Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אמיר, מה לדעתך תעשה ממשלה בראשות הרצוג על מנת לשפר את רמת החיים בישראל? יגדילו את הוצאות הממשלה? זה יעזור?

קודם כל אני לא חושב שהרצוג יהיה ראש הממשלה הבא אבל לצורך העניין נניח שכן.

נתחיל ביחסים עם העולם - ביבי עושה לנו רע ? כן. הרצוג רק צריך להיות שפוי יותר ולא להתעקש ללכת ראש בראש עם מעצמת על כמו ארה"ב. שיפור יחסים עם ארה"ב יביא לפה יותר משקיעים ואוטומטית הרווחת גם את השיפור בכלכלה.

ביטחון - ביבי לא מעוניין לדבר עם אבו מאזן וכתוצאה מכך פעם בשנתיים יש לנו מבצע בעזה. הרצוג יישב וידבר איתם וכמובן יהיה צורך בפשרות והרווח מהגעה להסכמה יהיה כפול ומכופל כי משקיעים יראו בישראל מקום יציב יותר וישקיעו פה יותר כסף ושוב הרווחת שיפור לכלכלה. הנמכת ההוצאות על הביטחון תאפשר הגדלה בתחומים החברתיים, רווח נוסף.

כלכלה- כוסתה בשני הנושאים הקודמים.

ביבי - שבע ומדושן עונג. הרצוג יהיה ראש ממשלה שרעב להצלחה ויהיה חייב להוכיח את עצמו אם ירצה שיצביעו לו שוב.

אבל כל זה תיאורטי כי לדעתי ראש הממשלה הבא יהיה לפיד (כן אני יודע, אני חי בסרט) והוא יהיה הרבה יותר טוב משניהם ביחד.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
איזה נזקים השלטון הנוכחי מתקנים? הם כמו חומר פחחים על חלודה.

גם לא לעשות נזקים חדשים ונוספים זה עדיף על נזקים נוספים.

אגב יש בהחלט מלחמה בין שר התחבורה ובין ועדי העובדים של הנמלים, ומלחמה בין שר האנרגיה המים והתשתיות (ובטח עוד כמה דברים) ובין ועד עובדי חברת החשמל.

אתה חושב שאת המעמד שהם צברו במשך 60 ומשהו שנים אתה יכול להוריד בקלות?

נתחיל ביחסים עם העולם - ביבי עושה לנו רע ? כן. הרצוג רק צריך להיות שפוי יותר ולא להתעקש ללכת ראש בראש עם מעצמת על כמו ארה"ב. שיפור יחסים עם ארה"ב יביא לפה יותר משקיעים ואוטומטית הרווחת גם את השיפור בכלכלה. במחיר של הסכם שמשאיר את איראן גרעינית עם טילים שאנחנו בטווח שלהם? במחיר של גושפנקא לתחוב את ידיהם בסוריה, לבנון ועזה? אולי ניתן להם גם מעמד מיוחד בהר הבית? הרי אם בוז'י יתנגד לעסקה הזו הוא בדיוק באותו מצב של ביבי

ביטחון - ביבי לא מעוניין לדבר עם אבו מאזן וכתוצאה מכך פעם בשנתיים יש לנו מבצע בעזה. הרצוג יישב וידבר איתם וכמובן יהיה צורך בפשרות והרווח מהגעה להסכמה יהיה כפול כי משקיעים יראו בישראל מקום יציב יותר וישקיעו פה יותר כסף ושוב הרווחת שיפור לכלכלה. הנמכת ההוצאות על הביטחון תאפשר הגדלה בתחומים החברתיים, רווח נוסף. באיזה סרט מו"מ עם אבו מאזן (שזה כבר היה, עם ציפי) מנטרל את החמאס ככה שאתה לא צריך מבצע אחת לשנתיים? הנמכת ההוצאות על הביטחון על סמך מה? על סמך נדמה לי שהסכם כלשהו עם אבו מאזן ישפר לך את הביטחון?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

עם זאת, שלי יחימוביץ, יוסי יונה, איתן כבל, עמיר פרץ, איציק שמולי וסתיו שפיר מציעים מדיניות כלכלית סוציאליסטית, שלדעתי תדרדר את כלכלת ישראל.

