Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, RK כתב:

להפסיק לקחת טירונים פוליטיים חסרי אג'נדה (ע"ע גנץ וגבאי) או חסרי כריזמה ומנהיגות (ע"ע הרצוג) ולשכנע אותם שהם יצליחו. לגדל פוליטיקאים ולהריץ בתוך המערכת (מתוך רשויות מקומיות, כנראה). לא לחכות לפתרונות קסם (איחוד מטומטם בין פוליטיקאים נטולי הסכמות בסיסיות בינם לבין עצמם חוץ מרצון בסיסי להדיח את ביבי בכל מחיר, ע"ע כחול לבן). להפסיק את הנהירה שמאלה בעבודה (העבודה צריכה להיות מרכז-שמאל, לא להתחרות עם רע"ם-תע"ל), למרות שזה כבר נראה כמו משהו חסר סיכוי.

תראה, אני מסכים שהפוליטיקאים בשמאל לא תמיד מושלמים. אפילו די רחוק מזה. לחלקם אכן חסרה כריזמה. חלקם לא מספיק עממיים, או עממיים מדי. חלקם מגיעים בלי ניסיון משמעותי (או בכלל) בפוליטיקה. הכל נכון.

אבל בוא: 3 רמט"כלים לשעבר (אם לא מחשיבים את הקאמבק של ברק), 2 אלופים (טל רוסו ויאיר גולן), מנכ"ל לשעבר של חברה מרכזית במשק (גבאי) שגדל במעברה, "מנהיג פועלים" עממי משדרות עם נסיכת ליכוד מבית שאן (שניהם מספיק מזרחיים, מעבר לכל ספק סביר), צעירים שגדלו מתוך מחאת הדיור (שמולי ושפיר) ואפילו נציג מהשלטון המקומי שמחובר (יותר נכון, נשוי) לברנז'ה (אסף זמיר). לעומתם, נבחרת הימין: ישראל כץ, גלעד ארדן, גדעון סער, אופיר אקוניס, דני דנון, הרברפי, סמוטריץ', אמסלם, ביטן, והכוכבים הגדולים מיקי זוהר, אמיר אוחנה וכמובן, איך לא, מירי רגב. אלו אנשים כריזמטיים, עם שיעור קומה, שעשו דבר או שניים בחייהם. כאלו מנהיגים אנחנו צריכים!

אני הייתי מחפש תירוץ אחר.

לפני 11 שעות, RK כתב:

פיזית, שלומי כנראה היה צריך להצביע ליברמן. להצביע כחול-לבן היה זריקת קול לפח, מאד ברורה מאליה, ולראיה התפרקות השעטנז הלא ברור הזה מיד בהזדמנות הראשונה.

א. זה פשוט לא נכון. עובדתית. כחולבן (שבאמת היתה שעטנז לא ברור) התפרקה אחרי 3 מערכות בחירות ומגיפה אחת. לקרוא לזה בהזדמנות הראשונה זה, לפחות, מאוד לא מדויק.

ב. למה לשלומי להצביע לליברמן? הוא מחפש ג'וב במשרד הקליטה? או במע"צ?

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7474

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5076

פורסם
לפני 9 שעות, pooh-bear כתב:

אני הייתי מחפש תירוץ אחר.

שמע, אני לא סובל את הרברפי וסמוטריץ' כנראה יותר מרוב המגיבים כאן. בכל זאת, אם מסתכלים עליהם מחוץ לאג'נדה לרגע, אז שמולי או אסף זמיר ובטח עוד רבים וטובים ברשימה שלך לא יותר כריזמטיים או שכנעים יותר טוב או מתראיינים יותר טוב. 

זה בצד רגע, ספק מאוד גדול אם מישהו מהחברים בליכוד שהזכרת יהיה ראש ממשלה כאן. סער היה המועמד הפוטנציאלי היחיד, והוא הפסיד לביבי.

אבל אני רוצה להציע לך פרספקטיבה טיפה שונה:

