Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו מביאים את הילדה אדל ביטון למנוחות, וכל אחד קופץ על המציאה לרקוד על דם האומללה בהספד,

ומטיף את משנתו הפוליטית (שבחלקה הגדול אני אפילו מסכים). כמה שפל אפשר להיות?? איפה הם היו

כשחילקו טאקט ודרך ארץ?

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
cassano, מה שכתבת על אישור תקן אירופאי למשחקים רק מאשרר את הטענה שהרבה מהביורוקרטיה בארץ היא לא תוצר של "סוציאליזם", אלא משרת קבוצת אוליגרכיה\אינטרסים כזו או אחרת. יש כאלו גם לימין וגם לשמאל בארץ..

אוליגרכיה, אין ספק, אבל ככל שתתן יותר כוח לגופים ציבוריים, זה מה שתקבל.

זה לא אומר שלא צריך מכון תקנים, רק אל תצפה שלא יהיו קומבינות. הם הרי אישרו צמיגים סינים מסוכנים. למה שזה ישתנה?

המדינה צריכה להתעסק במגוון רחב מאד של תחומים. ביטחון, בריאות, משפט, חינוך, רווחה, ועוד. אבל יש להיזהר מאד במה נותנים לגוף ציבורי כוח, למשל כמו הכוח שיש להסתדרות, נמל אשדוד, מכון התקנים ועוד.

פורסם

אפשר להזכיר שאתמול זה גם שימש את עורכי ישראל היום, כדי לדחוק את הדיווח על דוח מבקר המדינה.

אין גבול לציניות, haranza. וצריך לזכור שזה בדיוק מה שמזין את הנהגת הימין בארץ, שנדמה לי שהרוב כאן מסכימים שחלק לא מבוטל ממנה הוא גם מושחת למדי.

עריכה: כן, cassno, אני מסכים איתך. וגם לי קשה לראות את אנשי המחנה הציוני פועלים נגד הגופים האלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
עכשיו מביאים את הילדה אדל ביטון למנוחות, וכל אחד קופץ על המציאה לרקוד על דם האומללה בהספד,

ומטיף את משנתו הפוליטית (שבחלקה הגדול אני אפילו מסכים). כמה שפל אפשר להיות?? איפה הם היו

כשחילקו טאקט ודרך ארץ?

הזכרת לי את יום הזכרון לחללי מערכות ישראל לפני כמה שנים. עמדתי בבית העלמין בחיפה לצד קרובי משפחתו של אחד ההורגים במלחמת יום הכיפורים. חייל בודד ללא משפחה קרובה. האוגדה דאגה לשלוח נציג ליד מצבה של כל אחד כזה - גם אחרי עשרות שנים. באותו יום הגיע לבית העלמין יובל שטייניץ שהתחיל לנאום נחמד, ואז החל לדבר על מה שעשה כדי לחזק את כלכלת ישראל. ה"אווו עוד פעם זה" של מאות אנשים בוא זמנית נשמע היטב, ואף על פי כן הוא המשיך בשלו. 2 דק' על זכר החללים, ו-7 דק' על מצבה הכלכלי של מדינת ישראל. זה היה מזעזע. עמדתי עם פה פעור. הנחתי אבן ותג של האוגדה על המצבה והלכתי הביתה. עברו שעות ועדיין ההלם של חוסר הטאקט לא עזב אותי. זו הייתה חוויה פותחת העניים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

הכוח שיש להסתדרות הוא כוח בריא כי הוא מגן על העובדים. הכוח שיש לוועדים החזקים כמו הנמלים, חברת חשמל והרכבת הוא המסוכן. צריך לעשות הבחנה בין ההסתדרות לוועד כזה או אחר.

לפני 30-40 שנים היו מאוגדים בוועדים כ-75 אחוז מהעובדים. היום מאוגדים כ-25 אחוז מהעובדים אבל המספר נמצא במגמת עלייה.

האם מצבם של העובדים טוב יותר היום ? לא.

