Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פורד פיאסטה שנת 97, עכשיו רציתי גם לעשות מהאשכול זה קיבוץ של רוב הדברים שנתקלתי בהם.

זה הרכב הראשון שלי ואני רוצה לדעת מה פשר חלק מהדברים.

1. יש לי רעידות בהגה במהירות גבוהה, והרגשה שהגלגל השמאלי הקדמי מתפרפר לו.. יש אוויר ובוצע איזון גלגלים לפני כחודש כשתיקנתי פאנצ'ר.

אני לא יכול להסביר את הרעש או הצליל, אבל תחשבו שלמשל תקוע משהו בגלגל כמו דף שנדבק עליו והגלגל הרי מסתובב וזה עושה מן רעש כזה.

הרעידות מתחילות מעל 80 קמ"ש, בסביבות ה80-90 קמ"ש זה מתחיל ונמשך הלאה והלאה.. עד שכמובן אני מאט את המהירות ומוריד להילוך 4 וכו'. בהאצה או במהירות נמוכה יותר לא.

2.כשאני משלב לרוורס יש חריקה. זה בסדר?

3. היום בטעות הלכתי לקניות והשארתי פנסים דלוקים בסביבות ה30 דק', המצבר חדש, והוחלף לפני חודשיים, יש מצב שנגרם נזק?

4. לפעמים, כשאני מכבה את המנוע ואז אחרי כמה זמן מתניע שוב, הוא לא מתניע ויש רעש של מצבר נחנק. אני פשוט לוקח את המפתח אלי, ומתניע שוב וזה מתניע. זה קורה בדר"כ זמן מה אחרי כיבוי מנוע. מה הבעיה? אמרו לי סטרטר..

5. בגלל שהאוטו קצת חלש (בכל זאת, 60 כ"ס) ואני כולה צעיר מתלהב, חשבתי להתקין בפנים פילטר פתוח. אני לא נהג שודים ולא אחד שחושב שהכביש של אבא שלו, כולה באלי לעשות מהאוטו הזה משהו חמוד כזה שלא יקח אותי רק מנק' A לנק' B אלא יתן לי קצת יותר כיף ועניין בנהיגה, בלי כל מיני שטויות 'זה לא יוסיף לך כוח' 'זה ערבי', אני יודע מה זה ואני יודע מה זה יתן לי. הצליל.

כמה זה עולה, מה מומלץ והכי חשוב, זה פוגע במנוע?

אם אתה רוצה שלום, תתכונן למלחמה.

פורסם

1. האם בוצע איזון גלגלים בכל הגלגלים ? ייתכן והבעיה באיזון לקוי בגלגלים אחרים ולא זה שתיקנת.

2. רעש זה אף פעם לא בסדר, כנראה משהו בגיר מתקרב לסוף, אבל לא נראה לי שתרצה להכנס להרפתקה כספית כזאת, אז בנתיים השאר ככה.

3. לא, סע בנחת.

5. אל תהיה אחד מאותם אלו שאני שומע שמתלהבים ואז עוקף אותם ומראה להם מאיפה משתין הדג, זה סתם שחצנות, מציק ועושה לא נעים באוזן לאחרים על הכביש.

מבחינה טכנית - זה פתח לבעיות, כניסת לכלוך ושאר צרות, חפש בפורום שיפורים את עשרת הדיברות למשפר המתחיל ושרשורים בנושא, יש לא מעט אנשים שעשו את זה והרכב לא סחב טוב אחר כך.

מעבר לכך, הוצאה הכספית והתעסקות עם זה נראית לי מיותרת, השקעה טובה בהרבה לכספך תהיה לקחת קורס נהיגה מתקדם, תלמד איך לנהוג נכון, בבטיחות מקסימלית לך ולסובבים אותך ואיך להוציא את המקסימום מהרכב שלך - ואז תוכל להראות לאחרים על הכביש מאיפה משתין הדג, גם עם 60 כ"ס ובלי רעש וצילצולים מיותרים.

בהצלחה.