כשמצביעי ימין אומרים לך שהבעיה היא שהשמאל מתנשא ולא מבין את העם, אני אישית לא חושב שיש בזה הרבה. השאלה שצריך לשאול אותם היא מאוד פשוטה: האם הם מדמיינים איש שמאל היפתוטי שמשכנע אותם אישית להצביע לשמאל או למרכז. ומכאן אפשור לגזור את התשובה. מי שבימין מצביע לימין כי הוא ימני. מי שמעריץ את ביבי מצביע לו כי הוא מעריץ אותו. לא כי הוא באמת מתלבט בין זה לבין אלטרנטיבה כלשהי שצצה. ולא כי ביבי מדבר יותר טוב את השפה שלו (אין בן אדם שמשדר יותר התנשאות מנתניהו בישראל. אני לא חושב שזה אפילו אפשרי). המפה הפוליטית בישראל לא מאוד משתנה מזה עשור או יותר, מינוס התזוזה בתוך מחנה שמאל מרכז על גסיסתה של מפלגת העבודה. ולמרות שמהפך פוליטי אפשרי, בהתחשב בדמוגרפיה הישראלית, הוא דורש גם אומץ ושילוב פוליטי נרחב יותר של הערבים. למרות שאולי נגלה שבכל זאת עשרות מנדטים היו של נתניהו ולא של הליכוד, אחרי שהוא יפרוש.

איפה בכל זאת הבעיה עם המועמדים שמחנה מרכז שמאל הציג עכשיו?

גנץ קיבל 15-18 מנדטים בסקרים לפני שדיבר בכלל, והפך למועמד היחיד שהיה לו סיכוי נגד ביבי עוד לפני הראיון הראשון שלו. הוא הכריח את יש עתיד לחבור אליו. שניהם ביחד אכלו ושתו את מפלגת העבודה. על סמך מה? על סמך כלום ושום דבר, חוץ מכמה משפטים חצי אמורפיים על אלטרנטיבה לנתניהו ואהבתם של מנהיגי כחול לבן לארץ ישראל, ופוסטרים מפחידים של גנץ בכבישים. וזה מביך. וזה עצוב שעכשיו רבים וטובים מאוכזבים ממנו. למה ציפיתם למשהו? הרי במשך שנה הוא פחות או יותר לא דיבר, וכשכן דיבר, נשמע ככ נלהב לרצות את כולם, עד שזה כבר הפך לחלק מהפרודיה עליו.

במפלגות דמוקרטיות יש הרבה שחיתויות, סידורי ג'ובים, מה לא. בכל זאת, בעבודה ובליכוד מועמדים צריכים לעשות לפחות משהו לפני שהם נכנסים לרשימה ורצים בבחירות לכנס. 

מה היה צריך לעשות גנץ? מה היה צריך לעשות לפיד לפני כמעט עשור?

מה יצטרך לעשות הבא שיבוא במקומם בעוד ארבע שנים או פחות?

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, RK כתב:

אדרבא ואדרבא. אם זה כסף כ"כ קטן בשבילם, שיוותרו עליו. מי שמשלם מסים, שיקבל אותן קצבאות שמקבלים יתר משלמי המסים. קצבת ילדים, למשל. השלמת הכנסה, למי שעומד בקריטריונים. לא פחות, לא מעבר.

לגבי גיוס - שיעשו שירות לאומי. לא רוצים צבא? מעולה. שירות לאומי. איזה נימוק אמיתי יש להם, או לך, נגד זה?

אני עשיתי שירות אזרחי (שירות לאומי לחרדים אם תרצה) -רעיון גרוע כל יומיים מביאים לך חרדי מחמד  / ציוני נלהב / סתם פוץ "חילוני" שמסתכלים עליך מלמעלה למטה ואם יכלו היו מביאים מנוף שתרגיש את זה קצת יותר. ומסבירים לך הנתין נחות כמה אתה בר מזל שהוציאו אותך מהחושך. ואיך אתה צריך להפוך ל"סוכן שינוי" (ציטוט מהרצאה שלוותה עם מצגת מושקעת למדיי) בחברה הפרימיטיבית שלך. שיצאו אל האור... 

וזו סיבה בפני עצמה מבחינתי לא לעשות שירות כזה. 

לפני 15 שעות, RK כתב:
לפני 19 שעות, avi 1234 כתב:

אבל הכוללים והישיבות זה האונברסיטה שלהם

הפרדת הדת מהמדינה סבבה

אבל היות שהם משלמים מיסים ולא נהנים ממרכזי התרבות הישראלים ראוי לתקצב את מרכזי התרבות שלהם

כך זה עובד בכל העולם

תחליט, השכלה או תרבות? אם זו השכלה, למה אני לא קיבלתי קצבה דומה בהיותי סטודנט? אם זו תרבות, למה אני לא מקבל קצבה על ללכת למתנ"ס?

תקציב התרבות החרדי אפסי לעומת תקציבי הבריאות הכלליים ותקציב האוניברטאות הרבה יותר גבוה מתקציה הכוללים והישיבות יחד.

סתם לקטע אתם יודעים איזה הבדל יש בין חינוך חרדי לכללי מבחינת השקעה של תקצוב ממשרד החינוך והרשויות המקומיות? רק ההפרש הזה לבדו נראה לי מכסה על כ-ל תקציב הישיבות והכוללים.

