Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

על זה שצריך רפורמה כוללת במבנה המס אנחנו ממש לא חלוקים רק שאני נגד הכשרת עיוות אחד כי יש עיוות אחר.

לפני 1 דקה, ch28566 כתב:

ראשית כל זה זמין לכל אחד, מה שלא זמין לכל אחד זה החלק של המעסיק ואת זה אולי צריך להפסיק כי זו הטבה משמעותית שקיימת בעיקר לעובדי מדינה. למסות כל סוג של חיסכון זו שליטה מוגזמת של המדינה בניהול הכסף של האזרח (שרובו לא יודע לנהל אותו). המקור לזה הוא כמובן הרצון לעודד הוצאות אבל גם מגיעים למצבים בהם המדינה צריכה להכניס את היד לכיס ולשלם לאנשים משכורת כמו בקורונה, כמובן שלעצמאיים זה תמיד ז' ביד. 

מה שסמוטריץ' רוצה זה גרוע יותר מכך, הוא רוצה בעצם לנהל את ההשקעות כך שבמקום שאני אשקיע לדוגמה את כל הכסף ב- S&P500 הוא יחייב בתי השקעות להשקיע X אחוז בשוק הישראלי, גם בעת מלחמה. 

מה שסמוטריץ' עושה זה שוב לקחת ממי שעובד וחסוך באופן אחראי במקום להוריד מאלו שלא תורמים דבר או כאלו עם חלומות משיחיים שעולים לנו עשרות מיליארדים בשנה. 

זה זמין רק לעצמאים ולשכירים שהמעסיק פותח עבורם. כשכיר אתה לא יכול לפתוח קרן השתלמות. אני גם בעד עידוד חיסכון לטווח ארוך ופטורים לשימושים מססויימים (כמו דיור, צרכים רפואיים, גיל פרישה וכו') אבל נגד פטור כדי להחליף אוטו לאוטו חודש כל 6 שנים.

על ניהול ההשקעות בכלל אין חולק ועל זה גם לא דיברתי. גם היום מבנה התיק הפנסיוני מחייב למכור השקעות טובות ולהעביר להשקעות בירידה כדי לשמור על האיזון בהרכב התיק וזה דבר שפוגע בכולנו.

מה שכן צריך לעשות זה להעביר את כל ההפרשות עד לגובה שכר מינימום לב"ל ולתת קצבת זיקנה בגובה שכר מינימום במקום הבדיחה שיש היום. זה לפחות יבטיח קיום מינימלי לכולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, ch28566 כתב:

ראשית כל זה זמין לכל אחד, מה שלא זמין לכל אחד זה החלק של המעסיק ואת זה אולי צריך להפסיק כי זו הטבה משמעותית שקיימת בעיקר לעובדי מדינה. למסות כל סוג של חיסכון זו שליטה מוגזמת של המדינה בניהול הכסף של האזרח (שרובו לא יודע לנהל אותו). המקור לזה הוא כמובן הרצון לעודד הוצאות אבל גם מגיעים למצבים בהם המדינה צריכה להכניס את היד לכיס ולשלם לאנשים משכורת כמו בקורונה, כמובן שלעצמאיים זה תמיד ז' ביד. 

מה שסמוטריץ' רוצה זה גרוע יותר מכך, הוא רוצה בעצם לנהל את ההשקעות כך שבמקום שאני אשקיע לדוגמה את כל הכסף ב- S&P500 הוא יחייב בתי השקעות להשקיע X אחוז בשוק הישראלי, גם בעת מלחמה. 

מה שסמוטריץ' עושה זה שוב לקחת ממי שעובד וחסוך באופן אחראי במקום להוריד מאלו שלא תורמים דבר או כאלו עם חלומות משיחיים שעולים לנו עשרות מיליארדים בשנה. 

מדברים על קרן השתלמות כאילו כל מי שיש לו הוא אוליגרך עם 4 מייבאך בחניה.
בפועל אנחנו יותר כמו נכים קטועי רגליים שעכשיו רוצים לקחת להם גם את היד. משלמים פה כמות מס מטורפת אם משקללים את כל המיסים העקיפים, וחלק גדול מהכסף הזה מנוהל בצורה כל כך גרועה או מוזרם לגורמים שהם אנטי צמיחה. בתמורה לכל הכסף הזה אנחנו גם מקבלים שירותים חרא ואפילו הבטחון הוא לא מה שהיה פעם.
יש ל"עובדים החזקים במשק" איזו הטבה מסכנה שגם היא לא כזו גדולה (בדקו כמה דמי ניהול תשלמו על צבירה+הפקדות לאורך 20 שנה), עכשיו גם את זה רוצים לקחת.

