Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אתם משקיעים כל כך הרבה מאמץ כסף וזמן גם בחומרי ניקוי מיוחדים לקרמיקה שעל הרצפה ולכיור באמבטיה?

קודם כל אתחיל בלהגיד שאם משהו עושה לכם טוב, אני האחרון שיעביר על כך ביקורת, גם לי יש תחביבים והם לא זולים, אבל באותה נשימה נראה לי קצת מוגזם להשקיע מאות ואלפי שקלים על ניסויים עם חומרים כאלו ואחרים לרכב.

ראיתי כאן אנשים שעושים קניות של מברשות ופדים ומיקרופייברים מיוחדים שעשוים מסגסוגת של מטוסים ואוטמים שעמידים ב 300 מעלות (איפה לכל הרוחות ראיתם ג'אנט שמגיע ל 300 מעלות!? אפילו התנור בבית בקושי מגיע ל 250 מעלות!).

אני חושב שצריך לקחת את הדברים בפרופרוציה, מצאתם אוטם טוב? (נאמר ה FK1000 שראיתי לאחרונה שהוא מככב) למה לנסות 50 אוטמים/ווקסים אחרים? האם זה באמת משנה אם הרכב יהיה זוהר בעוד 10 אחוז יותר או פחות?

זה שווה ערך לקחת אגרטל שיושב לי בסלון ולנסות כל שבוע להגיע לברק גבוה יותר עם חומר אחר.

מה רע במטלית מיקרופייבר שקונים בסופר? מה רע במברשת שאפשר למצוא בסופר? למה צריך מברשות מיוחדות בהזמנות מיוחדות מחו"ל ?

האם אתם מפנקים גם את האסלה שלכם במברשת מיוחדת שכזו?

או את פתחי המיזוג בבית אתם מנקים כל שבוע/שבועיים עם מברשת מיוחדת?

אם אני אעשה הקבלה לעצמי (טכנאי מחשבים), אני ארכוש כל שבוע/שבועיים חלקי מחשבים כדי לעשות השוואות איזה חלק נותן ביצועים גבוהים יותר

המסקנה שלי, התחביב הזה לא חייב להיות כל כך יקר כמו שאתם מציגים אותו, עשו מחקר, קחו המלצות, רכשו סט בסיסי של תכשירים (בקרוב אני הולך לעשות את זה ואני אנסה להגיע לסל רכישה כמה שיותר זול) ותהנו לכם.

אגב, אם כבר מדברים על ה FK1000 שיש לו עמידות של פאקינג חצי שנה (שזה נשמע לי פנומנאלי יחסית לווקסים שאתם טוענים שלא נשארים על הצבע יותר משבוע/שבועיים), אז תדירות הטיפולים צריכה להיות חצי שנה בערך, אני רואה כאן אנשים שעושים כל חודש ניסוי עם חומר אחר.

זהו, פרקתי קיטור, מקווה שאף אחד חס וחלילה לא נפגע/נעלב כי זאת ממש לא הכוונה שלי.

רעיון שעלה לי תוך כדי הכתיבה, התאגדות של כל חברי הפורום שמעוניינים, רכישה ענקית של וואקסים/אוטמים/APC למיניהם וחלוקת דוגמיות, כך כל אחד יקבל לדוגמא 10-20ML של 4 אוטמים שונים ויוכל לנסות אותם. רעיון קצת הזוי אני יודע (בכל זאת 5 בבוקר) אבל זה יכול לפתור להרבה אנשים את בעיות הכספים, תחשבו על זה.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשמדובר בתחביב ולא בסתם עוד פעולה (לדוג' אנשים שהדיטיילינג לא מדבר אליהם: שטפתי את האוטו- הוא שטוף לא צריך יותר מזה) כל אחד מחפש להתפתח, להתקדם, גם אם זה 10 אחוז.

אני בא מתחום האודיו- לא פעם ולא פעמים שמעתי (וסביר להניח שאמשיך לשמוע): זה לא מספיק לך? חד משמעית לא, תמיד יש מקום לשיפור, הרצון לראות את התוצאה הטובה יותר, להתקדם, להגיע לרמה גבוהה יותר של הצלחה, וכו'.

וזה מדבר על כל התחומים.