פורסם

שלום לך, לפי התמונה אני מבין שיש לך את הדגם YOUTH. ראשית, רק שתדע לך שהדגם הזה היה הדגם הנמכר ביותר בהיסטוריה של הפיאסטות עד עצם היום הזה. משהו כמו מיליון מכוניות. אכן מכוניות אמינות אבל לצערי הרב עגלות. ברשותי 3 פיאסטות. למרות שזאת שברשותי היום היא במצב פנטסטי ומנוע שעשה רק 95 אלף ק"מ לא מעט פעמים אני מגיע למסקנה שהרכב הזה באמת עגלה. למרות שמדובר במנוע 1300 סמ"ק, למרות שמדובר בגיר רגיל, בנסיעה עירונית היא שותה דלק 1 ל 10 או 1 ל 11. אבל מחוץ לעיר, היא עושה 1 ליטר ל 17 ק"מ במהירות של 90 קמ"ש.

ועשיו לבעיה. בנסיעה, כאשר אתה עוזב את ההגה האם הרכב מושך חזק לצד מסויים? מתי היה לך טסט לאחרונה? האם אמרו לך בטסט שאתה צריך כיוון פרונט? באחת הפיאסטות שלי יש את אותה בעייה שאתה מתאר. מעל 90 קמ"ש מתחילות רעידות חבל על הזמן. הצמיגים הם צמיגים סיניים צעירים, עשו לגלגלים איזון, עשו כיון פרונט ועדיין יש רעידות. הכל התחיל לאחר "שחבר" החליף לי מסרק הגה. אומנם מסרק מקורי אבל משומש. לכן אני חושש שהמסרק אצלי דפוק. כבר ביררתי, מסרק תחליפי חדש עולה 350 ש"ח לפני מע"מ.

* לא אמורה להיות חריקה כאשר אתה משלב לרוורס. האם יש לך חריקה כאשר אתה משלב להילוך ראשון? כמה ק"מ הרכב כבר גמע?

* לגבי האורות הדולקים. קודם כל ברכב הזה כאשר את מכבה את המנוע ולוקח את המפתח או פשוט סוגר את הסוויץ לגמרי אז רק אורות החנייה פועלים ולא האורות דרך או מעבר. מה שכן, תשתדל מאוד לא להתניע את הרכב כאשר האורות עובדים כי אז אתה שם עומס מיותר על המצבר. לגבי המקרה הספציפי שלך אין לך מה לדאוג. אורות חנייה למשך 30 דקות בקושי דיגדגו את המצבר שלך. נסיעה במשך שעה כבר החזירה למצבר את מה שנלקח ממנו.

* לגבי ההתנעה, ברכב הזה ברגע שאתה מעביר את הסוויץ למצב התנעה והרכב לא מתניע אתה חייב לסגור את הסוויץ ולנסות שוב, זה שאתה מזיז את הסויץ למצב התנעה ונותן לקפיץ להחזיר אותו לא תעזור. אתה צריך לסובב את הסוויץ למצב שכל האורות בלוח שעונים כבויים ואז לסובב את הסויץ שוב פעם למצב התנעה.

* האם אתה שומע מן תקתוקים כאלה אם כן יתכן שהסטרטר פשוט עושה לך בעיות.

*קח בחשבון שהספידומטר מזייף שם. כאשר אתה על 80 קמ"ש על השעון כנראה שאתה באמת על 72-75 קמ"ש. 100 קמ"ש על השעון זה בערך 90 קמ"ש במציאות.

* פילטר אויר פתוח כאן לא ייתן לך תוספת כל שהיא ברכב הזה. אם כבר, בכסף הזה תשקיע בתקינות של הרכב ויישור קו עם צריך. אם לא צריך שמור את הכסף לטיפול הבא לרכב.

* אני מבין את ההתלהבות שלך, זה בסדר וזה טבעי. כולנו חושבים שהחברה הראשונה הייתה הכי יפה בעולם. לא הייתי מגדיר את הנהיגה בפיאסטה הזאת כחווית נהיגה, אחרי הכל מדובר ב 60 כ"ס צנועים, מנוע עצל במעט, הגה רגיל ולא הגה כוח, מזגן חלש ביותר שכאשר הוא מופעל הוא משפיע בצורה ניכרת על הסחיבה בקיצור אוטו פשוט, זול ולא מסובך. אולי זה מה שעושה אותו אמין.

רק בריאות ומיי יתן והאוטו ישרת אותך בנאמנות ללא תקלות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אוקיי דבר ראשון, תודה על התגובות המפורטות.

עכשיו, אני לא יודע מאיזה סוג הצמיגים או איזה חברה, כל מה שאני יודע זה שאחרי שהיה לי פאנצ'ר החלפתי צמיג והוא עלה לי 250₪, לא בדקתי איזה חברה וכו'.

