Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהו קצב הורדת משקל תקין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

עקב כל הפירסומים בסגנון "מורידים 15 קילו בחודש" ושות' עלתה בראשי השאלה מה הוא קצב הורדת משקל תקין?

האם זה לפי מספר או אחוז מהגוף ?

תודה

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

באופן מאוד כללי אומרים כי קצב תקין עומד על כחצי ק"ג בשבוע.

יחד עם זאת, כל מקרה לגופו (תרתי משמע). בנוסף, ככל שאחוז השומן גבוה יותר, כך הגוף ייאחז בשומן פחות. כלומר, אדם שמן שמתחיל דיאטה/ספורט או שילוב של השניים, קצב ההרזיה בהתחלה יהיה גבוה יחסית אך יילך וירד ככל שנותר פחות ופחות שומן בגוף.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

תלוי מה המשקל ההתחלתי, מה המטרה, האם זה כולל שינוי שלם באורח החיים (מבטטה לפעילות ספורטיבית יום יומית) ועוד.

עם אצבע ברוח חצי קילו בשבוע זה מ-מ-ש יפה ואי אפשר שלא להגיד שהחוכמה האמיתית זה לשמור על המשקל התקין הרבה יותר מלהגיע אליו.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

זה משתנה מאדם לאדם. כל עוד אתה לא סובל ומרגיש רעב, זו לא בעיה. הפרסומות האלו מופנות לאנשים ששוקלים 150 ק"ג, ובשבילם ק"ג בחודש זה כלום. בחודש הראשון זה יכול להיות 5 ק"ג, אחרי חודש זה כבר יורד ל2.5, ומשם, אחרי ששינית את אורח החיים שלך, הגוף מתרגל, ואתה מרזה מעט מאוד, אבל זו הדרך הנכונה. יתרה מזאת, בשלב מסוים אתה מפסיק להרזות לתקופה מסוימת, זה שוב חוזר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אני בדיוק סגרתי 11 קילו בחודש וחצי.

כן אני יודע שזה לא בריא, אבל אני מתחתן עוד כמה שבועות, הייתי חייב לתת פוש.

שיהיה במזל טוב ולא רוצה להשבית שמחות אבל מה שקורה בד"כ לגברים אחרי החתונה הוא שהם גדלים לרוחב מהר מאוד... :evil:

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מאחר ואני על הנייד ולא על המחשב אז אתמצת:

ישנה נוסחא לחישוב גרעון קלורי אופטימלי (תלוי באחוז השומן)

את סכום הקלוריות מכפילים ב 30 (חודש) ומחלקים ב 7000 (כמות הקלוריות לירידת נטו רקמות שומן, רקמת שומן מכילה גם נוזלים ולכן זה לא 9000)

האופטימלי זה אומר לרדת בצורה המהירה עם כמה שפחות נזק (איבוד שריר וכו׳)

אז שמנים יותר יכולים לרדת יותר מהר כמותית ואפשר לחרוג גם ב 15%~ לתקופה קצרה

מה שנותר זה חישובים

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני בדיוק בתהליך הרזיה, שנפרס על פני שנה כמעט, עם ייעוץ של תזונאית..

הקצב המקסימלי המומלץ הוא קילוגרם בשבוע, זאת בהנחה שאתה מבצע פעילות גופנית.

ללא פעילות גופנית אני לא יודע מה הקצב המומלץ אבל זה נראה לי הרבה יותר קשה וגם חצי קילו נשמע לי הרבה.

פורסם

כל השיטות האלו שמפרסמים לך ברדיו הורדת 15 קילו בחודש אלו דברים הזויים וסופר לא בריאים.

שיטות שכוללות כל מיני חומרים כימיים ואחרים וכאלה שמתיימרים להיות "טבעיים בלבד" אבל בעצם פוגעים בגוף (להלן תה טיבטי).

קצב נורמלי ובריא הוא 1 ק"ג +- בצורה מסודרת הכוללת דיאטה וארוחות מסודרות (יש תזונאית) ורצוי בשילוב ספורט, לא צום מטורף, תסבירו את זה בבקשה לרוב הנשים של היום :(

כמו שכן צריך לזכור שמה שיורד מהר גם יודע לחזור ומהר.

Opel Adam S 2017

פורסם

לאמר 1-2 קילו בחודש זה טעות גדולה מאוד

רוב האנשים ששוקלים פחות מ100~ פשוט יאבדו המון שריר בקצב הרזיה כזה

משמע שהגרעון הקלורי גבוהה מידי, לא רק שזה לא בריא אלא שמאבדים שריר מאבדים את מה שבעצם שורף לנו את הקלוריות ואז עושים נזק לטווח הרחוק שקשה מאוד לתקן אותו אם בכלל.

לחישוב הגרעון האופטימלי צריך לדעת את אחוז השומן, ע'י הערכה או ע'י מדידה, חשוב להגיע לתוצאה הגיונית שמשקפת גם ע'פ מראה את המציאות (כי מלבד מכשיר מאוד יקר כל מדידה היא לא הכי מדוייקית)

אדם השוקל 100 ומוערך ב20% שומן מאסת הגוף הרזה (ללא שומן) הינה 80 ומשקל השומן 20

על כל קילו שומן מפחיתים 68 קלוריות מה RMR

זאת אומרת אם מעריכים כי אותו אדם שורף 3300 קלוריות ביום אז כדי להגיע לגרעון אופטימלי:

68*20=1360

את נתון זה צריך להפחית מהRMR שזה יוצא 1940 קלוריות שצריך לאכול ביום כדי להרזות באופן אופטימלי

כדי לדעת כמה קילו זה בשבוע 1360*7/7000=1.36 קילו בשבוע

נתון זה נכון רק לשבוע הראשון כי לאחר מכן הנתונים משתנים (וזה נתון לאדם שמן מאוד למשקלו)

ע'פ נתונים אלו אנשים עם אחוז שומן נמוך מ15% יצטרכו לשמור על קצב של פחות מקילו לשבוע

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...