Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב !

במה שנוגע למשאבת הדלק, , כמדומני שהיא הרמטית, ואים אפשרות להחליף דיאפרגמה או שסתומים, ולא ניתן לשפצה.

וגם אם המשאבה לא הרמטית(ואני בספק), לא ניתן להשיג חלקים בארץ לשיפוץ משאבת דלק, רק בחו"ל.

כמדומני שיש להשיג בארץ משאבות איכותיות, שלא אמורות לנזול, לא מדלק ובוודאי לא משמן!

יש לי הרגשה , לא וודאית, שיש לך לחץ שמן חזק מאד, שגורם לפריצת שמן מהמשאבה המקורית, וגם מהחדשה.

בכל מקרה בקש מהמוסך שיחפש בחנות חלקי חילוףך, משאבה אחרת, יש אחריות על המשאבה, מצד המוסך, וגם מצד חנות חלקי החילוף, כדאי לברר זאת.

בנוגע למעבר מים למיכל העבוי, יתכן ומדובר במכסה חדש ולא תקין, או בפריצת אטם ראש הגורם ללחץ עודף במערכת הקירור,ולמלוי עודף של מיכל העבוי.

האם התופעה זהה לחמצב שהיה לפני החלפת מכסה הרדיאטור?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המצב זהה לפני החלפת המכסה רדיאטור , גם במכסה הישן ששמרתי אותו ברכב , רק אם הייתי פותח את מכסה הרדיאטור והיה חסר נוזל קירור - רק אז נוזל הקירור היה עובר לרדיאטור ממיכל העודפים , האם בעיה זו מצביעה על ראש מנוע שמצריך שיפוץ ? .

לגביי משאבת הדלק , מאיזה תוצרת קיימות משאבות דלק איכותיות לרכב הנ"ל ? .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

כמה נוזל קירור חסר ? האם איבוד המים נעצר בנקודה מסויימת או שכל יום הולכת לאיבוד כמות מסויימת של מים ? (ואז אתה עלול להישאר בלי מים בכלל).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איבדו נוזל הקירור אני דיי בטוח שנעצר בנקודה מסוימת , אני יסביר אני נוסע כל יום כ- 30 ק"מ , פעם בשלושה - ארבע ימים אני בודק נוזל קירור ברדיאטור , רואה שחסר אולי 2 ס"מ מתחת לחלק התחתון של הפקק של הרדיאטור , רואה שיש מעבר של נוזל קירור ממיכל העודפים לרדאיטור . מצד שני גם אם אני לא ימלא שבועיים נוזל קירור - המפלס ברדיאטור לא ירד יותר בהשוואה לחוסר בנוזל קירור שחסר פעם בשלושה ימים , תופעה מוזרה .

האם במקרה שלי - בדיקה עם המכשיר שבודק "פריצת אטם ראש" באמצעות נוזל שמשנה את צבעו , תוכל להעיד במאה אחוז אם קיימת בעייה בראש מנוע ? .

פורסם

שלום רב !

אם הוא נעצר בנקודה מסויימת אין לך מה לדאוג, בנוגע לבדיקת CO במים, שיעיד על חדירת גזי לפליטה למים, לדעתי היא כרגע מיותרת.

בברכה

צביקה

פורסם

מערכת מים ברכב דורשת שטח התפשטות מסויים ברגע שהיא מתחממת.

בשנת ה 80-90 יצרנים יפאניים נהוג לתכנן מערכות קירור עם פקק ללא סימוני מקסימום ומינימום. היה להם מיכל עודפים שגרף אליו את המים שנפלטו מהפקק. יצרנים אחרים נהגו (ונוהגים) לתכנן מערכת עם מיכל התפשטות שמשאיר נפח אויר מעל המים ע"מ לאפשר למים לעלות במפלס (ולדחוס את האויר שמעליהם) ברגע שהם מתחממים.

במכוניות שאין מיכל התפשטות בנפרד, אם תמלא מקסימום מים - רוב הסיכויים שאחרי נסיעה או שתיים הרדיאטור יפלוט כמות קטנה של מים מאחר ואין להם לאן להתפשט במערכת (צינורות גומי שבד"כ מתקשים עם הזמן).

ברגע שהתהליך התרחש פעם אחת, ישאר נפח מסויים של אויר מעל המים שיפאשר להם להידחס עם העליה הבאה של המפלס ואז לא יהיה איבוד מים. אצלי למשל (ב 306) אין מיכל התפשטות בנפרד - אבל ברדיאטור עצמו השאיר היצרן שטח אויר שמיועד לכך ולכן ציין בדופן הרדיאטור, על הדוד פלסטיק, סימנים של מינימום ומקסימום. מי שממלא עד הפקק עושה טעות ועלול לגרום לנזקים במערכת כאשר הרכב מזדקן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק , האם זה תקין שיש חוסר של לערך 2 ס״מ של נוזל קירור הרדיאטור ?. באם הדבר תקין מדוע כשאני פותח את המכסה של הרדיאטור ויש חוסר של נוזל קירור ברמה שציינתי , יש מעבר ממיכל העודפים לרדיאטור ?.

פורסם

ברור שיש מעבר ממיכל העודפים,לרדיאטור, ומהרדיאטור למיכל העודפים .

יש להקפיד לא לעבור את קו המקסימום במיכל העודפים.

בברכה

צביקה

פורסם

אני יודע שצריך להיות מעבר של נוזל קירור ממיכל העודפים לרדיאטור בעת חוסר ברדיאטור .

שאלתי היא מדוע כשאני פותח את מכסה הרדיאטור ורואה שגובה מפלס נוזל הקירור הוא 2 ס"N מתחת לגובה של הפקק - מתחיל באותו רגע מעבר של נוזל קירור ממיכל העודפים לרדיאטור . מדוע בעת שמכסה הרדיאטור סגור לא מתבצע מעבר ממיכל העודפים לרדיאטור למרות שחסר נוזל קירור ברדיאטור ? .

פורסם

משום שכך מתוכננת מערכת הקירור, הפקק לחוץ כל הזמן על ידי הקפיץ, ומונע מעבר מים ממיכל העודפים לרדיאטור ורק בעת התחממות יתר, הקפיץ מתכווץ, ומאפשר השלמת מי קירור ,במידה וחסר מעל 2 סנטימטר.

בברכה

צביקה

• תוכן חדש...