Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4688 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

מה שנוזל אצלך כנראה,הוא אטם, בין משאבת הדלק לספייסר(מבודד מבקליט) , או מחור יעודי במשאבת הדלק שמיועד לפליטת דלק מהמשאבה, בעת שהדיאפרגמה במשאבה קרועה.

המלצתי שטוף את האזור מתחת, ומסביב משאבת הדלק, בעזרת ספריי קרבורטורים, נגב עם מטלית יבשה.

בצע נסיעת מבחן ,או התנע את המנוע, ובעת פעולת סרק של המנוע, בדחק מהיכן קיימת הנזילה מהחריר במשאבת הדלק(העזר במראה) או מהאטם בין משאבת הדלק ,לספייסר ובין הספייסר לבלוק.

כנ" ל, בצע נקוי המקום, בעזרת ספריי קרבורטורים מתחת ומסביב המפלג, ומכסה השסתומים, התנע את המנוע, תן לו לעבוד מספר דקות,ונסה לאתר את הנזילות.

חזור לדווח ולעדכן.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מכסה הרדיאטור הוחלף לאחד בגודל 0.9 .

הייתי במוסך היום , אמרתי לו שהרכב אצלי כ-8 שנים והמנוע שלו מרגיש ממש חלש , הוא פירק את הצינור שיוצא מבית פילטר אוויר ומוביל להיכן שמכסה השסתומים - הוא ביקש ממני להניע את הרכב ואמר לי שהוואקום ממש חלש , לטענתו הרכב זקוק לשיפוץ ראש מנוע והחלפת רינגים .

האם זוהי בדיקה אמינה ומדויקת ? .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

שלום רב !

בדיקה לא מקצועית, לא נכונה, לא תורמת דבר וחצי דבר, לגבי האיבחון למצבו של המנוע, מדובר בצינור נשם, וכשמו כן הוא תפקידו , לאפשר לגזים השרופים שנמצאים , בעוקת השמן, להתמחזר שוב, על ידי שריפתם שוב, בתוך סעפת היניקה, דרך בית מסנן האוויר.

החלף מוסך, מוסך זה מבקש רק לחהספיד לך את המנוע, בעודו בחיים.

אם הוא היה מועיל ,לבדוק בדיקת קומפרסיה, והפסדי לחץ במנוע, דעתי השלילית עליו, היתה משתנה לגמרי.

בברכה

צביקה

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לכולם.

זה בהחלט שירשור ארוך עם תשובות חלקיות.

ראשית, לא ניתן לבדוק מהיכן תצרוכת השמן בעזרת בדיקת קומפרסיה או בדיקת לחץ הפוך, כמו שכתב DAN-IDIN אם טבעות השמן תפוסות או שחוקות בדיקת הלחץ ההפוך תהיה תקינה והמנוע יעשן כמו קטר.

לגבי חוסר סחיבה, הבדיקה הראשנה והכי יעילה, שלדאבוני מרבית המוסכים בישראל או שכחו או לא הכירו אף פעם היא בדיקת וואקום בעזרת שעון מחובר לסעפת היניקה.

לפי תמונות הפלגים זו אינה צריכת שמן משמעותית.

כדי לנסות לאבחן מאיפה הדילפה:

כאשר המנוע חם, אפשר לו לעבוד בסרק למך כ 5 דקות,ולאחר מכן האץ את המנוע בפתאומיות ל5000 סל"ד, אם יוצא ענן עשן,מדובר בגומית שסתומים.

לאחר מכן החזק את המנוע בסל"ד קבוע של 3000 סל"ד, אם במצב זה המנוע פולט עשן לבן-כחלכחל הרינגים לא תקינים.

אורן

פורסם

אורן רב תודות על התשובה העניינית. מהו הערך התקין של הוואקום כשמודדים עם שעון וואקום ?. מבחינת קומפרסיה , מה הקומפרסיה שצריכה להתקבל במנוע במצב תקין ?.

פורסם

ערך תקין של וואקום בסרק,19 יציב !

קומפרסיה ממוצעת 180 PSI, בכל צילנדר, רצוי שהקומפרסיה, תיהיה אחידה ככל האפשר , עם סטייה מקסימלית ,של עד 10 אחוז, בין הקריאה הנמוכה ביותר של אחד מהצילנדים, לגבוהה ביותר בשאר הצילנדרים.

