Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרשור פוליטי של אחרי/לפני/באמצע בחירות/מלחמות/שלום/חומוס בדמשק

roee

פוסטים מומלצים

לפני 6 שעות, ניקו פ. כתב:

לבקשתך 

אתה חושב שסינוואר יסכים לזה? 

Screenshot_20240920_003541_Chrome.jpg

ועדיין סחנוואר בחייפ שלאהלוואי וסינןןאר היה מזכים לזה כי אז היה מכריחף

Screenshot_20240920_003557_Chrome.jpg

זה קשקוש מבית מדרשו של ביבי 

לחץ בינלאומי לא ממש משפיע על חמאס. הוא פשוט יסרב לעסקה תוך חודש האמריקאים יציעו רעיון מטומטם אחר שכמובן לא יהיה לטובתנו. 

הפסקת הסיוע לחמאס חייב להיות צעד ראשון לפני כל הצעה כזאת או דומה לה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 65.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

5231

• יבגניפ

5165

• פינדר

4166

• Night Driver

3240

לפני 7 שעות, ניקו פ. כתב:

ממש לא נכון. מה לא אפשרי בזה? אתה ממש ממציא דברים

אני לא ממציא שום דבר, אתה טוען שאתה בעד עסקה שתחזיר את החטופים ובסופה ישראל תוכל לחזור להלחם, אם אתה לא מסוגל להבין למה זו לא עסקה אפשרית אז קטונתי. 

שוב, לא נכון. כתבתי בעד מה אני. זה ממש לא הסטאטוס קוו של ביבי ולמעשה כתבתי שבעיניי ההתנהלות של ביבי לא במקום. תמוה בעיניי שאתה חוזר על השקר הזה שוב ושוב

כתבת שאתה בעד המשך הלחימה, עד לעסקה במסגרתה החמאס יוותר על הנכס הכי יקר שלו ואז נוכל להמשיך לחזור להלחם בהם דקה אח"כ, זה מה שאני התייחסתי אליו כ"עסקה בלתי אפשרית" ואתה חושב שזה כי אני כל מיני כינויים. כמובן שייתכן שאני טועה לחלוטין והעסקה שאתה מציע היא אפשרית, כמו שייתכן ששנינו טועים לחלוטין וחמאס צודקים וייתכן שהיאהוד פשוט יתנו להם את ישראל ויחזרו לאירופה. הכל ייתכן, אבל מבחינת סבירות, יש דברים סבירים יותר וסבירים פחות. חמאס מוותרים על כל החטופים בשביל שנחזור לכתוש אותם זה, איך לומר בעדינות, פחות סביר. 

זה שאתה טוען שבין החלופות האפשריות, החלופה של ביבי (מלחמה עד הניצחון המוחלט) בסהכ הכי פחות גרועה, לא הופך את דבריי לשקר. וברור לי שאתה לא תומך או מרוצה ממנו יותר מדי, פשוט יש הלימה גבוהה בין הדעה שלך וה"אסטרטגיה" שלו, אבל טקטית הוא לא מבצע מספיק טוב - לדעת שנינו. 

(אור) אתה מאמין שמלחמת חורמה בחמאס היא בעדיפות על חטופים

לא, ממש כתבתי במה אני מאמין

הסברת שהתנאי ההכרחי לקיום עסקה זה שלא מפסיקים להלחם בחמאס, וידאתי שאני מבין איתך ואשררת את זה, אני מתקשה להבין איך לומר שיותר חשוב להלחם בחמאס על פני חתירה לעסקה, זה לא שקול לוגית (ומילולית..) למשפט שציטטת עם ההסבר שאני לא מבין את הדעה או משקר וכו'. 

אתה שוב מתבלבל בין דעה לעובדה

תסתכל סטטיסטית על כמות החטופים שמתו לאורך זמן הלחימה ותעשה אקסטרפולציה בין זמן לסבירות לחיות. המשך הלחימה יוביל ליותר חטופים מתים, זה לא בלבול שלי בין דעות ועובדות אלא החיבה שלך לסיסמאות וגנאי. לגיטימי לטעון שזה מחיר שווה, לגיטימי לא להסכים. 