JL Audio

פורסם

Negative

1-היית צריך לחקור התמכרות, אז היו לך כל התשובות.

2-אם אין לך פאשן!!! (תשוקה), אל תרכיב שום סל מוצרים. התחום הזה הוא לא לך!

זהו, פרקתי קיטור, מקווה שאף אחד חס וחלילה לא נפגע/נעלב כי זאת ממש לא הכוונה שלי.

C4 1.6 thp exclusive Made in France- Prefected in my garage

פורסם

האמת,לא הבנתי מה אתה רוצה.

אתה נכנס לפורום חילופי זוגות ומציע להם להישאר רק עם בת הזוג שלהם??,די מגוחך.

בכל מקרה שבת שלום.

פורסם

gugy - big like

ואני דווקא מקרצף את האסלה עם מברשת קרבון ופד מיקרופייבר

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

כמו שלא תגיד למישהו שהתחביב שלו זה בניית טיסנים - ״כבר יש לך מלא טיסנים״ אז אתה לא יכול להגיד למישהו שאוהב את התחום הזה דברים כגון מה שרשמתה.

כול אחד ותחביביו, ואין מה לעשות, אני למשל יכול להגיד אותו דבר בתחום הסאונד ברכב - לטעמי קומפוננט ו6/9 ללא מגבר מספיק ודיי והותר, וזה השקעה של כמה מאות שקלים בקושי.

ויש כאלה שהמערכת סאונד ברכב שלהם שווה כמו הרכב שלי כולו.

אז מה? אני לא חושב שהם משוגעים, לדעתי כול אחד משקיע בתחום שהוא אוהב ומתעניין בו וגם אם זה אומר בזבוז כסף לא קטן.

פורסם

יש לי חבר שמכור לשיפורי אודיו, כל פעם קונה כבלים אחרים... דין, דאבל דין וכל פעם צורב בפורמטים אחרים כדי למצוא את איכות השמע הכי טובה.

זה משהו שאני לא מבין, אני אוהב לשמוע מוזיקה בווליום חלש, קניתי מערכת פשוטה, לא מחפש יותר מדי.

מתאר לעצמי שזה על אותו עקרון... אתה רוצה להשקיע ברכב אבל אתה לא נכנס לזה עמוק כמו הרבה חברי פורום פה.

רובנו מנסים להגיע לרמת הגימור הכי טובה ועמידה.

אתה מסוקרן מחומרים שונים ומת לנסות את כולם.

כנראה שפשוט אין לך את זה!!

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
האם אתם משקיעים כל כך הרבה מאמץ כסף וזמן גם בחומרי ניקוי מיוחדים לקרמיקה שעל הרצפה ולכיור באמבטיה?

קודם כל אתחיל בלהגיד שאם משהו עושה לכם טוב, אני האחרון שיעביר על כך ביקורת, גם לי יש תחביבים והם לא זולים, אבל באותה נשימה נראה לי קצת מוגזם להשקיע מאות ואלפי שקלים על ניסויים עם חומרים כאלו ואחרים לרכב.

ראיתי כאן אנשים שעושים קניות של מברשות ופדים ומיקרופייברים מיוחדים שעשוים מסגסוגת של מטוסים ואוטמים שעמידים ב 300 מעלות (איפה לכל הרוחות ראיתם ג'אנט שמגיע ל 300 מעלות!? אפילו התנור בבית בקושי מגיע ל 250 מעלות!).

אני חושב שצריך לקחת את הדברים בפרופרוציה, מצאתם אוטם טוב? (נאמר ה FK1000 שראיתי לאחרונה שהוא מככב) למה לנסות 50 אוטמים/ווקסים אחרים? האם זה באמת משנה אם הרכב יהיה זוהר בעוד 10 אחוז יותר או פחות?

זה שווה ערך לקחת אגרטל שיושב לי בסלון ולנסות כל שבוע להגיע לברק גבוה יותר עם חומר אחר.

מה רע במטלית מיקרופייבר שקונים בסופר? מה רע במברשת שאפשר למצוא בסופר? למה צריך מברשות מיוחדות בהזמנות מיוחדות מחו"ל ?

האם אתם מפנקים גם את האסלה שלכם במברשת מיוחדת שכזו?