לגבי מה שמוטריצ' עושה, אביר השוק החופשי תומך הרפורמות של כהלת מר סמוטריצ' מתגלה כמובן כאפס קטן שרוצה לשלוט לי על החסכונות כדי לפתור את בזבוז הכספים וחוסר התפקוד שלו ושל ממשלתו.
ממש קפיטליסט, כדאי לו שיבדוק כמה מהר ברחו אותם "עובדים חזקים במשק" מרוסיה ויבין כמה הוא עומד על מדרון חלקלק.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 6

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 4 דקות, farkash7 כתב:

מדברים על קרן השתלמות כאילו כל מי שיש לו הוא אוליגרך עם 4 מייבאך בחניה.

אין קשר. זו אפילו לא הטבת מס אלא פטור ממס הכנסה וממס רווחי הון.

שתבין, אפילו חופשי חודשי מסכן כדי להגיע לעבודה (כסף שהעובד אשכרה מוציא מהכיס כדי לעבוד) חייב במס אז לפני פטור ממס לקרנות השתלמות תפטור את ההחזר הזה ממס.

• אהבתי 1

פורסם

יש כאן נקודה לא מוכרת:

אין פטור מס על חסכונות פנסיוניים. יש דחיית המס עד הפרישה, ואז ניתן "בנק" של פטור ממס על חסכונות פנסיוניים (קרן פנסיה, קה"ש, ביטוח מנהלים, קופ"ג) עד סכום מסויים, שנקבע בהליך די מורכב שנקרא "קיבוע זכויות", והמבוצע אחרי בפרישה.

לגבי קרן ההשתלמות - במקור אכן נועדה למטרה זו, אלא שעם הזמן הפכה למסלול שנותן פטור ממס עד סכום שנתי מסויים, לא גדול מאוד. גם מבחינת ממדינה יש לו יתרונות, כי הוא מתעל כספים להשקעה וחסכון לטווח בינוני.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

לפני 14 דקות, Night Driver כתב:

אין קשר. זו אפילו לא הטבת מס אלא פטור ממס הכנסה וממס רווחי הון.

שתבין, אפילו חופשי חודשי מסכן כדי להגיע לעבודה (כסף שהעובד אשכרה מוציא מהכיס כדי לעבוד) חייב במס אז לפני פטור ממס לקרנות השתלמות תפטור את ההחזר הזה ממס.

זו הטבת מס. זה גם מוגדר כהטבת מס. היא ניתנת על משהו מאוד ספציפי ומוגבל לסכום מסויים.
"פטור" נשמע כמו מישהו פה עכשיו מפקיד מיליונים ולא משלם מס רווחי הון. רחוק מזה מאוד.
שוב גם ההטבה הזו לא שווה הרבה אם תחשב כמה דמי ניהול תשלם לאורך 20 שנה אולי עדיף היה לך לחסוך לבד ולקנות מדד ולשלם מס.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 30 דקות, Night Driver כתב:

על זה שצריך רפורמה כוללת במבנה המס אנחנו ממש לא חלוקים רק שאני נגד הכשרת עיוות אחד כי יש עיוות אחר.

זה זמין רק לעצמאים ולשכירים שהמעסיק פותח עבורם. כשכיר אתה לא יכול לפתוח קרן השתלמות. אני גם בעד עידוד חיסכון לטווח ארוך ופטורים לשימושים מססויימים (כמו דיור, צרכים רפואיים, גיל פרישה וכו') אבל נגד פטור כדי להחליף אוטו לאוטו חודש כל 6 שנים.

על ניהול ההשקעות בכלל אין חולק ועל זה גם לא דיברתי. גם היום מבנה התיק הפנסיוני מחייב למכור השקעות טובות ולהעביר להשקעות בירידה כדי לשמור על האיזון בהרכב התיק וזה דבר שפוגע בכולנו.

מה שכן צריך לעשות זה להעביר את כל ההפרשות עד לגובה שכר מינימום לב"ל ולתת קצבת זיקנה בגובה שכר מינימום במקום הבדיחה שיש היום. זה לפחות יבטיח קיום מינימלי לכולם.

אבל אתה שוכח שכאשר אני קונה רכב חדש אני משלם המון מיסים למדינה, אז בעצם אני מקבל מיסוי כפול על הכסף.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

זו הטבת מס. זה גם מוגדר כהטבת מס. היא ניתנת על משהו מאוד ספציפי ומוגבל לסכום מסויים.
"פטור" נשמע כמו מישהו פה עכשיו מפקיד מיליונים ולא משלם מס רווחי הון. רחוק מזה מאוד.
שוב גם ההטבה הזו לא שווה הרבה אם תחשב כמה דמי ניהול תשלם לאורך 20 שנה אולי עדיף היה לך לחסוך לבד ולקנות מדד ולשלם מס.

ברור שעדיף לבד, וברור שעדיף מדד.

בשניה שמבטלים את ההטבה של פטור ממס רווחי הון, אין שום סיבה בעולם שאשלם למישהו לקחת ממני כסף על משהו שאני גם ככה עושה לבד.

ולכן רשמתי קודם, תהיה כאן משיכה יחסית גדולה של כסף ובצורה מאד מהירה. 

