Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4806 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברשותי רכב ליסינג צמוד המוחכר על ידי המעביד שלי מאוויס (Avis).

הרכב, פורד פוקוס 5 דלתות גימור טרנד, עלה על הכביש בחודש מאי 2012 ועד היום נסעתי עימו כ-25 אלף ק"מ.

מכיוון שאני עומד בפני סיום העבודה במקום הנוכחי, אני שוקל לרכוש את הרכב.

אציין כי חוזה הליסינג הוא לשלוש שנים וסיום החוזה יהיה, ככל הנראה, כרוך בקנסות. בכל מקרה, איני צד בעניין ובקנסות אלו, ככל שיהיו, ישא המעביד שלי (תודה לאל שדאגתי לזה בהסכם העבודה..).

מצבו של הרכב תקין. במסגרת טיפול 15 א' הוחלפו המצמדים של התיבה הרובוטית היידועה כלא נעימה בהתנהלות עירונית/פקקים.

לענייננו, מחיר המחירון של לוי יצחק (בשקלול בעלות ליסינג, הק"מ ומועד העלייה לכביש) הינו כ-90 א' ש"ח. (ראו צילום מסך מצ"ב).

ב-Avis, משום מה, חיים כרגיל בסרט וטוענים שהמחיר הוא 97 א' ש"ח. עוד לטענתם, בחלקו השני של אותו הסרט, "אין דבר כזה הפחתה בגין בעלות חברת השכרה/ליסינג".

מחיר היעד שלי, לרכב הנ"ל, הוא 85 א' ש"ח. מחיר של 90 א' ומעלה משמעו החזרת הרכב ל-Avis מבלי לטרוח לפתוח במשא ומתן כלשהו.

האם אני מפספס משהו? האם הציפיות שלי ריאליות? אשמח לשמוע את דעת חברי הפורום.

תודה רבה,

שגיא

CarsF.jpg

פורסם

הי

א-שים לב שיש הבדל בין המחירון באנטרנט לבין המחירון המודפס שבו משתמשים בסוכניות הרכב:

השוני בעיקר בהוספת הסכום על חודשי עליה לכביש. בעוד שבאתר הוא מוסיף בין 200 ל 400 ש"ח, במודפס הוא מוסיף בין 800 ל 900 ש"ח על רכבים חדשים יחסית. אם אתה אומר שהרכב עלה בחודש חמישי זה יכול בחישוב גס להגיע ל 4K הפרש.

ב- זה נכון שאוויס ושאר החברות לא אומרות "הורדה בגין ליסינג" אלא עושות "הנחה מיוחדת" על רכבים אלו, אבל למעשה מדובר באותה הורדה.

ג- אל תשכח שגם מחירון לוי יצחק הוא רק עוגן שנותן סדר גודל למחיר ולמיקוח. אם הרכב פופולארי ובמצב טוב, הם יבקשו (ובסוף גם יקבלו) מחיר גבוה מהמחירון המשוקלל.

השאלה היא איך אתה בטוח שהחברה שלך הולכת להחזיר את הרכב ולא להעביר אותו לעובד אחר?

פורסם

תודה על התשובה.

לשאלתך, הביטחון שלי נובע מכך שאני אחד משני העובדים בחברה שמקבל רכב צמוד (מדובר במספר חד ספרתי של עובדים, אשר רובם זוטרים שאינם מקבלים רכב צמוד). לשני רכב 7 מושבים בחוזה. בקיצור, אין סיכוי שהרכב יגולגל לעובד אחר.

באשר להוספת הסכום על חודשי עליה לכביש. אני אקח את הממוצע שציינת כמשוקלל באתרי האינטרנט - נניח 300.

אני יודע, לאחר שבררתי זאת, שבאוויס מוסיפים 700.

אז הפער הוא 400. הרכב עלה על הכביש במאי ולכן נוסיף 4 פעמים את ההפרש - סה"כ 1600 ש"ח. זה לא מה שמסביר את ה-7000 שבין אוויס ללוי יצחק.

יכול להיות שאתה צודק. זכות אוויס למכור את הרכב בכל מחיר שהשוק מאפשר. אבל הפופולאריות והק"מ משחקים לרעתם.

כמו שציינתי, הסכום בו נקבה החברה לא ריאלי מבחינתי. לא עניין של חוסר תקציב שלי, אלא עניין של "אם מישהו מוכן לשלם לכם את זה אז לבריאות..".

