Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4880 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן כולם, אני אלעד, חדש בפורום.

אז ככה:

אני חייל שמשתחרר רק עכשיו מצה״ל.

לפני שנה הוצאתי רישיון, ובגלל שהרכב בבית שכור, לא יכלתי לעשות עליו ביטוח אז נאלצתי

לחפש רכב בעצמי.

הייתי פזיז וקניתי פונטו ספייס אוטומט 2005.

האוטו היה נחמד, חוץ מזה שהיו לו כל הזמן בעיות חשמל : נורת אזהרה, נעילה מרכזית, התנעה וכו׳.

הרכב במצב מכאני טוב, אבל בעיות חשמל יש כמו ברוב בפונטו.

קניתי אותו ב20K בזמנו.

ועכשיו נדבר לעניין

החלטתי לעשות טריידאין (הרכב לא במצב מכירה כרגע בגלל התקלות הנ״ל, נצא מנקודת הנחה שיתנו לי עליו עוד 15K), ולהוסיף לפונטו עוד 30K, על מנת לקבל רכב טוב.

מה זה טוב מבחנתי?

1. אמין (מעדיף לא לבקר במוסך, אבל שהחלקים לא יהיו עד כדי כך יקרים..)

2. בטיחותי

3. חסכוני (לא אמרתי 1:19 אבל גם לא 1:10)

(חשיבות לפי הסדר)

הנסיעות שלי הן בינעירוניות (אני גר בגליל, חשוב לזכור שיש הרבה עליות וירידות)

נצא מנוקדת הנחה שאני אסע לחברה (60 ק״מ הלוך חזור) 2-3 פעמים בשבוע.

לת״א פעם בשבוע.

ונסיעות קצרות באזור הקרוב.

חשבתי על :

1. סיריון

2. יאריס

3. I10

4. איביזה

מחפש נפח עד1.4, אוטומט.

שורה תחתונה, רכב באזור 40K-45K, (שווי הרכב, אני רוצה לדעת לאן לכוון, כדי שאחפש במגרשי טריידאין)

המון תודה על העזרה!

ומצטער על החפירה :roll:

פורסם

היי,

קודם כל מזל טוב על השחרור, ובהצלחה באזרחות.

באיזה שהוא שלב אתה תצטרך להתפשר על דרישות מסוימות. למשל, זה שאתה נוסע בעליות, אומר שאתה צריך רכב יחסית חזק. בנוסף, אם רוב הנסיעות בין עירוניות, אז כדאי גם שיהיה נוח, ובעל בידוד רעשים טוב. על כל אלה אתה גם רוצה חסכוני, בטיחותי ואמין, ואת כל זה ב40K, אני לא יודע אם זה קיים.

הסיריון לדעתי עונה על חלק מהדרישות, היא חסכונית, אמינה, חלפים זולים, ותתמודד בסדר גמור עם העליות. במחירים שלך, תוכל למצוא אחת משנתון 2008, שזה יחסית בסדר.

אם אינני טועה, יש לסיריון 4 כוכבי בטיחות, ABS וEBD, כלומר שהיא די בטיחותית.

לדעתי, היא הבחירה המתאימה במקרה שלך. קח בחשבון, שהיא מעט מרעישה בנסיעה מהירה (120 קמ"ש נניח).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
היי,

קודם כל מזל טוב על השחרור, ובהצלחה באזרחות.

באיזה שהוא שלב אתה תצטרך להתפשר על דרישות מסוימות. למשל, זה שאתה נוסע בעליות, אומר שאתה צריך רכב יחסית חזק. בנוסף, אם רוב הנסיעות בין עירוניות, אז כדאי גם שיהיה נוח, ובעל בידוד רעשים טוב. על כל אלה אתה גם רוצה חסכוני, בטיחותי ואמין, ואת כל זה ב40K, אני לא יודע אם זה קיים.

הסיריון לדעתי עונה על חלק מהדרישות, היא חסכונית, אמינה, חלפים זולים, ותתמודד בסדר גמור עם העליות. במחירים שלך, תוכל למצוא אחת משנתון 2008, שזה יחסית בסדר.

אם אינני טועה, יש לסיריון 4 כוכבי בטיחות, ABS וEBD, כלומר שהיא די בטיחותית.

