Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4760 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוגה קינג, את המפרט של JL אני מכיר, פשוט המליצו פה בחום לא להצמד אליהם, ולכוון את הפורט לתדר מסויים, שאין לי כל כך מושג איך עושים את זה, ומה האפקט המתקבל מכייין ל 49 או ל 60 הרץ.

וחבל לי להתחיל לחתוך לפני שיש לי מושג על מה תהיה התוצאה.

מחפש את הפאנצ'

כיום התיבה (האטומה דיי זהה לתיבה המקורים של JL מבחינת מידות חיצוניות.

t404_fb20afc2f3e7d90e42cad55755ca141c.jpg

SCANSPEAK

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא פסלתי כלום, ואתה משווה w6 לשבע כאשר ידוע שהשבע הוא יותר סאב spl

כמעט כל סאב יכול להיות סאב SPL

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

יופי שכל סאב יכול להיות (עזוב שזה לא הכי נכון), אבל השבע מיועד לזה יותר מהשש, אין מה לעשות, לטוב ולרע ככה תיכננו אותו.

והשש המודובר נמצא בתיבה פתוחה עם 1000 rms, ותתפלא שעל אף שעל הנייר זה נשמע כמו מתכון ל spl, זה לא המצב בשטח, הוא חזק מאד, אבל לא ברמה של מי שמחפש spl, השבע בתיבה אטומה עם חצי הספק נשמע יותר חזק, ככה שההשואה עם ה w6 איננה נכונה מכיוון שמדובר בשני סאבים שונים בתכליתם ובתיבות שונות.

עידכון

בכל אופן הוצאתי מידות לתיבה פתוחה, פורט מלבני, תיבה מומלצת מהאת של jl, התיבה מלבנית.

השאלה היא אם כדאי לתת לדריבר או לגב התיבה זווית, ככה תיווצר תיבה טרפזית, או שלהשאיר את התיבה מלבנית.

SCANSPEAK

פורסם
(עזוב שזה לא הכי נכון)

ומה הכי נכון אז?

מי שמעגל פורטים לא בהכרח מעגל פינות!!!! לכל נושא בקשר לפורטים יש לפנות אלי

פורסם

לפי דייויד זוויות לא משנות בתיבות לסאבים בגלל אורכי הגל. המסקנה מרוב המידע שקראתי היא ליצור תיבה מלבנית(לא מרובעת נגיד) ושהדרייבר יהיה קרוב לאחת הפיאות יותר מאשר לאחרות. בכל מקרה מאוד מאוד מומלץ על דפנות כפולות.

פורסם

מקס ידידי, אינני מתיימר להבין, זה כולה הסאב השלישי שלי ופרט לתקופה מאד קצרה כל השלישיה הייתה בתיבות אטומות, תמיד קצת יותר קטנות מהגודל המומלץ פרט לw7.

לא מתוך קיבעון שתיבה אטומה משמע דיוק או sq, אלא מתוך הבנה שזה מה שאני מעדיף, ( פרט לשש של מור שבאופן ממש מפתיע מנגן יפה מאד בתיבה פתוחה).

לגבי האימרה של כל סאב יכול להוציא spl רשמתי שזה לא הכי נכון, ובוא תראה לי את אחד החולי spl בפורום או בכלל שבחר סטאפ מבוסס על פירלס/ dls שמונה אינטץ בודד כבסיס לסטאפ spl.

אני יודע שתיכנון נכון של תיבה יתרום רבות לביצועים, אבל אם כמה שהתיבה (שאין ולא מושג קלוש לתכנן אחת כמו שצריך) מתוכננת טוב, יש אלמנטים ש spl זו לא המטרה שלהם, בדיוק כמו שיש אלמטים ש sq זו לא המטרה שלהם (למשל קיקרl7).

אומנם אין לי את כל הניסיון של חברי הפורום כאן, אך עולם ההנדסה קרוב מאד לליבי, וכמו שאין פרארי שיודעת גם לחרוש שדה, כל מוצר מתוכנן מראשיתו כבעל מטרה/מטרות ספיצפיות, וברוב המקרים כשתנסה לחגוג על כמה עולמות, הביצועים יירדו.

מה שיפה אצל jl זה שהם הוציאו גם סדרה שעושה הרבה רעש גם סדרה שהיא נטו דיוק וגם סדרת ביניים ולא התקבעו על גוון מסויים וכל הציוד שלהם לא נשמע דומה רק עם הבדל בעוצמה.

לסיכום, לא כל סאב יתאים ל spl בדיוק כמו שלא כל סאב יתאים ל sq, אבל זו ידידי, רק הדעה שלי.

