Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון

ברור שלבד לא...

כדי לעצור את הנסיונות להשמיד אותנו, איראן צריכה שינוי משטר. אין משהו אחר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 65.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5206

• יבגניפ

5150

• פינדר

4150

• Night Driver

3227

הקטע הוא שאנחנו סוג של לבד ( בפעולה עצמה ). עוזרים לנו עם הנשק, שולחים נושאת מטוסים כזאת או אחרת לאיזור, לרוב על תקן דחליל, לפעמים כדי לעזור לרייט. 

אבל בעיקר לוחצים עלינו לא להרחיב את המלחמה על כל האיזור.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מי שיחליט להרחיב את המלחמה זה לא אנחנו אלא איראן. המטרה של ישראל היא להסיר איומים מהאזרחים שלה, לא להתחיל מלחמות עם מליון אויבים בו זמנית. אני חושב שהסיבה היחידה שפתאום קיבלנו ביצים אחרי 11 חודש של כלום זה כי יש הבנה שאיראן לא מעוניינת במלחמה אזורית כרגע, לא מעניין אותה כמה לבנונים ימותו, הם לא מגיבים על חיסול שבוצע על אדמתם וזאת הזדמנות להסיר את האיום בגבול בלי להביא למלחמה גדולה.

ואנחנו לא לבד, אם היינו פה לבד לא היינו שורדים כל כך הרבה זמן. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא צריך להרוג אף אחד כדי להפיל את המשטר באיראן, להרוג את חמינאי זה רק בונוס. צריך למוטט אותה מבחינה כלכלית - לפגוע במתקני הנפט - מקור ההכנסה היחיד שלה. כל השאר כבר יפול מעצמו. הפצצה הגרעינית כבר לא מעניינת. ישראל מסלימה כי מבחינתה יש לה רק להרוויח:

אפשרות ראשונה: האיראנים משקשקים מפחד, מבינים שאין להם איך להתגונן ולא מתערבים - ישראל הולכת וכותשת את חיזבאללה ומעלה את הרף כל הזמן.

אפשרות שנייה: האיראנים מחליטים להגיב, אולי אפילו מצליחים לגרום לנזק כלשהו - שלום ולא להתראות לכלכלה האירנית ומהר מאוד אחריה גם משטר האייטולות.

כרגע זה זה נראה שאנחנו במסלול הבטוח לאופציה א'. האיראנים מבינים שהם חדורים ואין להם איך להתגונן. מעדיפים להישאר מחוץ למעגל ולא מגיבים (הנייה מוסר ד"ש). החות'ים כנ"ל.

לגבי עזה, אין שום היתכנות להסכם. זו האמת. גם לא צריך לצאת עם זה לתקשורת, רק צריך לראות את התנאים שמציב סינוואר. עם כל הצער לגבי החטופים, הם לא יכולים להיות האס בשרוול של סינוואר. זו תהיה התאבדות מבחינת ישראל. אני לא מחסידיו של ביבי, בלשון המעטה, ומבחינתי הוא אחראי לכל מה שקרה פה שהוביל למצב שאנחנו נמצאים בו. אבל אני כן תומך בהתעקשות שלו מול החמאס, יהיה המניע שלו אשר יהיה. כמוני גם רבים אחרים, זו האמת. אחר כך, הוא יצטרך לפרוש מהחיים הפוליטיים לפחות, אם לא דאון רייט לעמוד למשפט וללכת לכלא, בלי קשר לכל הפרשיות מסביב.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבר שנים שיש סנקציות כלכליות על אירן וההנהגה האירנית ממשיכה בפול כוח את תוכנית הגרעין ואת חימוש הפרוקסי שלה באזור. סנקציות כלכליות לא עושות שום דבר נגד משטר עם נטיות דיקטטוריות, הן לא הזיזו לסדאם חוסיין וגם לא לפוטין וגם לא לאייטולות באירן. נפט ניתן להבריח, אפילו לחותים שחיים בתימן בעידן האבן, יש תעשיית נפט של מיליארדים. ובמשחק הגיאופוליטי, גם סין וגם רוסיה לא משתפות פעולה עם סנקציות של המערב, גם אם זה לכאורה בהחלטה של מועצת הביטחון.

• אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 8 שעות, bobi כתב:

מה זה לגמור את העבודה ולחסל את יכולות האויב?