לדעתי, היא הבחירה המתאימה במקרה שלך. קח בחשבון, שהיא מעט מרעישה בנסיעה מהירה (120 קמ"ש נניח).

תודה רבה!

שמע, אין ספק שאתה צודק לגבי עניין ההתפשרות.

עשיתי שיקולים עם עצמי והבנתי שהכמות שאני נוסע הן לא אסטרונומיות, ככה צריכת

דלק, כל עוד היא מעל 1:10, מעט פחות חשובה.

מה גם שהנהיגה שלי היא לא פראית, לא רודף אחרי המהירות הגבונה..

מקווה שזה עוזר קצת לגבי הייעוץ

פורסם

דווקא על הדלק התפשרת לי? נסה לבדוק לגבי סוזוקי סוויפט, למיטב ידיעתי היא מעט יותר זריזה מהסוויפט. בצע חיפוש לגביה בפורום, כל יומיים נפתח פה שרשור לגבי סוויפט/סיריון וחברותיה. היונדאי היא עגלה אמיתית, לא הייתי רוכש אותה.

לגבי היאריס אני לא יודע, אבל נסה שוב, לבצע חיפוש.

כעקרון אתה בכיוון הנכון, רכבי מיני הם בד"כ אמינים וזולים לאחזקה, וגם צריכת הדלק יחסית דומה, לגבי נוחות- אני יודע שפיג'ו 107 היא יחסית נוחה, מושבים בסדר גמור, אבל אין לי מושג אם היא נכנסת לך בתקציב. לסיכום, חפש בכיוון הסוויפט, 107, סיריון, הם יתנו לך את המענה, ומשם זה כבר איזה פרט יותר שמור.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רכבי מיני הם אכן זולים יותר לאחזקה בדרך כלל וגם חסכוניים יותר בדלק בדרך כלל, השאלה היא אם הם מתאימים לבחור שגר בגליל? הרכבים האלו מיועדים בעיקר לנסיעות בתוך העיר וזה נכון שאפשר לנסוע איתם גם מחוץ לעיר, אבל זה לא מיועד לזה.

אני הייתי מציע לך ללכת על רכב עם מנוע גדול יותר משל ה-107 או ה-I10. סוזוקי סוויפט יכולה להתאים מבחינת הביצועים, נפח המנוע, צריכת הדלק והאמינות אבל מבחינת בטיחות היא די בינונית כי ברוב הרכבים מ-2007 יש רק 2 כריות אוויר ואין בקרת יציבות ESP. אני הייתי מציע לך לבדוק את הרנו קליאו. הדגם האוטומטי מגיע עם מנוע 1,600 סמ"ק, צריכת הדלק טובה, רמת הבטיחות גבוהה (בתקציב שלך תוכל למצוא רכב עם ESP) ורמת האמינות טובה מכפי שאולי נדמה לך.

פורסם

אני שוקל מאוד חזק ללכת על הסוויפט באמת.. אני לא מבין הכי גדול ברכבים, אבל הגיוני מאוד שמנוע 1.5 יהיה מספק לסביבה.

הבעיה היא המחיר.. בגלל שהן שנתונים 07+, המחיר בהתאם. אי אפשר למצוא בטריידאין מתחת ל50K, וזה גורם לי לחשוב אם בכלל משתלם לי להוציא סכום כזה..

מן הסתם, ״מי שקונה בזול משלם ביוקר״. אבל התגמשתי לאזור ה40K, ההפרש להשלים לסוויפט יהיה עד כדי כך שווה את זה? אני אקנה במחיר הזה רכב עם שנתון גבוהה יותר ופחות ק״מ אני מניח, אבל הוא באמת שומר על הערך שלו? מאמינים שגם עוד 3-4 שנים?

שוב, תודה על הייעוץ

נ.ב

הרחיקו אותי כמו מאש מכוניות צרפתיות.. לכן פיג׳ו (ובלי קשר גם רנו), פחות נכנס לשיקולים :wink:

פורסם

מישהו?

סוויפט שווה את ההתגמשות ל50K?

מבחינת השוק עוד כמה שנים, ובכללי מבחינת הרכב עצמו

• תוכן חדש...