Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סלקל איזופיקס בוולוו 240

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם -

קשה להתפשר על בטיחות הילדים.

בוולוו אין נקודות עגינה לחיבור איזופיקס של סלקל, (בתקופה ההיא עוד לא המציאו את זה) ואני לא אוהב לעגן את הסלקל עם חגורת הבטיחות, זה מרגיש לי קצת מצ'וקמק, מתנדרד ורעוע.

והתוצאה היא ניוד הילדה רק בלנסר החדשה יותר, מה שכמובן פוגע גם בהנאה האבהית שלי.

המחשבה שלי היא לסדר נקודות עגינה לחיבורים של האיזופיקס מאחורי המושב האחורי, כמו שיש ברכבים המודרניים, כך שיהיו נקודות עיגון מקובעות לסלקל במרכז המושב האחורי. (זה בנוסף לעיגון עם חגורת הבטיחות, מטעמים ברורים)

מה דעתכם?

האם מישהו עשה את זה כבר?

אשמח לעצות, רעיונות והכוונה.

חג שמח!

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

לא נראה לי בעייתי בכלל. מתחת למושב האחורי בטוח תמצא מקום לקדוח חורים "דוח" ולתפוס עם בורג ואום מה שתרצה. ואת אמצעי הקשירה להעביר ברווח בין המושב למשענת. יכול להיות אפילו שתמצא שם זיזים קיימים - של אבזור אחר ואליהם תוכל להתחבר.

I'd rather walk than drive a Japanese car

פורסם

רשמתי שבנוסף ל"בניה העצמית" יהיה אבטוח כפול של חגורת הבטיחות, שזה מה שיש גם ככה היום. כלומר הבטיחות יכולה רק להשתפר, יעני, לשים שלייקס על החגורה.

אגב, איזה מהנדס בדיוק ייתן לי חוות דעת בעניין הזה?

פורסם

אם הייתי בסיטואציה הזו ולא היו תבריגים ייעודיים לחגורות במרכב ,הייתי קודח נקודות חדשות (לשים לב שמהצד השני המקדח לא יפגע במשהו) משתמש בברגים טובים ואומי אבטחה בעובי התקני. וליתר ביטחון ,שלא נצטרך, מוסיף פלטות לחיזוק מהצד התחתון.

ראיתי ברכבים נקודות עיגון מקוריות שלא היו שיא החוזק .

בברכה אריק

פורסם

שקלתי גם אני להוסיף נקודות עיגון לאיזופיקס באלפא שחסרה עיגונים כאלה.

הבעיה בהוספת עיגונים היא שבשעת חירום, לא עלינו, ריתוכים והברגות עלולות פשוט להשבר בנקודות עומס ולהשאיר את הסלקל\מושב בטיחות ללא עיגון כלל, או מעוגן עם חגורת בטיחות שאינה מהודקת.

בסופו של דבר עיגנתי את מושב הילדה במרכז המושב האחורי על ידי חגורת הבטיחות האמצעית וחגורת העיגון העליונה של המושב שאני גורר מאחורי משענת הגב האחורית לרצפת תא המטען ושם מעגן לחור שנמצא שם במקור.

להגיד לך שזה מדהים, זה לא. כל האוטו הזה לא בטיחותי מבחינה פאסיבית, אז מה נעשה?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
רשמתי שבנוסף ל"בניה העצמית" יהיה אבטוח כפול של חגורת הבטיחות, שזה מה שיש גם ככה היום. כלומר הבטיחות יכולה רק להשתפר, יעני, לשים שלייקס על החגורה.

אגב, איזה מהנדס בדיוק ייתן לי חוות דעת בעניין הזה?

כל עוד חיבור הפרטאץ' הנוסף יהיה בנוסף לחגירת החגורה כפי שכתבת אז זה מן הסתם בסדר.

הבעיה בדברים כאלה היא שאולי כן, בטעות, מישהו יסתמך עליו וזה מסוכן.

לענין מהנדס, כל מהנדס קונסטרוקציה סביר ידע לכוון אותך למשהו יותר טוב מלקדוח חור דוח ולתקוע בורג...

פורסם

ניסיתי להתעלם מנימת הזלזול שלך - amiger , אבל לא יכולתי להתאפק. כל שנותר לי הוא להזמין אותך לראות דברים שעשיתי ותיכננתי בלי להיות מהנדס, פרטאצ'יים.. עם חורים דוח...

אין הבדל בין החור המקורי של עוגן חגורת הבטיחות המקורי - לעוגן זהה נוסף - שממש קל לייצר.

אום תיקני? עשה לי טובה. תקרא קצת פה שרשורים של מה אנשים טובים ומוכשרים עשו למכוניות.

ואילן - שים לב כשאתה קודח חור - אם תחליט כך - לא לקדוח לתוך מיכל הדלק, או צינור הפליטה או צנרת הבלמים . אני בטוח שתצליח להנדס את זה בלי מהנדס.

פורסם

אתה לא צריך להעלב, לא היתה לי כוונה להעליב אותך.

אתה כן יכול ללמוד.

אתה אולי משפץ מכוניות בחסד, אני לא מכיר אותך, אבל בבירור אין לך שמץ של מושג בבטיחות וחבל שאתה כותב סתם דברים שעלולים להטעות (ואני מתנסח בעדינות).

טוב לו לאדם לדעת היכן הוא מתחיל והיכן הוא נגמר.

פורסם

היכן שאני מתחיל - לא קובעים בנחרצות מה פרטאץ' ומה לא ומה מישהו אחר יש לו מושג ומה לא - והיכן שאני נגמר - זה ביום שאפסיק ללמוד...

אין לי יותר דבר לומר לך.

אתה מתנשא וגס רוח.

פורסם

העלתי היום את הרכב על ליפט ובדקתי מלמטה.

התצפית היתה מעודדת: אין שוב דבר מפריע במקום שבו אמורים להתברג העיגונים. מיכל הדלק רחוק משם.

בניגוד למיצו' לנסר, המבנה של הוולוו מארץ שמיקום נקודות העיגון לא יהיה בתא המטען אלא מעט לפניו. כדאי להגיע לאזור יהיה עליו לפרק את המושב האחורי.

כמה שאלות להתיעצות:

בהתחלה חשבתי ליצור את העוגנים ממתכת בצורה הזאת (בערך) _ח_ כך שבכל צד של הצורה יהיה בורג לגוף הרכב.

עכשיו נראה לי שאולי עדיף להבריג בורג טבעת.

מה דעתכם?

נראה לי שכדאי למקם פלאח מתחת לאום ולשייבה מהצד של תחתית הרכב כדי לפזר את העומס במקרה של תאונה. באיזה מתכת רצוי להשתמש ואיפה להשיג אותה?

(עמיגר - תודה על הדאגה והאכפתיות. נדמה שלי שהמסר שלך עבר. אפשר להפסיק עכשיו).

• תוכן חדש...