עצם זה שאתה כותב "מתי שהוא אתה תבין ש...[דעה] מראה שאתה כותב מפוזיציה של תחושת עליונות

תזכורת מה באמת כתבתי, ואתה בעצמך ציטטת: 

" כל עוד ישראל מציעה לחמאס לתת לנו חטופים ולהתאבד, אז חטופים לא יתקבלו וחמאס ימשיך להתקיים. מתישהו תגלה שאתה לא מסוגל להרוג את כולם "

לא כתבתי ש"אתה מתי שהוא תבין" שום דבר, כתבתי שכל עוד ישראל מציעה(...) תגלה שאתה לא(...) - תגלה מתייחס לישראל כישות לא לניקו האדם, אבל ניחא כי בכלליות ה"תובנה" אליה התייחסת כדעה שלי היא שלא ניתן להרוג את כל החמאס. לכאורה תובנה טריוויאלית אבל כנראה שלדעתך זה נושא שנוי במחלוקת. 

בחרת לקחת את המשפט ולדבר על התחושות שלי, צורת דיבור שאיננה רק פרשנות תמוהה למשפט די קצר אלא גם סתם דיבור נגוע, ואני פחות מתחבר. כשזה מגיע להשלכות בוץ אישיות / אישיותיות אני מאבד עניין, תודה על החלקים המכובדים בדיון. 

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 שעות, ניקו פ. כתב:

אתה אשכרה מאמין שגזר יעבוד עם הפלשתינים?

אני לא יודע מה יעבוד איתם. אולי כלום. ובכל זאת:

1. התהליך המדיני עם הערבים מת מתישהו לפני 15 - 20 שנה. 

2. חלק ניכר ממה שעשתה ישראל בזמן הזה היה חיזוק התנחלויות וסיפוח בפועל במקום אחד, וחיזוק החמאס בצד השני. זו היתה המדיניות של ביבי ואני די בטוח שרוב המחליפים הפוטנציאלים לא היו עושים משהו שונה מדי. כי בגדול מכל מי שהיה לו סיכוי להיות ראש ממשלה ב-15 שנים האחרונות, האחרון או היחיד שאני זוכר מדבר על תהליך מדיני היה לפיד.

3. ואנחנו אוהבים להאשים את הצד השני בהקצנה, בצדק כמובן. כמעט כל מי שאני מכיר שהצביע לשמאל אמר לי אחרי ה7.10 שהולך להצביע לליברמן או בנט או כל דבר שהוא לא ביב. כולם איבדו אמונה בסיכוי כלשהו להסדר. אולי גם בצדק. אבל אני לא יכול להתחבר להתייחסות לישראל ולמדיניות הישראלית כמשהו פסיבי שאין לו השפעה על המציאות. ומחרפן אותי אחרי 15 שנות שלטון ביבי וגוונים שונים של הציונות הדתית (והחרדים שגם הלכו ימינה) לשמוע את אנשי המחנה הזה צועקים בכל פינה "אמרנו לכם שהערבים זה חרא ואוסלו אשם" או כל דבר בסגנון. כי בסופו של דבר, ה-15 השנים האחרונות קצת יותר רלוונטיות כדי לנתח את מה שקרה וקורה מהסכמים שנחתמו לפני 30 שנה. 

4. ולכן אני גם לא יודע אם גזרים יעבדו עם הפלשתינים. אני אפילו לא יודע מה זה "גזר" בהקשר הנוכחי. ואולי כאמור עברנו את הנקודה האחרונה שבה עוד היה אפשר להפרד דרך הסכם כלשהו. אבל הבעיה היא שלישראל אין שום אסטרטגיה שיכולה להציע משהו שהוא לא הסדר. בעיקר כי אין לאסטרטגיה הזו שום היתכנות. ולמרות שתומכי טרנספר או רצח עם פופוליסטים הפכו לשרים בממשלות ישראל, אין להם שום דרך אמיתית לממש את הפנטזיות המופרעות שלהם (אם כי חלקם באמת מנסים ועלולים לגרור אותנו לאינטיפדה שלישית גם בערי ישראל).

