Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

ברשותי מולטיפלה דיזל 1.9 שנת 2002.

לאחרונה הוא פולט עשן שחור באופן בולט (אנשים מעירים לי), ולא סוחב. במיוחד בעליות.

כמו כן, העשן השחור יוצא מיד בהגבהת טורים, אח"כ כשהטורים יציבים - פחות, ואז כשאני עוזב - שוב פולט מנה הגונה של עשן.

המוסכניק שלי חיבר למחשב, ויצא שיש 2 תקלות.

1. בשסתום של הטורבו. (ביטלנו, וחזר שוב).

2. אי התאמה בין ה"קרנצ'" ו"שאפט".

עם זה המוסכניק אמר שאולי זה ענין של שיפוץ מזרקים.

(מד זרימת אויר הוחלף לפני כ-4 שנים).

אני די מיואש, ואין לי חשק להשקיע בחיפושים אחר מקור הבעיה.

יש למישהו כיוון קצת יותר מוצר לאור הנתונים הנ"ל ?

בתודה מראש

אורי אורלב

ירושלים

• ספונסר פורום
פורסם

אם יש תקלה בשסתום של הטורבו, או בהטורבו עצמו, הרכב יעשן שחור בהאצות ולא יסחוב, צריך לבדוק לחץ גדישה בנסיעה.

אם אין סינכרון בין גל הזיזים (קאמשאפט) לגל הארכובה(קרנקשאפט) כנראה שהטיימינג לא מכוון נכון או רצועה בלויה מאוד.

אורן

פורסם

תודה.

עשיתי כבר בדיקת טורבו במוסך, עם מחשב, ויש לחץ !

האם יש בדיקת טורבו בנסיעה ?

האם יכול להיות שהתקלה נמצאת באמת במקום אחר, ורק זה משפיע על שסתום הטורבו ? הנורה של "כשל במנוע" נדלקת לי רק כשהאוטו במאמץ (לדוגמה בעליה).

עוד עובדה, בעליה, לפני שהנורה נדלקת, אני מרגיש שהאוטו קופץ קדימה, כאילו המנוע פתאום סוחב חזק יותר קדימה.

יש רעיון לפתרון התעלומה ?

האם ללכת שבי אחרי המחשב (ואז להחליף שסום טורבו), או שזה רק סימפטום, ומקור הבעיה נמצא במקום אחר ?

אורי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

היה לי בעיה דומה וחסמתי את EGR ע"י פחית וזה עזר .

הבעיה שלי היתה גם חוסר סחיבה בטורים נמוכים עד הגעה ל 3000 סלד ואז היה בסדר וגם עשן שחור - לא תמיד.

נסה את זה , לא קשה לביצוע בעצמך או ע"י מוסכניק.

פורסם

ממליץ לך לפנות ל"דיזל השרון" בנתניה. פתרו לי בעיית גדישה בפורד קונקט שאף מוסך לא התקרב בכלל לפתרון הבעיה. הם מומחים!

פורסם

יש מקום ברעננה שעוסק בדיזלים והוא מומחה מקצועי וישר יותר מסרגל טורבו מאסטר 09-7483376 לצערי הרב איני מכיר בעלי מקצוע מומחים ברכב בירושלים והנסיעה למקום מומחה שווה כל שקל במיוחד ברכב נדיר כמו שלך, דרך אגב אתה בודק שמן שהמדיד מלא עד הסוף מנוע קר במישור זה מאוד חשוב בשביל לשמור על הטורבו!

• תוכן חדש...