שגיא

פורסם

הפופלאריות משחקת לטובתם - הפוקוס הוא הרכב השני הכי מבוקש אחרי ה I30 CW.

בכל מקרה מסכים איתך שהמחיר גבוה, סביר להניח שיעמידו אותו בינתיים לרשות אחד ממנהלי הסניפים שלהם.

פורסם
הפופלאריות משחקת לטובתם - הפוקוס הוא הרכב השני הכי מבוקש אחרי ה I30 CW.

בכל מקרה מסכים איתך שהמחיר גבוה, סביר להניח שיעמידו אותו בינתיים לרשות אחד ממנהלי הסניפים שלהם.

פופלארי ?!???! אתה שוכח שכרגע אין למכירה פוקוס כמו שלך 2012 אין כמעט או בכלל למכירה אם תמצא מיד פרטית ידרוש מחירון 105,000₪ מליסינג 97,0000₪ לרכב שכזה עסקה טובה אל תשכח להוציא כזה רכב מהחברה קרוב ל 130,000₪

תפתח קצת יד 2 אתה תבין על מי אני מדבר בהצלחה

פורסם
פופלארי ?!???! אתה שוכח שכרגע אין למכירה פוקוס כמו שלך 2012 אין כמעט או בכלל למכירה אם תמצא מיד פרטית ידרוש מחירון 105,000₪ מליסינג 97,0000₪ לרכב שכזה עסקה טובה אל תשכח להוציא כזה רכב מהחברה קרוב ל 130,000₪

תפתח קצת יד 2 אתה תבין על מי אני מדבר בהצלחה

לא הבנתי, במה שכתבת אתה למעשה מסכים איתי לחלוטין - הרכב פופלארי (=מבוקש) ואין אותו הרבה - זה אומר שהביקוש גבוה ולכן גם המחיר גבוה. אז למה סימני השאלה??!?

פורסם

המחירון כיום הוא לא באמת מדד למשהו.

זו נקודת פתיחה למו"מ.

אם חברת הליסינג יודעת שתצליח למכור אותו ב90 למה לה להפסיד כסף עליך?

הממוצע של הפחתה הוא 10% בערך.

יש כאלה שמקבלים 20% הפחתה ויש כאלה ש0%.

תלוי במצב השוק.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
לא הבנתי, במה שכתבת אתה למעשה מסכים איתי לחלוטין - הרכב פופלארי (=מבוקש) ואין אותו הרבה - זה אומר שהביקוש גבוה ולכן גם המחיר גבוה. אז למה סימני השאלה??!?

אל תתרגש - הבנת הנקרא היא לא הצד החזק של חלק לא קטן מהחברים פה בפורום... ;-)

פורסם

אף אחד היום לא מקבל מחירון על רכבו . גם 85000 ש"ח זה לא מעט . עוד מעט השוק יהיה מוצף ברכבי ה"ליסינג" הללו ומחירם יצנח לרצפה , כפי שקורה גם היום .

תחשוב שיום אחד גם תצטרך למכור אותו , ואז המחירון של לוי יצחק יהיה "וירטואלי" בלבד .

אפילו רכב מיד פרטית לא מקבל מחירון , אלה הרבה מתחת . וכל זה במצב שיהיו טלפונים {אם בכלל} לאחר שתפרסם אותו בלוח.

ואז לא יסתכלו על חודש עליה לכביש וכאלה ... יתחילו לדבר אתך על 20-25% , וזה בתור התחלה .

יעדיפו לקנות מליסינג ישירות ולא ממך , כדי לחסוך יד ובשביל האחריות {ולא משנה כרגע שזו לא שווה הרבה}

בנוסף מחירי הרכבים צפויים לרדת , אם לא בגלל השר קץ , אז בגלל המטבע ובגלל גורמים אחרים{עודף רכבים למשל}

ודבר אחרון :אתה לא חושש מתקלות נוספות בגיר {שכבר עבר תיקון} לאחר גמר האחריות?

פורסם

מה שצריך לקבוע זה "מחיר השוק" או השערות כאלה ואחרות על ערכו העתידי של הרכב, אלא כמו בכל דבר כלכלי הוא:

מה האלטרנטיבות העומדות בפניך?