5. ואתה מדבר על 15 שנה קדימה, אבל לפני 15 שנה היו לנו מבצעים בעזה, לפני זה היתה מלחמת לבנון השניה, לפני זה האינטיפדה השניה. כל אירוע כזה עלה לנו אינסוף בחיי אדם, ביטחון, כסף ומה לא. וכבר עכשיו די ברור שאין לנו קרדיט לנסות לבנות עוד מזה ל-15 שנים הבאות. פשוט אין. אמברגו נשק איטי אך בטוח מכיוונה של אירופה, שכנראה ידלוף גם לארה"ב אם הדמוקרטים ינצחו, הכרה זוחלת במדינה פלסטינאית. חרמות אקדמים וכנראה גם כלכלים - זה הכל כאן ועכשיו. ואני מניח שאפשר להסכים שהצווחות של חברי כנסת ושרים ישראלים על כל מי שלוקח בזה חלק שהוא "אנטישמי" לא משיגות דבר. זו לא מילת קסם שגורתמ לגויים להרגיש אשמים ולתמוך בישראל.

6. ולכן לדעתי, עם כל הפחד, עם כל החששות, עם כל הלא הנודע, ישראל לא יכולה לעשות עוד מאותו הדבר, להרוס עוד מעזה או לבנון ולקוות שבאורח פלא הפעם ערבים ילמדו. והיא חייבת ללפעול למען הסדרה איזורית, כשברור לכולם שזו עלולה לכלול משהו שיתפרש כמדינה לצד השני. וזה, אגב, גם מה שדחף את התהליך המדיני לפני 30 שנה. ולא אהבה יתרה לצד השני - שלא היתה לא לרבין (שלא האמין, די בוודאות, באוסלו ועשה דברים בכאילו) ולא לפרס (חברם הטוב של המתנחלים במשך עשורים). 

7. כאמור, מה שאני כותב מנוגד לאינטואיציה של הרוב הישראלים ולמה שהרוב מאמינים בו. ולכן הסיכוי לזה הוא גם 0. 

• אהבתי 3
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, oryo כתב:

אני לא ממציא שום דבר, אתה טוען שאתה בעד עסקה שתחזיר את החטופים ובסופה ישראל תוכל לחזור להלחם, אם אתה לא מסוגל להבין למה זו לא עסקה אפשרית אז קטונתי. 

שוב פעם, "אם אתה לא מסוגל להבין" [מציג דעה בתור עובדה]. ואז אתה כותב שאני מדבר על אישי. בדיוק ההפך. אז אני מדגיש לך, שלדעתי זה אפשרי. לדעתך זה לא. אין בעיה, כאן אנחנו חלוקים. 

הכל ייתכן, אבל מבחינת סבירות, יש דברים סבירים יותר וסבירים פחות. חמאס מוותרים על כל החטופים בשביל שנחזור לכתוש אותם זה, איך לומר בעדינות, פחות סביר. 

כרגע, אתה צודק. לכן צריך לייצר מצב כזה, וזה אפשרי. פשוט בעיניי לא עם ההתנהלות של ביבי כרגע. גם את זה כתבתי. 

זה שאתה טוען שבין החלופות האפשריות, החלופה של ביבי (מלחמה עד הניצחון המוחלט) בסהכ הכי פחות גרועה, לא הופך את דבריי לשקר. וברור לי שאתה לא תומך או מרוצה ממנו יותר מדי, פשוט יש הלימה גבוהה בין הדעה שלך וה"אסטרטגיה" שלו, אבל טקטית הוא לא מבצע מספיק טוב - לדעת שנינו. 

