Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 3 שעות, SlowRide כתב:

שני חיזבלונים ששיעמם להם אז הם פירקו את הזימוניות שלהם וראו שמשהו לא בסדר בסוללות.

קורה שמכשיר אחד מתוך כמה אלפים מתקלקל,

אז פותחים לבדוק, לא ?

לפחות בעיית השעמום נפתרה.

• אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
בתאריך 20.9.2024 בשעה 09:45, יבגניפ כתב:

אני לא יודע מה יעבוד איתם. אולי כלום. ובכל זאת:

1. התהליך המדיני עם הערבים מת מתישהו לפני 15 - 20 שנה. 

אני פעם ציטטתי לאור שזה לא ממש נכון, עוד לפני 7.10. היו ניסיונות ב2011 וב-2013 כמדומני כולל הצצעות קטנקרטיות. ממש שמתי לינקים פה. בכל אותם מקרים הפלשתינים סירבו לכל הצעה. גם לא רצו לדבר. גם לא מוכנים לקבל מדינה יהודית בשום מקום במה שאתה קורא לו ארץ ישראל. אין מה לעשות, הם לא רוצים את פתרון שתי המדינות ובוודאי שלא מדינה אחת. 

2. חלק ניכר ממה שעשתה ישראל בזמן הזה היה חיזוק התנחלויות וסיפוח בפועל במקום אחד, וחיזוק החמאס בצד השני. זו היתה המדיניות של ביבי ואני די בטוח שרוב המחליפים הפוטנציאלים לא היו עושים משהו שונה מדי. כי בגדול מכל מי שהיה לו סיכוי להיות ראש ממשלה ב-15 שנים האחרונות, האחרון או היחיד שאני זוכר מדבר על תהליך מדיני היה לפיד.

מסכים ביבי מלאך חבלה מאדריכלי 7.10 מבחינתי. 

3. ואנחנו אוהבים להאשים את הצד השני בהקצנה, בצדק כמובן. כמעט כל מי שאני מכיר שהצביע לשמאל אמר לי אחרי ה7.10 שהולך להצביע לליברמן או בנט או כל דבר שהוא לא ביב. כולם איבדו אמונה בסיכוי כלשהו להסדר. אולי גם בצדק. אבל אני לא יכול להתחבר להתייחסות לישראל ולמדיניות הישראלית כמשהו פסיבי שאין לו השפעה על המציאות. ומחרפן אותי אחרי 15 שנות שלטון ביבי וגוונים שונים של הציונות הדתית (והחרדים שגם הלכו ימינה) לשמוע את אנשי המחנה הזה צועקים בכל פינה "אמרנו לכם שהערבים זה חרא ואוסלו אשם" או כל דבר בסגנון. כי בסופו של דבר, ה-15 השנים האחרונות קצת יותר רלוונטיות כדי לנתח את מה שקרה וקורה מהסכמים שנחתמו לפני 30 שנה. 

נכון, לצד הישראלי יש משמעות, אבל תראה, זה מתסכל. אתה כן מציע דברים ותמיד אומרים לך "סבבה אבל לא. תמות או תלך מפה זה לא שלך". כמה אתה יכול להציע במצב כזה? 

עכשיו, אפשר לבוא ולהגיד שלא היו מספיק יצירתיים כי לביבי היה נוח וזה נכון, אבל גם היו הצעות שלפחות ניסו להתחיל להניע מו"מ וכבר בשלב זה סורבנו, כי הפלשתינים מאמינים בהתנגדות יותר מאשר בשיח. זה פער מנטלי שלא, ניתן לכיסוי. אתה יכול לנסות לגרום להם להבין צבאת שההתנגדות לא תעבוד, אבל אני לא חושב שהם מספיק מפותחים גם להבין את זה. לכן לדעתי, ובזה אני כן מסכעום עם אור, אנחנו צריכים להציע פתרון יצירתי בשביל העולם, לא בשביל הפלשתינים. הבעיה שגם בעולם, תופסים מאיתנו כובש אכזר, וזה בעיקר כי הפסדנו מלחמה על התודעה וההסברה כי ממשל ביבי לא ייחס לזה חשיבות (עוד כישלון של רה"מ הגרוע בהיסטוריה לדעתי). 