לא יודע כמה הרכב עבר (טיפשות של פורד, קילומטראז' של 5 ספרות) אבל הערכות הן שאם האוטו משנת 97, הוא נוסע בסדר גמור בלי שום בעיות (טפו טפו טפו) והקילומטארז' הנוכחי עומד על 11 אלף, מפה נובע שאני מאמין שהאוטו עבר 211 אלף קילומטר.

הגיר בסדר גמור, לא מחליק ולא כלום, מאיץ כמו שצריך, לא שמתי לב לשום בעיה איתו.

אורות חניה אין לי. בתור בעל פיאסטה, כשאתה מדליק את האורות, יש לך 2 שלבים במוט הזה ליד ההגה, אצלי למה-שהוא אין את זה, ו2 הסוויצ'ים הם אותו דבר, אותם אורות.

לפעמים כשאני מעביר לרוורס יש חריקה כזאת, בהילוך ראשון או כל הילוך אחר אין שום חריקה, העברת ההילוכים באוטו הזה מאוד חלקה, לא מרגישים אפילו.

הרכב עבר טסט בספטמבר 12, הרכב היה עוד אצל הבעלים הקודמים. הרכב עבר את הטסט.

ובקשר לסטיה, לא יודע, אני קצת פוחד לעשות את זה כי אני עוד בתקופת המלווה ומפחיד אותי לעזוב את ההגה בכביש מהיר (לא הגה כוח) שלא יקרה פתאום איזה משהו ואני אמצא את עצמי בארון בתוך האדמה, אבל ברור שאני אנסה את בפעם הבאה.

הגלגלים נראים בסדר גמור, בדיוק לפני יומיים מילאתי אוויר בתחנת דלק.

לא יודע מתי בוצע כיוון פרונט בפעם האחרונה, בדיוק דיברתי עם אבא שלי על זה והחלטתי ששבוע הבא אני הולך לעשות.

ועוד משהו, אני לא יודע אם בוצע איזון גלגלים כמו שכתבתי, אני פשוט האמנתי שאם החליפו לי גלגל (הם גם העבירו את החדש שהיה מקדימה לאחורה, ואת הזה מאחורה לקדימה). את 2 הימניים לא נגעו.

פורסם

גלגלים צריכים להעביר בזוגות, אם העבירו את האחורי האחד לקדימה, צריך להעביר את האחורי השני קדימה.

בשלב הראשון לך שיעשו לך איזון גלגלים בכל הגלגלים וכן את ההחלפה.

לגבי כיוון פרונט, ניתן לראות האם זה הכרחי על פי שחיקת הגלגלים, בקש בפנצ'ריה שיסתכלו אם יש צורך, אם אתה לא יודע מה הרכב עבר כדאי לעשות יישור קו ולבצע בכל מקרה.

אני יודע שזה לא ממש קשור לשרשור אך אני בכל זאת מזכיר פעם שניה,

אני מאמין (וזאת אחרי שלמדתי לאחר 8 שנים עם רשיון) שלימוד נהיגה מתקדמת יתן לך הרבה הרבה יותר ביטחון על הכביש, והרבה יותר ידע מה אפשר לעשות ומה אי אפשר לעשות ואיך לשמור על החיים שלך ושל כולם על הכביש במיוחד אם אתה נהג חדש, ממליץ בחום.

פורסם

לגבי החריקה ברברס יש המון מכוניות ישנות שזה קורה ,הפתרון זה לפני שאתה מכניס רברס תכניס לשלישי ואז שהקלצ עדיין לחוץ שים רברס , זה אמור להיכנס חלק.

פורסם
אוקיי דבר ראשון, תודה על התגובות המפורטות.

עכשיו, אני לא יודע מאיזה סוג הצמיגים או איזה חברה, כל מה שאני יודע זה שאחרי שהיה לי פאנצ'ר החלפתי צמיג והוא עלה לי 250₪, לא בדקתי איזה חברה וכו'.

לא יודע כמה הרכב עבר (טיפשות של פורד, קילומטראז' של 5 ספרות) אבל הערכות הן שאם האוטו משנת 97, הוא נוסע בסדר גמור בלי שום בעיות (טפו טפו טפו) והקילומטארז' הנוכחי עומד על 11 אלף, מפה נובע שאני מאמין שהאוטו עבר 211 אלף קילומטר.