האם אתה מעוניין לרכוש רכב בסדר גודל הזה של התקציב? אם כן, לרכישת רכבך יש יתרון כי אתה יודע מה הוא עבר ולא תצטרך לבזבז זמן יקר בבדיקות וחיפושים - וכלן הרכב שווה עבורך קצת יותר מ"מחיר השוק" שלו.

אם תעדיף לקנות רכב אחר (ישן יותר או קטן יותר) כל הדיון הזה לא רלוונטי.

לצרכי שימוש של כמה שנים גם אם תשלם בסביבות 90000 ש"ח מדובר בעיסקה סבירה שהרי אינך סוחר רכב שקונה לצורך הפקת רווח (וגם אם יהיו כמה "נשמות טובות" שיגידו שהם היו יכולים לקנות בפחות ושאתה סתם פראייר - תתעלם מהם)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

סתם לצורך השוואה, חבר קנה עכשיו את אוטו הרכב רק במרכב סטיישן מחברת ליסינג קטנה בשם הדס, מועד עלייה לכביש 4/2012,

ב 86000 ש"ח.. לרכב 40 אלף ק"מ.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם
מה שצריך לקבוע זה "מחיר השוק" או השערות כאלה ואחרות על ערכו העתידי של הרכב, אלא כמו בכל דבר כלכלי הוא:

מה האלטרנטיבות העומדות בפניך?

האם אתה מעוניין לרכוש רכב בסדר גודל הזה של התקציב? אם כן, לרכישת רכבך יש יתרון כי אתה יודע מה הוא עבר ולא תצטרך לבזבז זמן יקר בבדיקות וחיפושים - וכלן הרכב שווה עבורך קצת יותר מ"מחיר השוק" שלו.

אם תעדיף לקנות רכב אחר (ישן יותר או קטן יותר) כל הדיון הזה לא רלוונטי.

לצרכי שימוש של כמה שנים גם אם תשלם בסביבות 90000 ש"ח מדובר בעיסקה סבירה שהרי אינך סוחר רכב שקונה לצורך הפקת רווח (וגם אם יהיו כמה "נשמות טובות" שיגידו שהם היו יכולים לקנות בפחות ושאתה סתם פראייר - תתעלם מהם)

+1

מצטרף, המחיר הוא סובייקטיבי ביחס אליך, המידע האמין לגבי היסטוריית הרכב אכן שווה כסף

פורסם

אתה יכול "להזכיר" (כאילו הם שכחו) לאויס שאם הם יקחו את הרכב הם יצתרכו לבצע לו הכנה לקראת מכירה ולאחר מכן גם לתקן ריג'קטים שימצאו בבדיקה שיבצע הרוכש הפוטנציאלי בעוד שאתה לוקח את הרכב AS IS וחוסך להם כך כמה אלפי שקלים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אתה יכול "להזכיר" (כאילו הם שכחו) לאויס שאם הם יקחו את הרכב הם יצתרכו לבצע לו הכנה לקראת מכירה ולאחר מכן גם לתקן ריג'קטים שימצאו בבדיקה שיבצע הרוכש הפוטנציאלי בעוד שאתה לוקח את הרכב AS IS וחוסך להם כך כמה אלפי שקלים.

רכב חדש,

איזה בעיות כבר ימצאו בו שיעלו אלפי שקלים?

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

א. חברות הליסינג קצת מרימות את האף כשבעל הרכב רוצה לקנות אותו - הוא כנראה שמר עליו.

ב. אני לא הייתי מציע לך לקנות את הרכב הנ"ל - דיעה מאוד מאוד אובייקטיבית מנסיון,יש אחריות.

יש לך זמן לבזבז על תיקונים באחריות?

אני אשמח אם תזכור לעדכן אותי כשאחד מהבאים יקרה:

ידית בלם יד תתפרק,מכסה נוזל בלמים שיאטום עודף על המידה ויהיה חסר נוזל בלמים,כשתחליף בלמים בתדירות חריגה,כשיוניט אור בלם יתפרק מלחיצה הגונה במקרה חרום על הבלם,כשהרכב יחליט בתחנת דלק שתתדלק ליטר,ליטר.

בהצלחה,

לקנות רכב כזה, במחיר שאתה מציע? אני במקום אוויס הייתי נפטר מהר.

הרי כבר למדנו מהמאזדה 3 ,כשיש עודף ביצע ... המחיר נוחת. והולך להיות הרבה עודף היצע כשכל הפוקוסים הללו ישתחררו לשוק הפתוח...

• תוכן חדש...