אתה בטוח במה שאתה כותב? יש לך מושג מה זה סוציאליזם ומהי סוציאל דמוקרטיה? כיון שמדינות סוציאל דמוקרטיות שאני מכיר, כמו גרמניה או המדנות הנורדיות ממש לא כושלות כלכלית. יש כל מיני ליצנים שמנסים לדחוף לנו שסוציאליזם זה צפון קוריאה או ברית המועצות. לא כך הוא - אלה מדינות קומוניסטיות, וחוץ מהשם אין שום קשר לסצוציאל דמוקרטיה המערבית, זו שהיתה בעבר גם הבסיס של מדינת ישראל והצמיחה לא מעט הישגים (ברור לי שהצעירים כאן יצחקו על ההישגים, אבל צריך להבין מה היתה נקודת המוצא הכלכלית של המדינה, וגם מה היה מצב הכלכלה בעולם בשנות החמישים והששים של המאה העשרים).

הגישה של מרבית ממשלות ישראל ב-20 השנים האחרונות (למעשה מאז 1996) היא גישה קפיטליסטית קיצונית, שבה יש צמיחה נאה במדדים הכלליים של המדינה, אבל מרבית האזרחים אינם נהנים ממנה ולמעשה מצבם מדרדר. ההפרטה המוסווית של השירותים חברתיים (חינוך, בריאות וכד') פוגעת במרבית האוכלוסיה. וגם מבחינה בטחונית ומדינית לא ראיתי הישגים ראויים לציון בשנים האחרונות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אלה לא המילים שלי.

"

תחילת מרץ הקרוב, תעלה לדוכן הנואמים בקונגרס האמריקאי חליפה ריקה.ראש ממשלת ישראל לא יהיה בתוך החליפה הריקה, מפני שראש ממשלה ישראלי אמיתי, שרק טובת המדינה לנגד עיניו, לא היה נושא את הנאום הזה. הוא לא היה נושא אותו, מפני שבגלל הנאום הזה – ישירות בגללו – הקונגרס לא יטיל על איראן סנקציות נוספות והאיראנים יתקדמו צעד גדול נוסף לקראת הפיכתם למדינת סף גרעינית.

כי בלי נאום החליפה הריקה היתה מוגשת לקונגרס הצעת חוק דו-מפלגתית - הצעת קירק-מננדז – שהיתה אמורה לעבור עד ה-24 למרץ ולהטיל על האיראנים סנקציות נוספות. אלא שברגע שנתניהו הודיע שהוא עומד לשאת את הנאום המיותר הזה אחד משני החותמים על ההצעה, הסנטור הדמוקרטי רוברט מננדז, לשעבר יו"ר ועדת החוץ של הסנאט, משך את הצעת החוק והודיע שלא יגיש אותה. מרגע שנתניהו הודיע שהוא מקבל את הזמנת הרפובליקנים ונוסע לנאום בקונגרס, הוא חִייב את הדמוקרטים להגן על הנשיא שלהם ואיבדנו את הרוב. כך, במו ידיו, הסיר נתניהו את המכשול האחרון בפני חתימת ההסכם עם האיראנים.ונתניהו יודע את זה."

הדגשתי לך את הקטעים החשובים.

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אמיר, מה לדעתך תעשה ממשלה בראשות הרצוג על מנת לשפר את רמת החיים בישראל? יגדילו את הוצאות הממשלה? זה יעזור?

אענה למרות שאני לא אמיר - וואלה, לא יודע מה יעשו! אבל יודע מה ביבי ימשיך לעשות - לו ולביתו (תרתי משמע). יאללה, תמשיך להצביע למישהו כזה...

בשיא הרצינות אתה משווה את השחיתות (לכאורה בינתיים כן?) של ביבי לשחיתות (לא לכאורה! נקבע ע"י כמה בתי משפט!) של אולמרט?

ואני בספק כמה המחנה הציוני רוצה לעשות שינויים מהותיים בוועדים של החברות הממשלתיות (נמל? חברת חשמל?)

משווה, בטח משווה. שחיתות היא שחיתות. נכון, את אולמרט תפסו ואת ביבי לא. ואולי הוא לא באמת מושחת לפי החוק היבש, אבל הוא ושכמותו הרשו לעצמם להתנהג לעם בתור פח הזבל שלהם במשך יותר מדי זמן.