אתה מתכוון להרוג את כל אחד ואחד מהפליטים הפלסטינים בלבנון שחולמים על לשוב לבית של סבתא שלהם בישראל?

מה עם אירן, עירק ושות?

להרוג גם שם את כולם, לגרום להם לפרק את כל ארסנל הנשק שלהם ולקבור אותו מרוב פחד מישראל?

האם בלסיים את העבודה אתה מתכוון לשינוי משטר באירן? מי יעשה את זה, צה"ל ?

חוץ מהרתעה, אין פתרון אחר, האויבים שלנו שחלום חייהם זה להשמיד אותנו לא יעלמו מעל פני האדמה בשום מלחמה, כמו שלא קרה עד עכשיו. הדרך היחידה שאפשר להתמודד איתם זה להרתיע אותם מלפעול 

לגמור את העבודה זה לגרום למוחמד להבין שהוא לא יחזור לבית של סבתא שלו בחיפה, ושהוא יכול לקחת את המפתח שהוא שם על הצוואר ולזרוק אותו לים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, bobi כתב:

ואיך זה יקרה, מה פתרון הקסם שאין ספור מלחמות לא הצליחו לעשות עד עכשיו במשך 76 שנים ?

.

פתרון קסם? אין. יש פתרון מסובך, ארוך שצריך לבצע בצורה יסודית.

קודם כל, ואולי יבגני ופינדר יקראו לי משיחי או איזה שקר כזה, תאמין בעצמך.

אם אתה לא מאמין שיש לך זכות על השטח שאתה נמצאים בו, אין לך סיכוי.

לפני שנה וקצת המחשבה של כל הערבים, אלה שבשלום איתנו, אלה שלא ואלה שיש להם תעודת זהות כחולה הייתה "ישראל על זמן שאול והיא תתפרק לבד".

שנה אחרי פתיחת המלחמה, אתה מפציץ בדאחייה מחסל את הסגן של חיזבאללה ואנשים הולכים לישון רגועים, להבדיל מחודש אפריל שם חיסול של איזה איראני השאיר את כולם ערים.

להזכירך ישראל גם פחדה לתקוף 2 אוהלים של חיזבאללה שהיו בשטח המדינה... היום מי שמתקרב 10 קילומטר לגבול חוטף טיל.

היום העזתים בוכים, הלבנונים בפחד מכל מוצר חשמלי, האיראנים מפחדים על הנפט/גרעין והחות'ים מנסים לשקם את הנמל שלהם.

השאלה היא מה יהיה הלאה. גם אם תיגמר המלחמה מחר, אם חברי כנסת ירשו לעצמם לזלזל בהרתעה הישראלית נחזור לאותה סיטואציה. 

*הערה: חבל שהפסקנו עם היוזמות הצבאיות בדרום. אפס לחץ צבאי.

שיתחילו להזיז אוכלוסייה ולהפעיל לחץ, עכשיו אין שום סיכוי להגבלות מהאמריקאים. האריס לא תסכן את הקול היהודי שברובו תומך בישראל למעט כל מיני הזיות שנאחל להם להיחנק מאיזה אגוז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המשך כי אי אפשר לערוך:

בסוף זה מלחמה של אורך רוח, מי שיוכל להמשיך יותר זמן ינצח.

אנחנו התחלנו מהנקודה הנמוכה ביותר ב7.10, משם רק עלינו ועלינו.

עלינו כל כך גבוה שחזרנו לדיבורים וציוצים של ה6.10.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, gorelshv כתב:

לא צריך להרוג אף אחד כדי להפיל את המשטר באיראן, להרוג את חמינאי זה רק בונוס. צריך למוטט אותה מבחינה כלכלית 

הגיע הזמן לחסל את הקונספציה המוטעית הזאת, אחת ולתמיד.

זאת האחות / מראה של הקונספציה "אם נשפר את מצבם הכלכלי הם יתעסקו בעצמם במקום לטבוח בנו" - שאני מקווה לא לשמוע אותה יותר.

מה שמנצח מלחמות בצורה מכרעת ולא זמנית זה הרג של יותר אנשים בצד השני.

את גרמניה ניצחו כפשוט הרגו מספיק גרמנים (המנוף היה לחץ מעשי על משאבים קודם, כן, אבל הניצחון הושג באמצעות חיסול מעשי של אנשים).