זה בדיוק העניין. שאין לו באמת אסטרטגיה (ולכן הגרשיים ששמת בהחלט במקום). מה שהוא מציע כרגע זה אוסף שקרים כדי למשוך זמן. הוא לא באמת מנסה להגיע לניצחון המוחלט והוא לא באמת מנסה להחזיר חטופים. לדעתי. אני גם לא חושב שניצחון מוחלט זה הדבר הכי חשוב. אני חושב שחייבים להשיג את שתי המטרות ולדעתי יש דרכים להגיע לפתרון הזה, אלא שביבי הוא מלאך חבלה ורה"מ כושל ולכן אנחנו נמצאים בבוץ שבו אנחנו נמצאים. 

תסתכל סטטיסטית על כמות החטופים שמתו לאורך זמן הלחימה ותעשה אקסטרפולציה בין זמן לסבירות לחיות. המשך הלחימה יוביל ליותר חטופים מתים, זה לא בלבול שלי בין דעות ועובדות אלא החיבה שלך לסיסמאות וגנאי. לגיטימי לטעון שזה מחיר שווה, לגיטימי לא להסכים. 

לא היה שום גנאי בלהגיד שאתה מתבלבל בין עובדה לדעה ולא מבין למה את לוקח את זה אישי. קורה מתבלבלים. אתה גם יכול לחלוק עליי שאתה מתבלבל ולהגיד שאני טועה, זה גם בסדר. 

תזכורת מה באמת כתבתי, ואתה בעצמך ציטטת: 

" כל עוד ישראל מציעה לחמאס לתת לנו חטופים ולהתאבד, אז חטופים לא יתקבלו וחמאס ימשיך להתקיים. מתישהו תגלה שאתה לא מסוגל להרוג את כולם "

לא כתבתי ש"אתה מתי שהוא תבין" שום דבר, כתבתי שכל עוד ישראל מציעה(...) תגלה שאתה לא(...) - תגלה מתייחס לישראל כישות לא לניקו האדם, אבל ניחא כי בכלליות ה"תובנה" אליה התייחסת כדעה שלי היא שלא ניתן להרוג את כל החמאס. לכאורה תובנה טריוויאלית אבל כנראה שלדעתך זה נושא שנוי במחלוקת. 

בחרת לקחת את המשפט ולדבר על התחושות שלי, צורת דיבור שאיננה רק פרשנות תמוהה למשפט די קצר אלא גם סתם דיבור נגוע, ואני פחות מתחבר. כשזה מגיע להשלכות בוץ אישיות / אישיותיות אני מאבד עניין, תודה על החלקים המכובדים בדיון. חז

קודם כל אם נפגעת, מתנצל ומקבל. אני לא הבנתי את המשמעות ייתכן ולא הייתי צריך לייחס לך התנשאות בלי לוודא. מקבל ומתנצל. 

זו אכן עוד נקודה שאנחנו חלוקים. ניתן להרוג את כל חמאס, זו לא תובנה טריוויאלית. את הנאציזם חיסלו. אימפריות שלמות קמו ונפלו וכך גם ארגוני טרור. אפשר לחסל את החמאס, אולי לא את אחרון המחבלים פיזית אבל את הארגון כך שהוא לעולם לא יהווה עליך איום יותר. האם ביבי חותר לשם? לדעתי לא. לדעתי הוא שקרן שרק מספר את זה.

עכשיו, על זה אנחנו לא מסכימים. לג'יט. 

עוד נקודה שציינתי. אני לא מאוד מחופר בדעתי ולא קריטי לי לחזור להילחם בעוד דקה כפי שכתבת בדוגמה לעיל. למעשה אין לי בעיה לעשות עכשיו הסכם ושתהיה לנו הזדמנות לחזור להילחם גם בעוד חצי שנה. זה לא זמן שהחמאס ישתקם יותר מדי. אבל, מהיכרות עם ביבי, בהסכם כזה תיאורטי אנחנו לא נחזור בעוד חצי שנה להילחם לדעתי אלא הוא ימשיך לספר לכולם חארטות וייבחר שוב. אני מאוד דואג לעתיד הבטחוני, וגם לחטופים. אין לי כדור בדולח ואין אפילו את כל הנתונים, אז אני מנסה לגבש דעה לפי סדרי עדיפויות. לא חיסול החמאס אצלי לפני החטופים, אלא הבטחת הביטחון של 9 מיליון ישראלים בעתיד על פני 100 כעת, זה כן וזה המניע שלי. לא שנאה לחמאס. מקווה שהבהרתי .