• אהבתי 1

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

פורסם
לפני 1 דקה, יובל .מ. כתב:

אבל אתה שוכח שכאשר אני קונה רכב חדש אני משלם המון מיסים למדינה, אז בעצם אני מקבל מיסוי כפול על הכסף.

אז תחליף את הרכב בטיול לחול.

הנקודה היא שימוש לא לפרישה.

פורסם
לפני 32 דקות, Night Driver כתב:

בל נגד פטור כדי להחליף אוטו לאוטו חודש כל 6 שנים.

אם הבנתי נכון, ההצעה החדשה דווקא מעודדת להחליף רכב כל 6 שנים ולא לחסוך לטווח ארוך..

image.thumb.png.9aa98cae8e2a22d6218ab9db022012ca.png

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

כנראה שתמונת המנדטים מדירה שינה מסמוטריצ', הוא רוצה להגביר את זרם הרילוקיישן שברור שלא מגיעים מהמצביעים שלו.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

פורסם
לפני 2 דקות, פינדר כתב:

אם הבנתי נכון, ההצעה החדשה דווקא מעודדת להחליף רכב כל 6 שנים ולא לחסוך לטווח ארוך..

image.thumb.png.9aa98cae8e2a22d6218ab9db022012ca.png

אז לא מדובר על מיסוי קרנות השתלמות אלא על טימטום שהמטרה שלו להזרים כסף למשק במטרה לנסות לעודד צמיחה. מהלך שנועד לכישלון.

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

הוא ממש מדבר על מיסוי קרן ההשתלמות לאחר תקופת ההבשלה שלה. 

במקרה הזה הוא פוגע באופן ישיר במכשיר החסכון הטוב ביותר שקיים לאזרח ישראלי. 

אם הוא צריך לגייס כסף לקופת האוצר, שיתחיל עם מיסוי על הכנסה  משכירות מהשקל הראשון (כנראה גם יוריד את מחיר הדירות כי זה יהפוך לפחות כדאי), שיבטל שרים בלי תיק ומשרדים מיותרים.

מה הבעיה במה שרשום לעיל? 

זה לירות לעצמו ברגל.

הכי קל לקחת מהציבור שעובד הכי קשה

עריכה אחרונה על ידי ArikM
  • אהבתי 3

Infiniti G37 2013

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

אז לא מדובר על מיסוי קרנות השתלמות אלא על טימטום שהמטרה שלו להזרים כסף למשק במטרה לנסות לעודד צמיחה. מהלך שנועד לכישלון.

המטרה היא להמשיך לחלוב את מעט האנשים שמאזן המס שלהם חיובי כדי להפוך גם אותם לעניים ולתמוך בהמשך ההפקרות של הממשלה הזו.
שיטיל מס על גמח"ים ויתחיל לבדוק בשיקוף חרדים שחוזרים מניו-יורק. להערכתי הוא ימצא שם מספיק מס כדי למנוע חלק מהצעדים המוצעים אם לא כולם.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 5 דקות, ArikM כתב:

הוא ממש מדבר על מיסוי קרן ההשתלמות לאחר תקופת ההבשלה שלה. 

במקרה הזה הוא פוגע באופן ישיר במכשיר החסכון הטוב ביותר שקיים לאזרח ישראלי. 

אם הוא צריך לגייס כסף לקופת האוצר, שיתחיל עם מיסוי על הכנסה  משכירות מהשקל הראשון (כנראה גם יוריד את מחיר הדירות כי זה יהפוך לפחות כדאי), שיבטל שרים בלי תיק ומשרדים מיותרים.

מה הבעיה במה שרשום לעיל? 

זה לירות לעצמו ברגל.

הכי קל לקחת מהציבור שעובד הכי קשה

המיסוי שהוא מטיל לא יכניס לו שקל כי המס ישולם רק במשיכה מתי שתתרחש.
כדי להכניס כסף צריך להעלות מע"מ על מוצרי יוקרה (למשל רכבים מעל 250K שישלמו עוד אחוז, טלויזיות מעל "80 וכו').

מיסוי שכירות יתגלגל על השוכרים שגם היום שוכרים כי הם לא יכולים לקנות. הם לקוח שבוי.

• מצחיק 1

פורסם (נערך)
לפני 7 דקות, Night Driver כתב:

מיסוי שכירות יתגלגל על השוכרים שגם היום שוכרים כי הם לא יכולים לקנות. הם לקוח שבוי.

זה לא נכון.

האם היית משקיע בקרן השתלמות אם לא היתה לך הטבת מס? 

תאר לך שהייתי אומר לך שהיה לך מגן מס בכל חודש על התיק שלך, היית מוכר בכל חודש את הסכום המקס'. בשניה שלקחתי את זה זה הולך ללא כלכלי ואתה תפסיק למכור מניות.

אנשים יפסיקו לקנות דירות מאד יקרות לטובת שכירות.

תתייחס לזה כאל הכנסה שניה/שלישית...מס מאד גבוה 

עריכה אחרונה על ידי ArikM

Infiniti G37 2013

• תוכן חדש...