Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין אותי לדעת אם יש פה מישהו שלאחר כל העמודים הללו חשב שלא להצביע והשתכנע ללכת להצביע ביום הבחירות ?

בנוסף, האם יש פה מישהו ששינה את דעתו והחליט להצביע למישהו אחר בעקבות הדיון הזה או דברים אחרים שקרא ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אני סוג של שיניתי דעה.

בתחילה הייתי עיוור על בנט, אבל כל הקולות שיצאו מהמפלגה ( אודות אלי אוחנה וכל הקמפיין נגד הומויים/לסביות ) גרם לי לחשוב שוב - ולא להם אני רוצה לתת את הקול ( אין לי ספק שאם בנט היה עובד בראשות מפלגה אחרת יותר נורמלית, הוא היה מקבל את הקול שלי ).

ביבי - לא יכול להצביע לו. אם כל הרצון שלי שהימין ישלוט, לא מוכן לשמוע עליו יותר.

בוז'י ציפי - מבחינתי לא בא בחשבון. אולי בלי ציפי הייתי שוקל, אבל גם אותה אני לא מחבב ( וגם עוד כמה פוליטיקאים שם ) אז נפל. אגב, גם הקמפיין שלהם אידיוטי. במקום לבוא ולנסות לצאת גדולים בשלטי חוצות, הם מנסים להקטין מישהו אחר. עליי זה לא עובד.

ליברמן - לא תודה.

מי נשאר לי בראש? ( נגיד שאני נוטה ימינה )

כחלון ולפיד.

כניראה שרק ברגע האמת אני אחליט.

פורסם

1. לא ויתרתי על זכות ההצבעה מאז הפעם הראשונה בה הייתי זכאי לבחור, ב-1977. המפלגה עבורה הצבעתי השתנתה מפעם לפעם, אבל לא ויתרתי על הזכות.

2. בינתיים הדיון לא שינה הרבה, נראה לי שכולם מחופרים בעמדותיהם.

קאסאנו - לגבי החינוך, אני מבין שאתה נעול על שיטת ניהול החינוך הפינית. אם אתה רוצה לקבל שיטה זו אתה צריך גם לקבל את שאר השיטה. ותביא בחשבון שבפינלנד תפקיד המורה הוא תפקיד מכובד מאד, והפינים מוכנים לשלם למורים שלהם הרבה יותר מאשר משרד האוצר הישראלי. בלי שני אלה כל רעיון של שינוי תקצוב כזה או אחר לא משמעותי.

לגבי עלויות בנמלים - קשה לי לענות לך, כון שאין לי מושג בכלכלת תחבורה. תפעול נמל הוא עניין יקר - זה נכון בכל מקום בעולם - אבל אין לי מושג כיצד נקבע המחיר, ואחת היא אם מדובר באשדוד, רוטרדם או סינגפור.

לגבי תקינה - שוב, ביצוע בדיקות מעבדה זה עניין יקר, אם כי איני יודע כיצד מכוני הבדיקה מתמחרים את עבודתם. אנימסופק אם אתה רוצה להציף את המדינה ברכיטים שבהם יחנקו תינוקות או בצמיגים שייקרעו בכביש. זו הסיבה לכך שנקבע תקן. לא רק בישראל אלא בכל מדינה שמכבדת את עצמה. אתה לא יכול להתלונן בשרשור אחד על צמיגים סיניים ירודים ובשני על כך שיש תקינה בישראל (אולי אפילו לא מספיק מחמירה, אבל זה סיפור נפרד). מה שאתה מבקש הוא אנארכיה, לפחות בתחום מסויים. מצטער, אני מוכן לשלם תמורת ידיעה שהמוצר שנמכר ליף ולא רק לי, עומד בדרישות מינימום. לא רוצה לחשוב על כך שאני משלם תמורת צמיג מישלן, אבל הנהג שלידי קונה צמיג עלום שם ופוגע בי בגלל החלקה. וזה נכון למזרן דליק, לצעצוע שביר וחד או לסיר שמכיל מתכות כבדות.

