Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחח מה סמלת עושה...

ואני לא מדבר על הפונטו...

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין לי בעיה עם הרכב, אבל הפרסומת קצת מפריעה לי. (מפרט פנדה החדשה)

"בטיחותית יותר" = 4 כריות אוויר בONE לעומת 6 בTOP. (אז למעשה בטיחותית פחות)

"מאובזרת יותר" = אין רדיו דיסק מקורי תומך MP3? מה זה הדבר הזה?

תזכירו לי כמה עולה הקליאו החדשה?

עזבו, הלכתי רחוק, איביזה משאירה עודף מ70K.

בחיי שאם היו נותנים את הTOP במחיר הזה הייתי שותק, אבל לתמחר אותה כפרימיום ולתת אבזור נחות מאלטו זה פשוט מצחיק.

בטיחותית יותר בהשוואה לדגם הקודם - זו ודאי כוונת המפרסם. יש לציין שהפנדה השיגה 4 כוכבי בטיחות בגרסא המוצעת כאן (4 כריות אוויר) וככל הנראה זכאית ל-5 כוכבי בטיחות בארץ בשל קיומו של ESP.

מאובזרת יותר - שוב, בהשוואה לדגם הקודם. להיעדרו של הרדיו יש כובד משקל תודעתי חסר פרופורציה, למצער. הרי בהשוואה לאלטו, לפנדה המדוברת יש בראש ובראשונה רישוי לחמישה נוסעים, מראות חשמל, HILL HOLDER, איתות בנגיעה, ארבעה רמקולים, תאורה בתא המטען, מצב CITY להגה, שליטה נוחה בחלון הנוסע, פתח תדלוק נוח ובטיחותי, מד סל"ד, מד חום מנוע ומחשב דרך מפורט ואני בכלל לא נכנס לאיכויות שלה שמציבות אותה בקצה השני של הסקאלה לעומת הסוזוקי. נכון, זה לא "בא בטוב" לרוכש רכב חדש, אבל 500 ש"ח יקנו לך רדיו מיצרן איכותי הכולל USB ו-AUX.

לכל מי שלא התרשם מהרכב באופן אישי, אני מציע שיחריש. בפנדה יש מספר איכויות, בניגוד לאלטו, שעולות על כמה וכמה סופר מיני חדשות.

:idea:
פורסם

לא נכון! יש בפנדה תאורה בתא המטען? שליטה נוחה בחלון הנוסע? מה זה אומר בכלל? פתח תדלוק נוח? זה באמת חשוב - כי שלי נמצא על הגג וזה סיוט להסביר את זה כל פעם למתדלק!

רגע, יש מד מהירות? אם היא מגיעה גם עם דלתות אז זו בכלל עסקה משתלמת!

פורסם

תופתע אבל מה שהוא ציין לא נצא בכול מיני,כשה מחירים יחסית דומים,מסתכלים גם על זה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לא נכון! יש בפנדה תאורה בתא המטען? שליטה נוחה בחלון הנוסע? מה זה אומר בכלל? פתח תדלוק נוח? זה באמת חשוב - כי שלי נמצא על הגג וזה סיוט להסביר את זה כל פעם למתדלק!

רגע, יש מד מהירות? אם היא מגיעה גם עם דלתות אז זו בכלל עסקה משתלמת!

אם הרכב שיש לך הוא זה שבסמלון, אין לך הרבה במה להתרברב זולת האבזור. מבזה שהקליאו החדשה נופלת מהפנדה באיכות הרכבה והיזון חוזר מהמתגים ובמקרים מסוימים, גם באיכות חומרים - וזאת כשהקליאו יקרה ממנה באלפי עד עשרות אלפי שקלים ומקטגוריה גבוהה יותר.

פורסם

באיכות ההרכבה? לא מצאתי בעיות או קרקושים כלשהם. המשטחים כולם מיושרים ובעלי תחושה עמידה ואיכותית יחסית לקטגוריה(וישנם משטחים רכים ). היזון חוזר? מניסיון שיש לי עם פונטו איבו וה500, חוץ מהעובדה שהמקשים הלחיצים של פיאט משמיעים קליק כשלוחצים עליהם - לא חשתי בהבדל ( בטח שלא לרעה )

פורסם

כי אתה לא יורד לפרטים הקטנים.. ואם כך הדבר, אשריך. הפנדה נופלת מבחינה זו רק מהסיטיגו\מיי בקטגוריה ומחוץ לה עולה על מכוניות יקרות יותר ממנה. קורה.