בקשר למשפט השני שלך - אתה צודק, וזו אחת הבעיות שיש לי עם המחנה הציוני. אבל זו בטח שלא סיבה להעדיף את ביבי...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חברי המעגל הראשון
פורסם
"...

נתניהו יודע את זה."

בטח שהוא יודע את זה. הרבה יותר חשוב לו ליצור מציאות רעה ולהציע את עצמו כפיתרון מאשר לתקן את המציאות הנוכחית.

בלי איום איראני לא יהיה לו איך להפחיד את הבוחר שיצביע לו שוב ושוב. הרי על הדרום הוא נכשל בהגנה, את כל הפוזות שלו הוא עושה עלינו בעזרת האיראנים.

פשוט תכנית בידור למטומטמים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
את הבטוח במה שאתה כותב? יש לך מושג מה זה סוציאליזם ומהי סוציאל דמוקרטיה? כיון שמדינות סוציאל דמוקרטיות שאני מכיר, כמו גרמניה או המדנות הנורדיות ממש לא כושלות כלכלית. יש כל מיני ליצנים שמנסים לדחוף לנו שסוציאליזם זה צפון קוריאה או ברית המועצות. לא כך הוא - אלה מדינות קומוניסטיות, וחוץ מהשם אין שום קשר לסצוציאל דמוקרטיה המערבית, זו שהיתה בעבר גם הבסיס של מדינת ישראל והצמיחה לא מעט הישגים (ברור לי שהצעירים כאן יצחקו על ההישגים, אבל צריך להבין מה היתה נקודת המוצא הכלכלית של המדינה, וגם מה היה מצב הכלכלה בעולם בשנות החמישים והששים של המאה העשרים).

הגישה של מרבית ממשלות ישראל ב-20 השנים האחרונות (למעשה מאז 1996) היא גישה קפיטליסטית קיצונית, שבה יש צמיחה נאה במדדים הכלליים של המדינה, אבל מרבית האזרחים אינם נהנים ממנה ולמעשה מצבם מדרדר. ההפרטה המוסווית של השירותים חברתיים (חינוך, בריאות וכד') פוגעת במרבית האוכלוסיה. וגם מבחינה בטחונית ומדינית לא ראיתי הישגים ראויים לציון בשנים האחרונות.

מכס של 230% על בקר זה לא קפיטליזם קיצוני, מכס על בגדים, נעליים, טלפונים סלולריים, קביעות לכל החיים לכל עובדי המגזר הציבורי זה לא קפיטליזם קיצוני, וועדי עובדים שמתנהגים כמו מאפיה, ההסתדרות, מכון התקנים, חוק הספרים, יש צורך שאני אמשיך? איפה בדיוק הקפיטליזם פה?

המדינות שאתה מדבר עליהן, לעומת זאת, מאפשרות פיטורי עובדים במגזר הציבורי והפרטי, ללא מכסים והיטלים, ללא התערבות ממשלתית בשוק התעסוקה ועם הוצאה ממשלתית מתונה.

מפלגת העבודה ממש לא מעוניינת במודל של דנמרק או שבדיה. האם לדעתך יוסי יונה יבטל את כל המכסים במדינת ישראל? האם יאפשר ביטול קביעות במגזר הציבורי?

אתה יודע שבמדינה הסוציאל דמוקרטית גרמניה לא היה שכר מינימום עד לפני כמה חודשים?

האם לדעתך מפלגת העבודה תקדם שיטות חינוך מתקדמות בה כל הורה יכול לבחור עבור ילדיו היכן ילכו לבית הספר במקום השיטה האזורית הנהוגה כיום?

אם אחת מהשאלות ששאלתי תיענה בחיוב, אני אסיק שיש סיבה להצביע למחנה הציוני.

גילוי נאות: אני חושב שנתניהו מושחת ושקרן. אבל החלופה גרועה יותר.

פורסם
אלה לא המילים שלי.

"

תחילת מרץ הקרוב, תעלה לדוכן הנואמים בקונגרס האמריקאי חליפה ריקה.ראש ממשלת ישראל לא יהיה בתוך החליפה הריקה, מפני שראש ממשלה ישראלי אמיתי, שרק טובת המדינה לנגד עיניו, לא היה נושא את הנאום הזה. הוא לא היה נושא אותו, מפני שבגלל הנאום הזה – ישירות בגללו – הקונגרס לא יטיל על איראן סנקציות נוספות והאיראנים יתקדמו צעד גדול נוסף לקראת הפיכתם למדינת סף גרעינית.

