Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האוצר מגלגל עיניים, כי רכב חברה לא חייב להיות חדש,

אבל שווי השימוש רק עולה עם השנים והשווי השימוש על רכב ישן גדול בהרבה משוויו האמיתי, אפילו יותר מרכב חדש!

אבל נוח "להדגים" לפי רכב חדש

ברור שהפרסום שהוא עושה מכין את הקרקע להעלת מיסוי בשם איזושהיא רפורמה למען הצדק

פורסם

לא סתם הדוח הזה נגנז.

זה דוח כמו שאני טייס קרב.

80 אחוז נסיעות פרטיות? כמה מטומטם צריך להיות בשביל לכתוב כזה דבר?

מתי יש לי זמן לעבוד?

וסליחה רבה אבל אני משלם על הרכב שאני מקבל מהעבודה בדיוק כמו אחד שקנה אותו בתשלומים.

דלק? סורי אבל המעביד רוצה לשלוח אותי לטבריה? שישלם על הדלק.

אבל עזבו, למי יש זמן לעבוד בכלל? אני הולך לבזבז קצת דלק.. :? :?

פורסם
קראתי את הכתבה. יש בה פשוט יותר מידי מספרים לא נכונים.

1. רכב חדש עולה 123K ש"ח? אולי 85K לליסינג.

2. 80% מהנסועה היא לצרכים פרטיים? לא חושב. ניחוש שלי יותר בכיוון ה 50-60.

3. ביטוח + רשוי 500 ש"ח לחודש? איזה ליסינג עושה בדיוק ביטוח מקיף? אולי 250 ש"ח.

4. ריבית אלטרנטיבית 3.5% - תרשה לי, פחחחחחחחחחחחחחחחחח.

5. מה לגבי הפגיעה בהפרשות הסוציאליות? אפילו לא הוזכר בכתבה.

תן לי להגיד לך עוד משהו על חברות יעוץ והדוחות שהן מנפיקות. שום דוח לא יפתיע את זה את מי שהזמין אותו.

אתה יודע למה? כי ההזמנה היא במילים האלו - "אנחנו רוצים להזמין מחקר שיוכיח/יראה/יאשר את א,ב,ג שדרושים לנו".

בקיצור, לדעתי מחר אפשר לשים בגלובס כתבה שתראה ההפך.

לגבי הנסועה - אתם לא מבינים את ההגדרה של "נסיעה פרטית".

נסיעה פרטית היא כל נסיעה שהיא לא "בתפקיד" כלומר לצרכי העבודה בשעות העבודה.

הנסיעה מהבית למשרד וחזרה היא נסיעה פרטית. הרי גם אם תתבצע ברכב פרטי היא תהיה על חשבון העובד.

עבור חלק ניכר ממחזיקי רכבי הליסינג (רוב עובדי ההייטק למשל) - 100% מהנסועה היא פרטית. התפקיד לא כולל נסיעות בכלל.

לגבי ריבית - נכון.

לגבי הפגיעה בסוציאליות - זו "קופה" (לא קטנה בכלל - ~600 שקל לחודש) שהמעסיק עושה על חשבון העובד. זה לא קשור לחשבון המהותי של מה השווי הריאלי של רכב צמוד.

ויש עוד מספרים הזויים בכתבה.

36% פחת בשלוש שנים? קשקוש.

רכבי ליסינג נמכרים בחצי מחיר מרכב פרטי חדש.

אולי 36% פחת מתייחס להפרש בין מחיר הקניה אחרי הנחה למכיר המכירה בסוף. זה דווקא די מסתדר.

שורה תחתונה - למי שעושה 30K בשנה הליסינג גבולי (בגלל הפגיעה בסוציאליות).

למי שעושה פחות מזה זה לא משתלם כבר היום.

העיוות במיסוי נובע משיטת המיסוי שמתעלמת לגמרי מההוצאות המשתנות.

מיסוי יותר הוגן יהיה ע"י נוסחה של קו ישר עם רכיב קבוע (שווי מס של 2000 שקל לחודש למשפחתומטית למשל?) + מיסוי מלא עבור הדלק.

לגבי מי שהרכב עבורו כלי עבודה (מבצע נסיעות בתפקיד) - תמיד יש לו את האופציה להשאיר את הרכב בערב בחצר המפעל ולא לשלם שום מס (אין נסועה פרטית = אין הטבה = אין שווי למס)

המסכנים הם אנשי המכירות/טכנאים וכו' שיוצאים מהבית בבוקר ישר ללקוח הראשון ולא יכולים לעבור במשרד לקחת את רכב העבודה משם, ואז הם חייבים להחזיק רכב צמוד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

WIL רוב המוחלט של אנשי השטח לא משלמים על הרכב גם אם הם יוצאים איתו הביתה.

יש שיטה של רישום קילומטרז' בספר (או בצורה דיגיטלית) שקבילה מבחינת רשות המיסים ואפשר לגלם את הרכב גם כך.

• תוכן חדש...