הגיר בסדר גמור, לא מחליק ולא כלום, מאיץ כמו שצריך, לא שמתי לב לשום בעיה איתו.

אורות חניה אין לי. בתור בעל פיאסטה, כשאתה מדליק את האורות, יש לך 2 שלבים במוט הזה ליד ההגה, אצלי למה-שהוא אין את זה, ו2 הסוויצ'ים הם אותו דבר, אותם אורות.

לפעמים כשאני מעביר לרוורס יש חריקה כזאת, בהילוך ראשון או כל הילוך אחר אין שום חריקה, העברת ההילוכים באוטו הזה מאוד חלקה, לא מרגישים אפילו.

הרכב עבר טסט בספטמבר 12, הרכב היה עוד אצל הבעלים הקודמים. הרכב עבר את הטסט.

ובקשר לסטיה, לא יודע, אני קצת פוחד לעשות את זה כי אני עוד בתקופת המלווה ומפחיד אותי לעזוב את ההגה בכביש מהיר (לא הגה כוח) שלא יקרה פתאום איזה משהו ואני אמצא את עצמי בארון בתוך האדמה, אבל ברור שאני אנסה את בפעם הבאה.

הגלגלים נראים בסדר גמור, בדיוק לפני יומיים מילאתי אוויר בתחנת דלק.

לא יודע מתי בוצע כיוון פרונט בפעם האחרונה, בדיוק דיברתי עם אבא שלי על זה והחלטתי ששבוע הבא אני הולך לעשות.

ועוד משהו, אני לא יודע אם בוצע איזון גלגלים כמו שכתבתי, אני פשוט האמנתי שאם החליפו לי גלגל (הם גם העבירו את החדש שהיה מקדימה לאחורה, ואת הזה מאחורה לקדימה). את 2 הימניים לא נגעו.

כן יש לך אורות חנייה. מה שבטוח הוא שכאשר אתה נמצא על אורות דרך או אורות מעבר (אור גבוה) ברגע שאתה מכבה את המנוע הם כבים גם כן אבל עדיין הפנסים מאירים וזה אור החנייה. אם כאשר האורות שלך דולקים ואתה מכבה את הרכב יש חושך סימן שנורות החנייה שלך שרופות משני הצדדים.

אתה תתפלא באיזה קלות ההגה ברכב הזה יוצא מאיזון. נסעתי לא מזמן והגלגל קיבל מכה חזקה מהמדרכה. כאשר נגישתי לבדוק את הפרונט אכן הייתה סטייה.

כאשר אני אומר לך לעזוב את ההגה אני לא מתכוון חלילה שאתה צריך לעזוב אותו ולסגור עיניים. אתה תוכל לגלות שהרכב סוטה ממסלולו גם ב 30 קמ"ש.

לגבי מילוי אויר בתחנת דלק. לא מומלץ לסמוך על המשאבות בתחנה כי הן בדרך כלל מזייפות. כמו כן, אויר בגלגלים בודקים כאשר הצמיג קר. כאשר אתה נוסע הצמיג מתחמם עקב החיכוך עם הכביש ומן הסתם גם האויר בפנים. השינוי בטמפרטורה גורמת לשינוי בקריאה בלחץ האויר במשאבה בתחנה. לכן מומלץ לקנות מד לחץ אויר באחת מחנויות אבזרי הרכב או בחנוית עשה זאת בעצמך ולבדוק את לחץ האויר בצמיגים כאשר הם קרים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

לגבי הרעידות .אצלי מצאת חופש במתלה בעקבות כרית בולם שהייתה בלויה רק בצד אחד הצג שני היה תקין.

במקרה כזה נוצר חופש במתלה והבעיה אצלי הורגשה רק מעל 100 קמ"ש .כאשר מרימים את הרכב ניתן להרגיש בקלות אם יש חופש

פורסם

אוקיי, אז ככה, בקשר לאורות חניה - אין לי. לא כל כך הבנתי למה התכוונתם אבל אבא שלי אמר לי בוודאות שאין לי אורות חניה.

בקשר ללחץ אוויר, בדקתי אותו אחרי נסיעה של 5-7 דק' אז אני מאמין שהגלגל היה עוד קר אז ולא יותר מדי חם.

בקשר לרוורס, לפעמים זה קורה ולפעמים זה לא, אני כבר התרגלתי להעביר לראשון ומשם לרוורס.