כי בלי נאום החליפה הריקה היתה מוגשת לקונגרס הצעת חוק דו-מפלגתית - הצעת קירק-מננדז – שהיתה אמורה לעבור עד ה-24 למרץ ולהטיל על האיראנים סנקציות נוספות. אלא שברגע שנתניהו הודיע שהוא עומד לשאת את הנאום המיותר הזה אחד משני החותמים על ההצעה, הסנטור הדמוקרטי רוברט מננדז, לשעבר יו"ר ועדת החוץ של הסנאט, משך את הצעת החוק והודיע שלא יגיש אותה. מרגע שנתניהו הודיע שהוא מקבל את הזמנת הרפובליקנים ונוסע לנאום בקונגרס, הוא חִייב את הדמוקרטים להגן על הנשיא שלהם ואיבדנו את הרוב. כך, במו ידיו, הסיר נתניהו את המכשול האחרון בפני חתימת ההסכם עם האיראנים.ונתניהו יודע את זה."

הדגשתי לך את הקטעים החשובים.

ולעומת זאת לא מעט טוענים שבכל מקרה יהיה רוב מיוחס להצעת החוק הזו (רוב מיוחס של שני שלישי => לא מאפשר לנשיא להטיל וטו על ההצעה).

משווה, בטח משווה. שחיתות היא שחיתות. נכון, את אולמרט תפסו ואת ביבי לא. ואולי הוא לא באמת מושחת לפי החוק היבש, אבל הוא ושכמותו הרשו לעצמם להתנהג לעם בתור פח הזבל שלהם במשך יותר מדי זמן.

בקשר למשפט השני שלך - אתה צודק, וזו אחת הבעיות שיש לי עם המחנה הציוני. אבל זו בטח שלא סיבה להעדיף את ביבי...

וזה לא שאת ביבי לא חיפשו כן?

אגב אתה צודק לחלוטין, אבל בינינו אולמרט בספירה אחרת לגמרי של שחיתות. מספיק לציין שנכון לעכשיו הבחור הולך ל-6 שנים בכלא על עבירות שחיתות, 6! דרעי ישב שנתיים! הירשזון 5 שנים ומשהו! קצב קיבל 7 על עבירות מין!

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

cassano, אני לא יודע אם מכס גבוהה במיוחד זה מדד לסוציאליזם או קפיטליזם.

יש כאן 2 שאלות: 1) מי דוחף ומקדם אג'נדה של מכס גבוהה; 2) לאיזו מטרה

במקרה שלנו מדובר כנראה בסוג של אוליגרכיה.

לא יודע אם המחנה הציוני ישנה את זה, יכול להיות שלא. בכל זאת,רוצה להאמין שחכים צעירים שם (כמו סתיו שפיר שהוזכרה כאן כמהפעמים) יתנהלו בצורה קצת שונה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הקביאות במגזר הציבורי היא די פיקציה, חוקי ההגנה על העובד אמורים לפעול בכל המגזרים (אלא שהחלשים לא מסוגלים לעמוד על זכויותיהם) ושיטת עובדי הקבלן היא עושק לא פחות חמור של הציבור.

נכון שיש מכסים, מצד שני אני לא מכיר מדינה שבה אין מכסים, במיוחד כאשר מדובר בתחרות לא הוגנת כגון זו של סיבסוד היצוא כמו החקלאות האירופית. המיסוי על הרכב הוא באמת עיוות קשה, אבל נראה אותך מפחית את ערך הנכסים של חברות הליסינג אם תפחית אותו. פתאום תהיה להן בעיה לגבות את ההלואות שלהן. וזה לפני הבעיות של מימון השירותים הציבוריים.

