Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבצע על פטישון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשביל לקדוח בבטון פעם ב-, חור לתמונה או אפילו כמה חורים (נניח לתליית מסך טלויזיה או משהו), אני ממליץ על מקדחה טובה- פטישון יהיה אוברקיל. אולי טיפה קשה לקדוח בבטון עם מקדחה, אבל היא יותר קלה ועושה פחות בלגאן בחור מאשר הפטישון...

לקדיחות בקיר כל יום, כל היום, רק בבטון, אז כן- פטישון עדיף. אבל לשימוש עדין ונדיר- מקדחה טובה עדיפה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי מקדחה של בוש ועוד אחת של בלק אנד דקר של פעם. עם שתיהן אני מצליח לקדוח בבטון ואריחי גרניט, אבל זה מאוד מאוד קשה. אני מוכן להשקיע 200 שקל שיהיה לי פטישון לצרכים כאלה בדיוק. מה שכן, לדיבל פשוט מזדמן לקנות פטישון זו הגזמה.

פורסם

באריחים אני מעדיף לקדוח עם מקדחה ולא עם הפטישון שלי. מהירות (ומשקל קל של הכלי) מול מומנט (פטיש, שלא רלוונטי).

בטון זו הטריטוריה של הפטישון. אבל יש בטון ויש בטון, יש חור ויש חור. כשרציתי לקדוח חור של 20 מ"מ בקורת בטון של 25 ס"מ, פטישון (ופטישון טוב) היתה האופציה היחידה.

גם דיבלים 7 מ"מ אני גם קודח בפטישון. קל, מהיר ונקי.

ובאופן כללי - אין כלי טוב מדי, יש כלי יקר מדי.

:turn-l:
פורסם

אריחי גרניט פורצלן כמעט ואי אפשר לקדוח עם מקדחה. זה יגמור גם את המקדח גם את היד. כנ"ל גם חיפוי אבן בחוץ.

השיטה באריחים זה לעבור את הגלזורה בלי הלימה ולעבור למצב פטישון לאחר מכן. אחרת יהיו סדקים באריח.

פורסם
אני שומר על דברים של אחרים יותר טוב מאשר על ציוד שלי.

אבל כן, יש בזה מן ההיגיון- לדברים יש נטייה להתקלקל כשמלווים אותם לצערי... קרה לי פעם אחת.

אני מסכים איתך לגבי חוק המרפי הזה.

קניתי בזמנו פטישון כזה דרך האינטרנט באותו סדר גודל של מחיר. בעת השיפוצים הוא עבד - אפילו עבד קשה (קידוח וסיתות) עד שהתחיל לעבוד על ריק.

בהמשך שאלתי מגיסי פטישון כחול של בוש לעבודת חציבה קטנה ולאחר זמן קצר, החזיר את נשמתו לבורא ונאלצתי להמשיך את העבודה עם פטיש ואיזמל.

בכלים הסינים - לא מתייחסים לתעודת האחריות (כי היא לא שווה הרבה)

בנוסף, יש לי משור ג'קסו סיני וגם של בוש (ירוק) ואני מעדיף יותר את הסיני.

כלל האצבע שלי אומר: המוצר אמור לעלות שקל ליום - כלומר אם המכשיר החזיק שנה עד שהתפגר ועלותו היתה עד 365 ש"ח, אז המוצר הוכיח את עצמו.

אני שוקל בחיוב לקנות אותו אבל לא ארוץ לקנות כי הפטישון הזה מופיע לעיתים קרובות במחיר מבצע זה.

פורסם
מילווקי - חברה שמוכרת מצויין בארה"ב, אך (לפחות עדיין) לא באירופה/ ישראל. יש להם כלים טובים, משהו מקביל לDE WALT. (שניהם יצרנים שהתבססו על כלים חשמליים של 110V עד לשנים האחרונות, לכן לא פיתחו כ"כ את השוק מחוץ לארה"ב), לאחרונה הם מחפשים עוד שווקים ולכן תראה אותם יותר ויותר.

הילתי נחשבו (לפחות פעם) לכלים בלתי שבירים. לקבלנים שעובדים עם הכלים באופן מאסיבי וקבוע - שווה לשלם פי שלושה ויותר בכדי לקבל כלי שעובד. יום עבודה ש"הולך" בגלל שכלי נמצא בתיקון שווה הרבה כסף.

רוב תודות. האם אדוני יכול לספר משהו גם על Festool?

פורסם

אחחח, מה עשיתי... איזה קן פנדורה פתחתי פה.

סך הכל אני וההתלבטות שלי, עכשיו היא של כל הפורום.