ובקשר למתלה, מחר אני לוקח את הרכב למוסך ששם ירימו לי אותו ויבדקו לי הכל.

ובקשר לקורס נהיגה מתקדם, בן אדם, אין לי שקל על העכוז. אני בחור של יציאות, מסיבות ועניינים, אני לומד נהיגה על אופנוע ותוך כדי מחזיק רכב ומשלם את החשבונות שלי (פאלפון, יציאות, וכמובן ביטוח ודלק וטיפולים). אולי אחרי צבא אני אחשוב על זה.

פורסם
אם אין לך שקל על העכוז, איך אתה חושב על פילטר אוויר פתוח ? ועוד בשביל הרעש ...

יש דברים שלפעמים אני מוכן לוותר עליהם (איזה ג'ינס או ישיבה בBBB) בשביל משהו אחר. :-P

אבל אנשים כבר הורידו אותי פה מהרעיון הזה, באמת מיותר.

אגב, יש לי עוד שאלה. הרגע ירדתי לאוטו בשביל לבדוק משהו ועל הדרך שיחקתי קצת עם ההילוכים, ההילוכים נכנסו ממש ממש בקלות! זה בסדר? לא נסעתי אלא הייתי עם מנוע דלוק וזהו (יש לי מלווה לעוד 23 יום). והיום די חם בחוץ, גם בשעה הזאת, אז זה בגלל זה?

אני מדבר על הילוך ראשון ורוורס, שבדר"כ העברה אליהם לא הכי חלקה (היא כן, אבל הפעם העברתי ממש בקלות)

יש קשר לעובדה שחם היום בחוץ?

פורסם

מרוב שאני מדליק אורות ומכבה אותם אוטומטית כבר הצלחת להכניס לי חששות והיסוסים. גבר, יש לי אותו כמו שלך ואני אומר לך בוודאות, חד וחלק, מאה אחוז. יש לך אורות חנייה. לבורר אורות בצד השמאלי של ההגה יש 3 מצבים. מצב סגור, מצב של אורות חנייה ומצב שלישי של אורות דרך ואורות מעבר (אור גבוה). ברגע שאתה במצב השלישי ואתה מכבה את המנוע וסוגר את הסוויץ לחלוטין האורות כבים והרכב נשאר רק על אורות חנייה. בדוק, נעול ומגובה.

אין ממש מה לשפר ברכב הזה, מדובר במנוע עצל, עגלה אבל אמין כי אין לו הרבה מה להתקלקל שם. ככל שתשלים שזה האוטו, אלה המגבלות שלו וזה מה שיש לו להציע ככה אתה תפיק את המירב ממנו.

אם יש לך כסף רזרבי עדיף שתשקיע ביישור קו. מצטער לומר לך אבל המכוניות הללו סבלו בדרך כלל מהזנחות פושעות מצד הבעלים הקודמים. אני הוא הבעלים השישי במספר באחת הפיסאטות שלי, אם אני אגיד לך שהשקעתי שם קרוב ל 4 אלף שח בזמנו ליישור קו אתה לא תאמין לי. רק לא מזמן החלפתי רדיאטור חדש שכבר לא עמד בקומבינות שהבעלים הקודמים עשו שם. אתה מאמין? זה היה עדיין הרדיאטור המקורי. האוטו בן 17 שנים ואף מנייק לא רצה להחליף רדיאטור. כל אחד עשה קומבינה אחרת. בגלל שאני לא איש קומבינות ולא יכול להחליק דברים החלטתי להחליף רדיאטור ולתקן דברים כי יש צורה שהם צריכים להיות. או שאתה חאפר או שאתה יסודי. יש אנשים שזה אצלם בדם. אני אוהב שלמות ותקינות. לא תראה אצלי משהו בקומבינה אפילו אם זו פיאסטה ישנה.

לגבי ההילוכים שנכנסים לא בקלות. תכין את עצמך נפשית שאולי תצטרך לעשות קלאץ בעתיד הלא רחוק. 212 אלף זה מאוד מכובד. הקלאץ שלי הלך ב 208 אלף ובפיאסטה השלישית הוא הלך ב 230 אלף. אז כנראה שקלאץ מסוגל להחזיק בשימוש סביר באזור ה 200 אלף פלוס.

