Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההשוואה של הפנדה (65k) לאלטו (55k) לא במקומה.

מה שכן, תוסיף 4k שח, ותקבל את הספלאש - שהוא הרבה יותר אוטו, יותר חזק, יותר מרווח ויותר נוח.

לא מדויק. לספלאש יתרון בכוח ואבזור. בכל השאר, הוא נופל מהפנדה החדשה. רשמתי על כך בעבר.

דברים נוספים שלא מכומתים בכסף ישיר כמו האחריות המורחבת, ברגע שהתחלת לתאר את פיית הדלק, זה הזכיר לי חומוסיות שמציינות שמגיע עם המנה שתי פיתות

השירות של סמל"ת כנראה טוב יותר משל טלקאר. זכור שהחלק המורחב באחריות על הפיקנטו הוא בערבון מוגבל. לגבי פיית התדלוק בפנדה - זה מנגנון שמונע ממך לתדלק את סוג הדלק הלא מתאים. במקביל, הוא נוח לשימוש: פשוט דוחפים פנימה את ידית התדלוק. מנגנון דומה קיים בפיאסטה, למי שמכיר וראוי להזכירו ברשימת האבזור.

:idea:
  • תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
איפה פנדה טווין-אייר בכלל? אם סמל"ת היו מתמחרים את גרסת טווין-אייר בטווח 70 אלף שקל הם היו יכולים לפנות לנישה של אנשים שמוכנים לשלם עוד 3,000-4,000 שקל בשביל הרבה יותר כוח וגמישות בהשוואה למיני רגילה.

בנוגע לרדיו-דיסק אין ספק שמדובר בעניין אסטתי בלבד. בפיקנטו הרדיו דיסק המקורי כל כך גרוע שחלק גדול מהרוכשים החליפו לרדיו דיסק אפטר מרקט.

ברכב הבא שלי אני לוקח רק צבע אקרילי. צבע מטאלי זה פשוט להשתעבד לרכב.

יש מצב שהם כבר לא משווקים את הטווין אייר? ככה לפחות לפי ICAR. בכל מקרה, הבעיה הגדולה שלהם היא שלא היה רכב לנסיעת מבחן! רק הציעו לעשות על ה 500 טווין אייר בטענה שזה אותו מנוע אבל זה לא אותו רכב! ממש דבילי.

פורסם

הקודמת קיבלה ב2004 שלושה כוכבים.

שזה אומר שהיא פחות בטיחותית מהאלטו של היום (ועל האלטו כולם אוהבים לרדת)

@Fkl0ster וואלה לא ידעתי שיש גרסה של ONE עם חמישה מושבים, חידשת לי.

אך אני עדיין נחוש בדעתי שבמחיר כזה היו צריכים לתת את הTOP.

בכלל זה קטע היסטורי של סמל"ת, כל המבצעים שלהם הם "כמעט", אף פעם לא פוגעים בדיוק איפה שצריך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

עכשיו אפילו הספלאש לא אטרקטיבית כשיש את האיביזה ב 69.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא מפריע לי העניין האסתטי של הרדיו. קיומו של מספר כפול של רמקולים יותר חשוב. אני גם לא יודע לגבי צבע מטאלי כי זה לא מעניין אותי, אבל קראתי שצבע כזה דווקא דורש תחזוקה מרובה. בכל אופן, לא משנה לי אם הרכב נוצץ למראה או לא. אני יכול להבין את מי ששני אלו חשובים לו, אבל זה מרגיש לי כמו זוטות. אלו לא הדברים ש"עושים" אוטו.

בנוגע להערתך על הרישוי: ישנו דגם ONE עם רישוי לחמישה (כלומר חמש חגורות וחמש משענות ראש - שהן אגב, מתכווננות, בניגוד למצב באלטו, ב-107 ובסטיגו\מיי; זהו אלמנט בטיחותי בעיקר) והוא בדיוק הדגם המוצע במסגרת המבצע.

לא צריך להתלהב, הפנדה אוטו סופר נחמד, עם כמה יתרונות יחסית למתחריו במיוחד בתחומים של נינוחות נסיעה ומרחב לנוסעים, אבל הוא לא זול מספיק והוא גם לא נושא את הסמל הנכון. שים לו נניח סמל של הונדה מקדימה וגם אם תשאיר את המחיר, תצטרך לגייס חברת אבטחה שתשתלט על התור.

פורסם
הקודמת קיבלה ב2004 שלושה כוכבים.

שזה אומר שהיא פחות בטיחותית מהאלטו של היום (ועל האלטו כולם אוהבים לרדת)

@Fkl0ster וואלה לא ידעתי שיש גרסה של ONE עם חמישה מושבים, חידשת לי.

אך אני עדיין נחוש בדעתי שבמחיר כזה היו צריכים לתת את הTOP.

בכלל זה קטע היסטורי של סמל"ת, כל המבצעים שלהם הם "כמעט", אף פעם לא פוגעים בדיוק איפה שצריך.

שלושת הכוכבים שקיבלה הפנדה הקודמת התייחסו לדגם עם כרית אויר אחת ובלי ESP.

פורסם

יצא לי לראות עכשיו את הפרסומת למבצע בטלויזיה. נכון שהכל להמחשה בלבד בלה בלה בלה אבל לשים רמת גימור LOUNGE שלא משווקת בכלל בארץ, עם כפתורי שליטה על הרדיו וכו' מההגה ולנסות למשוך אנשים בגלל שהפנדה מאובזרת יותר, זה די דבילי. הבפנים של הרכב לא נראה כך בארץ, גם לא בצבעים.