לגבי חינוך - הרי השלטון הנוכחי גם מקפיד על החלוקה האזורית, וגם מכווץ את התקציבים כך שרק הורים בעלי הכנסות גבוהות יכולים לממן חינוך משופר. ניוד תלמידים לא יעזור לאף אחד אם ההורים לא יוכלו לממן את תוכניות הלימודים המורחבות במוסדות הנחשבים. תקצב את כל המוסדות כראוי (ועם אפליה מתקנת) - ואולי כלל לא תזקק לאותה תוכנית ניוד, גם אם היא תפתח. וד"א - אני נזכר בתקופת הרפורמה לפני 40 שנה. בוצע אז משהו שדומה ל-bussing האמריקאי, וזה נחל כשלון חרוץ: ניסו לשלב תלמידים משכונות שונות באותם בתי ספר. התוצאה: אלה מהשכונות המבוססות היו בהקבצות\קבוצות הגבוהות, אלה מהשכונות הדלות היו בהקבצות\קבוצות הנמוכות, בהקבצות הביניים אלה מהשכונות המבוססות נאבקו לעלות להקבצה א' ואלה מהחלשות נאבקו לא לרדת ל-ג'. כנראה שהבעיה נמצאת בשלבים הרבה יותר מוקדמים של החינוך, וצריך להביא את המחנכים אל התלמידים ולא להפך.

אולי כדאי שאני אבהיר משהו: אני שייך למעמד שאולי מבחינה כלכלית דווקא אמור להצביע לימין. אבל בעבודה אני פוגש את פני כל החברה הישראלית, וברור לי שהמצב הכלכלי הנוכחי לא יכול להמשך. יותר מדי אנשים במדינה הזו חיים במחסור ללא תקווה, ואפילו אני, שמסוגל לתמוך כלכלית בבנים שלי לפחות כדי שירכשו השכלה שאמורה לאפשר להם פרנסה סבירה לא בטוח שהם יוכלו להתקיים רמה המתאימה להשקעתם. בהחלט מוכן לשלם יותר מסים, אבל בתנאי שיופנו לבניית החברה הישראלית בכלל ולא סקטורים מצומצמים על חשבון הרוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ליאור, אתה לא קורא. מגיש ההצעה משך את ההצעה והודיע שלא יגיש אותה.

fiat x1/9

פורסם
ברור שאתה לא מתחבר למצע של הליכוד - כי פאקינג אין!!!

אולי יותר מדוייק לומר שאיפה שהוא כתוב משהו, אבל אף אחד - במיוחד לא בליכוד - לא טורח לקרוא את המצע, לא כל שכן לפעול לפיו.

והעצוב הוא שזה נכון לגבי כל המפלגות. גיבובי ססמאות, מצד זה או זה של המפה, וזה הכל. ואז נשאר להתמודד על פי "זה או אנחנו או הם"...

דני

פורסם
הקביאות במגזר הציבורי היא די פיקציה, חוקי ההגנה על העובד אמורים לפעול בכל המגזרים (אלא שהחלשים לא מסוגלים לעמוד על זכויותיהם) ושיטת עובדי הקבלן היא עושק לא פחות חמור של הציבור.

נכון שיש מכסים, מצד שני אני לא מכיר מדינה שבה אין מכסים, במיוחד כאשר מדובר בתחרות לא הוגנת כגון זו של סיבסוד היצוא כמו החקלאות האירופית. המיסוי על הרכב הוא באמת עיוות קשה, אבל נראה אותך מפחית את ערך הנכסים של חברות הליסינג אם תפחית אותו. פתאום תהיה להן בעיה לגבות את ההלואות שלהן. וזה לפני הבעיות של מימון השירותים הציבוריים.

לגבי חינוך - הרי השלטון הנוכחי גם מקפיד על החלוקה האזורית, וגם מכווץ את התקציבים כך שרק הורים בעלי הכנסות גבוהות יכולים לממן חינוך משופר. ניוד תלמידים לא יעזור לאף אחד אם ההורים לא יוכלו לממן את תוכניות הלימודים המורחבות במוסדות הנחשבים. תקצב את כל המוסדות כראוי (ועם אפליה מתקנת) - ואולי כלל לא תזקק לאותה תוכנית ניוד, גם אם היא תפתח. וד"א - אני נזכר בתקופת הרפורמה לפני 40 שנה. בוצע אז משהו שדומה ל-bussing האמריקאי, וזה נחל כשלון חרוץ: ניסו לשלב תלמידים משכונות שונות באותם בתי ספר. התוצאה: אלה מהשכונות המבוססות היו בהקבצות\קבוצות הגבוהות, אלה מהשכונות הדלות היו בהקבצות\קבוצות הנמוכות, בהקבצות הביניים אלה מהשכונות המבוססות נאבקו לעלות להקבצה א' ואלה מהחלשות נאבקו לא לרדת ל-ג'. כנראה שהבעיה נמצאת בשלבים הרבה יותר מוקדמים של החינוך, וצריך להביא את המחנכים אל התלמידים ולא להפך.

