Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4834 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כששלושה חודשים בזמן (גל גשמים שפקד את הארץ) נכנסתי לבור בלתי מסומן שנפער באחד הכיכר בעיר, שבאיזור מתקיימים שיפוצים.

התקשרתי למוקד העירוני ודיווחתי על המפגה, לאחר דין ודברים הנציג הפנה אותי לשלוח מכתב למחלקה המשפטית של העריה בנוגע תיקון הנזק (אחד מארבעה צמיגים חדשים שהרכבתי כשבועיים לפני הכניסה לבור נפגע הדופן ואינו ניתן לתיקון + בהמשך התגלה פגיעה בקליפר והבוכנה היתה נתפסת וגרמה להתחממות יתר של הבלם הק.ימני)

שלחתי מכתב רשום בנוגע לצמיג שנפגע והחזר כספי בצירוף צילום חשבונית על רכישת צמיג חדש, צילום המקום המפגע והצמיג הפגוע והחדש.

התקשרתי מספר הפעמיים למוקד ואלו דוחו כי הפנייה התקבלה ואקבל תשובה בשבועות הקרובים בגלל ריבוי פניות לעריה בנושא זה.

לאחר כשלושה חודשים, כלומר לפני יומיים קיבלתי מכתב מהע"וד שמתטפל בטביעה שלי והוא מציין כי:

" 1. מאשר את קבלת מכתבת.

2.מבלי להודות בקרות האירוע הנטען ו\אובאחריות כלשהי של הערייה, לאחר בחינת מלוא טענותיך עולה כי הגורם לאירוע הינו בתחום האחריות של חברת......(שם החברה +כתובתה + פקס).

3. הפנינו את מכתבך לטיפולם.

4.אין באמור במכתבי זה משום הודאה בכל פרט מפרטי מכתבך."

נ.ב

אציין כי כאשר התקשרתי לברר מה בנוגע לפנייתי הנציג אמר כל פעם כי התשובה תגיעה עוד שבוע ואם אני לא רוצה לחכות אני מוזמן לתבוע את הערייה.

מה עלי לעשות עשוי? האם אני יכול להוסיף חשבונית של תיקון במוסך שנעשה אחרי חודשיים במוסך על הקליפר הפגוע ?

פורסם

אלא אם כן העירייה התקשרה בהסכם עם חברה לביצוע אחזקת הכביש (כפי שככל הנראה עולה מתשבות העירייה) ו/או הכביש נמצא בתחום אחריותה של חברה ספיציפית (כמו מע"צ או נתיבי איילון), הרי שהיא אחראית לנזק שנגרם לרכבך.

הוצא ע"י עו"ד מכתב התראה טרם הגשת תביעה בנדון, ואם לא תיענה, הגש, שוב, כמובן ע"י עו"ד, תביעה נגד העירייה.

פורסם

תמתין עד שתקבל תשובה מהחברה X אליה הועבר המכתב.

אם בקשתך תדחה - אז יש (אולי) טעם להגיש תביעה. גם ככה זה יקח חודשים.

מדוע אני מסוייג ? מאחר והיו מקרים בהם בתי משפט דחו תביעות פיצויים מאחר והעיריה לא היתה מיודעת על המפגע - לכן לא היתה כאן פעולה של רשלנות מצידה (מונחים משפטיים).

לגבי הקליפר - אבוד לך. אף אחד לא יתייחס לנזק שהתלוננת עליו רק אחרי חודשיים (ולכן אני בד"כ ממליץ על שימוש בשירותיו של שמאי רכב )

פורסם

גם אם מדובר בעירייה וגם אם מדובר בחברה שאחראית על תחזוקת הדרך, הניחוש שלי הוא שהדרישה לתשלום תידחה(שיטת מצליח הידועה..), ולכן אני לא חושב שכדאי להמתין ולבזבז זמן מיותר נוסף, בטח לא מבלי לעשות דבר.

בתי המשפט אכן דחו (וימשיכו לדחות) אינספור של תביעות רשלנות, אך לדברי פותח האשכול, לאור העובדה כי התבצעו במקום שיפוצים, ולאור ריבוי הפניות לעירייה בנושא זה, ניתן להניח בסבירות גבוהה שהעירייה/החברה הרלוונטית ידעו על המפגע ולכל הפחות נושאות באחריות לרשלנות למפגע.

פורסם

תתפלא - דווקא יש מקרים בהם העיריה (דרך חברת הביטוח שלה) - משלמת.

כמה זמן כבר יקח לטפל בעניין ? חודש ? חודשיים ?

תביעה משפטית - זה עניין של 6 חודשים לפחות (ויש בתי משפט, בהם ההמתנה מגיעה בקלות לשנה ).

• תוכן חדש...