אם אתה צריך חלקים כלשהם אז שלח לי הודעה. יש פירוקייה באזור שלי שיש לו פיאסטה קומפלט שנתפס לה המנוע וקניתי ממנו לא מעט דברים.

בפיאסטה הנוכחית שלי אני הוא היד השנייה שלה והיא כרגע עומדת על 95 אלף ק"מ. יהיה חבל מאוד לשלוח אותה לגריטה ומצד שני יהיה חבל מאוד למכור אותה למישהו שייתייחס לרכב כאל רכב זול וייתן לו יחס קקה. נראה לי שנעמיד אותה איפשהוא עד שהיא תהפך לאספנות. פיאסטה אחרת תשאר גם היא בתור חלקים בעתיד. רק המחשב של ההזרקה שם שווה למה שהרכב שווה לברזל.

תתפלא, אבל אני די אוהב לנסוע עם הפאיסטה הזו מחוץ לעיר. בגלל שהיא לא מסוגלת לתת יותר מעל 100 קמ"ש בנוחות אז היא חוסכת לי הרבה דוחות על מהירות. עד היום שום דו"ח על מהירות. לגבי דלק, היא שותה בחוץ ליטר ל 17 ק"מ שזה מכובד עדיין בימינו.

פורסם

תודה על התגובה!

ואני אבדוק את מה שאמרת בקשר לאורות חניה, כי אבא שלי אומר לי שאין לי (לא שלא היה, אלא שנשרף או שבק חיים).

כעיקרון אני בן אדם שלא אכפת לו גם להיכנס למינוס בבנק, אני יודע שאחרי הצבא אני אנסה לפנק את עצמי באיזה BMW ערבית נחמדה, אנסה למצוא משהו טוב ולא שחוט. למרות שאני מאמין שאני אשמע הרבה צעקות מהמשפחה ומהחברים :-P

בינתיים הפיאסטה רכב מעולה. הדבר היחיד שמציק לי בו זה הסחיבות בעליה, לא פעם ולא פעמיים מצאתי את עצמי נוסע כמו זקנה בנתיב הימני ורואה איך כולם עוקפים אותי משמאל בעליות. בירידות ובמישור אני דווקא מנצח.

אבל שוב, אני כולה בן 18 שיש לו רישיון בקושי 3 חודש, עצם העובדה שהפכתי מבן אדם שצריך להסתמך על אוטובוסים או מוניות בשביל להגיע ממקום למקום, או להתבאס שכבר 9 בערב ואי אפשר לנסוע לקולנוע, או בחזרה ממנו מבלי להוציא 160 שקל לכיוון במונית, הפכתי לבן אדם עם רכב והאמת? אני מאמין שלא הייתי מרגיש כל כך הרבה הבדל בין הפיאסטה לאאודי A6 במצב שלי היום. (אני צוחק, אבל זה העיקרון של סוף סוף אני נייד!)

ואין לי שום טענות, חבר אצלי קנה רנו קליאו 95' והבעיות נפלו עליו כמו הגשם של לפני שבועיים.

עכשיו, בקשר להילוכים, לא הבנת, ההילוכים נכנסים נהדר! (אני מרגיש את אותה הקלות שהרגשתי בפולקסווגן ג'טה בלימודי נהיגה) פשוט להכניס לראשון מרגישים כמו מדרגה קטנטנה כזאת, לא משהו רציני, ופתאום עכשיו ירדתי לאוטו והעברת הילוכים הייתה חלקה למדי! הרבה אנשים אמרו לי זה בגלל הימים הקרים הייתה את ה'מדרגה' הזאת (קניתי את הרכב בדצמבר) ועכשיו שהתחיל להיות חמים (יחסית) והרכב מן הסתם, חם, העברת הילוכים חלקה.

מה שרציתי לדעת שזה לא כל מיני תופעות של גיר שהולך לעולמו, סבי ואבי נהגו על הרכב ורק שיבחו את הגיר שטפו טפו טפו לא רוצה למות.

פורסם

אכן הקליאו זה רכב גרוע מבחינת תחזוקה, כשהיה לנו הצרות הגיעו בצרורות ובקושי הצלחנו להפטר ממנו.

אכן, לבן 18 זה רכב נהדר וגם אם תהרוס אותו (כשנהגים חדשים יש נטיה להרוס) לא כואב הלב והכיס כל כך.

פורסם
תודה על התגובה!