את יפן הכניעו באמצעות חיסול כמה מאות אלפי יפנים בדרכים ישירות ועקיפות.

אלא אם כן קורה שינוי *פנימי* באיראן, הדרך היחידה להכניע אותה (ולא סתם לגרור) היא כיוון של פצצת אטום. יש הטוענים שלישראל יש יכולת כזאת, אבל לך תמצא מישהו בעם (וכפועל יוצא מהעם - בהנהגה) שיחליט שהוא כותב דף חדש בהיסטוריה האנושית.

עריכה:

רק בשביל האיזון - "זמנית" יכול להיות כמה חודשים או שני עשורים. יש בעולם כל מיני סכסוכים שנעצרו זמנית לתקופה ארוכה, ע"ע קפריסין/יוון/טורקיה. לא אצלנו, כל הודנה שמודנא הסתיימה כעבור שבוע-שבועיים עם רקטה לכיוון מרכז אזרחי.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 דקות, hans כתב:

זאת האחות / מראה של הקונספציה "אם נשפר את מצבם הכלכלי הם יתעסקו בעצמם במקום לטבוח בנו" - שאני מקווה לא לשמוע אותה יותר.

מה שמנצח מלחמות בצורה מכרעת ולא זמנית זה הרג של יותר אנשים בצד השני.

את גרמניה ניצחו כפשוט הרגו מספיק גרמנים (המנוף היה לחץ מעשי על משאבים קודם, כן, אבל הניצחון הושג באמצעות חיסול מעשי של אנשים).

את יפן הכניעו באמצעות חיסול כמה מאות אלפי יפנים בדרכים ישירות ועקיפות.

בגדול אתה צודק, אבל הבאת שתי דוגמאות לא טובות. ככה אני רואה את זה לפחות.
מה שדחף את גרמניה ויפן להפוך למפלצת (גרמניה) ומכונת מלחמה משומנת (יפן) הוא בעיקר מצב כלכלי רעוע, סנקציות, פגיעה "בכבוד הלאומי".
כל אלה הובילו את גרמניה לעליית הנאציזים, ואת יפן להחליט שהיא מנסה להפוך לאימפריה.

אני מסכים לגבי הגרמנים שלאחר שהם נתנו לאידיאולוגיה מפלצתית לנהל אותם לא היה מנוס מלהביס אותם עם הרס אדיר.
לגבי היפנים, הם לא ראו בעיניים, לא יודע אם פלישה אמריקאית הייתה חוסכת חיי אדם גם אם בראי הסטוריה זה היה נראה טוב יותר. מה שלא חקרתי אף פעם הוא האם מצור היה יכול להוביל לכניעה של היפאנים, בסופו של יום מדובר באי שלא משופע באוצרות טבע, מעניין מאוד אם זה נשקל וכמה זמן היה לוקח לשבור אותם ככה.

למה אני אומר שהדוגמאות לא טובות? את האוייבים שלנו לא מעניין מצב כלכלי או רווחת האזרחים. מבחינתם הכל מתגמד אל מול המטרה וגם אם במשך 200 שנה הם יאכלו חרא וימותו בערמות העיקר שלאחר 201 שנה הם יפטרו מאיתנו.
עם אנשים כאלה אין מה לעשות עסקאות או לחשוב בצורה פרגמטית, צריך להכות כשהאיום קטן, בכל יום שעובר הוא גדל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 7 דקות, farkash7 כתב:

מה שדחף את גרמניה ויפן להפוך למפלצת (גרמניה) ומכונת מלחמה משומנת (יפן) הוא בעיקר מצב כלכלי רעוע, סנקציות, פגיעה "בכבוד הלאומי".

צריך להיזהר ולא להתבלבל בין "גורמי עלייה" לבין "מכניקה שגורמת להכנעה".

לא מספיק מתמצא בעלייה של יפן, אבל מה שיצר את המפלצות זאת סטייה מוסרית קשה (שעד היום לא פתורה ביפן, להבדיל מהבושה הקולקטיבית של הגרמנים) - המצב הכלכלי הוא רק תירוץ.

הגלגול הנוכחי של הסטיות מסתדר באופן מופלא עם queers for palestine, אגב... אין פה היגיון כלכלי.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, יובל .מ. כתב:

קודם כל, ואולי יבגני ופינדר יקראו לי משיחי או איזה שקר כזה, תאמין בעצמך.