4. ולכן אני גם לא יודע אם גזרים יעבדו עם הפלשתינים. אני אפילו לא יודע מה זה "גזר" בהקשר הנוכחי. ואולי כאמור עברנו את הנקודה האחרונה שבה עוד היה אפשר להפרד דרך הסכם כלשהו. אבל הבעיה היא שלישראל אין שום אסטרטגיה שיכולה להציע משהו שהוא לא הסדר. בעיקר כי אין לאסטרטגיה הזו שום היתכנות. ולמרות שתומכי טרנספר או רצח עם פופוליסטים הפכו לשרים בממשלות ישראל, אין להם שום דרך אמיתית לממש את הפנטזיות המופרעות שלהם (אם כי חלקם באמת מנסים ועלולים לגרור אותנו לאינטיפדה שלישית גם בערי ישראל).

מסכים עם התחזית הפסימית.  

5. ואתה מדבר על 15 שנה קדימה, אבל לפני 15 שנה היו לנו מבצעים בעזה, לפני זה היתה מלחמת לבנון השניה, לפני זה האינטיפדה השניה. כל אירוע כזה עלה לנו אינסוף בחיי אדם, ביטחון, כסף ומה לא. וכבר עכשיו די ברור שאין לנו קרדיט לנסות לבנות עוד מזה ל-15 שנים הבאות. פשוט אין. אמברגו נשק איטי אך בטוח מכיוונה של אירופה, שכנראה ידלוף גם לארה"ב אם הדמוקרטים ינצחו, הכרה זוחלת במדינה פלסטינאית. חרמות אקדמים וכנסבראה גם כלכלים - זה הכל כאן ועכשיו. ואני מניח שאפשר להסכים שהצווחות של חברי כנסת ושרים ישראלים על כל מי שלוקח בזה חלק שהוא "אנטישמי" לא משיגות דבר. זו לא מילת קסם שגורתמ לגויים להרגיש אשמים ולתמוך בישראל.

לא ממש הבנתי את הכוונה של "אין מה לנסות לבנות ל-51 השנים הבאות". 

6. ולכן לדעתי, עם כל הפחד, עם כל החששות, עם כל הלא הנודע, ישראל לא יכולה לעשות עוד מאותו הדבר, להרוס עוד מעזה או לבנון ולקוות שבאורח פלא הפעם ערבים ילמדו. והיא חייבת ללפעול למען הסדרה איזורית, כשברור לכולם שזו עלולה לכלול משהו שיתפרש כמדינה לצד השני. וזה, אגב, גם מה שדחף את התהליך המדיני לפני 30 שנה. ולא אהבה יתרה לצד השני - שלא היתה לא לרבין (שלא האמין, די בוודאות, באוסלו ועשה דברים בכאילו) ולא לפרס (חברם הטוב של המתנחלים במשך עשורים). 

כאן אני חולק עליך כי היה לנו מלא הסדרים (כולל ההסדר בין ביבי לחמאס) ולדעתי הסדרים הם לא פחות MORE OF THE SAME מאשר מלחמות. למעשה כל דבר שהוא לא המוות שלך הוא MORE OF THE SAME בשביל אוייביך. הפתרון האמיתי באמת להערכתי הוא החזרה של לבנון כמדינה לתקופת האבן ואז הם יוקיעו את החיזבאללה בעצמם, אבל אין לנו מנדט לזה, וספק אם יהיה. לכן אני פסימי גם כן. בעזה אפשר להפוך את חייהם לגיהנום ולעודד הגירה, אבל שוב, אין מנדט/אשראי, היה, התבזבז. זהו. לכן גם כאן אני לא אופטימי. נראה מה תוליד תכנית האלופים, אני כאמור לא אופטימי. 

7. כאמור, מה שאני כותב מנוגד לאינטואיציה של הרוב הישראלים ולמה שהרוב מאמינים בו. ולכן הסיכוי לזה הוא גם 0. 

חושב ש-30% מהאוכלוסיה דווקא איתך בדעה. 

תגובות :)

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 57 דקות, רוןS כתב:

קורה שמכשיר אחד מתוך כמה אלפים מתקלקל,

אז פותחים לבדוק, לא ?

לפחות בעיית השעמום נפתרה.

המוסד השלומיאלים האלה לא יכלו לתת אחריות מורחבת ל 5 שנים כולל טרייד אין למכשיר תקול בתנאי שלא נפתח?

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, oryo כתב:

nathan-fillion-but.gif

מה לא ברור? כל מי שמתבטא נגד המדינה בצורה של "פשעי מלחמה!!!", פועל נגדה באו", קורא לשוטרים נאצים, לחיילים רוצחים או דורש מאנשים שנרצחו "חשבון נפש", יכול ללכת לחפש מבחינתי.

אם לא ניסית לפגוע במדינה היהודית, תעשה מה שבא לך. זכותך.

