Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4833 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין שתיהן, ושמתי לב שכמעט אין פיאסטה על הכביש ולעומת זאת הסוויפט נמצאת בכל מקום,

אולי זה בגלל שבאמת הסוויפט יותר מוצלחת?

פורסם

אם אני לא טועה - הסוויפט הרבה יותר וותיקה מהפייסטה ולא שינתה צורה כבר מספר שנים.

Audi S3 8P - APR Stage 2+

פורסם
אם אני לא טועה - הסוויפט הרבה יותר וותיקה מהפייסטה ולא שינתה צורה כבר מספר שנים.

טועה

הפיאטסה בצורתה הנוכחית (לפני מתיחת הפנים של השנה) הגיעה בשנת 2009

הסוויפט בצורתה הנוכחית הגיעה ב 2011

בשני המקרים, הדגם הידני הגיע ב 2012

פורסם

נכון שהסוויפט הנוכחית הגיעה ב2011 אבל אין הרבה הבדל בינה לבין זאת הקודמת לה. מבחינה עיצובית, מרחוק, לא תבחין בשום שוני. אז אולי נדמה לשואל שהוא ראה סוויפט חדשה אבל ייתכן ומדובר בדגם הקודם.

אני אומר לך את דעתי. אני מעדיף את הפיאסטה. היא יפה יותר, היא זריזה יותר, היא מהנה יותר, מדויקת יותר. היא סופר סופר מיני.

הסוויפט היא רק סופר. היא טובה, זה כן והעדיפות שלה היא בכך שהיא סחירה יותר.

מה לעשות, בארץ "התמכרנו" ליפניות וקשה לי למצוא סיבה למה הפיאסטה לא מובילה כמו באירופה למשל.

אתה מעוניין ברכב חדש? קח פיאסטה ידנית. אתה תהנה מהקנייה

פורסם

אין לי מושג אם הפיאסטה החדשה יצאה כבר בארץ, אם לא הסוויפט יצאה מאוחר יותר.

ע"פ נתוני היצרנים:

הסוויפט שוקלת כ100 ק"ג פחות מהפיאסטה.

ב1 ל100 קמ"ש מהירה יותר בשניה.

94 כ"ס לעומת 82 בפיאסטה.

צריכת דלק טובה יותר.

מבחינת אבזור בעלת הגה מצופה עור ומחשב דרך שאין בפיאסטה הידנית.

מה שכן, נפח תא המטען בסוויפט קטנטן.

לטעמי היא גם היפה ביותר בסגמנט, אבל זה עניין אישי לחלוטין.

מבחינת נוחות נסיעה מבחנים מדווחים כי הפיאסטה נוחה יותר, ובאופן כללי עדיפה יותר.

אני הולך להזמין סוויפט ידנית מחר, אם לא אספיק מחרתיים.

ארליך, תביא אורז, מקרוני וביצים

פורסם
נכון שהסוויפט הנוכחית הגיעה ב2011 אבל אין הרבה הבדל בינה לבין זאת הקודמת לה. מבחינה עיצובית, מרחוק, לא תבחין בשום שוני. אז אולי נדמה לשואל שהוא ראה סוויפט חדשה אבל ייתכן ומדובר בדגם הקודם.

אני אומר לך את דעתי. אני מעדיף את הפיאסטה. היא יפה יותר, היא זריזה יותר, היא מהנה יותר, מדויקת יותר. היא סופר סופר מיני.

הסוויפט היא רק סופר. היא טובה, זה כן והעדיפות שלה היא בכך שהיא סחירה יותר.

מה לעשות, בארץ "התמכרנו" ליפניות וקשה לי למצוא סיבה למה הפיאסטה לא מובילה כמו באירופה למשל.

אתה מעוניין ברכב חדש? קח פיאסטה ידנית. אתה תהנה מהקנייה

מרחוק אולי לא מבחינים בשוני, מקרוב קל מאוד.

לדעתי, הסוויפט יפה יותר.

זריזה יותר? לסוויפט מנוע חזק יותר, משקל נמוך יותר וביצועים טובים יותר (גם בידני וגם באוטומט).

מהנה יותר? לדעתי לא (הרבה בגלל המנוע בפיאסטה)

מדויקת יותר? - לא הרגשתי את זה בנסיעות מבחן.

גביזון79, לדעתי אתה עושה את הבחירה הנכונה, אותה בחירה שעשיתי לפני קצת יותר מחצי שנה אחרי הרבה בדיקות והתלבטויות (כל עוד גודל הבגאז' לא פקטור מבחינתך)

פורסם

הפיאסטה איבדה את הפופולריות בעקבות אמינות לקויה בדגמי שנות ה-90 (94-97)

לוקח שנים להחזיר אמונה במותג.