ועניין אחרון הוא עניין המכסים. כמו כל מס המכס מבטא שני דברים: את יחסה של המדינה (במקרה זה - יבוא של מוצר כזה או אחר) ואת צרכיה הכספיים. אפשר להתוכח מדוע רכיבי מחשב פטורים ממכס ואילו טלפון נייד חייב בו, אבל זה כבר פרט שולי. הנקודה המרכזית היא שאני שייך לקבוצה שמאמינה שהמדינה צריכה לספק הרבה שירותים, ולגבות מסים לצורך זה. כתבתי קודם שאני מוכן לשלם מסים אלה. ברור לי שיש הרבה שירותים שמדינה מסוגלת לספק ברמה טובה מאד ובמחיר פחות מאשר ספקים פרטיים. רוצה שמסודות כגון בתי ספר ובתי חולים יהיו מוסדות שמטרתם העקרית היא מתן שירות, לא יצירת רווחים לבעליהם. אני מספוק אם אתה רוצה שילדיך יצטרכו לשלם 50-100 אש"ח לשנה באוניברסיטה (או אפילו בתיכון) כדי לקבל השכלה ראויה, או שארוע מחלה אחד יעלה לך חצי מליון או מיליון ש"ח (חפש את גליון Time מלפני מספר שבועות שבו מתאר הכתב האמריקאי איך ארוע לב שעבר הגיע לחשבון של 190,000 דולר. טיםול דומה בישראל היה עולה למדינה עשירית מזה, בזכות מערכת ציבורית שעם כל חולייה, ויש רבים כאלה, עדיין מסוגלת לתת את השירות במחיר הרבה יותר נמוך לחברה בכלל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שוב, הבעיה היא שלא כל מס מעיד על "סוציאליזם".

גם אני מאלו שמשלמים הרבה מיסים, ואין לי בעיה זה, כל עוד זה חוזר אלינו.

בארץ, כפי שכולנו מבינים, זה לא תמיד המצב.

במהלך צוק איתן דנו פה מספיק על הוצאות מערכת הבטחון, שאף אחד כמעט לא מעז להתעסק איתה, והם לא לבד, עוד לפני שמתחילים לדבר על כסף שפשוט נגנב, כפי שקרה (על פי החשדות) בפרויקט הרכבת הקלה בגוש דן.

לדעתי לפני קפיטליזם או סוציאליזם, כמושגים קצת אבסטרקטיים, רצוי שיהיה לנו מנהיג שדואג לכלל האוכלוסייה, ולא לשכבות או קבוצות אינטרסים ספציפיות. איפה מוצאים כזה?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ממליץ בחום לכולם ללכת להצביע ולשנות את מה שקיים כאן, ולו רק בגלל הניסיון לשנות.

לא אומר ציפי, בוז'י, מרצ, בנט וכו'.

רק לא ביבי.

הגיע הזמן להחליף את הפארסה הזו ועל הדרך לסגור גם את העיתון.

מה שקורה כאן במדינה בשנים האחרונות (ביבי, שרה ואולמרט) מבחינה מנהיגותית וערכית, הוא לא פחות משערורייה.

פורסם

כל המצב הזה מזכיר לי את המשנה במסכת סוטה- "בעקבות משיחא חוצפא יסגא (תִרבה), ויוקר יאמיר: הגפן תתן פריה והיין ביוקר, ומלכות תהפך למינות, ואין תוכחת, בית וועד יהיה לזנות, והגליל יחרב, והגבלן (הגולן) יישום (יהיה ריק מאדם), ואנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו, וחכמות סופרים תסרח, ויראי חטא ימאסו, והאמת תהא נעדרת. נערים פני זקנים ילבינו, זקנים יעמדו מפני קטנים, בן מנוול אב, בת קמה באמה, כלה בחמותה (זה תמיד היה, לא!? :lol:), אויבי איש אנשי ביתו, פני הדור כפני הכלב, הבן אינו מתבייש מאביו."

