Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 44 דקות, oryo כתב:

שמישהו יאהב אותי כמו שאתה אוהב למצוא שעירים לעזאזל 🥺

פרשנים בטלוויזיה לא אחראים על מדיניות ההכלה של ישראל, הכתובת לאשמים ידועה (גם לך) וכל פעם שאחד הספינים האלו מצליח ביבי מחכך ידיים בהנאה, הנדסת תודעה היא כלי אפקטיבי לשימור שלטון. 

אבל עזוב, מאיזושהי סיבה ספק סקרנית ספג מזוכיסטית צפיתי בסרטון, ידלין בסהכ ניסה להעביר את הפואנטה שמה שקורה כעת מול חיזבאללה זה פסיק פצפון לעומת מה שיקרה "כשתהיה מלחמה". האם אני מסכים עם בחירת המילים? לאו דווקא, אבל תזכיר לי יובל מי זה שהמציא את השיטה לקרוא לכל פאקינג אירוע צבאי "מבצע"? ידלין..? Meh 

הוא מגדיר מלחמה לפי מספר ההרוגים בישראל (זניח, בינתיים), אתה (ואני!) יותר מתחבר להגדרה של הפרת ריבונות גם דרך נזק לרכוש. נו ו?! על השטות הזו להתפקס?? 

לטעון שמלחמה היא לא בינארית אלא ספקטרום זו לא כ-ז-ו דעה הזויה, כנ"ל לטעון שהרוגים זו מטריקה חשובה יותר. במקום כמו ישראל, בו "מבצע שנתי" לא מדבר על הנחות למשחקי מחשב אלא אירוע צבאי, מה הפלא שאנשים לא יודעים כבר מהי מלחמה ומהי שגרה..? 

להאשים את ידלין בכך? איינשטיין מוסר לך ד"ש, גם ביבי בתכלס. אין מישהו מאושר יותר כשהנתינים מוצאים עבורו שעירים לעזאזל. 

**

שים את כל זה בצד ובוא נדבר על תרבות - הוידאו הזה שותף ע"י אלמוג בוקר, להבנתי זה אותו הברנש בסרטון שלא מפסיק לצעוק ולהפריע לאדם שמולו להביע דעה. תרבות ערסית מכוערת שמאיזושהי סיבה שלעולם לא אבין אוהבים בישראל. אנשים צועקים בכנסת מרבים אנשים צועקים בטלוויזיה מרבים אנשים צועקים בסופר. כל דאלים יגבר, ואז יעלה את זה לאינטרנט בגאווה. 

וילה בג'ונגל אעלק. 

אתה יודע שמבחינתי ביבי הוא האשם הראשי, זה לא רלוונטי.

ואלמוג בוקר הוא לא בדיוק עמית סגל או ינון מגל שאפשר להגיד עליו שופר, זה אדם שחווה את האזעקות יום יום וראה את חברים שלו נרצחים.

העניין הוא בתפיסה שלי ושלך את הדברים של ידלין.

זה לא שהוא "ניסה להעביר פואנטה", הוא הראה בדיוק מה חושבים המון אנשים במערכת הביטחונית בעבר ובהווה - ירי על הצפון והדרום זה בסדר, זה מוכל, זה בתחום ה"מותר" לארגוני הטרור.

מעבר לזה - שים לב להפחדה. "מאות הרוגים ביום", בוא, גם על חמאס אמרו במערכת הצבאית שנספור מתים באלפים ואנחנו רואים שזה לא המצב, זה המשך ניסיון להפחיד את הציבור כאילו אנחנו לא יכולים לעמוד מול חיזבאללה. אולי נספוג נזק, אולי נשב במקלטים, אבל בסוף ננצח כמו שמנצחים את חמאס (צבאית, בתחום המדיני אנחנו כישלון כי ביבי אפס).

והכי מצחיק אותי "ספין של ביבי", כאילו ביבי שלח אותו לברבר בתקשורת. שלא ידבר שטויות ואנשים לא יצאו עליו. אם הוא לא מוכן לעמוד מאחורי מה שאמר שיישב בבית ויספור ציפורים נודדות.

אני מאשים את ידלין, אני מאשים את כל הרמטכ"לים ב-20 שנה האחרונות, את כל האלופים למיניהם, את כל ראשי השב"כ, ואת כל ראשי המוסד. כולם חיפשו שקט תעשייתי, אי אפשר להתווכח על זה בכלל. העיקר לצאת מהצבא בלי שערורייה ולמצוא איזה תפקיד בכיר, מה רע בהכנסה חודשית של 50 אלף שקל מעבר לפנסיה הצבאית?