קחו גני ילדים עירוניים תמיד גני ילדים חרדיים יהיו זרוקים בקרוואנים ומקומות מאולתרים. לעומת זאת בציבור הכללי הכל לפי התקן. ואני מדבר על גני עירייה כן! 

שלא נדבר על בתי ספר. אז דיי להתבכיין אנחנו מקבלים שירותים בסיסיים נמוכים מאוד לעומת שאר האוכלוסיה (תרבות וחינוך) שאמורים להיות שיווניים לחלוטין. זה מתקזז יופי.

אין לי כח לחפש את התפלגות התקציבים השנתית בכדי להראות לכם בכמה התקציבים לציבור בכללי  פי כמה וכמה מהחרדי.

אגב מישהו יודע מה גובה "הקצבאות" במדוייק?

עריכה אחרונה על ידי yd b-4
פורסם
לפני 10 דקות, yd b-4 כתב:

ציב התרבות החרדי אפסי לעומת תקציבי הבריאות הכלליים ותקציב האוניברטאות הרבה יותר גבוה מתקציה הכוללים והישיבות יחד.

כשחרדי חולה הוא הולך לקופת חולים, כמו כל אחד אחר.

במגפה עכשיו חרדים אושפזו בבתי חולים ציבוריים, למרות שליצמן הבטיח משיח עד פסח.

טיפולי שיניים חינם לילדים מגיעים מתקציב המדינה.

אוניבריסטאות *מחקר* מבטיחות שאולי יום אחד יהיה חיסון לקורונה, מהן הגיע האינטרנט שאתה משתמש בו, מהן מגיעים בוגרי הנדסה שבנו לך כל דבר מהרכב שאתה רוצה לנהוג או נוהג בו, דרך האסלה שיש לך בבית ועד לתשתית שעליה רץ קארספורום. כמובן, יש גם חוגים למדעי הדשא. אבל בר אילן היא גם ישיבה, לצורך העניין, ובאמת שאין שום בעיה, לפחות בשבילי, שילמדו תורה באוניברסיטאות בארץ, כמו שלומדים היסטוריה או לימודי מגדר. 

שוב, תבין, בסוף זה חשבון. אם אתה חושב שלבחירה שלכם כקבוצה לחיות בעוני אין השפעה, אז אתה טועה. אני ודומיי לא יכולים להמשיך לנצח לממן לכם שירותי בריאות או כל דבר אחר. ואנקדוטות על חרדים מיליונרים לא מעניינות. יש סטטיסטיקה. סטטיסטית אני מממן אותך. זו המציאות. גם אם היא לא נראית לך, או ששכנעו אותך שהנדסה זה לא חשוב ותפילות שלוש פעמים ביום זה כן.

פורסם

לא הבנתי את הקשר בתגובתך אבל ראיתי שאני טעיתי סורי. כוונתי הייתה שתקציב התרבות החרדי נמוך עשרת מונים מתקציב התרבות הכללי. (ובפער ממש אבל ממש עצום אז חיפשתי את הנתונים המדוייקים)  לא יודע מאיפה יצא לי בריאות.

פורסם
לפני 11 שעות, pooh-bear כתב:

אבל בוא: 3 רמט"כלים לשעבר (אם לא מחשיבים את הקאמבק של ברק), 2 אלופים (טל רוסו ויאיר גולן), מנכ"ל לשעבר של חברה מרכזית במשק (גבאי) שגדל במעברה, "מנהיג פועלים" עממי משדרות עם נסיכת ליכוד מבית שאן (שניהם מספיק מזרחיים, מעבר לכל ספק סביר), צעירים שגדלו מתוך מחאת הדיור (שמולי ושפיר) ואפילו נציג מהשלטון המקומי שמחובר (יותר נכון, נשוי) לברנז'ה (אסף זמיר). לעומתם, נבחרת הימין: ישראל כץ, גלעד ארדן, גדעון סער, אופיר אקוניס, דני דנון, הרברפי, סמוטריץ', אמסלם, ביטן, והכוכבים הגדולים מיקי זוהר, אמיר אוחנה וכמובן, איך לא, מירי רגב. אלו אנשים כריזמטיים, עם שיעור קומה, שעשו דבר או שניים בחייהם. כאלו מנהיגים אנחנו צריכים!

מזל טוב, גילית כמה דברים:

1. "לשעבר" לא מרשים כבר ישראלים, אפשר להודות לרבין וברק על כך.

2. יאיר גולן יותר דוחה מצביעים מאשר מביא.

