Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דאצ'יה דאסטר בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4703 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז אני מאחל לך שתנהג בפיצוץ הזה. 4 כוכבים לסנדרו בשנת 2013 (ורק 3 כוכבים לשאר הדגמים שהוצגו בסך הכל לפני שנה עד שנתיים) זה רק מראה על החשיבות של חיי אדם לחברות הרכב.

אתה כזה נחמד, תודה. הציון של הסנדרו לא רחוק מהציון של הפיקנטו, חביבת הפורום ועמך ישראל. הסנדרו היא סופר מיני אמנם אבל זולה ואני מהמר שגם כבדה מהפיקנטו, שאף אחד לא מפקפק בבטיחות שלה. חוץ מזה, דגמים ישנים לא רלוונטיים. להזכיר לך איפה קיה הייתה לפני שנים ספורות? דאצ'יה בנסיקה ודמגוגיה שכזו לא תחבל בכך.

:idea:
פורסם

קודם כל את הדאסטר לא מייצרים במרוקו.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dacia_Duster

Assembly

Mioveni, Romania

São José dos Pinhais, Brazil (Renault Brazil)

Envigado, Colombia (Sofasa)

Moscow, Russia (Avtoframos)

Chennai, India (Renault India)

לגבי הבטיחות, ראו את הסרטון הזה החל מ4:35

http://www.youtube.com/watch?v=jTWgNmlLSJA#t=276s דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ברמה האישית אני עוקב אחרי העניין של הדאסטר כבר הרבה מאוד זמן, ומקווה שיזיזו שם עניינים בקרסו כמה שיותר מהר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
היום הלכתי לאכול חומוס ביפו כמנהגי. ביציאה מהחומוסייה פתאום זיהו עיני דאציה דאסטר (לא רנו ) הצבועה בצבעים אדום ולבן (כנראה איזו ניידת מסוג מסויים). מה שמעניין אותי זה האם אושר הרישוי של הרכב בארץ? איך הוא מקבל טיפולים ואיפה? והאם זה אומר שאפשר לייבא לארץ ( היפוטטית )

לצלב האדום יש כאלה ,נצפו באזור ירושלים

זה מסביר את מה שראית

אלה באמת צבעי הרכבים של הצלב האדום.

ככה נראים הרכבים שלהם:

207108.jpg

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אתה כזה נחמד, תודה. הציון של הסנדרו לא רחוק מהציון של הפיקנטו, חביבת הפורום ועמך ישראל. הסנדרו היא סופר מיני אמנם אבל זולה ואני מהמר שגם כבדה מהפיקנטו, שאף אחד לא מפקפק בבטיחות שלה. חוץ מזה, דגמים ישנים לא רלוונטיים. להזכיר לך איפה קיה הייתה לפני שנים ספורות? דאצ'יה בנסיקה ודמגוגיה שכזו לא תחבל בכך.

דמגוגיה או עובדות? לדאסטר שהוצג ב-2011 רק שלושה כוכבים, לודג'י 2012 - רק שלושה כוכבים. אם אתה מרגיש בנוח עם ציוני בטיחות כאלו עבור רכב חדש אתה מוזמן לקנות. אני, לא.

דמגוגיה או עובדות? כבר כתבתי שדאצ'יה מצליחה מאוד במדינות בהן היא משווקת ומציעה חבילה עם איזון נכון בין איכות למחיר. כל זה עבור סטנדרט של מדינות מתפתחות ולא עולם מערבי.

זה לא סוד שיצרני הרכב מסירים קורות חיזוק ברכבים בכדי להוזיל את עלויות ברכבים המשווקים במדינות מתפתחות, גם ברכבים שהם לכאורה זהים לאלו המשווקים במדינות מערביות.

פורסם

הדאסטר הוא לא רכב לנשות צפון ת"א שיטפסו על מדרכות, בשביל זה רנו-ניסאן מציעים להם את ניסאן ג'וק ורנו קפטור.