אם אתה לא מאמין שיש לך זכות על השטח שאתה נמצאים בו, אין לך סיכוי.

אני לחלוטין מאמין בזכות שלנו על השטח שבגבולות 67. עם כל הביקורתיות שלי וכו', מעולם לא הצעתי לסגור את הבסטה, ומימלא זה לא שגם יש לרובינו לאן ללכת.

ההבדל ביני (ובינך) למשיחיים זו המטרה. המטרה שלי ושלך זה חיים בביטחון במדינת חוקה סבירה. המטרה של המשיחיים זה משיח. 

לפני 38 דקות, hans כתב:

מ-1800 ועד 1945, אם קצת נכליל, גרמניה וצרפת ניהלו לפחות 4 מלמחות שאני זוכר. במלחמת העולם הראשונה מתו כ-4 מיליון גרמנים. התוצאה היתה הפוכה ממה שהיית מצפה לו. 

אבל יש הבדל מהותי הרבה יותר שמפריע לי בהשוואות בין גרמניה, יפן והפלסטינאים. אחרי מלחמת העולם השניה גרמניה ויפן שוקמות ובעזרתה של ארה"ב הפכו לכלכות מהגדולות בעולם. שתיהן הצליחו בכח הכלכלה לעשות פחות או יותר מה שלא הצליחו או הצליחו חלקית לעשות צבאית, והפכו למדינות החזקות כל אחת באיזורה. ואפשר אולי להתווכח על זה, אבל היום האיחוד האירופאי זה די גרמניה. ואולי זה, בין היתר, מה שהבטיח יציבות, לפחות בינתיים. ומנע, בינתיים, מלחמת עולם שלישית בין גרמניה והשכנות שלה ממזרח ומערב.

מה ישראל מציעה בסוף המלחמה לפלסטינאים? טרנספר? את הזכות לשרת אותנו?

עריכה: בכלליות ובלי קשר ספציפית לתגובה של האנס, אני לא כ"כ יודע למה בישראל בטוחים שיש משהו מאוד חריג בסכסוך כאן. כלומר כן. לכל מלחמה וכל סכסוך יש מאפיינים לוקליים תמיד. אבל באמת. מה השוני האדיר בין מה שקורה כאן למלחמות קטנות וגדולות שנוהלו באירופה במשך 2500 שנה? ואם נעשה קצת זום אאוט - לא בטוח בכלל שהן נגמרו.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דת אולי? זה הרי התחיל ממשהו אחר, כלומר מאבק שהיה הרבה יותר חילוני/תרבותי באופי שלו, אבל ברגע שזה עבר לתחום הדת, להגיון כבר אין שום מקום (כמו אצל המשיחיים שלנו). 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם קומוניזם זאת דת.

ההבדל בינה לבין האחרות הוא שהאינטרפרטציה הרבה יותר פשוטה (השמדה כבר בסעיפים הראשונים, שלום מרקסיזם) ומכאן ההשלכות הרבה יותר מהירות.

הבדלים תרבותיים זה מסובך יותר.

לפני 51 דקות, יבגניפ כתב:

מ-1800 ועד 1945, אם קצת נכליל, גרמניה וצרפת ניהלו לפחות 4 מלמחות שאני זוכר. במלחמת העולם הראשונה מתו כ-4 מיליון גרמנים. התוצאה היתה הפוכה ממה שהיית מצפה לו. 

ערבבת 150 שנה ו-300 הקשרים שונים עם מספר אחד שהוצא מההקשר.

במלחמת העולם הראשונה לא הייתה הכרעה והצדדים השונים לחצו על pause אחרי אבידות קשות וסימטריות. שום קשר למה שכתבתי - שינוי מאזן (מבחינת הרוגים ומבחינת שטח). אם אתה מסופק בניסוח יותר פשטני, אז כן, אפשר לומר שבמלחמת העולם הראשונה לא הרגו מספיק גרמנים ולכן לא הושגה הכרעה, ואילו בשנייה כן הרגו מספיק והכי חשוב, השתלטו על אדמת דויטשלנד ומוסדותיה וקבעו מה יקרה מעתה בפועל בלי שום הסכמה... 

עריכה אחרונה על ידי hans

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...