פורסם
בטיחותית יותר בהשוואה לדגם הקודם - זו ודאי כוונת המפרסם. יש לציין שהפנדה השיגה 4 כוכבי בטיחות בגרסא המוצעת כאן (4 כריות אוויר) וככל הנראה זכאית ל-5 כוכבי בטיחות בארץ בשל קיומו של ESP.

מאובזרת יותר - שוב, בהשוואה לדגם הקודם. להיעדרו של הרדיו יש כובד משקל תודעתי חסר פרופורציה, למצער. הרי בהשוואה לאלטו, לפנדה המדוברת יש בראש ובראשונה רישוי לחמישה נוסעים, מראות חשמל, HILL HOLDER, איתות בנגיעה, ארבעה רמקולים, תאורה בתא המטען, מצב CITY להגה, שליטה נוחה בחלון הנוסע, פתח תדלוק נוח ובטיחותי, מד סל"ד, מד חום מנוע ומחשב דרך מפורט ואני בכלל לא נכנס לאיכויות שלה שמציבות אותה בקצה השני של הסקאלה לעומת הסוזוקי. נכון, זה לא "בא בטוב" לרוכש רכב חדש, אבל 500 ש"ח יקנו לך רדיו מיצרן איכותי הכולל USB ו-AUX.

לכל מי שלא התרשם מהרכב באופן אישי, אני מציע שיחריש. בפנדה יש מספר איכויות, בניגוד לאלטו, שעולות על כמה וכמה. סופר מיני חדשות.

עזוב, זה לא הרדיו בלבד זה הגישה הכללית, אני אוהב את הפנדה אבל רכב מושלם הוא לא (ולא נתחיל למנות חסרונות כמו תא הכפפות) ומתומחר בצורה עקומה שהופכת אותו לעסקה לא משהו בכלל לעומת המתחרות

פורסם

לא אמרתי לרגע שהרכב מושלם ואני מכיר בחסרונותיו (הנה, אני מודה שהסיטיגו מורכבת טוב יותר, מוקפדת יותר ועשויה מחומרים טובים יותר).

התמחור לא כל כך בעייתי בהתחשב במבצע - היא עולה 2000 ש"ח יותר מהפיקנטו סה"כ. על אף שזו האחרונה מתעלה עליה באבזור, היא גם נופלת ממנה היכן שחשוב (נוחות נסיעה, נוחות מושבים, כוח, עידון, חסכנות ונפח תא מטען). בשורה התחתונה, היא עסקה טובה למדי.

פורסם
כי אתה לא יורד לפרטים הקטנים.. ואם כך הדבר, אשריך. הפנדה נופלת מבחינה זו רק מהסיטיגו\מיי בקטגוריה ומחוץ לה עולה על מכוניות יקרות יותר ממנה. קורה.

שוב, אני לא מסכים איתך לגבי הקליאו. דווקא אחד הדברים שכן היו חשובים לי ברכב החדש הוא איכות החומרים וההרכבה. אחרי שעברו אצלי במשפחה פאסאט, שירוקו A4 ועוד כמה אהובות גרמניות בעלות איכות הרכבה בהחלט מצויינת ( פרט לפאסאט שהייתה די מאכזבת בנושא הזה ), אני מרשה לעצמי לומר ( כמו גם מבחנים בחו"ל) שאיכות ההרכבה של הקליאו טובה. כמובן שהכל בהשוואה למתחרותיה.

פורסם
מאובזרת יותר - שוב, בהשוואה לדגם הקודם. להיעדרו של הרדיו יש כובד משקל תודעתי חסר פרופורציה, למצער. הרי בהשוואה לאלטו, לפנדה המדוברת יש בראש ובראשונה רישוי לחמישה נוסעים,... נכון, זה לא "בא בטוב" לרוכש רכב חדש, אבל 500 ש"ח יקנו לך רדיו מיצרן איכותי הכולל USB ו-AUX.

לרדיו דיסק מקורי נותנים משקל כי זה עניין אסתטי. מי שרוצה אפטרמרקט - יבורך, שישדרג גם לקונפוננט על הדרך.

