Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 3.3.2024 בשעה 09:36, SlowRide כתב:

ומכיוון שאתה לא רוצה בצבא אנשים שנמצאים שם רק כי הם פוחדים ללכת לכלא, הדבר היחיד שאפשר להשתמש בו זה זכויות אזרחיות מסויימות כמו הצבעה. 

אם הימין היה רק מעלה למחשבה רעיונות הפיכה כאלו הארץ היתה בוערת.

אל דאגה בג"ץ ידחה את הרעיון הזה על הסף :)

בתאריך 3.3.2024 בשעה 09:22, Supertigre כתב:

חובה, אבל חובה לפרק את הכת. שמענו בראיון איך הצעירים החרדים מדברים, מישהו הרי מלמד אותם לחשוב כך, מישהו שאנחנו משלמים לו את המשכורת. 

שכתבתי כאן את האידיאולוגיה החרדית לאשורה אמרו שאני טרול ומגזים. 

בתאריך 3.3.2024 בשעה 07:07, יבגניפ כתב:

בטוח שחסרים אנשים, בטח היום, כשמדברים על זה שירצו להקים עוד אוגדות סדירות וכו׳.

נעזוב לרגע גיוס חרדים וכו'. לא מפריע לכם שאחרי מתקפת חמאס- נכניס לפרופורציות ארגון טרור קטנטן וחלש. פתאום "נזכרו" בצה"ל שאין מספיק חיילים. ושלא נדבר על מלחמה "כוללת" עם חיזבאללה ובאמוק רצים לשנות את כל הסד"כ.

אתם קולטים שראשי צה"ל בעת ההיא הם המנהיגים הבטחוניים היום?

מזל שיש הסכם שלום עם מצרים. 

אם לא הם פשוט היו משלבים הילוך לd  בטויוטות וגומרים אותנו. 

בתאריך 3.3.2024 בשעה 12:08, פינדר כתב:

צמד זמרים צעירים חרדים יצא לצלם קליפ לקידום מכירות באחד מהישובים החרבים (בתיאור הקליפ יש פרטים להזמנות מופעים).

אני לא יודע מה העבר הצבאי של הצמד, אבל אני מניח שאפשר להמר שלא שירתו יום אחד, למרות שבבירור הם לא עוסקים בלימוד תורה.

הלבוש מוקפד ויוקרתי. התסרוקת והזקן, אין שערה שלא במקום. ניכר שהשקיעו הרבה כסף בהבלי העולם הזה.

וכל זה בשטח פרטי (לא יודע אם קיבלו אישור), של משפחות שחלקן כבר לא איתנו וחלקן נמצא במנהרות עזה.

התגובות משתפכות ומתלהבות. אני קיבלתי בחילה קשה.

עריכה: הם טוענים בתגובות שקיבלו אישור מבעלי הקרקע.

בחיי אתם מצחיקים ומנותקים כל כך שאין לכם סיכוי לשנות כלום.

הרי החלום הכי רטוב שלכם זה שהחרדים יהפכו להיות "חרדים" כמו שוקי סלומון. ודווקא עליו בחרתם ליפול.

בעלי עסקים מרויחים טוב מנותקים כמעט לגמרי מהחברה החרדית בגדול -ומריירים כל היום על צה"ל.

בתאריך 3.3.2024 בשעה 16:59, sperial כתב:

נתקלתי לא מזמן בפרסום שנועד לעודד רופאים מחו״ל להשתתף בכנס מקצועי בארץ. אז הסיור המוצע להם כולל ביקור ב״סורוקה״, וזה לגיטימי, מה שבוצע בו ב-7.10 יילמד בכל מרכז טראומה בעולם עוד הרבה שנים. אבל הסיור כולל גם ביקור בקיבוצים החרבים. לאור האוכלוסיה המדוברת אולי זה דווקא פעולת הסברה חיובית, אבל, בכל זאת, הפריע לי.

סיקרנת אותי. מה מיוחד כל כך בישראל, לצורך ההשוואה לרוסים נהרגו כל יום 980 חיילים בפבואר מניח שבאוקראינה המצב דומה הם לא אמורים להיות ה-ר-ב-ה יותר מנוסים מאיתנו?

בתאריך 4.3.2024 בשעה 06:28, Shmulik_Miata כתב:

תגידו, היינו רוצים רמטכ"ל חרדי?

לא בטוח. 

יכול להיות שמקצועות המשטרה במיוחד בשיטור עירוני קצת יותר רלוונטים. 

שוב סתירה עצמית רוצים שיתגייסו ויתערבו בישראליות אבל רמטכ"ל לא... זה לא!

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7471

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

אלה אזורים שאינם בשליטתנו.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

לא בטוח שהשטח בשליטתנו אם אנשים תוקפים את המשאיות וגונבים את הסיוע

לפני 9 דקות, David32 כתב:

על זה אני לא אחראי. למה אני אחראי על זה? הנה משאיות מלאות באוכל. Enjoy. 

צפון עזה נמצאת כרגע תחת שליטה ישראלית. זו עובדה. גם אם חמאס עוד צץ שם מדי פעם לפיגוע מקומי.

