Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.השבוע עשיתי טיפול לגג שכלל ישום של meguiars ultimate compound ואחריו meguiars swirl x ופוליש עדין של

menzerna sf 4000 .כמובן אחר כך ניקוי באלכוהול של השאריות. הכל היה באופן ידני ד"א עם פדים איכותיים.

לאחר ענייני הפוליש ישמתי CHEMICAL GUYS GLOSSWORKZ GLAZE כדי לסגור ענייני מראה רטוב ומילוי של כל מה שפיספסתי בפוליש ותאכלס יצא פצצה.השאלה שלי היא האם אוטם הצבע "menzerna power lock" ששמתי לקינוח בשני שכבות בהפרש של 24 שעות "ישב" טוב על הגלייז?

חולם לראות את iron maiden , בינתיים מלטש לי...

[email protected]

פורסם
איפה השוני בואקס לעומת אוטם צבע מהבחינה הזאת?

החומרים שהם מורכבים מהם,זה משהו אחר לגמרי.

האוטם צבע "חונק" את הגלייז ויכול לגרום לריאקציה לא רצויה,גם מבחינה כימיקלית וגם מבחינת המראה.

פורסם

מבחינת המראה אין לי טענות. יצא מדהים מבריק וחלק כמו שאף פעם לא ראיתי את הגג שלי. אתה מדבר על ריאקציות ותוצאה של נזק? אני דיברתי על "יושב" במובן של עמידות האוטם אחרי הגלייז. יש בכלל טעם לגלייז אם אני יכול לשים עליו רק ואקס שיחזיק לי מספר שבועות? יש לך אולי איזה לינק לקריאה שמסביר את תהליך הריאקציה שאתה מדבר עליו? אם זה לא קשה כמובן ותודה על ההתייחסות כמובן.

[email protected]

פורסם
מבחינת המראה אין לי טענות. יצא מדהים מבריק וחלק כמו שאף פעם לא ראיתי את הגג שלי. אתה מדבר על ריאקציות ותוצאה של נזק? אני דיברתי על "יושב" במובן של עמידות האוטם אחרי הגלייז. יש בכלל טעם לגלייז אם אני יכול לשים עליו רק ואקס שיחזיק לי מספר שבועות? יש לך אולי איזה לינק לקריאה שמסביר את תהליך הריאקציה שאתה מדבר עליו? אם זה לא קשה כמובן ותודה על ההתייחסות כמובן.

מן הסתם כל ראקציה משפיעה על העמידות.

יש ואקסים שמחזיקים גם 6 חודשים כמו קריסטל רוק או ריייס גלייז בלייק לבאל.

לא כולם נעלמים אחרי חודש,ויותר מזה,אתה יכול לחשוב שהוקס התפוגג בגלל שהמים כבר לא מחליקים כמו בהתחלה,זה לא אומר שהןקס התפוגג!!.

הגלייז נותן מימד של עומק לצבע ויש שטוענים גם עמידות משופרת,

מבריק זה נחמד,אבל בעזרת החומרים האלה אתה יכול ליצור איזה מראה אתה רוצה לצבע,בדיוק כמו צייר,יש מראה חם של וקס עם אחוזים גבןהים של קארנובה[ צהובה,לא מסוג T1],ולהבדיל יש מראה של סילנט,שהוא מבריק-נקי אבל לא חם כמו הןקס.

בקיצור,מבריק זה נחמד,אבל יש הרבה הרבה מעבר.

פורסם
לא,רק וקס על גלייז,אפילו אם הגלייז הוא לא גלייז קלאסי[בעיקר שמנים].

פעם ראשונה שאני שומע שלא שמים סילנט על גלייז... ולמעשה, קראתי שאלות דומות בפורומים של Autogeek ושל Detailing World, ובכולם המומחים (כולל מייק פיליפס בכבודו) מסבירים שלרוב אין מניעה לשים את הסילנט מעל הגלייז (באחד הפוסטים מוסבר שהעצה לשים רק וקס מעל גלייז היא מיתוס ותו לא).