3. כשיש מזרחי בראשות העבודה - אין לו מצביעים.

4. שפיר גם היא יותר דוחה מצביעים מאשר מביאה.

בלי קשר לדברים שלמדת - אתה בטוח שאתה יודע מה ההיסטוריה למשל של "הרברפי"? או אולי של אמיר אוחנה? כץ במשרד התחבורה נחשב להצלחה גדולה מאוד, קידם תשתיות בצורה שלא קרתה כאן במשך עשורים.

לפני 1 שעה, יבגניפ כתב:

כשמצביעי ימין אומרים לך שהבעיה היא שהשמאל מתנשא ולא מבין את העם, אני אישית לא חושב שיש בזה הרבה. השאלה שצריך לשאול אותם היא מאוד פשוטה: האם הם מדמיינים איש שמאל היפתוטי שמשכנע אותם אישית להצביע לשמאל או למרכז. ומכאן אפשור לגזור את התשובה.

יש 2 דרכים להשיג יותר קולות מאשר היריב שלך - הרבה מצביעים לך, או מעט מצביעים לו.

הבעיה של השמאל זה בעיקר בחלק השני.

לפני 1 שעה, יבגניפ כתב:

למרות שמהפך פוליטי אפשרי, בהתחשב בדמוגרפיה הישראלית, הוא דורש גם אומץ ושילוב פוליטי נרחב יותר של הערבים.

באיזה סרט זה אפשרי?

בסרט שבו ליברמן משתף פעולה עם יזבק?

הכי הכי רחוק שהיה אפשרי זה ממשלת מיעוט שגם בה יש שיתוף פעולה בין ליברמן ליזבק, וגם זה נגוז כי היו איזה 2-3 שלא הסכימו.

אז הכי הרבה שהצלחתם זה כמעט ממשלת מיעוט ואתה מספר שמהפך אפשרי?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 2 שעות, יבגניפ כתב:

שמע, אני לא סובל את הרברפי וסמוטריץ' כנראה יותר מרוב המגיבים כאן. בכל זאת, אם מסתכלים עליהם מחוץ לאג'נדה לרגע, אז שמולי או אסף זמיר ובטח עוד רבים וטובים ברשימה שלך לא יותר כריזמטיים או שכנעים יותר טוב או מתראיינים יותר טוב. 

זה בצד רגע, ספק מאוד גדול אם מישהו מהחברים בליכוד שהזכרת יהיה ראש ממשלה כאן. סער היה המועמד הפוטנציאלי היחיד, והוא הפסיד לביבי.

כשמצביעי ימין אומרים לך שהבעיה היא שהשמאל מתנשא ולא מבין את העם, אני אישית לא חושב שיש בזה הרבה. השאלה שצריך לשאול אותם היא מאוד פשוטה: האם הם מדמיינים איש שמאל היפתוטי שמשכנע אותם אישית להצביע לשמאל או למרכז. ומכאן אפשור לגזור את התשובה. מי שבימין מצביע לימין כי הוא ימני. מי שמעריץ את ביבי מצביע לו כי הוא מעריץ אותו. לא כי הוא באמת מתלבט בין זה לבין אלטרנטיבה כלשהי שצצה. ולא כי ביבי מדבר יותר טוב את השפה שלו (אין בן אדם שמשדר יותר התנשאות מנתניהו בישראל. אני לא חושב שזה אפילו אפשרי). המפה הפוליטית בישראל לא מאוד משתנה מזה עשור או יותר, מינוס התזוזה בתוך מחנה שמאל מרכז על גסיסתה של מפלגת העבודה. ולמרות שמהפך פוליטי אפשרי, בהתחשב בדמוגרפיה הישראלית, הוא דורש גם אומץ ושילוב פוליטי נרחב יותר של הערבים. למרות שאולי נגלה שבכל זאת עשרות מנדטים היו של נתניהו ולא של הליכוד, אחרי שהוא יפרוש.

איפה בכל זאת הבעיה עם המועמדים שמחנה מרכז שמאל הציג עכשיו?

גנץ קיבל 15-18 מנדטים בסקרים לפני שדיבר בכלל, והפך למועמד היחיד שהיה לו סיכוי נגד ביבי עוד לפני הראיון הראשון שלו. הוא הכריח את יש עתיד לחבור אליו. שניהם ביחד אכלו ושתו את מפלגת העבודה. על סמך מה? על סמך כלום ושום דבר, חוץ מכמה משפטים חצי אמורפיים על אלטרנטיבה לנתניהו ואהבתם של מנהיגי כחול לבן לארץ ישראל, ופוסטרים מפחידים של גנץ בכבישים. וזה מביך. וזה עצוב שעכשיו רבים וטובים מאוכזבים ממנו. למה ציפיתם למשהו? הרי במשך שנה הוא פחות או יותר לא דיבר, וכשכן דיבר, נשמע ככ נלהב לרצות את כולם, עד שזה כבר הפך לחלק מהפרודיה עליו.