מתי קל יותר להתפרנס היום או אז ? אז.

הסיבה, אי שיוויון בהכנסות שגורם לכך שההכנסות מהעבודה מגיעות רק לאחוזון העליון.

כל עובד חייב​ להיות מקושר לוועד אבל אסור שלוועד יהיה יותר מדי כוח.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
הכוח שיש להסתדרות הוא כוח בריא כי הוא מגן על העובדים. הכוח שיש לוועדים החזקים כמו הנמלים, חברת חשמל והרכבת הוא המסוכן. צריך לעשות הבחנה בין ההסתדרות לוועד כזה או אחר.

לפני 30-40 שנים היו מאוגדים בוועדים כ-75 אחוז מהעובדים. היום מאוגדים כ-25 אחוז מהעובדים אבל המספר נמצא במגמת עלייה.

הסיבה, אי שיוויון בהכנסות שגורם לכך שההכנסות מהעבודה מגיעות רק לאחוזון העליון.

כל עובד חייב​ להיות מקושר לוועד אבל אסור שלוועד יהיה יותר מדי כוח.

במדינות סקנדינביה כל העובדים מאוגדים אך ללא התערבות של גוף ממשלתי. זה המצב הבריא. ברגע שיש לך ארגון כמו ההסתדרות, שיכול להשבית את כל המדינה תוך שבועיים, זו בעיה רצינית.

פורסם

אני חושב שדוגמא קלאסית לשימוש נכון בועד עובדים הן שתי הדוגמאות הרלוונטיות של סלקום ומגה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)
אני חושב שדוגמא קלאסית לשימוש נכון בועד עובדים הן שתי הדוגמאות הרלוונטיות של סלקום ומגה.

האם לדעתך היה ניתן לבצע את הרפורמה בסלולר אילו היה לסלקום ועד עובדים של ההסתדרות? ההסתדרות הייתה צועקת על פיטורי עובדים, ואנחנו היינו ממשיכים לשלם הרבה.

עריכה אחרונה על ידי Cassano
פורסם

קאסאנו - מה ממשלתי בהסתדרות? מדובר בגוף עצמאי לחלוטין.

היסטורית יש להסתדרות חלק נכבד בהקמת רבים ממוסדות המדינה, כולל הבסיס הכלכלי שלה, על ידי מה שנקרא "חברת העובדים". הגוף הזה בנה הרבה מאד, אבל בשלב מסויים קרס.

הדוגמא שלך לגבי סלקום גרועה מאד - גם להסתדרות אין עניין בקריסת מעסיקים, ובמצבים כאלה פיטורים מבוצעים בצורה מסודרת, תוך תאום עם ועד העובדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
קאסאנו - מה ממשלתי בהסתדרות? מדובר בגוף עצמאי לחלוטין.

הדוגמא שלך לגבי סלקום גרועה מאד - גם להסתדרות אין עניין בקריסת מעסיקים, ובמצבים כאלה פיטורים מבוצעים בצורה מסודרת, תוך תאום עם ועד העובדים.

ההסתדרות מחוברת מאד למפלגת העבודה ודה פקטו היא גוף ממשלתי בשל קשריה לוועדי העובדים החזקים במשק.

שאלתי שאלה פשוטה, האם ההסתדרות הייתה נותנת יד לתחרות בשוק הסלולרי בהינתן פיטורי עובדים. לעניות דעתי לא.

לגבי האינטרסים של ההסתדרות, מדוע הם קראו להעלאת מיסי חברות? האם זה לא יפגע בעסקים? מתי בפעם האחרונה שמעת מהם הצהרה על דאגה לעסק ולזכות הקניין שלו?

פורסם

למה? אתה רואה את ההסתדרות מתערבת בנסיונות הממשלה להגברת התחרותיות בשוק המזון?

שמעת מישהוא מצפצף על פתיחת מגבלות יבוא מוצרי חלב שהיו קיימות אך ורק בכדי להגן על מחלבות מקומיות?