הדאסטר הוא מתחרה ברכבים כמו סוזוקי ג'ימיני, אבל כאן לדאצ'יה יש יתרון בדמות עוד שתי דלתות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
זה לא סוד שיצרני הרכב מסירים קורות חיזוק ברכבים בכדי להוזיל את עלויות ברכבים המשווקים במדינות מתפתחות, גם ברכבים שהם לכאורה זהים לאלו המשווקים במדינות מערביות.

זו האשמה חמורה. יש לך תימוכין לה? מכיוון שהיא כללית, אני מניח שהיא מתייחסת גם ליצרנים מערביים למהדרין. אתה רוצה לומר לי שכך נוהגות רנו, PSA, פולקסווגן ופיאט?

:idea:
פורסם
זו האשמה חמורה. יש לך תימוכין לה? מכיוון שהיא כללית, אני מניח שהיא מתייחסת גם ליצרנים מערביים למהדרין. אתה רוצה לומר לי שכך נוהגות רנו, PSA, פולקסווגן ופיאט?

לצערי, אלו עובדות. בברזיל (ואמריקה הלטינית) הנמצאת בפריחה כלכלית בעשור האחרון-הרבה יותר רכבים על הכביש-מספר ההרוגים והפצועים קשה עלה בעשרות אחוזים בשנים האחרונות. בוצע תחקיר בנושא וגילו שרוב הרכבים הנמכרים באמריקה הלטינית הם בעלי חוזק מבני חלש יותר (בעיקר בשל שימוש בפחות נקודות ריתוך בשלדה) גם בדגמים המשווקים באירופה למרות שלכאורה מדובר בדגמים זהים.

ניסאן מיקרה לדוגמה לה 4 כוכבים במבחן הריסוק האירופאי, זכתה רק בשני כוכבים במבחן הריסוק הלטיני. בניסאן אמרו שמדובר באותו הדגם בדיוק וטענו שהמבחן של NCAP הלטיני (שהחל לפעול רק לאחרונה ומבצע ריסוק חזיתי בלבד) שונה מזה האירופאי. יו"ר NCAP אמר שמדובר בשני מבחנים זהים לחלוטין. זה המצב גם בדגמים נוספים כגון הבורה של פולקסווגן או פיג'ו 207 (למעשה 206+). זה לא קיים בכל הרכבים, למשל הפלואנס קיבלה שם 4 כוכבים וכך גם באירופה (פלאונס Z.E).

עיקר הבעיה היא כמובן הרגולטור שלא מחייב סטנדרט בטיחות מסוים ורוב הרכבים שמשווקים שם משוקים עדיין ללא כריות אוויר כלל או בקרת יציבות וכו'. גם באירופה הרי עד שלא החלו מבחני הריסוק שהמחישו עד כמה הרכבים לא בטוחים, לא החל כל שינוי בתחום זה . ושלא נטעה לחשוב שרוב היצרנים לא מתכננים את הרכבים שלהם רק בהתאם למבחני הריסוק. המבחן החזיתי האמריקאי החדש (חזית במגע של כ-20%), הוכיח שרכבים שקיבלו 5 כוכבים במבחנים הרגילים, נכשלו לחלוטין במבחן זה למעט רכבים של סובארו, וולוו והונדה.

פורסם

אסמכתאות? קישורים? תמונות?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

התייחסות אנונימית, באחד מהם. ממילא מדובר על מכוניות שמיוצרות בברזיל לשוק המקומי, לא רלוונטי לעניין הדאסטר או דומותיה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

דאצ'יה ולאדה הם שני מותגי ה- Low Cost של רנו (ובמקביל Datsun שעשתה קאמבק ממש לאחרונה עבור ניסאן) כחלק מחלוקה לשווקים ולמחירים תוך שימוש בכמה שיותר חלקים "מהמדף", רובם של כלי רכב מדור אחד אחורנית. במבחן התוצאה מדובר במכוניות פרקטיות, אטרקטיביות במחיר ומצויידות בפחות אביזרי בטיחות. הדאסטר נמכר היטב באירופה כ-SUV למתחילים, כולל במדינות "מערביות" כמו איטליה ושוויץ.

בארץ יש לה פוטנציאל אדיר.

• תוכן חדש...