Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

השבוע התחיל עם כבלים, מאחר והמצבר התרוקן בסוף השבוע.

המצבר בן כשנה וחצי, כמות המים כנדרש בכל התאים.

בבדיקה בבוקר לא נראו צרכני חשמל שהושארו דלוקים (פנסים,אורות חנייה וכד'). בהמשך, לאחר שהונע הרכב, גיליתי שהרדיו הפסיק לעבוד. מייד חשדתי בפיוז, אבל כבר יצא לי להחליף את הפיוז הזה בעבר ואני יודעת שהוא גם אחראי על הנעילה המרכזית (עובדת) ועל השעון (עובד).

שאלות:

מה יכולה להיות התקלה ברדיו ואיך היא פרקה את המצבר (בהנחה שיש קשר בין הדברים)?

האם עכשיו כשהרדיו מושבת הוא עדיין עלול לגרום לפריקה נוספת של המצבר ולכן כדאי לי להוציא אותו לגמרי?

האם ישנו פיוז קטן יותר שאחראי רק על הרדיו ואם כן איפה הוא נמצא? (הפיוז האחראי על הרדיו+נעילה+שעון נמצא בקופסה שליד המצבר)?

האם יש עוד משהו שכדאי לבדוק כדי להבין מה בדיוק קרה? עוד משהו לשים לב אליו?

תודה רבה מראש ושבוע מצוין לכולם,

ליהי

פורסם

היי,

יש רדיו עם פיוז בצמת חוטים עצמה ויש כאלה שהפיוז נמצא בגב המכשיר. אם הרדיו לא עובד 95% שזה פיוז שרוף. אם הרדיו עבד לפני פריקת המצבר בצורה תקינה, סביר להניח שלא הוא הבעיה. בכל אופן, אם כל הפיוזים תקינים, הייתי מוציא את הרדיו ובודק אם המצבר עדיין נפרק.

אלכסיי

(Toyota Yaris 2011 MTM 6F 5D (Since 06.2013

(Subaru DL 1600 92' manual (03.2007 - 06.2013

פורסם

פיוז של רדיו נימצא לרוב בחלק האחורי שמוציאים ממש את כל היחידה של הרדיו אחוצה. שמצבר ניפרק אחרי כל כך מעט זמן קיימת בעייה. הייתי מתחיל בבדיקת ערכי מתח שהרכב מונע כלומר לבדוק טעינה לראות שלא קיימת חריגה בערכים. דבר שני הייתי בודק אופצייה של זליגת זרם שהרכב עומד ולא מונע. לא תמיד ניתן לראות זאת בעיין גם אם צרכנים לא עובדים. אם קיים ברשותך אמפרמטר/וולטמטר שתי הבדיקות האלה פשוטות וניתן לבצע אותם עצמאית.

פורסם

להלן פתרון החידה (לאחר ביקור במוסך, אחרי שהאוטו לא הניע שוב בצהריים):

נורת אלטרנטור שרופה בלוח השעונים שמנעה את טעינת המצבר.

איכשהו פספסתי את זה שהנורה הפסיקה להדלק בחצי סוויטצ' ורק כשבמוסך שאלו אותי עליה, נזכרתי שבאמת לא ראיתי אותה כבר כמה זמן...

מוסר השכל: תספרו את הנורות בלוח ותעשו להם מסדר בכל התנעה.

ערב טוב ובטוח לכולם,

ליהי

פורסם

ישנם אלטרנטורים שנורית הבקורת בלוח השעונים משמש כ עירור לפעולה החשמלית של האלטרנטור . אם האלטרנטור מסוג זה הרי שזה הסבר ברור ומקובל.

אי טעינה במצב שכזה, מצביע על כך שהרכב ננהג בעדינות בסל"ד נמוך מאוד. שהרי במקרים שהנורית אינה תקינה, העלאת סל"ד לרמה גבוהה ולו פעם אחת בלבד לאחר ההתנעה במשך הנסיעה, תביא לעירור האלטרנטור.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...