Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג חדש על הכביש שמטרות הנסיעה הם בעיקר בית ספר ויציאות בערב וכדומה.

הרכב הוא לשימוש עירוני ובין עירוני נטו.

אני לא מחפש מהירות ויופי אלא חיסכון בדלק ובתחזוקה של האוטו.

אין לי עוד מחשבות על איזה סוג רכב מתאים (מיני או גיפ או רגיל) לכן אני פתוח להצעות.

האוטו יהיה על גיר אוטומט והתקציב הוא 55 אלף עד חריגה של 5 אלף.

תודה לעוזרים

פורסם

אין ספק שלשימוש שלך מיני יהיה המתאים ביותר.

זולים לקנייה וחסכוניים בדלק.

יש בעייה עם ידני?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אם הדגש הוא על חיסכון בדלק ובתחזוקה, אז רכב מיני הוא הבחירה בשבילך (ובוודאות לא ג'יפ!!).

אם ידני לא עומד על הפרק (וחבל... :-(), אז אפשר למצוא ביד2 את אחת מהגרסאות האוטומטיות של המיני המובילות-

פג'ו 107 (שנתון 2012)

יונדאי i10 (שנתון 2010)

סוזוקי אלטו (2011)

שלושת המכוניות פשוטות, כיפיות וחסכוניות, ומתאימות מאוד כרכב ראשון לנהג חדש.

כמובן שניתן גם לרדת בשנתונים ואז לעלות לקטגוריה הגדולה יותר של סופר מיני.

HU: Pioneer 80PRS | Amp: Audison LRx 4.1k

Comp: Audison Voce AV K6 | Sub: Hertz HX300

@

Renault Clio Sport III

פורסם

בגלל שכל הדגמים יחסית חדשים אז קשה עוד לדעת מה תהיה האמינות שלהם לאורך שנים.

בכל מקרה, עבורך, בהנחה שתטפל ברכב לפי ההוראות ולא תתעלל בו על הכביש, ממש לא סביר שיהיו בעיות כלשהן (מעבר לטיפולים שוטפים).

ראה בדיוק באותו הקשר גם את הת'רד הזה-

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=322167

ולגבי הסופר-מיני - זאת כבר בחירה שלך-

האם אתה מעוניין בכלל ברכב יותר גדול, או שאתה צפוי רוב הזמן להיות נוסע יחיד, עם הרבה בעיות חנייה?

האם חשובים לך קצת יותר נוחות ואבזור?

סתם בשביל לפתח ההתלבטות, אם מחליטים על סופר-מיני, אז אפשר להכניס בתקציב רכבים כמו-

מאזדה 2 (2009)

פורד פיאסטה (2010)

סוזוקי סוויפט (2009)

סיאט איביזה (2010)

פולקסווגן פולו (2009)

קח בחשבון גם שבסופר-מיני (בדרך כלל) גם תצרוכת הדלק תהיה יותר גבוהה. והמשמעות של שנתונים יותר ישנים היא גם סיום האחריות / פוטנציאל לקצת יותר בעיות.

בסןף הכל זה גם הרבה מאוד טעם אישי. אני נגיד, לדוגמא, מעדיף בהרבה את האירופיות וממש סולד מיפניות, ובטח מקוריאניות...

העצה שלי- שחק קצת ביד2 ותראה איזה מכוניות נכנסות לתקציב שלך, ומתוכן תבחר איזה 3-4 אופציות שאתה הכי מתלהב מהן אישית. משם כבר תוכל להתייעץ כאן על דגמים ספציפיים, ולצאת לנסיעות מבחן וכו'...

בהצלחה! ;)

@

Renault Clio Sport III

פורסם

מכוניות יותר גדולות (סופר-מיני לעומת מיני) יגיעו בדרך כלל עם יותר פריטי אבזור, לדוגמא- בקרת אקלים במקום מזגן מכני, מחשב דרך, מערכת שמע יותר עשירה, יותר תאים פנימיים ותאורה, אופצייה להגדלת תא המטען ע"י קיפול המושב האחורי וכו'.

בנוסף, יש עוד כל מיני הבדלים שלא יופיעו ב"רשימת האבזור היבשה", כמו איכות חומרים יותר גבוהה ותחושה כללית של תא הנוסעים.

בנוסף, בסופר-מיני תקבל מנוע יותר חזק וביצועים קצת יותר טובים, על-חשבון צריכת דלק מעט יותר גבוהה.

מבחינת מימדים- מרחב הפנים יהיה יותר טוב, על-חשבון קצת (ממש קצת) יותר בעיות חנייה. שים לב שחלק מהמיני באות בכלל רק עם 4 מושבים, לעומת הסופר-מיני ש(כמעט)תמיד יגיעו עם 5.

