Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכם על התגובות 8)

ואין בעיה, ברגע שאני ארגיש יש בעיה עם הרכב אני אשלח לך הודעה פרטית בתקווה שאתה עדין תיהיה פה ותענה לי. אגב, אם אני לא טועה גם לי יש את הספר. (היום בדקתי בתא הכפפות, היה חשוך אבל אם זכור לי נכון גם לי יש)

אגב, התכוונת שאתה חוזר לנתיב הימני ולא לשמאלי, שברתי את הראש במשך כמה דקות בניסיון להבין למה התכוונת.

כן, אתמול נסעתי בכביש החדש שבנו מהצ'ק פוסט לנצרת עלית דרך שפרעם, נסעתי במהירות של 100-110 קמ"ש בערך ואז איזה לנד קרוזר צפר לי מאחורה שאני אתן לו לעקוף אותי, אני נבהלתי ולא הדלקתי איתות וסטיתי לימני ושם כמעט פגעתי בלנטיס שנסעה מאחורי, ברור שהתגובה לא איחרה לבוא והיא עקפה אותי והנהג צפר לי כמו משוגע. עצוב שעוקפים אותי גם כשאני במהירות כזאת חח

לאבא שלי יש פיג'ו 407 מנוע 3 ליטר, אוכלת דלק, אבל האוטו פשוט מטוס. הייתי עד לנסיעה על 160 קמ"ש. חלום. (ועוד לפי מה שהבנתי זה כלום לעומת מה שהולך בעולם הכבישים ובגרמניה וכו').

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

פורסם

הספר שבתא הכפפות שלך זה ספר נהג ששם מחתימים את המוסך כאשר עושים טיפול. זה גם הספר שמסביר לך על תחזוקה מינמלית של בדיקת לחץ שמן, היכן כל פיוז נמצא ומהו תפקידו במערכת החשמל. זה לא ספר שמסביר לך איך לעשות טיפולים יותר מורכבים מזה. אני מניח שיש לך שלט נהג חדש. כל הכבוד לנהג הלנד קרוזר חסר הסבלנות שבגלל שהבהיל אותך כמעט גרם לתאונה. מגיע לו עגבניה לפנים. :splat: אתה תראה שיום אחד לאחר מספר שנים של נהיגה לא רק שלא תיבהל אתה כבר תדע לחזות את אשר הולך להתרחש לפנייך. ברכיבה על אופנוע אתה חייב שיהיה לך את זה אחרת אתה גמור. ברכב זה גם חשוב אבל אתה עוד מוגן בגלל קופסת הפח שעוטפת אותך.

מנוע 3 ליטר וטסה כמו מטוס במהירות של 160 קמ"ש? אתה רואה למה אמרתי לך שהפיאסטה הזו חוסכת לי הרבה דוחות מהירות? בלי שום קשר 160 זוהי מהירות מוגזמת לדעתי. לא בשבילי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לגבי ההילוכים. תכניס לראשון לפני רברס ולא אמור להיות חריקה. או שתלחץ קלאצ תמתין כמה שניות ותהיה פחות חריקה.

המצב שאתה מתאר ברבס הוא נורמטיבי ,תריץ חיפוש דובר על זה הרבה.

לגבי שאר ההילוכים בארץ כל מוסך שם לגיר ידני שמן 80W90(זול ונפוץ) שממש לא מתאים לפיאסטה. הפיאסטה צריכה 75W90

וההבדל משמעותי. כשקניתי את הרכב ראשון שני היו "בעייתים" לאחר החלפה ונסיעה של כמה שבועות ,פשוט לא להאמין איזה שינוי.

מה שכן השמן עולה כ 60-70 ש"ח לליטר וצריך שם 3 לבקבוקים. לדעתי שווה את זה כי כמעט לא מחליפים את השמן אחר כך.

פורסם

עכשיו לקחתי את הרכב לנסיעה ולא הייתה בעיה בהילוכים.

ואני אבדוק בקשר לספר הרכב, אני לא יודע.