אתם מוזמנים להסתכל על ה-Flow Chart של אוטוגיק בלינק הזה שמסביר את סדר השלבים בדיטיילינג של רכב ושם גלייז מופיע לפני סילנט:

http://www.autogeekonline.net/forum/product-charts-graphs/20193-flow-chart.html

אם כבר, השאלה לא צריכה להגיע מכיוון של "האם זה יעשה רע לגלייז", אלא "האם הסילנט ייקשר כמו שצריך לצבע כשיש שכבה של גלייז מתחתיו". התשובה היא - תלוי בהוראות היצרן. יש סילנטים שזאת לא תהיה בעיה, יש אחרים שקצת יותר. אם על הבקבוק כתוב שאתה צריך לשים את הסילנט רק על צבע עירום (Bare paint), אז עדיף שלא. אם לא כתוב - לך על זה.

בהקשר הזה, יש גם ויכוח בין דיטיילרים האם אורך חייה של שכבת הגלייז (שלרוב נחשבת כבעלת עמידות מאד חלשה) ישתפר אם נשים מעליה שכבת סילנט. יש כאלה שטוענים שכן, יש כאלה שבחנו את הסוגייה וטענו שלא (אם כי לא ביצעו מבחן עם כל הסילנטים ועם כל הגלייזים כך שהתוצאות לא בהכרח מהימנות). אתה מוזמן לנסות ולהגיד לנו מה מצאת!

שבוע טוב :)

פורסם
פעם ראשונה שאני שומע שלא שמים סילנט על גלייז... ולמעשה, קראתי שאלות דומות בפורומים של Autogeek ושל Detailing World, ובכולם המומחים (כולל מייק פיליפס בכבודו) מסבירים שלרוב אין מניעה לשים את הסילנט מעל הגלייז (באחד הפוסטים מוסבר שהעצה לשים רק וקס מעל גלייז היא מיתוס ותו לא).

אתם מוזמנים להסתכל על ה-Flow Chart של אוטוגיק בלינק הזה שמסביר את סדר השלבים בדיטיילינג של רכב ושם גלייז מופיע לפני סילנט:

http://www.autogeekonline.net/forum/product-charts-graphs/20193-flow-chart.html

אם כבר, השאלה לא צריכה להגיע מכיוון של "האם זה יעשה רע לגלייז", אלא "האם הסילנט ייקשר כמו שצריך לצבע כשיש שכבה של גלייז מתחתיו". התשובה היא - תלוי בהוראות היצרן. יש סילנטים שזאת לא תהיה בעיה, יש אחרים שקצת יותר. אם על הבקבוק כתוב שאתה צריך לשים את הסילנט רק על צבע עירום (Bare paint), אז עדיף שלא. אם לא כתוב - לך על זה.

בהקשר הזה, יש גם ויכוח בין דיטיילרים האם אורך חייה של שכבת הגלייז (שלרוב נחשבת כבעלת עמידות מאד חלשה) ישתפר אם נשים מעליה שכבת סילנט. יש כאלה שטוענים שכן, יש כאלה שבחנו את הסוגייה וטענו שלא (אם כי לא ביצעו מבחן עם כל הסילנטים ועם כל הגלייזים כך שהתוצאות לא בהכרח מהימנות). אתה מוזמן לנסות ולהגיד לנו מה מצאת!

שבוע טוב :)

מייק פיליפס הוא איש מכירות של AUTOGEEK,יש לו אינטרס למכור כמה שיותר מוצרים.

השאלה היא בדיוק מה היא הראקציה בין הLSP לבין הגלייז,כי זה גם קובע את מראה הצבע וגם את עמידות החומר ומניעת נזק ארוך טווח לצבע.

יש ויכוח גדול בנושא הזה,יישום סילנט על גלייז,ורשמתי את דעתי [שדומה לכמה מהמקצוענים הותיקים יותר]בשרשור גדול שהיה בדיטיילינג וורלד לפני כמה חודשים.

אי אפשר להכליל את כל סוגי הגלייז בחבילה אחת,כי למשל צריך להיות טירון כדי למרוח סילנט על גלייז שהוא ברובו שמנים כמו למשל מגס 7,אפילו אם אתה חסיד של התאוריה המוטעית הזאת של למרוח סילנט על גלייז.

יש כאלה שמורחים סילנט על גלייז שהוא מתוסף בפולימרים כמו למשל PRIMA AMIGO,מהנסיון שלי אחרי מאות נסיונות,זאת טעות גדולה!.