לפני כשעה, יבגניפ כתב:

אני לא יודע מה יעבוד איתם. אולי כלום. ובכל זאת:

1. התהליך המדיני עם הערבים מת מתישהו לפני 15 - 20 שנה. 

2. חלק ניכר ממה שעשתה ישראל בזמן הזה היה חיזוק התנחלויות וסיפוח בפועל במקום אחד, וחיזוק החמאס בצד השני. זו היתה המדיניות של ביבי ואני די בטוח שרוב המחליפים הפוטנציאלים לא היו עושים משהו שונה מדי. כי בגדול מכל מי שהיה לו סיכוי להיות ראש ממשלה ב-15 שנים האחרונות, האחרון או היחיד שאני זוכר מדבר על תהליך מדיני היה לפיד.

3. ואנחנו אוהבים להאשים את הצד השני בהקצנה, בצדק כמובן. כמעט כל מי שאני מכיר שהצביע לשמאל אמר לי אחרי ה7.10 שהולך להצביע לליברמן או בנט או כל דבר שהוא לא ביב. כולם איבדו אמונה בסיכוי כלשהו להסדר. אולי גם בצדק. אבל אני לא יכול להתחבר להתייחסות לישראל ולמדיניות הישראלית כמשהו פסיבי שאין לו השפעה על המציאות. ומחרפן אותי אחרי 15 שנות שלטון ביבי וגוונים שונים של הציונות הדתית (והחרדים שגם הלכו ימינה) לשמוע את אנשי המחנה הזה צועקים בכל פינה "אמרנו לכם שהערבים זה חרא ואוסלו אשם" או כל דבר בסגנון. כי בסופו של דבר, ה-15 השנים האחרונות קצת יותר רלוונטיות כדי לנתח את מה שקרה וקורה מהסכמים שנחתמו לפני 30 שנה. 

4. ולכן אני גם לא יודע אם גזרים יעבדו עם הפלשתינים. אני אפילו לא יודע מה זה "גזר" בהקשר הנוכחי. ואולי כאמור עברנו את הנקודה האחרונה שבה עוד היה אפשר להפרד דרך הסכם כלשהו. אבל הבעיה היא שלישראל אין שום אסטרטגיה שיכולה להציע משהו שהוא לא הסדר. בעיקר כי אין לאסטרטגיה הזו שום היתכנות. ולמרות שתומכי טרנספר או רצח עם פופוליסטים הפכו לשרים בממשלות ישראל, אין להם שום דרך אמיתית לממש את הפנטזיות המופרעות שלהם (אם כי חלקם באמת מנסים ועלולים לגרור אותנו לאינטיפדה שלישית גם בערי ישראל).

5. ואתה מדבר על 15 שנה קדימה, אבל לפני 15 שנה היו לנו מבצעים בעזה, לפני זה היתה מלחמת לבנון השניה, לפני זה האינטיפדה השניה. כל אירוע כזה עלה לנו אינסוף בחיי אדם, ביטחון, כסף ומה לא. וכבר עכשיו די ברור שאין לנו קרדיט לנסות לבנות עוד מזה ל-15 שנים הבאות. פשוט אין. אמברגו נשק איטי אך בטוח מכיוונה של אירופה, שכנראה ידלוף גם לארה"ב אם הדמוקרטים ינצחו, הכרה זוחלת במדינה פלסטינאית. חרמות אקדמים וכנראה גם כלכלים - זה הכל כאן ועכשיו. ואני מניח שאפשר להסכים שהצווחות של חברי כנסת ושרים ישראלים על כל מי שלוקח בזה חלק שהוא "אנטישמי" לא משיגות דבר. זו לא מילת קסם שגורתמ לגויים להרגיש אשמים ולתמוך בישראל.

