Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום שלום,

לפני מספר ימים הכנסתי את הקליאו של אשתי (B, ידנית 1400, שנת 2000) לטיפול 10K והחלפת רצועת טיימינג.

הטיפול בוצע בלי הפתעות מיוחדות ונפרדתי לשלום מהמוסכניק.

כמה ימים לאחר מכן (היום) אני מקבל טלפון מאשתי על רעש במנוע, אורות שנדלקים והגה תקוע.

הניחוש היה נכון ואכן - לאחר גרירת הרכב למוסך (שבו בוצע הטיפול הקודם) התברר שרצועת האלטרנטור נקרעה.

האם מדובר בצרוף מקרים משעשע?

המוסכניק אומר שאין שום קשר בין הדברים וכשמפרקים את המנוע על מנת להגיע לטיימינג לא מתעסקים בכלל עם רצועת האלטרנטור.

זה נכון?

יכול להיות שעשו לי נזק לרצועה בזמן הטיפול? לא מתחו מספיק טוב את הרצועה?

ובשורה התחתונה - כמה צריך לעלות טיפול כזה בערך?

מחר אני אוסף את הרכב ואשמח לתגובות בהקדם.

תודה תודה

פורסם

להחליף רצועות במנוע עולה בערך 50שח עבודה+100 שח רצועות עצמם

הרצועות עולות 100 שח עם אתה קונה לבד, את_האמת זה לא בעיה להחליף לבד אבל צריך ליפט וניסיון קודם

מה שיותר מוזר לי זה אחד הדברים שמסתכלים עליהם בטיפול זה הרצועות האלה, אם הוא ראה את הרצועות יבשות וסדוקות היה צריך להחליף כבר.

פורסם

לפי היצרן הבחלפה של טיימינג מחליפים גם רצועות ומותחנים אז אם לא ללכת לפי היצרן לפחות לבדוק מה מצב הרצועות זה מינימום שהמוסך צריך לעשות

פורסם

תודה קוסטה על התגובה המהירה.

זה אמנם לא כסף גדול אבל חשוב לי לדעת אם מתעסקים עם רצועת האלטרנטור כשמפרקים טיימינג. שלא יתקע לי פתאום 500 ש"ח...

פורסם

אין כזה דבר,ברנו ובעצם בכל רכב,מפרקים את הרצועת אלטרנטור כאשר עושים טיימינג.

שתי אופציות:

1)הרצועה הייתה בלויה,והמוסך לא שם לב בכלל! הרכיב אותה חזרה,והופ נקרע.

2)הרצועה הייתה במצב מעולה,המכונאי לא מתח אותה כמו שצריך או מתח יותר מידי והופ,נקרע.

באופציה הראשונה המכונאי היה צריך להחליף ברצועה חדשה,ולא להחזיר את הישנה הבלויה כדרך החאפר.

אופציה שניה אומר שהוא הזיק לרצועה,כיאה לדרך החאפר.

בשתי המקרים,המוסך יצא לא בסדר,ולא הייתי חוזר לשם לעולם.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

תודה על התשובה המלומדת.

אני מבין שגם אם הרצועה היתה תקינה וגם אם החזיר אותה כמו שצריך הסיכוי שלפתע נוצר נזק אקוטי שגרם לקריעתה הוא לא גבוה במיוחד.

נכון?

פורסם
תודה על התשובה המלומדת.

אני מבין שגם אם הרצועה היתה תקינה וגם אם החזיר אותה כמו שצריך הסיכוי שלפתע נוצר נזק אקוטי שגרם לקריעתה הוא לא גבוה במיוחד.

נכון?

כן, בלאי של הרצועה בא עם הזמן.

כמובן שיש הרבה דברים שלא בריאים לה כגון שמן,מתיחת יתר ועוד כל מני.

פורסם
המוסכניק אומר שאין שום קשר בין הדברים וכשמפרקים את המנוע על מנת להגיע לטיימינג לא מתעסקים בכלל עם רצועת האלטרנטור.

התשובה של המוסכניק מדליקה לי נורה אדומה - כמובן שצריך לפרק רצועות.

נכון - לרצועה יש בלאי, אך אם זה הגיע למצב שזה נקרע אז הבלאי הוא לא משהו שהמוסכניק היה מפספס.

לדעתי, אם זו התשובה (או יותר נכון, שקר) עדיף להחליף מוסך.

• תוכן חדש...