מבחינת החוק הבין לאומי והאמנות שישראל חתומה עליהן, ישראל אחראית כרגע על האוכלוסיה שבצפון הרצועה, גם אם זה אומר שחיילי צהל יחלקו בעצמם אוכל לתושבים.

בדיוק מהסיטואציה הזו, קראו שוב ושוב להימנע, ע״י מינוי אחראים פלסטינים שיחליפו את חמאס. אבל כל מי שהתריע ממה שעומד לבוא, תוייג כשמאל.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 10 דקות, SlowRide כתב:

אם תצניח לבתי חולים ציוד חצי מזה יעוף לים וחצי יבזז.

במקום לחלק את הסיוע בחינם הם מוכרים אותו, וככה נוצרים סיפורים על אנשים שאין להם מה לאכול.

א. לא אכפת לי אם יבזז או יעוף לים. באמת שלא. אני סיפקתי פי 1.5 מהצורך. מה עוד? אי יהיה אפשר לטעון שישראל מרעיבה אותם, והעלות למדינה של טונות אורז זה כלום בפיתה לעומת הלחימה.

ב. תציף אותם באוכל וקמח, שיהיה יותר מדי, וזה יפתר מעצמו. באמת, שיתחננו שנפסיק לשלוח להם אורז וקמח. מה אכפת לך, זה זול.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, yd b-4 כתב:

בחיי אתם מצחיקים ומנותקים כל כך שאין לכם סיכוי לשנות כלום.

אני נואשתי מלשנות את הציבור החרדי. משנה את עצמי. ומכיר עוד חילונים שמשנים את עצמם.

זה יתחיל מאחוזים נמוכים של גיוס לקצונה וימשיך לאחוזים גבוהים יותר של הגירה (מהלך שכבר החל בשנה האחרונה).

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 4 דקות, פינדר כתב:

ישראל אחראית כרגע על האוכלוסיה שבצפון הרצועה, גם אם זה אומר שחיילי צהל יחלקו בעצמם אוכל לתושבים

יופי. תציף אותם באורז.

ולא במנות קרב המפונפנות של האמריקאים. מי שרוצה אורז, חיטה, קמח או קטניות, שיבוא לערימה ויקח.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 19 דקות, yd b-4 כתב:

נעזוב לרגע גיוס חרדים וכו'. לא מפריע לכם שאחרי מתקפת חמאס- נכניס לפרופורציות ארגון טרור קטנטן וחלש. פתאום "נזכרו" בצה"ל שאין מספיק חיילים. ושלא נדבר על מלחמה "כוללת" עם חיזבאללה ובאמוק רצים לשנות את כל הסד"כ.

אתם קולטים שראשי צה"ל בעת ההיא הם המנהיגים הבטחוניים היום?

מזל שיש הסכם שלום עם מצרים. 

אם לא הם פשוט היו משלבים הילוך לd  בטויוטות וגומרים אותנו. 

תבחין בין מלחמה שהיא אירוע נקודתי שדורש הרבה חיילים ונבנה על מילואים לפעילות שוטפת. היום צריך הרבה יותר לפעילות שוטפת כי לא נראה שנצא מעזה בקרוב ואתה לא יכול להחזיק אנשים  כל הזמן במילואים כי אז מי יאכיל אתכם?

אני לא מצפה שחברה מנותקת כמוכם שהדבר הזה לא נוגע לה בכלל תבין בכלל את גודל הסד"כ הסדיר שהושבת בין אם נהרגו ובין אם הפכו נכים וכמה חיילים סדירים הצבא צריך עכשיו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 36 דקות, yd b-4 כתב:

שוב סתירה עצמית רוצים שיתגייסו ויתערבו בישראליות אבל רמטכ"ל לא... זה לא!

בעבר רציתי שהם שיתגייסו, היום אני מבין שכל מקום שהם נוגעים בו הוא נהרס. אז לא, לא אכפת לי מהגיוס שלהם, אבל כן אכפת לי מהתקציבים שעוברים אליהם וזה חייב להפסק.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 33 דקות, yd b-4 כתב:

אם הימין היה רק מעלה למחשבה רעיונות הפיכה כאלו הארץ היתה בוערת.

אל דאגה בג"ץ ידחה את הרעיון הזה על הסף

אי אפשר לדעת לאיזה מצב תובילו את המדינה שיגרום לרעיונות שנחשבים היום לקיצוניים להראות מציאותיים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

ברגע ששטח בשליטתנו (כרגע זה כל הרצועה חוץ מרפיח) אנחנו אחראים לשלום התושבים ולכך שהמזון יגיע ליעד.

השוד של המשאיות זה בגלל שהממשלה מסרבת להחליט מי יקבל אחריות על השטח.

זה המלכוד התמידי של ישראל, מצד אחד רוצים לשלוט במה ואיך נכנס ואז האחריות נופלת עליך ולא על האויב שלך. עם קצת יצירתיות, כולל אפשרות לפירוק הסכם השלום עם מצרים, היה אפשר לעשות את זה אחרת. אבל כל זה מאוחר מידי עכשיו, את כל זה היה צריך לעשות בשבועות הראשונים של המלחמה, אפילו עוד לפני הכניסה הקרקעית. 