SCANSPEAK

פורסם

מתי מישהו מרים את הכפפה ונותן פה תוכנית שתעזור לנו לבנות תיבה שתספק את מה שבני הגדיר שהוא מחפש?

יש פה אנשים שבנו לא תיבה אחת ולא 2 ואני בטוח שעם השקעה של מעט זמן יוכלו לעזור פה.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם

גם לבנות אחת טובה לא יהיה זול...

אבל בניה עצמית תביא איתה איכות טובה יותר, ידע והכי כיף DIY:twisted:

SCANSPEAK

פורסם
אבל בניה עצמית תביא איתה איכות טובה יותר

:shock: .. איך לקנות תיבה ממישהו שבונה תיבות (שמחזק כמו שצריך, יודע את העבודה וכו' וכו'), יהיה פחות איכותי מלבנות את התיבה הראשונה שלך, ללא ידע מוקדם?

JL Audio

פורסם

כי שאתה קונה תיבה מחנות, היא ממש לא custom made בשביל הסאב שלך, ובונה התיבה שלרוב אינך מכיר, לרוב יעדיף לשים MDF 17 מ"מ ולא 19, חס וחלילה לא 25 מ"מ, זה יקר יותר...

ועם היא קאסטום מייד בשבילך, ואיכותית כמו שאתה רוצה אז היא מאד יקרה.

בעל הבית: "מה אתה רוצה תיבה פתוחה, הנה, תבחר מהמערום"

לקוח : "אבל אני מחפש עפ פורט מלבני ברוחב 38 מ"מ בנפח של 42 ליטר..."

בעל הבית: "אין לי, זה מה יש, אבל זה יהיה אחלה!"

וככה אתה מקבל מוצר פחות איכותי, שלא מתאים לך אבל עם גימור יפה.

בניה עצמית לרוב תהיה מחומר גלם טוב יותר, ועם הרבה תשומת לב לפרטים הקטנים והחשובים (כמו שטח הפורט למשל), מה שכן, שמאד נכון לגביי זה עניין הגימור, פה אני לרוב מחפף, אבל אין לזה השפעה פרט למראה עיניים.

SCANSPEAK

פורסם

אני דיברתי על פניה לאיש מקצוע ולא למוכר שאומר "קח מהמערום"- שים לב:

"מישהו שבונה תיבות (שמחזק כמו שצריך, יודע את העבודה וכו' וכו')".

אגב סתם כדי שתשים לב, רשמת בעצמך:

גם לבנות אחת טובה לא יהיה זול...

אבל בניה עצמית תביא איתה איכות טובה יותר,

אתה בעצמך ביצעת "השוואה" של איכויות בין בניה אצל איש מקצוע ובניה עצמית, לא הזכרת שום "מערום".

JL Audio

פורסם
מתי מישהו מרים את הכפפה ונותן פה תוכנית שתעזור לנו לבנות תיבה שתספק את מה שבני הגדיר שהוא מחפש?

יש פה אנשים שבנו לא תיבה אחת ולא 2 ואני בטוח שעם השקעה של מעט זמן יוכלו לעזור פה.

אי אפשר פשוט להעלות תוכניות לתיבה.

כשאני מתכנן למישהו תיבה אני לא מתכנן אותה סביב האלמנט, אלא גם סביב הרכב.

הכיוון אליו פונים הפורט והממברנה יכולים לעשות הבדל של שמיים וארץ, המרחק שלהם מקיר או דופן כלשהו ברכב גם יכולים להשפיע על הצליל.

לכן כרגע אפשר לתת רק המלצה לנפח\פורט\טיונינג.

את כל השאר בני יצטרך לעשות לבד. וכל בעיה שיתקל בה נעזור לו בכיף.

כמו שאמרתי, 45 ליטר נטו. פורט בקוטר 4", טיונינג 35 הרץ.

פורסם

תודה דיוויד.

למה פורט עגול? מה ההבדל או האפקט שיווצר מפורט מרובע (SLOT PORT), כמו שהיצרן מציע?

ואתה אומר טיונינג ב 35 HZ , אין לי מושג איך להגיע לזה, או מה הפרמטרים ואיך הם משפעים על כיוון התיבה?

תודה!

SCANSPEAK

פורסם

סלוט פורט יפיק יוצר עוצמה, פורט עגול לרוב ישמע יותר טוב, וגם יש לו פחות רעשים.

תן לי מידות של השטח שיש לך לעבוד איתו, אני אנסה לארגן לך פרמטרים לתיבה.

מה שכן אני ממליץ לשים זויות 45 מעלות הפינות של התיבה. זה מחולל פלאים.

• תוכן חדש...