במפלגות דמוקרטיות יש הרבה שחיתויות, סידורי ג'ובים, מה לא. בכל זאת, בעבודה ובליכוד מועמדים צריכים לעשות לפחות משהו לפני שהם נכנסים לרשימה ורצים בבחירות לכנס. 

מה היה צריך לעשות גנץ? מה היה צריך לעשות לפיד לפני כמעט עשור?

מה יצטרך לעשות הבא שיבוא במקומם בעוד ארבע שנים או פחות?

הוא שתה את מפלגת העבודה בגלל שפרץ המגולמן עמד בראשה

ובגלל שמיכאלי שמאלנית מידי

5 מנדטים לפחות הוא לקח מאנשי מרכז ימין שנמאס להם מביבי

(שהלך עם המשותפת הפסיד אותם לליכוד)

המרכז שמאל בישראל הולך לאבדון

כבר אין קלינטים לסחורה הזאת

והראיה, שגוש ימין חרדים מקבל בסקרים 64 מנדטים ועם ליברמן זה 70 מנדטים

זה רוב מוחץ

שאף מנהיג שמאלני לא יוכל לשנות.

אם ביבי לא היה מנהיג הימין

לגנץ לא היה סיכוי להגיע לכ"כ הרבה מנדטים.

קח את יאיר גולן הוא איש הרבה יותר חזק וכריזמטי מגנץ

אם הוא מנהיג השמאל הוא לא מביא יותר מ 20 מנדטים ביום שהשמש זורחת.

פורסם
לפני כשעה, yd b-4 כתב:

לא הבנתי את הקשר בתגובתך אבל ראיתי שאני טעיתי סורי. כוונתי הייתה שתקציב התרבות החרדי נמוך עשרת מונים מתקציב התרבות הכללי. (ובפער ממש אבל ממש עצום אז חיפשתי את הנתונים המדוייקים)  לא יודע מאיפה יצא לי בריאות.

לא נורא. אבל זה בכל מקרה מה שחשוב.

אני מבין שאין לי איך לשכנע אותך, שזה קרב עוד יותר אבוד מויכוחי ימין שמאל. שם לפחות יש מקום לרציונל לפעמים ופה זה ויכוח סביב דת.

אבל הטעון הוא כזה:

יש איקס מיליוני אזרחים במדינה. כדי לתחזק בתי חולים, צבא, משטרה, משמר גבול, מכבי אש, מה לא, המדינה צריכה כסף. הכנסות ממיסים.

אחרי כל ההוצאות הסטנדרטיות שיש בערך בכל מדינה, יש גם מענקים שונים וסובסידיות שנותנים לפי מצב משפחתי - מענקים לילדים, חסכונות, טיפולי שיניים חינם, מסגרות חינוכיות שונות. גם זה דורש כסף והכנסות ממיסים.

במציאות הקיימת, בה החרדים לכאורה בוחרים בעוני ברובם,  מאיפה אתה מצפה שיגיע הכסף לכל זה?

אם לכולנו יהיו שבעה ילדים בממוצע, והשכר הממוצע ירד לאזור שכר המינימום - אזור בו מעשית אדם לא נותן שקל למדינה - מי אתה מצפה שיממן את מערכת הבריאות? את המשטרה? את צהל (ועל שאלת הגיוס אני אפילו לא מדבר).

אז תספר לי על תרומות שאתם מקבלים מאמריקה. אבל תרומות לא מחזיקות מדינה. הן עוזרות לכם כבודדים לא למות מרעב, או ללמוד תורה. בדיוק כמו שמלגות על שם מיליונרים שונים יכולות לעזור לדוקטורנט למדעי המדינה לשרוד את הדוקטורט. 

אז אתה ואבי ואחרים עונים לי במשפטים בלי תכלית על זה ש״כולם תורמים״. ובכן, לא.

מדינות העולם לא שוות ברמת החיים שלהן. החיים בזמביה או הודו לא נראים כמו החיים בדרום קוריאה, דנמרק או גרמניה.