עכשיו יש לי עוד שאלה, נסעתי איזה 2.5 קילומטר עכשיו וראיתי שמד חום המנוע עלה לM, זה בסדר? זה לא קרה לי עד עכשיו

ואפילו קצת עבר אותו אבל אני כבר חניתי את הרכב, ואם הוא מתחמם מה עושים?

האוטו כמעט ולא היה מתחמם לי עד עכשיו, פתאום עכשיו אני רואה שהוא דיי התחמם.

ישבתי בחניה והמד היה יחסית קרוב לחצי, לא בחצי אבל קרוב מאוד. זה משהו שלא הייתי רגיל אליו עד עכשיו. זה בסדר?

בחוץ 21 מעלות, אבא שלי אומר לי שזה בגלל שניהיה חם וכל הזמן שהרכב היה אצלי (חורף) הוא לא דגדג את הM במד חום. (כתוב שם NORM, שM זה כמעט הכי נמוך וN זה כמעט הכי גבוה).

זה בסדר?

פורסם

שוב פעם, אני אתן לך את הדוגמה של שני הפאיסטות שלי. אחת במצב שמור ביותר והשניה עברה 5 בעלים קודמים לפניי. בפיאסטה השמורה מד החום מגיע מקסימום עד שלוש רבעי סקלה ואז הוונטה מתחילה לעבוד. בפיאסטה השנייה הוונטה מתחילה לעבוד עוד לפני החצי בסקלה. כלומר או שיונית חום מנוע דפוקה שם או שהשעון דפוק. יש את המילה NORM מהמילה נורמאלי או רגיל. כל עוד המחוג מראה לך איפה שהוא בטווח של המילה הזו אתה בסדר גמור. המחור צריך להראות לפחות על האות M שהיא בעצם האינדקיציה למינימום חום מנוע. כמו כן ייתכן שהטרמוסטאט תקוע על מצב פתוח או שבכלל הם הוציאו את הטרמוססט ולכן גם שהמנוע קר הנוזל זורם בין הצילנדרים ולכן המנוע מתקשה להגיע לטמפרטורת העבודה שלו.אין לכך, אצלך הדבר יתבטא שמד חום המנוע אפילו נמוך מהאות M שהיא בעצם מראה לנו שהמנוע הגיע לטפטק מינימלית.

דבר נוסף, משום מה יש לאנשים מיתוס לגבי חום מנוע בחורף ובקיץ. מנוע עובד על טמפרטורה קבועה. אין כזה דבר שבחורף קר לו ואילו בקיץ המנוע רותח מחום. מנוע עם מערכת קירור תקינה מווסת את הטמפטורה המינימלית והמקסימלי במנוע. מנוע עם מערכת קירור תקינה בחיים לא אמור להגיע למצב הקריטי לקו האדום. כל עוד המחוג בטווח של הנרומל אתה בסדר.

נ.ב

מתי עשו לרכב החלפת נוזלים, פילטר ופלגים?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אין לי בעיה עם זה, שוב, האוטו אצלי מאז נובמבר והוא כמעט בחיים לא היה עובר את הM, פתאום היום בנסיעה דיי קצרה אני ראיתי שהוא הגיע לחצי M ואז כשישבתי בחניה המד כמעט הגיע לR, אין לי עם זה בעיה פשוט לא נסעתי כמעט. מה אם הייתי נוסע לצפון או למרכז (נסיעה של מעל לחצי שעה) והמד היה מגיע לקוביה האדומה?

מחר אבא שלי יקח את הרכב לעבודה (15 ק"מ לכיוון) ויבדוק את כל העניין של החום מנוע וכו' ועל הדרך גם יבדוק מפלס שמן ומים (משטח ישר).

פשוט משתחרר לי המלווה בעוד 3 שבועות, ואני הולך להשתמש ברכב כהאמצעי הראשי והמועדף שלי לנסוע ממקום למקום, ואני רוצה לקבל את הרכב טיפ-טופ ולא להתחיל להתעסק עם בעיות בדיוק בזמן שאני הכי אצטרך את הרכב.