הרי כל אידיוט מבין שאם זה יהיה צעד מוצלח, יפותרו עובדי מחלבות ישראליות.

ועדיין, ההסתדרות לא פוצה פה.

ועדיין, אני לא בעד ההסתדרות (למרות שאין לי הרבה נגדה, האצבע הקלה על הדק השבטת המשק כבר מזמן לא קלה) אבל בהחלט בעד התארגנות עובדים.

אם בעל הביית לא יהיה חזירי והועד גם כן, כולם יחיו בשלום עם כולם וישגשגו וישמחו.

אם הבעל בית חזירי ודורסני כלפי העובדים, אז אדרבא, שיתקל בועד עובדים שיוריד אותו על הבירכיים וישבית לו את העבודה כל שני וחמישי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
למה? אתה רואה את ההסתדרות מתערבת בנסיונות הממשלה להגברת התחרותיות בשוק המזון?

שמעת מישהוא מצפצף על פתיחת מגבלות יבוא מוצרי חלב שהיו קיימות אך ורק בכדי להגן על מחלבות מקומיות?

הרי כל אידיוט מבין שאם זה יהיה צעד מוצלח, יפותרו עובדי מחלבות ישראליות.

ועדיין, ההסתדרות לא פוצה פה.

ועדיין, אני לא בעד ההסתדרות (למרות שאין לי הרבה נגדה, האצבע הקלה על הדק השבטת המשק כבר מזמן לא קלה) אבל בהחלט בעד התארגנות עובדים.

אם בעל הביית לא יהיה חזירי והועד גם כן, כולם יחיו בשלום עם כולם וישגשגו וישמחו.

אם הבעל בית חזירי ודורסני כלפי העובדים, אז אדרבא, שיתקל בועד עובדים שיוריד אותו על הבירכיים וישבית לו את העבודה כל שני וחמישי.

אני גם בעד התאגדות, אבל לזכור שיש למטבע שני צדדים תוך כבוד לזכות הקניין של המעסיק.

לא שמעתי את ההסתדרות בנוגע לשוק החלב כי בשביל זה יש את מועצת החלב. בסלולר אין מועצה כזו.

פורסם

שימו לב שכל הגופים החזקים בהסתדרות - חברת חשמל, מקורות ורשות הנמלים, הינם גופים שאין בהם שורת רווח והפסד.

לו הגופים הללו היו צריכים להחזיק את עצמם מהתוצר שלהם, מזמן הם היו בבית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הסיבה, אי שיוויון בהכנסות שגורם לכך שההכנסות מהעבודה מגיעות רק לאחוזון העליון

זה נשמע משונה, אבל רמת החיים בארץ עולה כל הזמן. מצבם של העובדים פעם היה בדרך כלל גרוע יותר. גם לגבי אי השוויון בהכנסות נראה לי שפעם המצב היה גרוע יותר.

עדיין כמובן שהפערים הגדולים בין רוב העם ובין המיעוט "המחובר" הם לא נסבלים. ואני חוזר על שורש הרע והוא שיטת הבחירות. במבט ראשון זה נשמע אבסורד, אבל כשמתבוננים קצת מתברר שפוליטיקאי שפוי חיב לחיות בשלום עם קבלני הקולות- הפואדים, הועדים הגדולים, עסקני העיריות ועוד. הוא לא יכול לעשות מה שצריך כי אז הוא לא יבחר מחדש. צריך לשחרר את הפוליטיקאים מחסדי קבלני הקולות, וזאת ע"י בחירות אישיות, כלומר- חלק יבחרו בבחירות איזוריות, אחד לכל איזור וחלק יבחרו מתוך רשימה מפלגתית, אבל סדר הרשימה יקבע ע"י הבוחר. כלומר שביום הבחירות, הבוחר "יזיע" קצת: הוא יבחר מפלגה, אחר כך ידרג את המועמדים ברשימת המפלגה ובסוף גם יצביע עבור נציג האיזור שלו.

יהודה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך מודדים את רמת החיים?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...