בעבר: פג'ו 205 1.4i שנת 95'\ פג'ו 205 1.4i שנת 98'

רנו קליאו 1.4 שנת 92'\ סוזוקי סמוראי 1.3 שנת 88'

מיצובישי קולט 1.6i שנת 95'\ ניסאן טראנו 2.4i שנת 97'

כיום: טויוטה קורולה 1.6i RunX שנת 07'

פורסם

ראשית כמו שאמרו לפני, הסויפט לפני מתיחת הפנים ולאחריה דומות מאד.

ולכן נראה שיש יותר על הכביש.

מעבר לכך, סוזוקי תמיד התמחתה בקטנות, ועיקר הפרסום והדחיפה, התמקדה בסויפט.

הפיאסטה כמעט ולא היתה כלל במעייניה של דלק בשנים האחרונות. דלק התמקדה רק בפוקוסים ובמאזדות, וכמובן בעיקר בשוק הליסינג. בשוק הזה היה לה קלף אחר בדמות המאזדה 2 שנמצאת על הכבישים אפילו יותר מהסויפט.

דבר נוסף הוא שעד השנה, הפיאסטה תמיד היתה יקרה יחסית ולא תחרותית (שלנו 2012 טרם המתיחה האחרונה ומחירה על הכביש היה 107,000 , בעוד שהסוויפט עלתה 101,000 בגרסה המאובזרת.)

בשנה וחצי האחרונות להערכתי , עלו יותר ויותר פיאסטות על הכביש, ותראה ערימות מהן גם בחברות הליסינג וההשכרה.

נהגתי בשתיהן ואני חייב לציין כי ציפיתי שהסוזוקי תהיה יותר זריזה משמעותית, וזה לא קורה (אני מדבר על אוט').

שתיהן מרווחות יחסית, שניהן נעימות מאד לנהיגה, לטעמי הפיאסטה נותנת תחושה של רכב יותר גדול ויותר שקט (אולי בידוד יותר טוב).

ככה או ככה לא תיפול.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

שניהם רכבים מעולים, והגיעו לקו הגמר שלי כשבחרתי רכב קטן (לפני שנתיים).

בסוף הסוויפט ניצחה. גודל לא עניין אותי במיוחד (בעיקר תא המטען), ומה שעניין אותי היה:

1. בטיחות. שוות.

2. חסכון בדלק. כיום הן שוות. בזמנו הסוויפט היתה חסכונית יותר, ועדין כך בהשוואה לדגם ה-1.4.

2. אבזור. הסוייפט עקפה בשני סיבובים.

3. מראה. חיצונית הפיאסטה יפה יותר לטעמי, מבפנים הסוויפט הרבה יותר יפה לטעמי (לא סובל את הפלסטיק דמוי מתכת שמככב בפיאסטה).

4. הנאה מנהיגה. הסוויפט עקפה בחצי סיבוב. הפיאסטה היתה זריזה יותר (1.4), אבל הרבה פחות מהנה מבחינת תנוחת ישיבה והיגוי.

5. אמינות, טיפולים וירידת ערך. תמיד קשה לנבא, אבל הסוויפט באופן היסטורי היתה הכוכבת בתחום הזה, קח שהיה ניתן לשער שהיא תמשיך במגמה. שנתיים מאוחר יותר, אני שמח לגלות שצדקתי והסוויפט אכן שמרה על ערכה משמעותית טוב יותר מהפיאסטה, עם מחיר טיפולים זול ואפס תקלות (לא באמת חוכמה לרכב בן שנתיים).

מי שגודל תא מטען חשוב לו, לפיאסטה יש יתרון משמעותי בסיפור הזה.

אבל כאמור, שניהם רכבים מעולים, ולכל מי שמחפש רכב מיני וטורח לשאול אותי, אני ממליץ לבדוק סוויפט, פיאסטה, ריו ויאריס. לכל אחת יתרונות וחסרונות, אך בעיניי ארבעתן מובילות את הקטגוריה.

פורסם

לפותח השרשור: אני בעל פיאסטה 2013 ידני 1250.

לכל אחד מהרכבים הללו יש יתרונות וגם וחסרונות כפי שחברי הפורום ציינו כבר . חלקם בעד הפיאסטה וחלקם בעד הסוויפט. אבל...

כל כך הרבה אנשים , חברות , חברות ליסינג , השכרה ועוד , כנראה שעשו את הבחירה שלהם , זאת הסיבה שאתה רואה הרבה סוזוקי בכל מקום .

אז תחשוב קצת: כל כך הרבה אנשים אינם טועים ...

• תוכן חדש...