הדגשתי את מה שנראה לי לפחות, הכי רלוונטי. המשנה אגב מסתיימת באמרה הנפוצה שאין לנו על מי להישען, אלא על אבינו שבשמיים.

אני אישית מאוד מזדהה עם מה שכתוב, אפילו בלי קשר לדת. אתה רואה שיש התדרדרות מוסרית ביחס לדורות קודמים.

פורסם
1.

קאסאנו - לגבי החינוך, אני מבין שאתה נעול על שיטת ניהול החינוך הפינית. אם אתה רוצה לקבל שיטה זו אתה צריך גם לקבל את שאר השיטה. ותביא בחשבון שבפינלנד תפקיד המורה הוא תפקיד מכובד מאד, והפינים מוכנים לשלם למורים שלהם הרבה יותר מאשר משרד האוצר הישראלי. בלי שני אלה כל רעיון של שינוי תקצוב כזה או אחר לא משמעותי.

לגבי עלויות בנמלים - קשה לי לענות לך, כון שאין לי מושג בכלכלת תחבורה. תפעול נמל הוא עניין יקר - זה נכון בכל מקום בעולם - אבל אין לי מושג כיצד נקבע המחיר, ואחת היא אם מדובר באשדוד, רוטרדם או סינגפור.

לגבי תקינה - שוב, ביצוע בדיקות מעבדה זה עניין יקר, אם כי איני יודע כיצד מכוני הבדיקה מתמחרים את עבודתם. אנימסופק אם אתה רוצה להציף את המדינה ברכיטים שבהם יחנקו תינוקות או בצמיגים שייקרעו בכביש. זו הסיבה לכך שנקבע תקן. לא רק בישראל אלא בכל מדינה שמכבדת את עצמה. אתה לא יכול להתלונן בשרשור אחד על צמיגים סיניים ירודים ובשני על כך שיש תקינה בישראל (אולי אפילו לא מספיק מחמירה, אבל זה סיפור נפרד). מה שאתה מבקש הוא אנארכיה, לפחות בתחום מסויים. מצטער, אני מוכן לשלם תמורת ידיעה שהמוצר שנמכר ליף ולא רק לי, עומד בדרישות מינימום. לא רוצה לחשוב על כך שאני משלם תמורת צמיג מישלן, אבל הנהג שלידי קונה צמיג עלום שם ופוגע בי בגלל החלקה. וזה נכון למזרן דליק, לצעצוע שביר וחד או לסיר שמכיל מתכות כבדות.

ועניין אחרון הוא עניין המכסים. כמו כל מס המכס מבטא שני דברים: את יחסה של המדינה (במקרה זה - יבוא של מוצר כזה או אחר) ואת צרכיה הכספיים. אפשר להתוכח מדוע רכיבי מחשב פטורים ממכס ואילו טלפון נייד חייב בו, אבל זה כבר פרט שולי. הנקודה המרכזית היא שאני שייך לקבוצה שמאמינה שהמדינה צריכה לספק הרבה שירותים, ולגבות מסים לצורך זה. כתבתי קודם שאני מוכן לשלם מסים אלה. ברור לי שיש הרבה שירותים שמדינה מסוגלת לספק ברמה טובה מאד ובמחיר פחות מאשר ספקים פרטיים. רוצה שמסודות כגון בתי ספר ובתי חולים יהיו מוסדות שמטרתם העקרית היא מתן שירות, לא יצירת רווחים לבעליהם. אני מספוק אם אתה רוצה שילדיך יצטרכו לשלם 50-100 אש"ח לשנה באוניברסיטה (או אפילו בתיכון) כדי לקבל השכלה ראויה, או שארוע מחלה אחד יעלה לך חצי מליון או מיליון ש"ח (חפש את גליון Time מלפני מספר שבועות שבו מתאר הכתב האמריקאי איך ארוע לב שעבר הגיע לחשבון של 190,000 דולר. טיםול דומה בישראל היה עולה למדינה עשירית מזה, בזכות מערכת ציבורית שעם כל חולייה, ויש רבים כאלה, עדיין מסוגלת לתת את השירות במחיר הרבה יותר נמוך לחברה בכלל.