וכאמור- אם תבחר בסופר מיני תצטרך גם לרדת בשנתון, וככה"נ גם לשלם עלויות ביטוח ורישוי מעט יותר גבוהות.

דעתי האישית- תנסה לבדוק דגם מוביל אחד מכל קטגוריה כדי לראות מה אתה מעדיף.

אני הייתי ממליץ על-

מיני- קיה פיקנטו 1.25 LX (שנתון 2011) (שבטעות הושמטה מהתגובה הקודמת שלי!).

http://www.auto.co.il/%d7%a4%d7%a8%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%98%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%9d-8548-%d7%a7%d7%99%d7%94-%d7%a4%d7%99%d7%a7%d7%a0%d7%98%d7%95-1-2-%d7%90%d7%95%d7%98-LX.aspx

סופר-מיני- פורד פיאסטה 1.4 Trendline (שנתון 2010) - שים לב שבשנתון הזה המנוע והתיבה הם שונים מבדגם החדש (שמגיע עם 1.6 ותיבה רובוטית).

http://www.auto.co.il/%d7%a4%d7%a8%d7%98%d7%99%d7%9d-%d7%98%d7%9b%d7%a0%d7%99%d7%9d-9653-%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%93-%d7%a4%d7%99%d7%90%d7%a1%d7%98%d7%94-1-6-%d7%90%d7%95%d7%98-Trend.aspx

וכאמור-בסוף זה הרבה מאוד טעם אישי. קשה לומר על רכב מסויים שהוא "יותר טוב" אבסולוטית. הכל שאלה של מה מרגיש לך "יותר טוב"...

בהצלחה!

@

Renault Clio Sport III

פורסם

לפי מה קבעת שפורד פיאסטה הוא דגם מוביל בקטגוריה?

(לא סותר, שואל ברצינות כי גם אני מחפש סופר מיני ואני עדיין לא סגור על דגם)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

מכונית נוחה מאוד ואיכותית מאוד, יחסית לקטגוריה.

התנהגות כביש טובה וחסכונית בדלק (לא משהו חריג, אבל בטח לא רעה במיוחד).

אמורה גם להיות אמינה (למרות שבכל זאת- אנחנו מדברים על מכוניות מאוד חדשות, אז עדיין קשה לשפוט).

ולדעתי גם נראית לא רע בכלל...

חוץ מזה שבתור בעלים של פיאסטה לשעבר, אני קצת משוחד... :wink:

אבל מוזמן לקרוא קצת ביקורות-

http://www.auto.co.il/%d7%9b%d7%aa%d7%91%d7%94-28671-%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%93-%d7%a4%d7%99%d7%90%d7%a1%d7%98%d7%94-%d7%9e%d7%91%d7%97%d7%9f-%d7%93%d7%a8%d7%9b%d7%99%d7%9d.aspx

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000844416

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/2627730

@

Renault Clio Sport III

פורסם
אני כבר על הכיוון של מיני ואפילו סופר מיני

אני ינהג גם לבד וגם עם חברים אני במילא יכול רק שני אנשים אז זה לא כל כך משנה לגבי המרווח

ומה הכוונה איבזור למה אני לא הכי מבין במכוניות לצערי

אין לי בעיה לא אירופאיות או יפניות אני פתוח להכול בשביל אוטו ראשון.

לדעתי יש לך טעות קטנה.

מכונית "מיני" קטנה יותר מ"סופר מיני". זו טעות נפוצה בקרב מי שלא בקיא, כי הניסוח באמת קצת מבלבל.

מיני הן מכוניות קטנות בהן הישיבה במושב האחורי צפופה. זה כמובן לא משנה לילדים אבל למבוגרים זה יכול מאוד להשפיע (תלוי בגודל, גמישות, גיל, הרגל וכו')

מכוניות סופר מיני הן באמצע הדרך בין מיני למשפחתית.

אם אתה נוסע לבד או עם עוד נוסע אחד המיני זה אחלה מבחינת מקום. בשלישי כבר יש יתרון לסופר מיני.

מעבר לכך מכוניות מיני מרגישות בבית בעיר ובפרברים. נסיעות בין עירוניות מוטב לעשות ברכב קצת יותר גדול. לא רק בגלל המרחב, אלא בגלל המנוע, מתלים, גלגלים וכו

פורסם
גם הספארק תוכל להתאים לך, המיני הידנית של שברולט, מאובזרת יחסית למתחרות ומרווחת.

בתקציב נכנס מודל 2011

הבעייה רק, בעיניו של פותח השרשור, היא שהספארק ידנית בלבד... :?

אגב - היבואן מתכוון מתישהו בעתיד להביא גם גרסא אוטומטית?

@

Renault Clio Sport III

• תוכן חדש...