הבחינות.

אתה לפי דעתי עושה טעות אם תקנה את ה 1400, הוא מגיע בלי ויטאק, בקיצור אני את שלי אמרתי, הבחירה שלך.

אני חושב על לקנות אותה ממנו כי אני יודע שחלק גדול מהמכוניות האלה שחוטות וגמורות, ואני יודע שהסיוויק הזו לא שחוטה.

אני יודע איזה חלקים בדיוק הוא החליף בה וכיצד נעשו הטיפולים בה. ואני מכיר את הבן אדם ואני יודע שהוא שמר על המכונית...

כל הדברים האלו אני לא אדע אם אני אקנה ממישהו שאני לא מכיר ומכונית שבחיים לא ראיתי...

ולגבי זה שאני יכול לקנות אחרת באותו התקציב , אם אני לא אקנה את הרכב הזה מסיבה כזו או אחרת אני כבר אחסוך עוד כסף אגיע ל12-14 אלף ואז אני כבר אחפש מכונית בין אם זו תהיה סוויק, פונטו, או מכונית אחרת...

פורסם

תקנה בפחות בפחות מ8(תוריד כמה שאתה יכול) ואז תשקיע ביישור קו.

אל תקנה על הקצה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.

• תוכן חדש...