Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4781 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה החל לצאת לי מהמזגן ריח של אבק. כלומר, גם במצב שהמזגן לא פועל, ואני נוסע כשהאורור לא מוגדר לנשום רק מתוך האוטו, יש ריח מחניק שיוצא מפתחי המזגן, כמדומני של אבק. מחיפוש קצר פה אני מבין שאני כנראה צריך להחליף את פילטר האוויר \ פילטר המזגן. שאלותיי:

א. האם אני צודק?

ב. איזה חלק בדיוק אני צריך? יש כמה סוגים באינטרנט שכביכול תואמים. עקרונית אני מבין שהוא נראה בערך ככה.

ג. הבנתי שזה עניין של פחות מעשרות שקלים. אני נמצא בירושלים, מישהו יודע להמליץ לי מאיפה אני יכול לקנות כזה פה בעיר?

ד. האם מישהו יודע להדריך אותי איפה פילטר זה יושב, ואיך מחליפים אותו? זה נראה רק עניין של החלפה שאפשר לעשות גם בלי הרבה ידע.. השאלה איפה הוא בדיוק יושב.

המון תודה מראש,

עמית 8)

פורסם

1.פתח את תא הכפפות והוצא את תכולתו

2.מצא את נקודת החיבור של תא הכפפות בצד וחלץ אותה בעזרת מברג שטוח או כלי כלשהוא, התא כפפות אמור לצאת ולחשוף את מיקום הפילטר

3.הוצא את הפילטר הישן החוצה **שים לב לכיוון שבו הפילטר הישן מותקן ותזכור אותו**

4.התקן את הפילטר החדש, שים לב שהוא נכנס ויושב בדיוק כמו הפילטר הישן!

5.החזר את תא הכפפות למקומו

בהצלחה :wink:

פורסם

היי חברים,

תודה רבה על התשובות המפורטות!!!

עניתם לי על סעיף ד' וב' בצורה שלא יכלתי לקבל מענה טוב יותר.

יש מישהו שיוכל לעזור לי עם סעיפים א' ו-ג' ?

א. האם אני צודק, ומה שיוצר את הבעיה זה פילטר אוויר בתא הכפפות שיוצר את הריח?

ג. הבנתי שזה עניין של פחות מעשרות שקלים. אני נמצא בירושלים, מישהו יודע להמליץ לי מאיפה אני יכול לקנות כזה פה בעיר?

שוב תודה רבה מראש!

עמית

נ.ב.

נושא השרשור שונה ל"החלפת מסנן אוויר תא נוסאים"(הטעות במקור) - זוהי לא הכותרת המקורית שלי - מנהלים, נא שימו לב למען חיפוש עתידי בפורום, ישנה שגיאת כתיב בכותרת.

פורסם

לגבי א אתה צודק קרוב לודאי .

כשתראה את הפילטר תבין , אם לא החלפת אותו זמן רב הוא יהיה מלא אבק ובקטריות .

בפתח תקווה אחד כזה עולה 35 ש"ח .

בקישור ששלחתי לך רשומות המידות של הפילטר . גש לחנות חלקי חילוף לרכב ותבדוק שאלו המידות הנכונות .

פורסם

אוקיי אז, תודה על העזרה!

שבת בבוקר יום יפה, אמרתי נתפור את העניין הזה...

לקח לי חצי שעה ורבע דש בורד מפורק כדי להבין שהתא כפפות מתפרק בעזרת שני קליפסים בלבד, אפילו בלי צורך במברג :-(

אבל ההפתעה האמיתית באה שניה לאחר מכן - האוטו שלי הוא שנת 2004, בן 9 שנים, וכשפתחתי לראות את מצב הפילטר, גיליתי שאין בכלל פילטר!!!!! (!!!)

הייתי ממש מופתע... התא עצמו היה די מלא באבק. קניתי פילטר כפול (זה הסטנדרט שאיתו אמור להגיע האוטו), ולפני ששמתי אותו, ניקיתי את התא בעזרת לחץ אוויר באיזה מוסך צמוד לאיפה שקניתי את הפילטרים. יצא המון לכלוך ואבק, ועכשיו הכל מורכב וסגור.

נדמה שהריח עדיין לא יצא ממש, אבל אולי זה רק עניין של קצת סירקולציה תחת הפילטרים, כדי שיכנס קצת אוויר נקי.

ההוא שקניתי ממנו את הפילטרים אמר שיש גם מין ספריי כזה למזגן, אבל שזה ממש שטויות, וצריך פשוט לנקות את התא שם בלחץ אוויר, וזה מספיק.

מה אתם אומרים?

פורסם

מוזר שאין לך פילטר, בדקת טוב לראות שהוא לא מוסתר מאחורי מכסה כלשהוא?, אולי הדגם שהגיע לישראל שונה במקצת..

פורסם

כן, בוודאות.. הגעתי למקום שצריך להיות בו הפילטר - והיה פשוט תא ריק ואת הרשת של המזגן עצמה.. אחר כך כשקניתי את 2 הפילטרים הם נכנסו בדיוק ברווח הזה (על המ"מ), ועכשיו יש פילטר.. גם אני הייתי בהלם שלא היה..

פורסם

יד שניה, אבל אני מכיר את הבחור שהיה יד ראשונה.. מבוגר, לא נסע כמעט, ובטח שלא התעסק עם זה...

או שהיבואן של קיה ב2004 היה שכונה, או שבמהלך איזשהו טיפול באוטו איזה מוסכניק החליט להעיף את הפילטר ולא החזיר.. הלכךלוך בתא היה ניכר, וכלל אפילו עלים קטנים..

בכל מקרה, מה אתם אומרים בנוגע לריח? זה יעבור עכשיו אחרי שניקיתי ונגיד אסע עם מזגן פתוח קבוע למשך שבוע שבועיים, או שהספריי חיוני?

פורסם

אבל היה מקום ייעודי לפילטר אוויר נכון?

גם אצלי ברכב זה ככה, יש רכבים שמגיעים מהיצרן ללא הפילטר אוויר של המזגן, מקריאה בפורום ג'יפ בחו"ל הבנתי שהרכב שלי רק בגרסאת שטח מתקדמת יותר מגיע עם הפילטר אוויר, וגרסאת הספורט שיש לי והלימיטד לא מגיעים עם פילטר אוויר מהיצרן, אבל יש תא ייעודי לפילטר ואפשר לשים שם פילטר בכל רגע נתון.

פורסם

הרכב הגיע עם הפילטר אבל במהלך טיפול כלשהוא החליטו להתקמצן וזרקו אותו. זה קורה בד"כ כשהפילטר נסתם והמזגן מפסיק לעבוד כמו שצריך. אז זורקים את הפילטר, בודקים שעובד - אומרים "אבאלה סידרנו לך תביא 100 שקל נסגור עניין" ומשם מתחיל הבלגאן.

• תוכן חדש...