פורסם

כוונתי בהחלט הייתה "האם הסילנט ייקשר כמו שצריך לצבע כשיש שכבה של גלייז מתחתיו"..ציינתי במפורש את שמות המוצרים כי אין לי את הבקבוקים המקוריים ואני לא מוצא את הוראות היצרן בהקשר הזה.

[email protected]

פורסם
מייק פיליפס הוא איש מכירות של AUTOGEEK,יש לו אינטרס למכור כמה שיותר מוצרים.

השאלה היא בדיוק מה היא הראקציה בין הLSP לבין הגלייז,כי זה גם קובע את מראה הצבע וגם את עמידות החומר ומניעת נזק ארוך טווח לצבע.

יש ויכוח גדול בנושא הזה,יישום סילנט על גלייז,ורשמתי את דעתי [שדומה לכמה מהמקצוענים הותיקים יותר]בשרשור גדול שהיה בדיטיילינג וורלד לפני כמה חודשים.

אי אפשר להכליל את כל סוגי הגלייז בחבילה אחת,כי למשל צריך להיות טירון כדי למרוח סילנט על גלייז שהוא ברובו שמנים כמו למשל מגס 7,אפילו אם אתה חסיד של התאוריה המוטעית הזאת של למרוח סילנט על גלייז.

יש כאלה שמורחים סילנט על גלייז שהוא מתוסף בפולימרים כמו למשל PRIMA AMIGO,מהנסיון שלי אחרי מאות נסיונות,זאת טעות גדולה!.

היי,

נכון שמייק פיליפס הוא נציג של Autogeek, אבל הוא נחשב לדמות עתירת ניסיון ומאד מאד אמינה (האיש הוא פרקטיקלי גורו ההדרכות בנושא הדיטיילינג) והוא לא יהסס להמליץ לך גם על מוצרים שאוטוגיק לא מוכרים, גם בפורום של אוטוגיק עצמו.

שים לב שכתבתי ש"לרוב אין מניעה לשים סילנט על גלייז", לא כתבתי שזה תמיד נכון, אבל ההערה שלך חשובה. אם באמת יש למישהו ספק האם הגלייז שלו קומפטבילי עם סילנט מעליו אז שיבדוק על הבקבוק, ואם זה לא כתוב שם אז שיפנה במייל לחברה - לרוב לחברות הללו יש שירות לקוחות מצויין והם עונים מהר.

לגבי סילנט על פרימה אמיגו, מעניין אותי האם נתת לגלייז curing time לפני שמרחת את הסילנט? ואם כן, כמה זמן?

פורסם
היי,

נכון שמייק פיליפס הוא נציג של Autogeek, אבל הוא נחשב לדמות עתירת ניסיון ומאד מאד אמינה (האיש הוא פרקטיקלי גורו ההדרכות בנושא הדיטיילינג) והוא לא יהסס להמליץ לך גם על מוצרים שאוטוגיק לא מוכרים, גם בפורום של אוטוגיק עצמו.

שים לב שכתבתי ש"לרוב אין מניעה לשים סילנט על גלייז", לא כתבתי שזה תמיד נכון, אבל ההערה שלך חשובה. אם באמת יש למישהו ספק האם הגלייז שלו קומפטבילי עם סילנט מעליו אז שיבדוק על הבקבוק, ואם זה לא כתוב שם אז שיפנה במייל לחברה - לרוב לחברות הללו יש שירות לקוחות מצויין והם עונים מהר.

לגבי סילנט על פרימה אמיגו, מעניין אותי האם נתת לגלייז curing time לפני שמרחת את הסילנט? ואם כן, כמה זמן?

האמיגו מתאחה מהר,אני תמיד נותן לגלייז סינטטי 24 שעות להתאחות.

זה לא רק אמיגו וסילנט,אני כל הזמן עושה מנסה שילובים של חומרים שונים,בכוונה נתתי את הדוגמא של האמיגו,כי אם כבר למרוח את הסילנט על גלייז אז זה על אמיגו[אני לא מאמין שרשמתי את זה].

ד"א אמיגו חומר מדהים,הוא גורם לצבע להיות חלק כמו תחת של תינוק,השילוב של אמיגו+PRIMA HYDRO [הספריי וקס] הוא שילוב קטלני למי שצבע חלק עושה לו את זה,את הHYDRO אתה יכול למרוח על צבע רטוב!!,זה נחמד מאד.

• תוכן חדש...