מעל כולם רשום בגדול ביבי, אבל גם אלה מתחת צריכים לשלם. בתפקיד, בדרגה, בפנסיה, וביבי בכלא על הזנחה פושעת.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

הוא הראה בדיוק מה חושבים המון אנשים במערכת הביטחונית בעבר ובהווה - ירי על הצפון והדרום זה בסדר, זה מוכל

ירי על הצפון זה בסדר? איפה הוא אמר את זה...? 

מאוד נלוז להמציא דברים יש מאין, ממש כמו שמישהו קרה לך ביביסט למרות שאתה בבירור לא ביביסט אלא ימני עם מזג מסוים - כמדומני לא התחברת, בתור אחד שמאוד לא אוהב צביעות הייתי מצפה שלא תתנהג ככה כלפי אחרים.

ידלין, עובדתית / אובייקטיבית, לא אמר שזה בסדר - ואם אתה מאמין שהוא "חושב שזה בסדר בסתר ליבו" בתור איש בטחון אז אולי שווה שתלך לאותו רופא מומחה אליו שלחת את ספריאל. 

בקיצור הוא אמר שזו לא מלחמה כרגע. ואם היית מקשיב למילים ולא לפרשנות האישית שלך, היית שם לב שבשום מקום הוא לא טען שזה "בסדר". פשוט אתה (ושוב, גם אני) מתייחס למה שקורה כמלחמה, והוא טוען מילולית שזה בסה"כ קצה הקרחון.

אם אתה לא מעוניין להקשיב למילים אלא להמציא פרשנויות אז לא יודע מה הפואנטה, אבל זה מחזיר אותי לפסקה האחרונה בהודעה שלי - יש מי שמעדיף למצוא סיבות להתעצבן ולצעוק במקום להקשיב ולהתייחס עניינית. אני אישית חושב שבשביל דרמות טובות יש את hbo.

לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

אני מאשים את ידלין, אני מאשים את כל הרמטכ"לים ב-20 שנה האחרונות, את כל האלופים למיניהם, את כל ראשי השב"כ, ואת כל ראשי המוסד

זה מזכיר את ההודעות שלך שצריך לירות בכל מפגין. שחרר בנאדם, גישה של מקסימום עצבים לא מייצרת שום דבר יעיל. "כשאתה פטיש, כל בעיה נראית כמו מסמר". 

מע' הביטחון היא זרועה ביצועית, מי שאחראי על אסטרטגיה זו *הממשלה*. להאשים את הצבא בחוסר האסטרטגיה של הממשלה זה בסהכ גרסא מתקדמת להאשים את הש.ג.

כשפייסבוק לא עומדת ביעד המכירות, הבוארד ובעלי המניות לא "מאשימים את המתכנתים! את הפרודקט! את הביזדב! את הסיילס!" אלא את הצ'יפים או vps, שבתורם ינסו לגלגל את האשמה מטה. מה שבטוח זה שאדם עם טראק רקורד כ"כ עלוב ותככני כמו ביבי לא היה שורד בשוק חופשי, לשמחתו בשוק הפוליטי הישראלי יש את כל אלו שיהיו כ"כ עצבניים על כל העולם עד שלא ישימו לב שהוא משתין על כולם בקשת. 

הפרד, ומשול.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 10 שעות, ליין מן כתב:

(ועד כמה שזכור לי - אין בקיבוצים סובב עזה, מתנחלים משיחיים, ובכל זאת רצחו בהם)

אני לא חושב שאפשר לקרוא להם 'מתנחלים משיחיים' אבל יש דתיים בשלומית 1, שלומית 2 ויתד.

גם צוחר ג' מכילה בתוכה התיישבות דתית.

לפני 6 שעות, פינדר כתב:

image.thumb.png.167b76af1976d31996aa8789061a581f.png

תמונת AI מטומטמת שקוראת לים 'לבנון'.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

**

נ.ב. ולמען הסר ספק - 

לדעתי כל ראשי המערכות שמשתפים פעולה עם ביבי, לוקחים חלק באשמה. זה לא הולך 30 שנים אחורה כי זה לא רלוונטי, מספיק להסתכל על השנתיים האחרונות. אבל ראש הנחש הוא-הוא האשם המרכזי, כמעט בלעדי, כל השאר זה פינאטס ולא שווים התייחסות עד שהראש נגדע.תחליף את כל ראשי הביטחון כולם, תקבל בול אותו דבר - סליחה, לא בול, גרוע יותר כי הוא וגרורותיו ישימו שם יסמנים קומבינטורים ושאר עלובי נפש שימשיכו להשמיד על חלקה טובה. 