6. ולכן לדעתי, עם כל הפחד, עם כל החששות, עם כל הלא הנודע, ישראל לא יכולה לעשות עוד מאותו הדבר, להרוס עוד מעזה או לבנון ולקוות שבאורח פלא הפעם ערבים ילמדו. והיא חייבת ללפעול למען הסדרה איזורית, כשברור לכולם שזו עלולה לכלול משהו שיתפרש כמדינה לצד השני. וזה, אגב, גם מה שדחף את התהליך המדיני לפני 30 שנה. ולא אהבה יתרה לצד השני - שלא היתה לא לרבין (שלא האמין, די בוודאות, באוסלו ועשה דברים בכאילו) ולא לפרס (חברם הטוב של המתנחלים במשך עשורים). 

7. כאמור, מה שאני כותב מנוגד לאינטואיציה של הרוב הישראלים ולמה שהרוב מאמינים בו. ולכן הסיכוי לזה הוא גם 0. 

ראיתי, עוד לא קראתי. אני פשוט כותב כי זה נראה שהגבתי לאור והתעלמתי ממך וזו לא הכוונה. אני אגיב בהמשך השבוע. 

• אהבתי 2
  • מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נתתם למדינה? אז המדינה מענישה אותכם. שודר ברביעי. ואחרי זה כולם מתפלאים. שאנשים עובדים בשחור.  https://13tv.co.il/item/news/economics/s356e-904258960/?pid=539

• אהבתי 2

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני רק רוצה להזכיר את מצב ששת החטופים שנרצחו לפני שצהל הגיע אליהם.

סביר להניח שתוך חודשיים שלושה לא ישארו חטופים חיים במנהרות כי כולם ימותו מרעב, מחלות והוצאה להורג בעת הימלטות של מחבלים.

עצם זה שלא פועלים כלל בכל החזיתות - להזכירכם יש איראן, קטאר, מצריים, ארהב חוץ מחמאס עצמו - אומר לי שאף חטוף לא יחזור חי וגם לא מדברים על זה כלל בממשלה. ברור שלא תהיה אף עסקה כלשהי, גדולה או קטנה, אם אף אחד לא מדבר על אחת.

היה נחמד אם רק היו אומרים זאת בפירוש מול מצלמות.

• אהבתי 2

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין מה לעשות, יש לנו ראש ממשלה שמלחמה אצלו נקבעת לפי מנדטים, שים לב שלמרות כל מה שאנחנו עושים בלבנון אלו פעולות שאומרות אין לי אסטרטגיה, אני אפגע פה ושם אבל בתכלס האויב שלי יקבע את סדר הגודל של המלחמה בתגובה שלו. חיסול מפקד זה או אחר הוא חסר משמעות כמעט מבחינה אסטרטגית, לחמאס חוסלו כמעט כולם והוא עדיין מתפקד היטב, אולי כפי שאומרים כבר לא כמסגרת מסודרת מאוד אבל בהחלט עדיין מתפקדת והוא עדיין שולט בעזה ביד רמה. 

החטופים לא מעניינים את האיש הזה כלל, הם סתם גורם שמפריע לו להחזיק בשלטון. מישהו חושב שלא יהיה חוק השתמטות מגיוס? ברור שיהיה, האפסים בממשלה יעבירו את זה כי יותר חשוב להם השלטון מכל דבר אחר. 

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם החיסולים האלה היו ביחד עם מהלך של משא ומתן שהיה גורם לחיזבאללה להתקפל ולקבל תנאים שגרועים מבחינתו להפסקת המלחמה, אז היה להם ערך, כרגע כשלא נראה שנתניהו מעוניין בהפסקת המלחמה, החיסולים לא באמת משנים יותר מידי, לכל מחוסל יש סגן שממלא את המקום שלו, זה לא שהחיזבאללה יפסיק להילחם בגלל זה.