פורסם
לא אמרת כלום.

טענתי מובנת על רקע היתרונות של הפנדה על הספלאש:

נוחות

שקט

עידון

ציון בטיחות טרי (ועל כן עדיף)

תא נוסעים מהודר

מושבים נוחים יותר

תא מטען גדול יותר

מרווח טיפולים כפול

feel good factor

אופי

(תחושה "אירופאית")

היתרון של הספלאש על הפנדה באבזור הוא קטן - הפנדה מצד שני חסכונית מעט יותר. עיקר היתרון של הספלאש הוא בכוח, אשר יש לו עונש בדמות רעש מנוע מוגבר בהאצה. ה-1.2 בפנדה גמיש יותר ומגיש את כוחו בסל"ד נמוך ועל כן רועש פחות. המשעשע הוא שמדובר באותו בלוק מנוע של פיאט בשתי המכוניות (האם זה מסביר מדוע שני המנועים שנשענים עליו חסכוניים מאד? לא יודע).

רק כדי לסבר את האוזן (והעין), תראו מה הפנדה הקודמת עושה לספלאש בהיבט הנוחות:

http://www.youtube.com/watch?v=SpzMOlStcSE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

קחו בחשבון שהחדשה עולה על מחליפתה בכך עשרות מונים. לאחרונה יצא לי לנסוע שוב בפיאסטה, שהיא הנוחה בקרב הסופר-מיני ונראה שיש היבטים בנושא הנוחות שהפנדה עדיפה בהם, בניגוד למה שחשבתי לפני. הספיגה הראשונית של מהמורות בפנדה טובה יותר והיא רכה וסלחנית יותר כלפי נוסעיה. לעומת זאת, משנכנס המרכב לתנודה, שיכוחה והעלמתה בפיאסטה נעשות בצורה "מחוכמת" יותר ומרמה גבוהה יותר. גם עם שיבושי כביש אורכיים מתמודדת הפיאסטה טוב יותר, בין השאר בזכות בסיס גלגלים ארוך יותר.

באשר לאיביזה, לפנדה ישנם כמה יתרונות בדמות אחריות ארוכה יותר, שירות טוב יותר, קלות תמרון רבה יותר, נוחות נסיעה טובה יותר ועלויות אחזקה נמוכות יותר (טיפולים, דלק, ביטוח) ולנוכח ההצפה של האיביזות על הכביש כנראה גם שמירת ערך וסחירות עדיפה. בכל השאר, עם זאת, עדיפה האיביזה.

פורסם

אין ספק שפנדה החדשה רכב חביב מאוד, אבל המחיר פשוט יקר מידי. אם סמל"ת היו מוכרים את הפנדה המאובזרת ב-65 אלף ופנדה טווין-אייר ב-70-71 הם היו מעיפים את המלאי כמו לחמניות חמות. בתקופה שהתעניינתי בפנדה טווין-אייר בסמל"ת רצו 82 אלף + אגרת רישוי + תוספת על צבע מטאלי. אני לא מבין מה היגיון להציע את הרכב לשוק הפרטי במחיר מופקע, להיתקע עם מלאי ואז למכור אותו לחברות ליסינג במחיר שחיטה.

פורסם

אם סמל"ת היו מוכרים את הפנדה המאובזרת ב-65 אלף ופנדה טווין-אייר ב-70-71 הם היו מעיפים את המלאי כמו לחמניות חמות.

זהו, שלא.. היבואן יודע טוב מאד שפיאט במצבה הנוכחי (והוא עצמו נושא בחלק הארי באשמה לכך), לא תימכר כמו לחמניות חמות. אז אם מראש הוא יודע שהוא הולך למכור מעט חתיכות ושמחיר אטרקטיבי לא ישנה את התמונה באופן מהותי, הוא יתמחר גבוה כדי לפצות על המספר הנמוך.

ספציפית הטווין-איר לא מספיק מתורבת וקונבנציונלי כדי להימכר בכמויות. אפילו פה בפורום של "מבינים", לא מקבלים את המנוע הזה בחיבוק.

פורסם
זהו, שלא.. היבואן יודע טוב מאד שפיאט במצבה הנוכחי (והוא עצמו נושא בחלק הארי באשמה לכך), לא תימכר כמו לחמניות חמות. אז אם מראש הוא יודע שהוא הולך למכור מעט חתיכות ושמחיר אטרקטיבי לא ישנה את התמונה באופן מהותי, הוא יתמחר גבוה כדי לפצות על המספר הנמוך.

ספציפית הטווין-איר לא מספיק מתורבת וקונבנציונלי כדי להימכר בכמויות. אפילו פה בפורום של "מבינים", לא מקבלים את המנוע הזה בחיבוק.

קודם כל, כפי שהוזכר קודם, רכישת איביזה בתוספת של 4k כדאית בהרבה על פני הפנדה שלך (וכנראה גם על פני הספלאש שהזכרתי קודם).

בכל מקרה, קטע מצחיק, כל פעם שאני מסתכל על המיקום שרשמת (מזה״ת), אני רואה בטעות סמל״ת

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אני מקווה שאתה לא מאשים אותי בהטייה.. לבד זו הטבעית שיש לאדם ביחס להחלטותיו הצרכניות בין השאר, כמובן.

אין לי שום נגיעה לסמל"ת, אבל אני בהחלט חושב שהפנדה עדיפה על הספלאש באופן מובהק ועל האיביזה באופן שנוי במחלוקת.

• תוכן חדש...