או את פתחי המיזוג בבית אתם מנקים כל שבוע/שבועיים עם מברשת מיוחדת?

אם אני אעשה הקבלה לעצמי (טכנאי מחשבים), אני ארכוש כל שבוע/שבועיים חלקי מחשבים כדי לעשות השוואות איזה חלק נותן ביצועים גבוהים יותר

המסקנה שלי, התחביב הזה לא חייב להיות כל כך יקר כמו שאתם מציגים אותו, עשו מחקר, קחו המלצות, רכשו סט בסיסי של תכשירים (בקרוב אני הולך לעשות את זה ואני אנסה להגיע לסל רכישה כמה שיותר זול) ותהנו לכם.

אגב, אם כבר מדברים על ה FK1000 שיש לו עמידות של פאקינג חצי שנה (שזה נשמע לי פנומנאלי יחסית לווקסים שאתם טוענים שלא נשארים על הצבע יותר משבוע/שבועיים), אז תדירות הטיפולים צריכה להיות חצי שנה בערך, אני רואה כאן אנשים שעושים כל חודש ניסוי עם חומר אחר.

רעיון שעלה לי תוך כדי הכתיבה, התאגדות של כל חברי הפורום שמעוניינים, רכישה ענקית של וואקסים/אוטמים/APC למיניהם וחלוקת דוגמיות, כך כל אחד יקבל לדוגמא 10-20ML של 4 אוטמים שונים ויוכל לנסות אותם. רעיון קצת הזוי אני יודע (בכל זאת 5 בבוקר) אבל זה יכול לפתור להרבה אנשים את בעיות הכספים, תחשבו על זה.

גם לי העיר אחד החברים על זה,יודע מה דעתי?,שזה מפריע לאלו שאין להם כוח לנקות את הרכב שלהם כל שבוע ולהביא אותו למצב נוצץ,ואז מבלי להשים לב ולא בכוונה בכלל אותו אדם שאין לו כוח או יכולת להביא את הרכב שלו למצב הזה מנסה לשאוב אותך אל המצב שהוא נימצא בו ועובד על עצמו שהוא לא רוצה שהרכב שלו יהיה נקי כמו שלך ע"י אמירות כמו "מה אני משועבד לרכב?,מה הרכב משרת אותי או אני אותו?,וכו' וכו'.."בתכלס בתת מודע שלו או במודע,אותו אדם שאמר את זה היה מת גם שהרכב שלו יהיה כזה נוצץ ומבריק כמו שלך,פשוט מתוך ההגנה והאגו שיש לנו כבני אדם(טבעי לחלוטין ובסדר)אותו אדם שהרכב שלו מסריח פצצות הוא משכנע את עצמו שזה בסדר לנסוע בתוך אותו מסריח ומלוכלך.אז אח שלי(פותח השרשור)יש אנשים שאוהבים את הTHE BEST(מה לעשות לקחתי את התכונות של אמא יצאתי בזבזן:lol:)ואוהבים להשקיע בדברים האיכותיים ביותר,רוב המוצרים בחיינו שאנחנו משתמשים בהם כמו המכונת כביסה,מחשב,מברשת שיניים,מסרק לשיער,גלון של חומר ניקוי כללי,מברשת לניקוי ג'אנטים,או האוטם שאתה מדבר עליו,כמעט כל דבר בחיי היום יום נימדד באיכותו על פי המחיר,אני מתערב איתך שהווקס של טרטל לא איכותי כמו הווקס של Collinite,מתערב איתך שהשמן מנוע של פרינסטון לא איכותי כמו השמן של CASTROL,מתערב איתך שאם אני ינקה ואיישם חומרים יותר איכותיים ויקרים הרכב יראה טוב יותר ויישמר לטווח ארוך יותר מאשר זה שמשתמש בחומרים זולים,אלו הם החיים וככה זה עובד.

m7kj.jpg
פורסם

אני דווקא חושב שהתחביב הזה חוסך כסף.

כל משתתפי פורום כזה סובלים מרצון עודף לפרפקציוניזם, מי שהפרוטה מצויה בכיסו ירוץ ויחליף רכב ברגע שמצבו הקוסמטי יתדרדר אל מתחת לסף מסוים, וכאן בעלות זניחה של מאות שקלים מטפחים את הרכב, נהנים ממנו הרבה יותר ומאריכים את תקופת השירות שלו.