אבל רוב האנשים אוהבים את המקורי כי זה נראה הרבה יותר "אינטגרלי", פרקטי ונוח מאשר רדיו של פיוניר.

(כפתורים גדולים, וכו')

שנית - לONE יש רישוי ל4 מקומות בלבד. בTOP יש 5.

(למרות ששלושה מבוגרים במושב אחורי של רכב מיני זה בכלל אבסורד..)

תשמע, באמת רכב מתוק, אבל סמלת פעם אחר פעם יוצאים מפגרים.

"המחיר לא כולל רישוי וצבע מטאלי"

אז זה עוד אלף שקל על פארש.

קניתי פיקנטו, פאביה וייטי ומעולם לא ביקשו ממני תוספות על צבע. יש בכלל רכב מיני אחר כלשהו שנדרשת בו תוספת כזאת?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

איפה פנדה טווין-אייר בכלל? אם סמל"ת היו מתמחרים את גרסת טווין-אייר בטווח 70 אלף שקל הם היו יכולים לפנות לנישה של אנשים שמוכנים לשלם עוד 3,000-4,000 שקל בשביל הרבה יותר כוח וגמישות בהשוואה למיני רגילה.

בנוגע לרדיו-דיסק אין ספק שמדובר בעניין אסטתי בלבד. בפיקנטו הרדיו דיסק המקורי כל כך גרוע שחלק גדול מהרוכשים החליפו לרדיו דיסק אפטר מרקט.

ברכב הבא שלי אני לוקח רק צבע אקרילי. צבע מטאלי זה פשוט להשתעבד לרכב.

פורסם

לא מפריע לי העניין האסתטי של הרדיו. קיומו של מספר כפול של רמקולים יותר חשוב. אני גם לא יודע לגבי צבע מטאלי כי זה לא מעניין אותי, אבל קראתי שצבע כזה דווקא דורש תחזוקה מרובה. בכל אופן, לא משנה לי אם הרכב נוצץ למראה או לא. אני יכול להבין את מי ששני אלו חשובים לו, אבל זה מרגיש לי כמו זוטות. אלו לא הדברים ש"עושים" אוטו.

בנוגע להערתך על הרישוי: ישנו דגם ONE עם רישוי לחמישה (כלומר חמש חגורות וחמש משענות ראש - שהן אגב, מתכווננות, בניגוד למצב באלטו, ב-107 ובסטיגו\מיי; זהו אלמנט בטיחותי בעיקר) והוא בדיוק הדגם המוצע במסגרת המבצע.

פורסם
לא אמרתי לרגע שהרכב מושלם ואני מכיר בחסרונותיו (הנה, אני מודה שהסיטיגו מורכבת טוב יותר, מוקפדת יותר ועשויה מחומרים טובים יותר).

התמחור לא כל כך בעייתי בהתחשב במבצע - היא עולה 2000 ש"ח יותר מהפיקנטו סה"כ. על אף שזו האחרונה מתעלה עליה באבזור, היא גם נופלת ממנה היכן שחשוב (נוחות נסיעה, נוחות מושבים, כוח, עידון, חסכנות ונפח תא מטען). בשורה התחתונה, היא עסקה טובה למדי.

הפנדה במהותו הוא רכב פשוט וזול (במובן הטוב של המילה, כן?), שמוצע כאן בארץ בגרסא פשוטה ובסיסית שמתומחרת יקר, עם כל התוספות שלא נכללות במחיר, ההפרש הוא גדול יותר מהפיקנטו, יחד עם דברים נוספים שלא מכומתים בכסף ישיר כמו האחריות המורחבת, ברגע שהתחלת לתאר את פיית הדלק, זה הזכיר לי חומוסיות שמציינות שמגיע עם המנה שתי פיתות

פורסם

לכל מי שלא התרשם מהרכב באופן אישי, אני מציע שיחריש. בפנדה יש מספר איכויות, בניגוד לאלטו, שעולות על כמה וכמה סופר מיני חדשות.

ההשוואה של הפנדה (65k) לאלטו (55k) לא במקומה.

מה שכן, תוסיף 4k שח, ותקבל את הספלאש - שהוא הרבה יותר אוטו, יותר חזק, יותר מרווח ויותר נוח.

.We apologise for the inconvenience

• תוכן חדש...