Keep your eyes on the target, otherwise you're bound to miss. 

• אהבתי 2

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לפני 5 שעות, קורן בן אשר כתב:

שממילא הטיפול בו הוא above our pay grade

אולמרט מבקש שתחזור בך..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

שני השקלים שלי ממה שקורה בימים האחרונים.
אני חש שחיזבאללה בלחץ, כמות השקרים שיוצאת להם שם מהפה הולכת וגדלה ומדובר כביכול בארגון "אמין". גם הבכי והנהי על זה שישראל ניסתה לחסל להם 5K פעילים וכמה זה לא אנושי מראה על מצוקה בעיני, "מה זה שאתם מנסים להרוג אותנו חשבנו שסיכמנו על לירות טילים על שיחים".

האבחנה הזו שלי (שאולי היא בכלל לא נכונה) וההישגים האחרונים גורמים לי לעוד יותר תהיות למה לא החליטו פה ללכת בכל הכוח על מלחמה בלבנון, לא רואה כיצד דחיה תעזור לנו מה שלנו לוקח לייצר חודש לאיראנים לוקח לייצר יום ובעשירית מחיר. האפקטיביות היא אולי עשירית משלנו אבל הכמויות והמחיר מפצים על זה.
כמו שאני רואה את זה הסיבות יכולות להיות:
1. או שביבי מפחד (כמו תמיד).
2. או שהאמריקאים מזיינים תמוח (כמו תמיד).
3. או שמישהו שם חושב שחיזבאללה ירד מהעץ - לא נשמע לי סביר בכלל אלה אם מאחורי הקלעים הם יגידו לסינוואר "זהו קבל את העסקה" וכלפי חוץ הם לא ירדו מעץ.

אם זה 1 באסה. אם זה 2 הגיע הזמן להפסיק להקשיב להם. אם זה 3 נראה לי שזו משאלת לב.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

השיחה הזכירה לי את הציטוט האלמותי - 

ציטוט

Yo lesson here bey

Screenshot_20240922_101808_Google.jpg

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם
לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

למה לא החליטו פה ללכת בכל הכוח על מלחמה בלבנון,

כי הנזק שנספוג הוא גדול מאוד, ברור שכל מלחמה כזו תסתיים בהסכם ואם אפשר להגיע להסכם בלי all out war ברור שזה עדיף.

פורסם (נערך)

אתה בעצם אומר אופציה 3, אז כמו שרשמתי, לטעמי מדובר בחלומות.
אני באמת לא רואה איך אנחנו מסיימים את הסיפור הזה בלי מלחמה שם, וכפי שכתבתי קודם אם המלחמה לא תקרה עכשיו היא תקרה בעוד שנתיים וכמו שכתבתי קודם אם אתם חושבים שהתנאים בעוד שנתיים יהיו יותר טובים לטעמי זה בולשיט. כמות הטילים שם תגדל לא תקטן ואולי תהיה להם גם מטריה גרעינית...

מה זה תסתיים בהסכם? אם ישראל יוצאת למלחמה היא צריכה לספח את דרום לבנון אליה, לא ישאר שם אף לבנוני גם ככה ומדינת לבנון צריכה להפסיק להתקיים בלאו הכי. עם מי בדיוק נעשה הסכם?
ישארו חיזבאלונים? שישארו, השאלה מה הם מסוגלים לעשות.
לגבי הנזק שנספוג זו התוצאה של אימפוטנטיות במשך 20 שנה כמעט שהוביל ביבי ומערכת הבטחון לזה אין לי תשובות טובות מאשר כל הז*ן.

• אהבתי 1

פורסם

מלחמה עם לבנון\חיזבאללה היא הכרחית.

השאלה מה מטרות המלחמה? שוב יקשקשו משהו על הניצחון המוחלט? שאגב עדיין לא השגנו אותו אפילו בעזה.

כרגע המטרה הרשמית היא "החזרת התושבים לבתים" שזה שוב קשקוש. החזרת התושבים היא משהו שאמור  להתאפשר אחרי שהשגת את המטרות הצבאיות שלך. אם לא תציב מטרות ברורות, לא תשיג אותן ואף אחד לא יחזור לגור מול קני הנט של נסראללה.

הבעיה שהצבת מטרה ברורה היא גם הצבת אפשרות לכשלון וזה קצת יותר מדי סיכון עבור פחדניהו.