לך אולי לא איכפת מרמת החיים שלך, כי אתה לא מצליח להפריד וחושב שאין תלות בין ההכנסה של כל האזרחים בממוצע לבין שירותים בסיסיים שאתה מקבל. אבל יש. ובסוף זו לא שאלה שאם אתה או אני ננהג בפרארי ונחייה בפנטהאוז עצום. המציאות העגומה היא שככל שיהיה יותר מכם, המדינה פשוט תפשוט את הרגל ותתפרק. ואז מה? שוב ליצמן יספר שהמשיח יגיע עד פסח וידאג לזה?

פורסם
לפני 34 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מזל טוב, גילית כמה דברים:

1. "לשעבר" לא מרשים כבר ישראלים, אפשר להודות לרבין וברק על כך.

2. יאיר גולן יותר דוחה מצביעים מאשר מביא.

3. כשיש מזרחי בראשות העבודה - אין לו מצביעים.

4. שפיר גם היא יותר דוחה מצביעים מאשר מביאה.

בלי קשר לדברים שלמדת - אתה בטוח שאתה יודע מה ההיסטוריה למשל של "הרברפי"? או אולי של אמיר אוחנה? כץ במשרד התחבורה נחשב להצלחה גדולה מאוד, קידם תשתיות בצורה שלא קרתה כאן במשך עשורים.

1. נכון. הרבה ישראלים מבינים בביטחון יותר מרטכ"ל (או 3) לשעבר. עצוב עד כמה אתה צודק.

2. יכול להיות. אבל אי אפשר לקחת לו את מה שהוא עשה.

3. אמפירית זה נכון, אבל אם הטענה היא שמפלגת העבודה היא שמאל תל אביבי מנותק, מה עוד אפשר לעשות חוץ מלשים מרוקאי משדרות בראשה?

4. גם יכול להיות. אבל אי אפשר להגיד שלא ניסו.

אמיר אוחנה. מה פיספסתי? רב סרן במ"צ? שירות בשב"כ?

הרברפי. היה טייס מסוקים והרב הצבאי הראשי. לא רע, אבל לא בטוח שזה הופך אותו לסמכות בטחונית.

אני מסכים איתך

פורסם (נערך)

אין מצב שמשפחה בת 7 ילדים חיה משכר מינימום

זה אפילו לא עוני...

אתה סתם זורק סכומים וסיסמאות

הסכומים שהם מביאים מאמריקה (מאות מיליונים בשנה) מפרנסות אותך ואותי

לפני 4 דקות, pooh-bear כתב:

1. נכון. הרבה ישראלים מבינים בביטחון יותר מרטכ"ל (או 3) לשעבר. עצוב עד כמה אתה צודק.

3. אמפירית זה נכון, אבל אם הטענה היא שמפלגת העבודה היא שמאל תל אביבי מנותק, מה עוד אפשר לעשות חוץ מלשים מרוקאי משדרות בראשה?

הרברפי. היה טייס מסוקים והרב הצבאי הראשי. לא רע, אבל לא בטוח שזה הופך אותו לסמכות בטחונית.

אוחנה ופרץ עשו יותר מציפי לבני יצחק הרצוג ויאיר לפיד גם יחד

לא כל הרמטכלים היו אנשים מוכשרים

אתה משווה למשל את כוכבי לגנץ???

תהרוג אותי אני ליודע איך גנץ נגיע למטכל.

לא הייתי לוקח אותו לנהל כלוםם

איש אפור ונטול דעה

שנראה שהוא שמח שיש מישהו מעליו שנותן לו פקודות

עריכה אחרונה על ידי avi 1234
פורסם
לפני 2 דקות, pooh-bear כתב:

1. או שאולי רמטכ"ל לא קובע כמו שהוא היה רוצה. אין לו יד חופשית בביטחון, ולפחות בעשור האחרון שרי הביטחון גם היו עם רקורד צבאי משלהם, ולביבי רקורד צבאי משלו, לא בכיר, לא רמטכ"ל, אבל עדיין.

וכשמגיע השלב שבו רמטכ"ל לשעבר עם יד חופשית (אוסלו, מהומות אוקטובר 2000, קמפ דיוויד) הוא עושה טעויות קשות. כי הוא במגרש פוליטי ולא במגרש צבאי.

לפעמים עצם הקירבה היחסית ל"אויב" (כלומר לאוכלוסיה אזרחית פלשתינית) מייצרת דאגה לפלשתינים גם אחרי התפקיד.

זה קיים בצורה יחסית נרחבת למשל אצל אנשי שב"כ שמפעילים סוכנים פלשתינים.

