Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשקניתי את הגטס לפני כשנתיים, שמתי לב שלעיתים בהתנעה בבקרים קרים, יש קירקושים וזימזומים מאזור הדלת והמראה הימניים של הרכב למשך זמן קצר. פטרתי את עצמי במחשבה "בטח איזה פלסטיק רופף, בהזדמנות אבדוק את זה".

הזמן חלף, והתחיל להופיע מדי פעם קושי בהעברה בין ההילוכים הראשון והשני {גיר ידני}. לא ייחסתי לזה חשיבות גדולה מתוך הנחה שזה כנראה בלאי בשטנגות ומן הסתם ייפתר כשיוחלפו בבוא יומם.

בחודשים האחרונים, התחילו להישמע לעיתים זמזומים בנסיעה מאזור המנוע (נשמע כאילו מאזור מגבי השמשה הקדמית) אם הייתי עולה על כביש מהיר בתוך רבע שעה מההתנעה. גם הזמזומים האלה היו נעלמים לאחר זמן ואני הנחתי שמדובר במשהו שפירקו במוסך ואולי לא חיברו טוב.

לעיתים בתחילת נסיעה, ובמיוחד בעליה. הרגשתי רעידות (כמו מכות קטנות). ייחסתי את זה למצמד שנקודת החיכוך שלו מאוד גבוהה מזיקנה. בהעברת הילוכים, החל להיות מורגש החיבור של הקלאץ' לאחר העברת כל הילוך

לאחרונה, כשהרכב היה עומד בשיפוע (עליה או מדרון) עם מנוע פועל. הרגשתי ממש רעידות ברכב. זה כבר הדאיג אותי, ועל כן ניגשתי למוסך וגם עשיתי טיפול על הדרך. האמת? חשדתי במזרקים או בתקלה חשמלית.

הבדיקה והאבחנה היו מהירות - (המנוע ירד, התושבת שקעה או משהו כזה) והמכונאי הצביע על חלקו הימני של המנוע. "אתה רואה?" שאל, והאמת שאני לא הצלחתי לראות מה הבעיה לפליאתו.

"תזמין תושבת מנוע ימנית מקורית ונסדר את זה". ואכן כך היה. הזמנתי תושבת מיונדאי שופ וחזרתי להחלפת התושבת.

לאחר החלפת התושבת (10 דקות, בלי לעלות על ליפט), האוטו מרגיש כמו חדש {ואני מרגיש כמו מטומטם}.

אין יותר רעשים, זימזומים, קירקושים או כל רעש טורדני אחר. פשוט כלום, הכל שקט.

התחלת נסיעה חלקה להפליא. ה"מכה" שכבר התרגלתי אליה (עקב ההופעה ההדרגתית שלה) נ ע ל מ ה!!!

מעבר הילוכים חלק, שחרור דוושת המצמד כמעט לא מורגש.

שינויים בלחיצה על דוושת התאוצה במהלך נסיעה (לחיצה, עזיבה או שינוי עוצמה) לא מורגשים {לפני ההחלפה, הייתי מרגיש כל שינוי}

אין רעידות, גם לא בעליה או מידרון.

הרכב הרבה יותר שקט, הנסיעה הרבה יותר חלקה (פחות "מרגישים" את הרכב)

זה אולי רק נדמה לי, אבל לתחושתי, הרכב גם מאיץ יותר טוב.

מה מטרת הסיפור הזה?

אם יש לכם יונדאי גטס (לא בטוח מה וכמה נכון גם לרכבים אחרים) ואתם חווים סימפטומים דומים למה שתיארתי. יכול להיות שהגיע הזמן להחליף תושבת.

אני לא ידעתי לקשר זמזומים וקרקושים לתושבת מנוע. חשדתי שהרעידות בתחילת נסיעה הן בכלל בעייה אפשרית במצמד.

את ה"מכות" בשחרור הקלאץ לאחר החלפת הילוך ייחסתי לעצלנות שלי בשחרור מהיר מדי של המצמד (כדי למנוע רעידות).

בקיצור, "למדתי לחיות" עם התופעות במקום לחשוב שיש להן גורם אחד משותף והפסדתי.

הפסדתי איכות נסיעה, נוחות ושקט נפשי (חששתי מעלויות תיקון).

אם יש לכם גטס ואתם חווים תופעות דומות, תחסכו לעצמכם המון אם תיגשו למוסך לבדיקת התושבות.

אני משתף מתוך תקוה שזה יעזור לאחרים.

פורסם

שלום,

כמה עולה תשובות מנוע? והאם מדובר בטיפול יקר?

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

ברכבי תושבת המנוע הימנית היתה מקור הבעיה.

עלות התושבת המקורית כ400 ש"ח (יונדאי שופ), ההחלפה 100-150 ש"ח.

פורסם

היתה לי אחת כזו ולי נקרעה התושבת,ובמזל הבחנתי בעניין בזמן.

כנראה,תקלה נפוצה לרכב הזה בדומה למאזדות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

תודה על הפרסום הוא אכן עזר.. הייתי ב-2 מוסכים בגלל אותה בעיה, אציין כי במוסך המורשה של יונדאי אחרי שנתנו מצגת שירות נהדרת (לא ציני) לא זיהו את הבעיה כלל וביקשו שאשאיר את הרכב לבוקר כדי שיוכלו להניע אותו שהוא קר ולהיווכח בעצמם, אשמח מאוד אם תקשר אותי למוסך בו טיפלת ובנוסף אם תאמר איזה שנתון הרכב שלך, תודה מראש.

שחר.

• תוכן חדש...