ועוד אומרים שבן אדם אחד לא יכול לעשות הבדל...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אריחי גרניט פורצלן כמעט ואי אפשר לקדוח עם מקדחה. זה יגמור גם את המקדח גם את היד.

לא אמרתי עם איזו מקדחה :lol: יש לי בבית ריצוף גרניט פורצלן שהמתקינים של "רב בריח" התייאשו מלקדוח. המקדחה (בוש כחולה, אבל ישנה) + לחץ פיזי מתון וסבלנות (ולקרר את המקדח במיים כל כמה שניות), הכניעו אותו. "פטיש" עלול לסדוק את האריח.

:turn-l:
פורסם
רוב תודות. האם אדוני יכול לספר משהו גם על Festool?

לא, אבל אם זה מנחם אותך, אני יכול לספר לך על Fisting.

יובק,

בפעם הבאה - דורסל, או לפחות מקדח קרמיקה (מקדח חץ):

1_127029266.jpg

אחרי שתעבור את האריח, אפשר ורצוי לעבור לוידיה רגיל. כמובן שאסור בשום אופן לעבוד במצב "דפיקה" כי אריחים למיניהם קשים כמעט כמו זכוכית ויישברו ממכות.

פורסם

חשוב לציין שעם מקדח לקרמיקה - לא רק שחייבים לעבוד ללא הלימה - אלא שחייבים לעבוד במהירות איטית (יתרון נוסף לפטישון), אחרת המקדח נשרף תוך שניות.

איציק, לי יש פטישונים של בוש ופטישונים סיניים. כשאני או הצוותים שלי יוצאים לשטח אנחנו לוקחים את שניהם כשהבוש משמש ככלי גיבוי (נפילה של כלי כזה למים זה לא דבר יוצא דופן אצלי ולכן הבחירה היא בכלים זולים וכלי גיבוי טוב במקום הפוך). אחד הסיניים חוגג כבר 5 והוא קודח אצלי הרבה מאוד (אבל לא חוצב כמעט).

מצד שני משחזות מקיטה 4.5 לא מחזיקות כלום כי מה שהולך בהן זה החילזון של הגיר. בגלל זה הפסקתי לקנות אותן ואני קונה סיניות ברבע מחיר שחיות אותו הדבר. במשחזות "9 המצב שונה ושם המקיטות והבוש מחזיקות יפה. מסורים שורפים אני קונה רק מקיטה א בגלל אורך החיים אלא בגלל מבנה (מיקום הציר ביחס ללהב שונה וצריך להפעיל פחות כוח ביחס לאחרים).

בשורה התחתונה, כלי צריך להתאים ליעוד שלו. יש מקומות שהסיניים מתאימים ויש מקומות שלא אתקרב לכלי סיני

זה בדיוק העניין - וכאן חייבים לבצע הפרדה נוספת:

פטישון לקידוחים בלבד - לדעתי כל סיני יעשה עבודה סבירה לחלוטין ואפילו יחזיק מעמד שנים רבות בלי לצייץ.

פטישונים שגם לסיתות\חציבה - רק מותגים חזקים.

בנוגע לכלים אחרים:

היתה לי 5 שנים משחזת של יונדאי, סינית מדבקה. שיפצה אצלי כמה בתים\אמבטיות ועבדה יפה מאוד. קניתי אותה באיזה 100 שקל ב 2007...

אין ספק שעדיף כלי ממותג גם כאן (קניתי אח"כ כלי ממותג וזה אכן עולם אחר) - אבל לבית ? ואפילו לחובב DIY ? אין בעיה, סיני\מדבקה.

בנוגע ליתר הכלים - אין לי ניסיון עם משורים למינהם וכו' - אבל דווקא מבחינת מברגות רגילות+אימפקט, אני יכול לספר שלפני שנתיים קניתי סט כזה (מדבקה) ב 700 שח שכולל מברגה רגילה + מברגה אימפקט + פנס + 2 סוללות ליתיום + מטען מהיר, וזה עושה עבודתו נאמנה. ברוב הזמן אני עובד איתו בבית (לא מעט) ובחלק מהזמן הוא על תקן סט-נוסף בעבודות גדולות יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

פעם, כשהייתי עול ימים, היה מגיע לרפת בעל מקצוע מוזר למראה, שהתהדר בכינוי "מזריע".

לא פעם אפשר היה לראות אותו בפוזה דומה מאוד.

בדוגמה שהבאת חסר הFIST.

פורסם

קניתי. נראה טוב. המוכר אמר שזאת פעם השלישית שעושים מבצע עליו ועד עכשיו לא חזר לו שום דבר.

למרות שאני דווקא דרבנתי אותו לכוון של למכור לי מקיטה או בוש.

• תוכן חדש...