שוב לקומפרסיה , יש השפעה ישירה על הסחיבה, לאו דווקא על צריכת השמן, ואובדן מי הקירור.

המלצתי, טפל תחילה בנזילות השמן שנראות לעין, ממשאבת הדלק, מהמפלג, ומאטם מכסה שסתומים.

בברכה

צבעיקה

פורסם

מה הטעם לנסות לתקן נזילות של המנוע לפני שבודקים את המצבו כי אם המנוע לא תקין במילא תחדש את האטמים וגם לחץ עוקה גבוה גורם לנזילות אז זו לא הדרך

גש למוסך שיש לו קצת סבלנות לבצע בדיקות למנוע בצורה יותר מקצועיות ולקבוע את מצבו האמיתי בתרם תשקיע על תיקונים קלים

אגב קומפרסיה נמוכה לא ממש רואים על שעון הואקום ולכן כדאי קודם לעשות בדיקת דחיסה ובדיקת ליקז'

פורסם

הקופרסיה צריכה להיות ממש נמוכה כזו שמנוע בקושי עובד כדי לקבל קריאה מחוץ לתחום

מצ שני וואקום נמוך מעיד גם על טיימניג לא תקין, הצתה לא מכוונת או משיכות אויר אז לא בדיקה ממש החלטית (או הבחנה מבדלת כמו שאמורים ברפואה)

שילוב של מספר בדיקות יכול לתת דיאגנוזה טובה יותר ולצורך העניין אם יש רכב שצורך שמן וגם סוחב קצת חלש ולא מזייף הייתי מתחיל בבדיקת קומפרסיה ולא מחבר שעון חאקום

פורסם
קומפרסיה נמוכה תראה קריאת וואקום נמוכה.

אורן

אכן כן אורן צודק !

הקופרסיה צריכה להיות ממש נמוכה ,כזו שמנוע בקושי עובד ,כדי לקבל קריאה מחוץ לתחום

מצד שני ,וואקום נמוך מעיד גם על טיימניג לא תקין, הצתה לא מכוונת ,או משיכות אויר אז לא בדיקה ממש החלטית ,(או הבחנה מבדלת כמו שאמורים ברפואה).

שילוב של מספר בדיקות ,יכול לתת דיאגנוזה טובה יותר ו,לצורך העניין ,אם יש רכב שצורך שמן ,וגם סוחב קצת חלש ,ולא מזייף ,הייתי מתחיל בבדיקת קומפרסיה ,ולא מחבר שעון וואקום

דן ידין ידידי שלום רב !

בניגוד אלייך אני דוגל, בשילוב של כל הבדיקות גם יחד שציינת, אך להתחיל תחילה מהקל לכבד:

ותחילה יש להרכיב שעון ווואקום, אשר יוכל לגלות קומפרסיה נמוכה, באחד או בכל הצילנדרים(תת לחץ נמןך), תיזמון מנוע לא נכון ,(הצתה או טיימינג),קפיצי שסתומים חילשים,אטימות לקוויה של שסתומים, טבעות תפוסות ועוד..

לדעתי הכותרת של השרשור לא אקטואלית, דיסקסנו מספיק, את נושא השמן בפלגים שנחשב כתקין.

המלצנו על החלפת מכסה רדיאטור בגלל איבוד מי קירור, המלצנו על איתור הסיבות לנזילות שמן, ממכסה שסתומים , אטם משאבת דלק, וגומיית מפלג.

עד ששלושת הפריטים האלה לא יטופלו, אין טעם מלדסקס יותר את השירשור שסוטה כל הזמן מהעיניין חוסר סחיבה כביכול, צריכת שמן, ואיבוד מי קירור.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה ידידי

לא יודע מה הניסיון שלך אבל יצא לי לחבר שעון ואקום למנועים גמורים ולא התרשמתי שהיה ואקום יותר מדי נמוך אני זוכר קריאות של 16-17 אינטש כספית שהם עוד במסגרת הנורמה הנמוכה אבל עדיין רק לאחר בדיקת קומפרסיה היה ניתן לקבוע ודאות כי יש מנוע גמור

אני שעון וואקום מחבר במקרים של זיופי מנוע או חשש לממיר קתליטי סתום

((נראה לי שהדיון הזה אולי צריך להמשיך בפורום TT כדי לא לסתות מהנושא))

פורסם

בדיקות לרכב יעשו לאחר המבחן בסוף השבוע , כהמלצתכם .