תוסיף למשוואה את העלויות שחסכת על "מכוני" שטיפה - והנה הרווח גדול.

עם זאת אני בהחלט מקבל את הטענה שבמוצרי צמרת פער התוצאה זניח, ובהרבה מקרים איננו מצדיק את רכישת מוצר הטיפוח החדש (אלא כמובן אם הישן נגמר).

פורסם

זהו, פרקתי קיטור, מקווה שאף אחד חס וחלילה לא נפגע/נעלב כי זאת ממש לא הכוונה שלי.[/b]

והנה נראה כאילו המשפט הזה מצוטט בכל תגובה כאן להדגיש שזה כן מעליב. אז סליחה מראש לכולם.

אני לא חושב שהבנתם אותי.

האוטו שלי לא מסריח בכלל פשוט לא נוצץ כל שבוע, זה נכון - אין לי כוח לנקות אותו כל שבוע, וגם לא חושב שיש סיבה, הוא לא נהיה פח זבל על גלגלים כל שבוע! אין לי בעיה שאתה תנקה את הרכב שלך כל שבוע, תהנה לך, אני רק מקנא ומאחל לך שתהנה, אבל הרכב שלך לא צריך אוטם כל שבוע, או אפילו כל חודש או אפילו כל חודשיים, וגם אם כן ברגע שמצאת אוטם טוב, למה ללכת להוציא עוד ועוד כסף ? הרי אתה יודע שהאוטם הוא מאיכות מעולה!

השאלה שלי היא אחרת, האם אתה מנקה את החדר/בית שלך כל שבוע ומביא אותו למצב נוצץ ?

כי אם לא (וכנראה שלא), אז זאת בדיוק הנקודה שלי, הפרפקציוניזם שלכם נדבק למוצר אחד - הרכב.

המחלה שלי לדוגמא יותר גרועה, אני גם אודיופיל (יש לי בבית מערכת מקצועית שלא מביישת מועדונים שעלתה הון קטן), עדיין אני לא הולך ומחליף חלק כזה או אחר כל חודש או מוריד בפורמט X או בפורמט Y כדי להגיע לשלמות. אני יכול להבטיח לך שבמערכת שלי שומעים פי 2 יותר טוב מהמערכת של החבר שלך ברכב גם בלי כבלים מצופים זהב. ואם הייתי מוסיף כבלים מצופים זהב, לא הייתי שומע שום הבדל.

בקיצור, נעלו את השרשור, לא הצלחתי להבהיר את הכוונה שלי וכנראה שאני גם לא יצליח בחיים.

פורסם
אני דווקא חושב שהתחביב הזה חוסך כסף.

כל משתתפי פורום כזה סובלים מרצון עודף לפרפקציוניזם, מי שהפרוטה מצויה בכיסו ירוץ ויחליף רכב ברגע שמצבו הקוסמטי יתדרדר אל מתחת לסף מסוים, וכאן בעלות זניחה של מאות שקלים מטפחים את הרכב, נהנים ממנו הרבה יותר ומאריכים את תקופת השירות שלו.

תוסיף למשוואה את העלויות שחסכת על "מכוני" שטיפה - והנה הרווח גדול.

עם זאת אני בהחלט מקבל את הטענה שבמוצרי צמרת פער התוצאה זניח, ובהרבה מקרים איננו מצדיק את רכישת מוצר הטיפוח החדש (אלא כמובן אם הישן נגמר).

תודה רבה!

סוף סוף אחד שמבין אותי.

אני לא נגד פרפקציוניזם! אני בעד! אבל עד רמה מסוימת (עד הרמה שהוא לא פוגע לך בכיס וכל שרשור שני בפורום אני רואה קריאת בכי שהתחביב הזה עולה המון כסף)

אני לא טוען שצריך לתת לרכב להיות שרוט ולהשאיר אותו ככה, אחרת באמת לא הייתי בפורום הזה.

צריך לטפל וצריך להשקיע ובמוצרים הכי טובים שאפשר. אבל אם מצאת סוס מנצח, למה להחליף אותו?

• תוכן חדש...