2. אף אחד לא לוקח לו, אבל הבנאדם נטל אלקטורלי, מה ציפית שיקרה כשהוא חלק מהשמאל? וזה במסגרת ה"תלונה" שלך שהשמאל לא מקבל מנדטים

3. אולי (סתם רעיון, לא בדקתי אותו בסקרים) לתת לכל מפלגה לעשות את תפקידה? תפקיד העבודה כמפלגה תל אביבית מנותקת, צריך לשים בראשה תל אביבי מנותק, השיא שלהם בעשור האחרון לדעתי היה עם בוז'י (אפילו בלי ציפיצפוץ), אולי להקים מפלגת שמאל מזרחית (למרות שאני מהמר שהיא לא עוברת אחוז חסימה, ע"ע גשר בבחירות הקודמות).

אולי פשוט להבין שאין קונים לסחורה, מפלגות השמאל זה הסוחר שמעביר מטבעות מכיס לכיס, יש לשמאל סדר גודל של 40 מנדטים, עוד 10-12-15 לערבים, לחרדים סדר גודל של 15-19, ולימין השאר. ליברמן 2019-2020 זה אנומליה בסה"כ.

אז אפשר לנסות להבין שאתם מעבירים את ה-40 מנדטים מכיס לכיס, מהמחנה הציוני למר"צ, מהעבודה לכחול לבן, מיש עתיד למר"צ וממר"צ למשותפת (זה אגב דיי ייחודי שהמנדטים הולכים מהמכנסיים למקום אחר).

וברגע שההבנה היא כזו, כמעט בכל בחירות אפשר לדבר על איזה ממשלת מיעוט תיאורטית עם ערבים וחרדים או ערבים וליברמן, אבל זה לא מחזיק מים.

4. מה הניסיון הזה תרם? שמו אותה בראש מפלגת הירוקים כי? זה יגרום למצביע ליכוד פוטנציאלי להצביע לירוקים כי היא שם? עוד פעם להעביר מנדטים מכיס לכיס.

אמיר אוחנה - עבודה בפרקליטות, יו"ר ועדת משנה של חוץ וביטחון.

לגבי הרברפי לא פיספסת, העם לא מחפש רק דמויות ביטחוניות, ישראל כץ עד שעזב את משרד התחבורה נחשב למוצלח מאוד, בלי להיות דמות ביטחונית.

לפני 34 דקות, avi 1234 כתב:

קח את יאיר גולן הוא איש הרבה יותר חזק וכריזמטי מגנץ

אם הוא מנהיג השמאל הוא לא מביא יותר מ 20 מנדטים ביום שהשמש זורחת.

הוא גם קיצוני בהרבה וגם דיי דביל.

רוב הישראלים למשל לא אוהבים שקוראים להם נאצים (מכאן למשל הסלידה אצל הרבה כלפי החרדים, למרות שזה לא כל החרדים).

אבל הם פחות אוהבים שקוראים להם נאצים בערב יום השואה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ושוב אנחנו חוזרים לנושא של התפקדות למפלגות -

רעיון שצץ לפני עשור בקרב אופנועני תפוז (אם אני לא טועה, כנראה שאני טועה) ודעך לאיטו.

לא מטיל ביקורת בניסיון האמיץ, חלילה, זה מאוד מאוד קשה להתמיד בזה.

במציאות הפוליטית ה״אובייקטיבית״ שהליכוד הוא מין עירבוביה של מרכז עם נטייה ימינה,

מה שצריכים האזרחים לעשות זה ״פשוט״ לצרף מי שנראה מתאים לאותה מפלגה -

היום יושבים שם ח״כים עם דעות שהיו נחשבות בעבר לנחלת המערך,

כך שהאידאולוגיה אינה מכשול יותר (כמעט).

עבודת השטח - זה הקושי הגדול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ציפי לבני. סתם היתה במוסד, בכנסת, ובדי הרבה ממשלות. לא משהו רציני. אבל מה זה משנה? היא והרצוג לא רצו באף אחד משלושת הסיבובים האחרונים. לפיד לא מציאה גדולה, אני מסכים.

די, פרשתי. זה לא משנה, השמאל הוא תל אביבי ומנותק, רמטכ"לים לשעבר לא מבינים בביטחון, התכונות העיקריות שמחפשים בפוליטקאי הן שיצעק הרבה, יסדר ג'ובים ויתמוך במלך. אה, וגם תרומות לחרדים מארה"ב זה מה שמחזיק את המדינה כלכלית. זה, ולימוד תורה.

יאללה, שיהיה לכולנו בהצלחה. לא רוצה להתבכיין יותר. עד כמה שכואב להגיד את זה, oryo צדק. אין פה שום עתיד.