אני יחזור ויעדכן בפורום לאחר שיהיו לי תוצאות של בדיקות .

פורסם
צביקה ידידי

לא יודע מה הניסיון שלך ,אבל יצא לי לחבר שעון ואקום ,למנועים גמורים ,ולא התרשמתי ,שהיה ואקום יותר מדי נמוך, אני זוכר קריאות של 16-17 אינטש כספית ,שהם עוד במסגרת הנורמה הנמוכה ,אבל עדיין תקין, ורק לאחר בדיקת קומפרסיה ,היה ניתן לקבוע בודאות כי המנוע גמור.

אני שעון וואקום מחבר, במקרים של זיופי מנוע ,או חשש לממיר קתליטי סתום .

((נראה לי שהדיון הזה אולי צריך להמשיך בפורום TT כדי לא לסטות מהנושא))

דן ידין ידידי שלום רב ! הניסיון שלי הוא 45 של שנות וותק בענף הרכב.16-17 אינטש כספית הוא עדיין בטווח הנורמל, ובעזרת תיאום מנוע, כוון קרבורטור, במקרים שאני מטפל, ב32 שנים האחרונות, וכוון הצתה, לאחר ששללתי יניקות אוויר מצנרת וואקום, ווששעון הוואקום יציב ולא מרטט, הוא עדיין נחשב סביר, ולא הייתי בודק קומפרסייה במקרים כאלה,, אלא רק הייתי חושד בחוסר תפקוד של אחד הצילנדרים, וובעת הוצאת חוט ההצתה , לא מורגש שנוי רציני, או בכלל, רק אז הייתי מפרק פלג בודק את תפקודו חזותית, מחליף אותו עם פלג שלצידו, ואם שנוי מיקום המצתים היה מוביל לחוסר תגובה בפלג השכן, הייתי מחליף פלג, אך אם הצילנדר שלא הגיב תחילה, ממשיך לא לתפקד גם לאחר החלפת מיקום הפלג, בדיקת ניצוץ תקינה, רק אז הייתי בודק קומפרסייה, ואם הקומפרסייה היתה נמוכה,אך באחוזים גבוהים, הייתי בודק חשד לשסתום פליטה שרוף, רעש מוכר מצינור הפליטה,או מהקרבורטור(שסתום יניקה עקום ולא אוטם, או מפתח מלוי השמן, בגלל טבעות דחיסה תפוסות או שחוקות.

ניתן בהחלט להמשיך בדיון בפורום TT. לגבי שימוש בשעון וואקום לאיתור דוד פליטה, או ממיר קטליטי סתום, שימוש בשעון וואקום הוא אמצעי מצויין.

בתקווה להבנה

ושנה טובה

צביקה

פורסם

עידכון : לפני כשבוע הוחלף הפקק של הרדיאטור לאחד חדש - בגודל 0.9 , נוזל קירור ממשיך להעלם באותו קצב , החלפת הפקק לא פתרה את הבעייה , כשהרכב כבוי - אני פותח את הפקק של הרדיאטור ואני רואה שחסר נוזל קירור ואז עובר ממיכל העודפים לרדיאטור נוזל קירור . למה כשהפקק של הרדיאטור סגור ויש חוסרשל נווזל קירור ברדיאטור אין מעבר נוזל קירור ממיכל העודפים ?.

נזילת השמן שיש אצלי הייתה ממשאבת דלק , נקנתה משאבת דלק חדשה תוצרת קוריאה , הותקנה במוסך - החזיקה 3 ק"מ - עד שכל השמן פרץ ממנה . היא תקולה בינתיים המוסך הרכיב לי את המשאבה הישנה .

משאבת הדלק הישנה שלי מקורית , היכן ניתן לקנות חלקים כמו דיאפרגמה ע"מ לשפץ אותה , איזה חלקים נוספים מומלץ להחליף חוץ מהדיאפרגמה והיכן ניתן לקנות את החלקים במרכז הארץ ?.

• תוכן חדש...