אז אתה אומר שפיאסטה שלך, שהיא שמורה, זה מצב אידיאלי? את הפיאסטה לפי דברי המשפחה שלי קיבלתי במצב מעולה (!), עם קלאץ' תקין, מנוע תקין ובלי יותר מדי בעיות.

ובקשר לשאלה שלך, אין לי מושג, באמת שאין לי.

אני יודע שלפני חודש בערך מילאנו שמן כי המפלס היה ממש נמוך, מחר אבא שלי שוב יבדוק הכל ויעדכן.

תודה רבה על התגובות!

פורסם

זה בסדר שהמנוע מתחמם. הרי זה ברור שעם תעמוד במקום אז הטמפרטורה תעלה ותעבור את התחום שאתה רגיל לו בדרך כלל. אבל שום פעם, מערכת קירור תקינה לא תאפשר לנוזל הקירור להגיע לאזור האדום במד החום שלך. כאשר אתה נוסע אויר קר זורם סביב הרדיאטור והמנוע ולכן הטמפרטורה צונחת למינימום שלה. כאשר אתה עומד במקום אין שום דבר שיקרר את המנוע עד אשר הוונטה מתחילה לעבוד ואז היא שואבת את החום מהרדיאטור וזורקת אותו לעבר המנוע והחום נפלט. ככה המנוע מתקרר. כאמור, במערכת תקינה הטמפרטורה יכולה לנוע בכל הטווח במד החום שלך כל עוד היא לא מגיעה לקו האדום. אם אתה עומד במקום והטמפטורה עולה, אתה שומע את הוונטה מתחילה לעבוד וכבית אז המערכת שלך תקינה. אתה לא יכול לצפות שמחוג חום מנוע יראה את אותה הטמפרטורה בכל מצב כי המנוע עובד בתנאים שונים.

לגבי כל השאר, גם אם שמרו על הרכב שלך טיפ טופ עם כל הכבוד הרכב כבר גמע מעל ל 200 אלף ק"מ. תרצה או לא תרצה יש כבר בלאי כזה או אחר. לכן, שמן צריך לבדוק לפחות פעם בשבוע וזה חובה. המכוניות הללו ידועות בתור אוכלות שמן. יש לך את מיכל העיבוי. הוא נמצא בצד שמאל ליד הבולם השמאלי כאשר אתה מרים את מכסה המנוע. אם כמות נוזל הקירור היא מעל המינימום, עם כמות השמן במנוע היא מעל המינימום ואם הוונטה עובדת וכבית אז המערכות שלך בסדר.

פורסם

היום אבי בדק את כל העניין, וכן, נסעתי כמעט 1000 קילומטר ומפלס השמן בכלל לא ירד ואיתו גם מפלס המים נשאר אותו דבר ואין עם זה בעיה.

עכשיו יש לי עוד שאלה, פיי, אני מרגיש בור ועם הארץ, עם כל השאלות שלי שבשביל חלקכם פה זה 'משחק ילדים', פשוט אין לי כ"כ את מי לשאול, אבא שלי תמיד עונה לי עם 'זה בסדר, זה תקין'.

עכשיו חזרתי מנסיעה קצרה, בתוך העיר, ראוי לציין שאני מחליף הילוכים בתדירות מאוד גבוהה בעיר. במיוחד בין ההילוכים 2 ו3, ולפעמים הרגשתי כאילו הקלאץ' לא עולה חלק, זאת אומרת אני מכניס קלאץ', מעביר הילוך, מרים אותו והוא עולה קשה.

כל כמה שבועות אני עושה בדיקת קלאץ' (בלם יד מורם והילוך 2-3, גז וזריקת קלאץ') והמנוע ישר מתכבה. אמרו לי שאם הוא מתכבה ישר סימן שהקלאץ' בריא.

אז למה לפעמים (זה קורה לי בדר"כ בעיר) הקלאץ' עולה קשה? זה יכול גם לקרות לי בתחילת נסיעה למשל כשאני ברמזור ואז הוא מתחלף לירוק, אני נותן קצת גז ומרים את הקלאץ' והוא עולה ככה. ממה זה נובע?

*זה לא קורה הרבה*

• תוכן חדש...