Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מס' שאלות לגבי מאזדה 3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מתעניין לרכוש מזדה 3. ישנה אצלי התלבטות לגבי הדגם הקודם והעכשווי.

לפני מתיחת פנים מודלים שאני מתעניין הם 07-08.

אחרי מתיחת פנים התקציב הוא למודל הראשון 2010 .

אשמח לדעת האם מניסיונכם יש יתרון מסוים דווקא למזדה העדכנית יותר על פני הקודמת.

מחלות ודברים שחשוב שאבדוק לפני הרכישה ?

תודה.

Alpine 9855R / Amp - Alpine Mrp-f600

Comp -Hertz Hi Energy / Sub - Image Dynamics IDQ

פורסם

טעות. הדגם החדש פחות זריז, ופחות חסכוני בדלק, אולם הוא יותר מאובזר (חוץ מהקטע עם בקרת האקלים) יש לו חיבור AUX למערכת, מערכת בקרת יציבות, וכדומה.

ההבדלים בצריכת דלק, ובזריזות הם אפסיים, ולכן הייתי הולך על החדשה יותר, והבטיחותית יותר.

באופן כללי, יש מתחרות טובות יותר מהמאזדה, אם כי אני לא יודע מה התקציב שלך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

באופן כללי, יש מתחרות טובות יותר מהמאזדה, אם כי אני לא יודע מה התקציב שלך.

התקציב הוא עד 70K . הייתי מעדיף לרכוש רכב ב 60K כדי להשאיר בצד להוצאות לא צפויות ושדרוג המערכת סאונד.

איזה רכב לדעתך עדיף בתקציב הזה ?

I30 לא בא לי בלי סיבה מיוחדת.. פשוט לא אוהב אותה והיא גם שתיינית.

אירופאית היו לי ב 10 שנים האחרונות.. בא לי לחזור לרכב יפני לכמה שנים.

הונדה ? הייתי שמח לסיויק דור אחרון אבל היא יקרה.

ניסאן ? - אין שוק ויקרה מאוד להחזקה.

סוזוקי ? לא. יש לה גם קורה שמאלית שמסתירה חצי מהעולם בסיבובים. סכנת נפשות..

עוד אפשרויות ?

פורסם

החזקתי ב-06 למשך שנתיים וחצי, רכב טוב וספרטני עם אמינות טובה מאוד וצריכת דלק סבירה בסה"כ. נהגתי כמה פעמים ב3 שעברו מתייחת פנים, איכות החומרים בפנים השתפרה משמעותית אבל הספרטניות ירדה מעט.

פורסם

אם התקציב שלך הוא בסביבות ה-70 אלף ש"ח אז לא צריכה להיות לך בעיה לרכוש סיוויק דור קודם. הדור החדש נמכר רק מ-2012 אז הוא בטוח לא יכנס לך בתקציב.

בכל מקרה, מאזדה 3 צורה חדשה עדיפה על הצורה הישנה אבל ההבדל הוא לא מאוד גדול. המנוע, הגיר וכמובן גם הביצועים וצריכת הדלק נשארו ללא שינוי. היתרון הוא בעיקר בשיפורים קלים של תא הנוסעים ובמושב אחורי מרווח יותר. חוץ מזה יש את עניין העיצוב החיצוני, אבל זה כבר עניין של טעם.

יש עוד שתי יפניות ששכחת וגם הם שוות בדיקה - מיצובישי לנסר וטויוטה קורולה.

פורסם

מיצובישי לנסר - לא. שוק בעיתי שגם ככה שוק היד שניה זו בעיה בפני עצמה.

טויוטה קורולה רובוטית או אוטומטית ? אוט' תחרוג לי מהתקציב אני חושב.

הונדה סיויק דגם קודם מאיזה שנה יצאה לשוק ? 2009 ? אם כן זה יכול להיות אפשרות מעולה בשבילי.

השאלה איך עלויות האחזקה שלה , צריכת דלק ואמינות .

פורסם

הסיוויק מאוד אמינה.

צריכת דלק - בתכלס, אין הבדל מהותי בין כל רכבי 1.6 האוטומטיות בצריכת הדלק, ובנינו, פחות 100 שקל/יותר 100 שקל בחודש זה שימנע ממך לרכוש רכב?

ולא ברור לי הפחדש שלך מעלויות אחזקה - ככל שהרכב יותר שכיח כך יש יותר חלפים והם יהיו זולים יותר, כך שאין הבדל משמעותי בין סיוויק/קורולה/I30 או מאזדה. ובכלל - סיוויק שנת 2009? אתה אמור לפגוש את המסוכניק רק פעם ב 15 אלף קילומטר..

אגב 70K נראה לי גבולי לשנתון 2009 -2010, בטח מפרטי.

פורסם
שלום

אני מתעניין לרכוש מזדה 3. ישנה אצלי התלבטות לגבי הדגם הקודם והעכשווי.

סוזוקי ? לא. יש לה גם קורה שמאלית שמסתירה חצי מהעולם בסיבובים. סכנת נפשות..

עוד אפשרויות ?

כמי שנוהג על שני הדגמים - הסוזוקי הרבה יותר נוחה ונעימה לנהיגה, יותר חזקה. מבחינת קורות A אין הבדל משמעותי שכן גם במאזדה 2010 הקורה רחבה מאוד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ראיתי עכשיו שסיויק מהצורה הקודמת התחילה להימכר בארץ בשנתון 07 כך שהתקציב שלי מאפשר אחת כזו אני מניח.

השאלה האם היא עומדת בקו ישר מבחינת אביזרי בטיחות ושאר תוספות מהמתחרות.

בנוסף אני יודע שהמנוע שלה הוא 1.8 . צריכת הדלק אני מניח גבוהה יותר אולי במעט אבל באיזור חיפה עם העליות זה יכול

להיות משמעותי יותר...

הסיויק יותר סקסית בעיניי מהמזדה והרגש לי נוטה אליה יותר , השאלה האם היא בחירה נכונה או לא ?

אשמח לדעת מנסיונם של נהגים שיש ברשותם / או היה את הרכב הנ"ל.

תודה.

פורסם

היינו בדילמה כמו שלך,

רק שהכנסנו את מיצובישי 1.8 למשוואה.

מחיר המחירון לא היה אצלנו רלוונטי היות ואנחנו מתחתנים עם מכוניות.

בדקנו מחירי ביטוח וטיפולים.

=> הגענו למסקנה שבהונדה ההפרשים משמעותיים בטווח הרחוק (ל4 שנים), ויש לנו 3 רכבים במשפחה-אז כל עלות נוספת אינה מבורכת.

חיפשנו אקסמפלר שמור של מאזדה 3 (1.6 קומפורטליין צורה ישנה) ומיצובישי 1.8 במקביל, ומה שמצאנו מהר יותר ובמצב חדש חטפנו.

נכון שרצינו את המיצובישי יותר, אבל היו במשך שבועיים אותן המודעות שבדקתי 2 מהן כבר.

פוקוס לא חיפשנו, בלי סיבה מיוחדת.

וקיאה פורטה רכב פשוט מדי לטעמנו.

יונדאי I30SW נראתה לנו מגושמת מדיי.

• תוכן חדש...