אולי כדאי שאני אבהיר משהו: אני שייך למעמד שאולי מבחינה כלכלית דווקא אמור להצביע לימין. אבל בעבודה אני פוגש את פני כל החברה הישראלית, וברור לי שהמצב הכלכלי הנוכחי לא יכול להמשך. יותר מדי אנשים במדינה הזו חיים במחסור ללא תקווה, ואפילו אני, שמסוגל לתמוך כלכלית בבנים שלי לפחות כדי שירכשו השכלה שאמורה לאפשר להם פרנסה סבירה לא בטוח שהם יוכלו להתקיים רמה המתאימה להשקעתם. בהחלט מוכן לשלם יותר מסים, אבל בתנאי שיופנו לבניית החברה הישראלית בכלל ולא סקטורים מצומצמים על חשבון הרוב.

הקביעות במגזר הציבורי איננה פיקציה. ההגנה צריכה להיות על העובד בעזרת דמי אבטלה והכשרה מקצועית כמו בסקנדיביה, לא השארתו באותו מקום במשך ארבעים שנה גם אם הוא לא עושה שום דבר. ותאמין לי, פגשתי לא מעט כאלה במגזר הציבורי בשלוש השנים האחרונות.

לגבי חינוך, אני מכוון לשיטה שבה הממשלה מתקצבת את ההורים לבחירת בית הספר המתאים עבורם. לא הפרטה.

לגבי המכסים, זה שיש מכסים במדינות רבות לא אומר שמדינת ישראל צריכה ללמוד מ"מדינות אירופה הנאורות" שמסבסדות תעשיית חקלאות. מה שקורה פה בארץ זה שאתה מסבסד חקלאים שמייצאים את הסחורה הטובה (או משמידים אותה) ונשאר עם הדרעק ברמי לוי. אותו דבר לגבי בקר, עוף וכמובן דבש.

משהו שתמיד לא הבנתי - אם אנחנו רוצים לעזור לעניים, מדוע לקבוע מכסים שייפגעו בהם? מדוע האגרות בנמל אשדוד גבוהות כל כך והשביתה האיטלקית מעלה את מחירי מוצרי החשמל? מדוע מכון התקנים דורש עשרות אלפי שקלים לבדיקה? מדוע כדי להיות יבואן אתה צריך לעבור שבעה מדורי גיהינום? כל זה קפיטליזם?

פורסם

אני אחזיר אותנו רגע שוב לדוח מבקר המדינה.

מדהים איך באתר של ישראל היום הדוח של מבקר המדינה מוצג רק ככותרת שניה, איך שהם לא קוראים לזה שם. כמובן שהם גם טוענים שזו "ביקורת בלי פלילים".

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
אולי יותר מדוייק לומר שאיפה שהוא כתוב משהו, אבל אף אחד - במיוחד לא בליכוד - לא טורח לקרוא את המצע, לא כל שכן לפעול לפיו.

והעצוב הוא שזה נכון לגבי כל המפלגות. גיבובי ססמאות, מצד זה או זה של המפה, וזה הכל. ואז נשאר להתמודד על פי "זה או אנחנו או הם"...

דני

עובדתית זה לא נכון.

בבחירות הקודמות לליכוד לא היה מצע והיה על זה דיון נרחב גם פה בפורום.

ליש עתיד יש מצע והם משתדלים לעבוד לפיו (כמובן שבפוליטיקה חייב להתגמש כל עוד אינך מפלגה שלטת עם 61 מנדטים שיכולה לעשות מה שהיא רוצה). על מנת לראות את המצע של יש עתיד ואת תכנית העבודה שלה אתה צריך להכנס לאתר שלהם.

תמצא לי בבקשה את המצע של הליכוד ?

עריכה: כתבה מלפני עשרה ימים. בליכוד רוצים מצע, נתניהו מתנגד.

http://www.mako.co.il/news-israel-elections/elections-2015-commentators/tal-schneider/Article-04e4f88a5456b41006.htm

כי כשאין לך מצע אתה לא מחויב לכלום והמצביעים המסורתיים ימשיכו להצביע לך לא משנה מה.

עריכה אחרונה על ידי amir74

fiat x1/9

• תוכן חדש...