חבל שיהיו חיילים שיצטרכו למות עכשיו בתגובה של החיזבאללה, כמו שני החיילים שמתו בתגובה שבאה אחרי הביפרים המתפוצצים, והפלא ופלא, למרות הפעולה ההירואית, החיזבאללה ממשיך להילחם ולא רק סופג בלי להגיב.

מה חושבים שיהיה?

שאם החיזבאללה יחטוף, הוא יפסיק להילחם פתאום?

הם אמרו שהם ילחמו כל עוד המלחמה בעזה ממשיכה.

אז כל הפעולות האלה חסרות משמעות, כי אין להן השפעה על המשך הלחימה, כל עוד נתניהו לא מעוניין להפסיק את הלחימה והפעולות האלה הן לא חלק מלחץ במשא ומתן.

עריכה אחרונה על ידי bobi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

איך שאני רואה את זה, ההערכות של ישראל שהאיומים של חיזבלה במלחמה כוללת ריקים.

הפטרון האיראני לא רוצה מלחמה כרגע. הוא רוצה להמשיך לפתח נשק גרעיני בשקט.

אם חיזבלה יכנס למלחמה כוללת עם ישראל, ישראל תיפגע ויחזבלה יושמד במובן של יכולות. 

חיזבלה זה ה"סיירת" של איראן במזה"ת ולאבד אותו זה לא בא בחשבון עבורם.

בגלל זה ישראל מסלימה בכוונה את המצב, כדי להראות את הבלוף ולגרום להם להתקפל.

לא יודע אם הכוונה הסופית ממש לחתוך להם את הידיים והרגליים או סתם להגיע לעוד הפסקת אש עד לסבב הבא. מה מבחינתנו נחשב ביטחון להחזרת התושבים, לא ממש ידוע. אם ימכרו לנו שחיזבלה מורתע קשה לי להאמין שהציבור יקנה את זה.

אבל באמת שכבר אי אפשר לדעת שום דבר. זה שישראל יוזמת ולא נגררת לראשונה מאז לא יודע מתי, זה סימן חיובי בעיניי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • אהבתי 3

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא יודע מה להגיד יותר. חוץ מזה שמרתק אותי כמחקר אנתרופולוגי ללמוד איך מפרשנים את השקר הזה כהני הביביזם. 

• מצחיק 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעה, SlowRide כתב:

איך שאני רואה את זה, ההערכות של ישראל שהאיומים של חיזבלה במלחמה כוללת ריקים.

הפטרון האיראני לא רוצה מלחמה כרגע. הוא רוצה להמשיך לפתח נשק גרעיני בשקט.

אם חיזבלה יכנס למלחמה כוללת עם ישראל, ישראל תיפגע ויחזבלה יושמד במובן של יכולות. 

חיזבלה זה ה"סיירת" של איראן במזה"ת ולאבד אותו זה לא בא בחשבון עבורם.

בגלל זה ישראל מסלימה בכוונה את המצב, כדי להראות את הבלוף ולגרום להם להתקפל.

לא יודע אם הכוונה הסופית ממש לחתוך להם את הידיים והרגליים או סתם להגיע לעוד הפסקת אש עד לסבב הבא. מה מבחינתנו נחשב ביטחון להחזרת התושבים, לא ממש ידוע. אם ימכרו לנו שחיזבלה מורתע קשה לי להאמין שהציבור יקנה את זה.

אבל באמת שכבר אי אפשר לדעת שום דבר. זה שישראל יוזמת ולא נגררת לראשונה מאז לא יודע מתי, זה סימן חיובי בעיניי.

בנוסף, כמו שרשמתי לפני כמה עמודים - ישראל מחזירה/החזירה את ההרתעה במזרח התיכון.

החות'ים עשו רעש נשרף להם הנמל ומאז כלום.. ירו טיל שחצי התפרק/חצי יורט וזהו.

חמאס איבד את רוב היכולות שלו.