• אהבתי 5

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם רוצים להפסיק טילים מלבנון צריך לתקוף באיראן.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

מלחמה עם לבנון\חיזבאללה היא הכרחית.

השאלה מה מטרות המלחמה? שוב יקשקשו משהו על הניצחון המוחלט? שאגב עדיין לא השגנו אותו אפילו בעזה.

כרגע המטרה הרשמית היא "החזרת התושבים לבתים" שזה שוב קשקוש. החזרת התושבים היא משהו שאמור  להתאפשר אחרי שהשגת את המטרות הצבאיות שלך. אם לא תציב מטרות ברורות, לא תשיג אותן ואף אחד לא יחזור לגור מול קני הנט של נסראללה.

הבעיה שהצבת מטרה ברורה היא גם הצבת אפשרות לכשלון וזה קצת יותר מדי סיכון עבור פחדניהו.

חאלס עם הקשקוש הזה על מטרות.
המטרה ברורה. המטרה היא להסיר את האיום שנקרא חיזבאללה. אף אחד לא אומר שתהרוג את כולם שם, אבל אם מה שהם יוכלו לעשות לך זה מה שהיה לפני הנסיגה מלבנון - קטיושות, פיגועי נ"ט/צליפה/מארבים לחיילים השגת את המטרה.
בדיוק כמו שבעזה לא השמדת את החמאסניק האחרון אבל האיום שנשקף מעזה כיום הוא כעין וכאפס ביחס למה שהיה לפני שכבשת אותה והיכולת שלהם לשגר רקטות היא ברמה של "אחמד קלוט יש פה משגר טעון שלא שמו לב אליו בו נשגר מה שיש בו".

אם כדי להשיג את המטרה הזו צריך להשמיד את לבנון ולעלות את ביירות בלהבות אחלה. אנחנו נחטוף, נחטוף חזק זה ברור, אבל אם מישהו חושב שבעוד שנתיים זה יהיה יותר קל לדעתי הוא חי בסרט, יש מצב שזה לא יהיה אפשרי בכלל.

• אהבתי 3

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, farkash7 כתב:

אם כדי להשיג את המטרה הזו צריך להשמיד את לבנון ולעלות את ביירות בלהבות אחלה. אנחנו נחטוף, נחטוף חזק זה ברור, אבל אם מישהו חושב שבעוד שנתיים זה יהיה יותר קל לדעתי הוא חי בסרט, יש מצב שזה לא יהיה אפשרי בכלל.

זה בהחלט יהיה הרבה יותר קל, כן. בשנים הקרובות צה"ל אמור לקלוט מגוון רחב של מערכות נשק התקפי והגנתי (לייזר, מסוקי תובלה, מטוסי קרב, תומ"תים וכו') וזה גם ייתן לשאר מערכת הבטחון זמן כדי לשפר את ההצטיידות במרכיבים כמו חימוש, מיגון אקטיבי לרק"מ, מיירטים וכו'. אם נרצה, נוכל גם להנות מאלמנט ההפתעה שהיום אין לנו בכלל.

מעבר לזה, הרבה דברים יכולים לקרות בשנתיים. חיזבאללה הרי קשר את עצמו לחמאס בעזה - אם ישראל תצליח להשמיד אותו דה פקטו (כלומר, לחסל את סינוואר ולייצב את המצב ההומניטארי ברצועה), חיזבאללה יצטרך לעשות חישוב מסלול מחדש ולחשוב עבור מי בכלל הוא נלחם.

עריכה אחרונה על ידי MiniMiz3r
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אבל גם הוא והפטרון שלו לא ישבו בשקט.
בשנתיים פתאום יכולה להיות לו מטריה גרעינית...
בשנתיים מספר הטילים שלו יגדל בצורה משמעותית, מפעלי הטילים באיראן מייצרים מהר ובזול, וכן כששולחים את הטיל מאיראן או תימן איכות ודיוק הם פרמטר חשוב אז הרבה פעמים הנשק לא אפקטיבי, כשמשגרים מלבנון הרבה פחות... האפקטיביות גבוהה.

בנוסף כל ההישגים שלך מהשבוע האחרון התמסמסו.
בנוסף כבר פינית את האוכלוסיה, הצבא מאומן כמו שלא היה הרבה זמן כולל המילואים, יש מטרה צודקת והלוחמים יגיעו עם מוטיבציה. אנחנו בתוך האירוע.

אתה חושב שבעוד שנתיים אולי יהיה יותר טוב אני חושב שלא, ממש לא.

• תוכן חדש...