פינדר ויבגני מתייפיפים פה ומגיבים כמו 2 שוויצרים שנקלעו לסיטואציה, מנסים לצייר 40 אחוז מהמדינה כפשיסטים למרות שחלקם המאוד גדול נלחם גם ברגעים אלה בעזה, עובד, משרת מיסים ולא רוצה לתלות הומואים ברחובות או לירות בתל אביבים.

ואתה יודע בדיוק למה התכוונתי, סתם ניסית להראות כאילו תפסת אותי. מזל טוב.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

מנסים לצייר 40 אחוז מהמדינה כפשיסטים למרות שחלקם המאוד גדול נלחם גם ברגעים אלה בעזה, עובד, משרת מיסים ולא רוצה לתלות הומואים ברחובות או לירות בתל אביבים.

אתה מודע לזה שאדם יכול להיות פאשיסט וגם לקיים את כל מה שכתבת פה?

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 36 דקות, יובל .מ. כתב:

פינדר ויבגני מתייפיפים פה ומגיבים כמו 2 שוויצרים שנקלעו לסיטואציה, מנסים לצייר 40 אחוז מהמדינה כפשיסטים למרות שחלקם המאוד גדול נלחם גם ברגעים אלה בעזה, עובד, משרת מיסים ולא רוצה לתלות הומואים ברחובות או לירות בתל אביבים.

תוכל בבקשה לעשות לי סדר פעם, ולדרג את הפשעים בעולמך לפי חומרה? אני רוצה לדעת מה יותר גרוע: לבקר את המדינה היהודית או להיות צבוע? 

כמו שפינדר כתב לך, לחלוטין אפשר לקיים את כל מה שכתבת ולהיות פשיסט. רק מה זה שייך אלי? אני לא כ"כ משתמש במילה הזו. ובטח לא ייחסתי עמדה פשיסטית ל-40% מהמדינה. אותך ודומיך פרטנית האשמתי בזה שמתוך הרצון שכבר יהיה פה סדר כמו שצריך - כלומר ירו ברחובות בחוסמי כבישים, מחבלים וילדות בנות 13 עם דיעות שאתם לא אוהבים - אתם נותנים יד לעלייתם של דתיים קיצוניים. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בואו נעשה פה רגע סדר - או שאני מדבר עם ישראלים שהשבוע עשו קניות ברמי לוי, שמבינים את הסלנג ויודעים למה אני מתכוון או שאני מדבר עם נורווגים אנטי ישראל תומכי פלסטלינה חינם.

תבחרו מה אתם נתקדם משם.

פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

בואו נעשה פה רגע סדר - או שאני מדבר עם ישראלים שהשבוע עשו קניות ברמי לוי, שמבינים את הסלנג ויודעים למה אני מתכוון או שאני מדבר עם נורווגים אנטי ישראל תומכי פלסטלינה חינם.

תבחרו מה אתם נתקדם משם.

אתה יודע למה אתה מתכוון?

אני לא יודע למה אתה מתכוון.

כי מצד אחד אתה מתבכיין על הכללות ומצד שני אתה מייחס לי משהו שלא אמרתי כי זה מה? "סלנג"? ולמען האמת אני אפילו לא מבין למה הזכרת אותי הפעם בתגובה לאור. 

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

פאשיזם זו הגדרה קיצונית עבור רוב האנשים.

יותר לכיוון ימין עם נגיעות מיליטנטיות, אנחנו במלחמה - בסך הכל מתבקש.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני שעה, יובל .מ. כתב:

שהשבוע עשו קניות ברמי לוי,

מעולם לא קניתי ברמי לוי.

כנראה זה שורש אי ההבנה בינינו.

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

רוב הימין הקיצוני לא מגדירים את עצמם פשיסטים- רק רוצים לחיות.

רוב השמאל הקיצוני לא מזוכיסטים - רק אוהבים ערבים.

רוב המכורים לשתייה לא שתויים - רק רוצים לשתות.

רוב המגיבים פה בפורום דוגלים חד משמעית במדינה דמוקרטית - רק כשהתוצאה לא רצויה אז רה”מ הנבחר צריך "להסתלק מחיינו".....

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

מחפש אינפורמציה על "מדיניות ההחלדה" (לא הכלה) בנוגע לחיזבאללה, ציטוטים וכו.

האם היה בכיר מדיני או צבאי, שדיבר על כך שאנחנו כזה חזקים שהטילים של חיזבאללה יחלידו ללא שימוש? נדמה לי בוגי אולי?

לא נוצא כלום בגוגל. משהו משנת 2000 עד 2004 לדעתי.

זכרוני טורד אותי.²

• תוכן חדש...