חיזבאללה קיבל כמה וכמה הוכחות שהוא שקוף לנו, וישראל לא מפחדת ואפילו מסלימה.

איראן קיבלה הוכחות שהיא חדירה ולא עושה באמת משהו בתגובה.

והכי חשוב זה שיש פה הבנה שאם צריך להילחם נלחמים.

זה לא מסיר אחריות מביבי, וכמובן שאפשר להמשיך להתלונן על זה שהחטופים לא בבית בצורה כזו או אחרת, אבל אי אפשר להגיד שאין פה תוצאות מבחינה צבאית.

• אהבתי 3
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מבחינה צבאית כן, רק חבל שהמדינאים שלנו לא מגיעים לרמה הזו ומתעסקים בעיקר בשרידות. אתה יכול לעשות את המבצע הכי מדע בדיוני שיש ולפוצץ לנסראלה את הרקטום באמצע נאום בעזרת פצצה שהחדירו לו לגוף בארוחת צהריים אבל בלי מהלך מדיני ההישג הזה יכול להימחק מהר מאד.

החשש הגדול, חוץ מגורל 101 החטופים, זה שחיזבלה "יסכים" לעצור את האש ולהחזיר את התושבים לצפון, עד שיצליח לגייס 4000 טרוריסטים חדשים שלא חסרות להם אצבעות ועיניים ונצטרך לעשות הכל מחדש. בינתיים יזיינו לנו את השכל שניצחנו וחיזבלה מורתע והישראלים שמזמן לא קיבלו את מנת השקט התעשייתי שלהם יתמכו בזה.

אם לא עושים פה פעולה בלתי הפיכה אנחנו בבעיה גדולה כי כמו שהוכחת היכולות המודיעיניות והעליונות הצבאית של ישראל מביאה הרתעה, חוסר הרצון לסיים את העבודה מוחק אותה.

והרתעה, זה לא המטרה. חיסול היכולות של האויב זאת המטרה, והרתעה זה תופעת לוואי של זה. כמו צרבת אחרי סמבוסק עיראקי. 

• אהבתי 3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה זה לגמור את העבודה ולחסל את יכולות האויב?

אתה מתכוון להרוג את כל אחד ואחד מהפליטים הפלסטינים בלבנון שחולמים על לשוב לבית של סבתא שלהם בישראל?

מה עם אירן, עירק ושות?

להרוג גם שם את כולם, לגרום להם לפרק את כל ארסנל הנשק שלהם ולקבור אותו מרוב פחד מישראל?

האם בלסיים את העבודה אתה מתכוון לשינוי משטר באירן? מי יעשה את זה, צה"ל ?

חוץ מהרתעה, אין פתרון אחר, האויבים שלנו שחלום חייהם זה להשמיד אותנו לא יעלמו מעל פני האדמה בשום מלחמה, כמו שלא קרה עד עכשיו. הדרך היחידה שאפשר להתמודד איתם זה להרתיע אותם מלפעול 

עריכה אחרונה על ידי bobi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

להרתיע אותם מלפעול זה בדיוק לגמור את העבודה על חוד החנית שלהם שמאיים על ישראל ישירות- חיזבלה. להשמיד לו את כל הרקטות וכל התשתיות. שיוכלו לתקוף אותנו עם קלצ'ניקובים ורימונים בלבד. 

וכן, במשטר באיראן חייבים לטפל. 

אני חושב שאם לישראל יש יכולות לחסל את בכיר חמאס בטהרן, אפשר להניל שלחסל גם את המנהיג העליון זה לא מדע בדיוני. זה לא שהעם האיראני אוהב אותו, כמו כל רודן הוא מתעלל באנשים שלו כי הוא פוחד מאופוזיציה. במילים אחרות, הוא לא כזה חזק.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואחריו גם את פוטין...

די, נו.

צריך להכיר את המגבלות שלך.

נקודה כמעט בלתי נראית על כדור הארץ משמידה את כולם.

• אהבתי 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...