לגבי חינוך, אני מסכים ששכר המורים צריך להיות גבוה, בדומה גם לסינגפור. מאידך גיסא, אני מניח שתסכים איתי שיש מה לייעל במשרד החינוך, למשל כמות המפקחים שלא עושים הרבה. יש במשרד החינוך מיליארדים של בזבוז כסף שמאוד לא פופוליסטי לבקר.

נמלים - נמל אשדוד הוא חרפה, מבחינה נורמטיבית וכלכלית. הם גבו אגרה מהעסק שעבדתי בו למרות שהם עצמם שבתו בגלל שלא קיבלו איזה סטייק לארוחת צהריים. וזו רק דוגמה אחת.

תקינה - בוודאי שמוצרים שמגיעים מסין זקוקים לבדיקה. אבל מדוע מוצרים שמגיעים מאירופה או ארה"ב נדרשים בבדיקה אם יש להם כבר תקן אירופאי או אמריקאי? מדוע מוצר של סוני שיש לו תקינה יפנית, אירופאית ויפנית, נדרש בבדיקה? האמריקאים לא אוהבים את הילדים שלהם? שוב, אני לא מדבר על צמיגי לינג לונג.

מכסים - זה שתוריד מכסים לא בהכרח תקטין את הכנסות המדינה כי אנשים יצרכו יותר. המכסים לא קיימים בשל הכנסת המדינה מכיוון שהנתח של הכנסות המדינה ממכס הוא נמוך. זה יותר בשל הגנה על תעשייה ישראלית. אנחנו מממנים את אסם ומתכוונים שהם מוכרים לנו ביוקר.

פורסם

תקינה - בוודאי שמוצרים שמגיעים מסין זקוקים לבדיקה. אבל מדוע מוצרים שמגיעים מאירופה או ארה"ב נדרשים בבדיקה אם יש להם כבר תקן אירופאי או אמריקאי? מדוע מוצר של סוני שיש לו תקינה יפנית, אירופאית ויפנית, נדרש בבדיקה? האמריקאים לא אוהבים את הילדים שלהם? שוב, אני לא מדבר על צמיגי לינג לונג. .

אה, זה פשוט מאוד וטוב ששאלת כי חשוב שתדע את התשובה.

זה בגלל שמכוני התקנים בכל העולם ידועים בשחיתות המוסרית הגדולה שלהם ובחוסר המקצועיות המשווע שלהם, במיוחד הגרמני והיפני, אז מכון התקנים פשוט שוכב על הגדר בהתנדבות בכדי להציל את כל עם ישראל מלהנזק מהשחיתות של הגויים האנטישמיים.

טרי, טרי!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

פשוט גועל נפש. לצפון קוריאה יש מה ללמוד מאיתנו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הקטע המצחיק הוא שבסופו של יום, דרדק כמו הגלאמין הזה יקבע את תוצאות הבחירות :lol:

פורסם
אה, זה פשוט מאוד וטוב ששאלת כי חשוב שתדע את התשובה.

זה בגלל שמכוני התקנים בכל העולם ידועים בשחיתות המוסרית הגדולה שלהם ובחוסר המקצועיות המשווע שלהם, במיוחד הגרמני והיפני, אז מכון התקנים פשוט שוכב על הגדר בהתנדבות בכדי להציל את כל עם ישראל מלהנזק מהשחיתות של הגויים האנטישמיים.

טרי, טרי!

בעברי עבדתי בעסק שמכר משחקי מחשב, קונסולות ואביזרי גיימינג. בין השאר הוא נהג לייבא מוצריו מארה"ב ואירופה. אממה, אחד מיבואני המשחקים הגדול בישראל, פנה למכון התקנים ומשרד הכלכלה שהיה התמ"ת אז בבקשה לאמץ את התקן האירופאי בלבד של ייבוא משחקי המחשב, מכיוון שבארה"ב כתוב על משחקי יריות שמתאימים לגיל 12 ומטה, ואילו באירופה מגיל 16.