זו הסיבה שסינוואר אומר שהבאנו את ישראל למקום בו רצינו, הכוונה כמובן שבעצם ישראל יצרה מבצר מעולה לחמאס ברפיח עם הגנה אנושית חסרת תקדים. אני לא יודע מה התוכנית של ישראל לגבי רפיח, אבל נדמה שאין לה ממש תוכנית כזו והכוונה היא לדרג המדיני שצריך להחליט מה הוא עושה עם האוכלוסייה שם, לצבא יש כבר תוכנית פעולה. 

פורסם
לפני 15 שעות, oryo כתב:

במחילה, מדובר בהבלים

אין צורך במחילה, בגלל כל מה שכתבת, זו בדיוק הסיבה לא לקוות שהמנהיגים יעשו את מה שנדרש.

זה קושי גדול מדי שוואלה לבנאדם קטן כמוני, אין בכלל מושג מאיפה להתחיל. זה לא שזה לינארי כל כך כי כל מקום שאני אסתכל עליו יש שליטה כספית כלשהיא של חרדים.

וגם אם אני אלחם באיזשהיא בעיה איזוטרית כלשהיא זה לא ישפיע כל כך ברמת במאקרו.

יש אולי כמו שכבר כתבתי ליצור תנאים כלשהם שמהכת יצאו חלק מהאנשים. אבל ברמה של להוציא נגיד 20-30 אלף שיצאו לעבוד וכו' זה הבעיה גדולה..

להוציא 100 איש לעבוד זה נראה לי קל )עבודה כשרה יעני משלמי מיסים( אבל להוציא עכשיו 20k. נידונים לבעיות קשות.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, פינדר כתב:

אני נואשתי מלשנות את הציבור החרדי. משנה את עצמי. ומכיר עוד חילונים שמשנים את עצמם.

זה יתחיל מאחוזים נמוכים של גיוס לקצונה וימשיך לאחוזים גבוהים יותר של הגירה (מהלך שכבר החל בשנה האחרונה).

בהחלט. את בר המצווה שלי עשיתי בבית כנסת מסורתי. את בר המצווה של הבן שלי אין לי ספק שנבצע בבית כנסת רפורמי.

לא אתן לאף רב לעשות לי סלקציה בכניסה.

אני אגב מאחרון חבריי שהתחתנו עם רב, עקב לחץ מצד משפחתה של אשתי. 

מאז אף אחד מחבריי הקרובים לא התחתן ברבנות.

ניסיונות הכפייה של הציבור המשיחי והחרדי רק מרחיקים את הציבור החילוני מהדת.

ולכל מי שישן על האף - עכשיו זה:
https://www.calcalist.co.il/local_news/article/syjkvqmpp

עריכה אחרונה על ידי Ziv
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 7 דקות, Ziv כתב:

מאז אף אחד מחבריי הקרובים לא התחתן ברבנות.

עד היום לא הבנתי איך ניתן להתחתן אזרחית אבל להתגרש? רק ברבנות. 

פורסם

בית כנסת ״מסורתי״ - כוונתך אורתודוקסי או קונסרבטיבי?

אפילו כאפיקורס מוחלט אני לא אוהב את הרפורמי, האופי שלו מאוד רחוק מהמסורת. לעומת זאת את בר המצווה שלי חגגתי בקונסרבטיבי, שמצד אחד הנוסח בו הוא מסורתי (אשכנזי, אם זה משנה), מצד שני מכבדים נשים (לא רק שאין הפרדה, אחותי היתה קוראת שם בקביעות קטעי תפילה), לא היה אכפת להם שתיסע ביום כיפור - העיקר שתהיה עם הקהילה - בקיצור, שילוב של מסורת וערכים מודרניים. אבל, כמובן, כל קהילה והסגנון שלה.

ההתנהלות והאדמות של החרדים והמשיחיים גורמים לי בחילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, Supertigre כתב:

עד היום לא הבנתי איך ניתן להתחתן אזרחית אבל להתגרש? רק ברבנות. 

הם לא רשומים נשואים בתעודת זהות.

לפני 3 דקות, sperial כתב:

בית כנסת ״מסורתי״ - כוונתך אורתודוקסי או קונסרבטיבי?

נחליט כאשר נתקרב למועד.

בסוף, מה שקורה כאן זה שבארץ ישראל, ארצו של העם היהודי, במקום שתתקבל יהדות מכילה ומתקדמת וכל אחד ימצא את מקומו על טווח המסורת - מתפתחים זרמים שלמים של קבוצות יהודים שנותנים קונטרה למנהגים שאפילו המסורתיים היו מתפחלצים מהם, והם הולכים ומתחזקים.

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

קראתי אתמול בטוויטר טענה שככל שקבוצה מסויימת הופכת לקיצונית יותר, זה סימן שיותר אנשים זונחים את הרעיון שלה. ההיגיון בזה, שהמתונים עוזבים ראשונים ולכן נשארים רק הקיצונים, והקבוצה הופכת לקיצונית.

בואו נקווה שזה נכון.

• מעניין 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...