אני מסכים איתך

פורסם
לפני 26 דקות, hans כתב:

במציאות הפוליטית ה״אובייקטיבית״ שהליכוד הוא מין עירבוביה של מרכז עם נטייה ימינה,

רוב נבחרי הליכוד היו יכולים להשתלב בקלות בכל מפלגה בטווח שבין העבודה, יש עתיד, כחול לבן, תל"ם, ליכוד וימינה.

מעטים האידיאולוגים, בכל מפלגה גדולה אגב, יש עתיד אולי המקרה הכי קיצוני בתחום הזה. אולי למעט שלח (גרמן פרשה), כל השאר בקלות היו יכולים למצוא עצמם בכל אחת מהמפלגות למעלה +-

לפני 25 דקות, pooh-bear כתב:

ציפי לבני. סתם היתה במוסד, בכנסת, ובדי הרבה ממשלות. לא משהו רציני. אבל מה זה משנה? היא והרצוג לא רצו באף אחד משלושת הסיבובים האחרונים. לפיד לא מציאה גדולה, אני מסכים.

וזה הפך אותה למוצלחת? אתה שוב נופל לאותו עניין ביטחוני.

הרעיון היה לבדוק מה בכל זאת הצליח בעשור האחרון למפלגת העבודה.

לפני 26 דקות, pooh-bear כתב:

די, פרשתי. זה לא משנה, השמאל הוא תל אביבי ומנותק, רמטכ"לים לשעבר לא מבינים בביטחון, התכונות העיקריות שמחפשים בפוליטקאי הן שיצעק הרבה, יסדר ג'ובים ויתמוך במלך. אה, וגם תרומות לחרדים מארה"ב זה מה שמחזיק את המדינה כלכלית. זה, ולימוד תורה.

ואם תמשיך להכחיש שהשמאל הוא תל אביבי מנותק זה יקדם אותך לאנשהו?

ואם לא תבין שאין קשר למי מבין בביטחון ומי לא זה יקדם אותך לאנשהו?

לעומת זאת אם תבין את הנקודות האלה ותנסה לנצל אותן לטובתך אולי תרוויח משהו.

סתם לדוגמה אם תשים תל אביבי בראש מפלגת העבודה אולי היא לא תגרד את אחוז החסימה מלמטה.

סתם לדוגמה אם תחפש פוליטיקאי טוב (שזה מקצוע בפני עצמו) במקום רמטכ"ל תורן לשעבר, אולי אשכרה השמאל יוכל להציג אלטרנטיבה שהיא לא בדיחה, או לחפש איזה מישהו שהוא מרכז אמורפי כזה

לפני 32 דקות, pooh-bear כתב:

יאללה, שיהיה לכולנו בהצלחה. לא רוצה להתבכיין יותר. עד כמה שכואב להגיד את זה, oryo צדק. אין פה שום עתיד.

אתה חושב שמצב השמאל טוב יותר איפשהו?

אין כמו מגיפה חזקה לעורר רגשות לאומיים, ועם כמה שזה תהליך נפילה של השמאל באירופה כבר, הוא יואץ יותר בגלל הקורונה

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 56 דקות, avi 1234 כתב:

אין מצב שמשפחה בת 7 ילדים חיה משכר מינימום

זה אפילו לא עוני...

אתה סתם זורק סכומים וסיסמאות

הסכומים שהם מביאים מאמריקה (מאות מיליונים בשנה) מפרנסות אותך ואותי

שלושת העשירונים העליונים בארץ משלמים 95% מהמסרשמית למעלה מ-40% מהמשפחות בבני ברק חיות מתחת לקו העוני.

אתה יכול לגגל לבד ולגלות שהשכר בבני ברק הוא בתחתית בממוצע, ועוד נתונים.

אני בטוח שזה שהם מקבלים תרומות עוזרם להם לא למות מרעב. אבל אם אתה חושב שאפשר לקיים מדינה מתפקדת מתרומות - אז חבל. אבל המשפט האחרון שלך הוא קשקוש מוחלט. אנע לא זורק סיסמאות - אבל אתה כן, בעיקר במושגים שאתה משתמש בהם בכל פוסט ולא מבין מה הם אומרים, כמו קומוניזם. ומה שמפרנס את המדינה הזו, זה אנשים כמוני שמשלמים עשרות אחוזי מס בשנה.  ואני לא יודע אם אתה עובד איפשה, למדת משהו בחיים שלך, אבל הפוסט שלך כ״כ מנותק מהמציאות ומתאמץ כדי להוכיח נקודה לא נכונה לא לוגית, לא מספרית, לא שום דבר אחר, שברשותך אעצור את הויכוח כאן. אני נהנה להתווכח עם עמדות סבירות. לא עם טוקבקים. יום טוב

• תוכן חדש...