הבקשה נידונה בוועדת הכלכלה, ואושרה מחשש "לבריאות הציבור".

דוגמה נוספת היא כמובן ייבוא הקונסולות. העסק שעבדתי בו ייבא סוני פלייסטיישן. הוא הביא בכל פעם רק שתי יחידות כדי להימנע מהמוצר להיבדק במכון התקנים. כי לא מספיק תקן אמריקאי למוצר כל כך מסוכן...

פורסם

יש לחימום חיות מוצר שנקרא נורת חימום.

הברגה של נורה, מחוברת אליה יציקת גבס/אבן/בטון ובתוכה אלמנט חימום.

יש לי אפשרות לייבא כזה תוצרת ארה"ב (אשכרה ארה"ב, לא חברה אמריקאית שמייצרת בסין) עם תו תקן של מכון התקנים האמריקאי.

יש לי אפשרות לייבא כזה מגרמניה, שוב, מוצר שאשכרה מיוצר בגרמניה ועם תו תקן TUV.

תשובת מכון התקנים "המוצר המאולתר הזה הוא סכנת שריפה וסכנת חיים לציבור ולכן לא מאושר להכנס לישראל".

אז מה אם יש לו "פאקינ" אישור מכון התקנים הגרמני?

אז מה אם הוא מיוצא לכל העולם?

בישראל, לא!

ז"א בישראל כן, אם באת עם מעטפת הכסף השמנה ההיא שדיברנו עליה...

דוגמה נוספת היא כמובן ייבוא הקונסולות. העסק שעבדתי בו ייבא סוני פלייסטיישן. הוא הביא בכל פעם רק שתי יחידות כדי להימנע מהמוצר להיבדק במכון התקנים. כי לא מספיק תקן אמריקאי למוצר כל כך מסוכן...

סליחה, אבל פה אתה טועה.

אין בעיה גדולה מידי לייבא ביבוא מקביל מוצר שכבר יש לו תו תקן (הרי ישפאר הוציאו למוצר תו תקן), מה שהבוס שלך עשה הוא פשוט הברחה.

כל פעם שני מכשירים גורם ליבוא לטוס מתחת לרדאר של המכס וכך הוא נמנע מתשלומי מיסים כאילו זה היה יבוא אישי לצרכים פרטיים.

אחת החולות הרעות ביותר ( מעבר להברחת מאות מליוני שקלים מהמדינה וייבוא השוק הקמעונאי המקומי) של היבוא החופשי הזה היא יבוא "מסחרי" שכזה.

פורסם
יש

סליחה, אבל פה אתה טועה.

אין בעיה גדולה מידי לייבא ביבוא מקביל מוצר שכבר יש לו תו תקן (הרי ישפאר הוציאו למוצר תו תקן), מה שהבוס שלך עשה הוא פשוט הברחה.

כל פעם שני מכשירים גורם ליבוא לטוס מתחת לרדאר של המכס וכך הוא נמנע מתשלומי מיסים כאילו זה היה יבוא אישי לצרכים פרטיים.

.

ישפאר מייבאים את המוצר מאירופה עם תקן PAL ואילו הוא הביא NTSC, תקן אמריקאי. לכן לא היה קביל במכון התקנים.

אתה נבון ממני בנושאים אלו ולכן לא אתווכח, אבל הנושא עקרוני. לא ניתן היה לייבא מוצר אמריקאי.

פורסם

cassano, מה שכתבת על אישור תקן אירופאי למשחקים רק מאשרר את הטענה שהרבה מהביורוקרטיה בארץ היא לא תוצר של "סוציאליזם", אלא משרת קבוצת אוליגרכיה\אינטרסים כזו או אחרת. יש כאלו גם לימין וגם לשמאל בארץ..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...