ואני אבדוק את מה שאמרת בקשר לאורות חניה, כי אבא שלי אומר לי שאין לי (לא שלא היה, אלא שנשרף או שבק חיים).

כעיקרון אני בן אדם שלא אכפת לו גם להיכנס למינוס בבנק, אני יודע שאחרי הצבא אני אנסה לפנק את עצמי באיזה BMW ערבית נחמדה, אנסה למצוא משהו טוב ולא שחוט. למרות שאני מאמין שאני אשמע הרבה צעקות מהמשפחה ומהחברים :-P

בינתיים הפיאסטה רכב מעולה. הדבר היחיד שמציק לי בו זה הסחיבות בעליה, לא פעם ולא פעמיים מצאתי את עצמי נוסע כמו זקנה בנתיב הימני ורואה איך כולם עוקפים אותי משמאל בעליות. בירידות ובמישור אני דווקא מנצח.

אבל שוב, אני כולה בן 18 שיש לו רישיון בקושי 3 חודש, עצם העובדה שהפכתי מבן אדם שצריך להסתמך על אוטובוסים או מוניות בשביל להגיע ממקום למקום, או להתבאס שכבר 9 בערב ואי אפשר לנסוע לקולנוע, או בחזרה ממנו מבלי להוציא 160 שקל לכיוון במונית, הפכתי לבן אדם עם רכב והאמת? אני מאמין שלא הייתי מרגיש כל כך הרבה הבדל בין הפיאסטה לאאודי A6 במצב שלי היום. (אני צוחק, אבל זה העיקרון של סוף סוף אני נייד!)

ואין לי שום טענות, חבר אצלי קנה רנו קליאו 95' והבעיות נפלו עליו כמו הגשם של לפני שבועיים.

עכשיו, בקשר להילוכים, לא הבנת, ההילוכים נכנסים נהדר! (אני מרגיש את אותה הקלות שהרגשתי בפולקסווגן ג'טה בלימודי נהיגה) פשוט להכניס לראשון מרגישים כמו מדרגה קטנטנה כזאת, לא משהו רציני, ופתאום עכשיו ירדתי לאוטו והעברת הילוכים הייתה חלקה למדי! הרבה אנשים אמרו לי זה בגלל הימים הקרים הייתה את ה'מדרגה' הזאת (קניתי את הרכב בדצמבר) ועכשיו שהתחיל להיות חמים (יחסית) והרכב מן הסתם, חם, העברת הילוכים חלקה.

מה שרציתי לדעת שזה לא כל מיני תופעות של גיר שהולך לעולמו, סבי ואבי נהגו על הרכב ורק שיבחו את הגיר שטפו טפו טפו לא רוצה למות.

האורות חנייה ידלקו לך מיד שתעביר את למצב 1 גם אם הסוויץ כבוי או דלוק. תחליף נורות זה כמה שקלים.

זה מה יש, אכן, אני מתבאס לפעמים שאני עולה את העליות לכרמיאל ואם אני בכלל רוצה להתבאס אז נוסעים לכביש הצפון. תנסה לעלות את העליות לאבן מנחם ולהגיע לסאסא בכלל תתחרפן. אבל זה מה יש. זהו הרכב. 60 כ"ס ומומנט לא מי יודע מה. אתה מאמין שבשנת 97 החזיקו מהרכב הזה משהו משהו? בקיצר שתדע, בסרט "המהיר והעצבני" אתה לא תשתתף. אני חושב שהיא עושה מ 0 ל 100 באיזה 20-30 שניות. מעולם לא בדקתי. אתה יודע עוד משהו? תמיד שאני ברמזור בנתיב השמאלי ולידי בנתיב הימיני יש משאית אז אני תמיד חוזר לנתיב השמאלי לאחר שאני עוקף את המשאית. אין לי לב לתת לחברה מאחורה לחכות עד שאני אצבור מספיק מהירות וחוץ מזה ככה אני לא קורע אותה כי אין מה לעשות, הרכב הזה מצריך משיכת הילוכים לפעמים.

אולי שמו לך שמן גיר סמיך מדיי. אם אתה רוצה יש לי את כל הספר קומפלט על קובץ במחשב. אני יכול לשלוח לך שתדע איך לעשות טיפולים תקופתיים. אם אתה רוצה לקפוץ לצפון אני אשמח להחליף לך את הנוזל קירור במערכת חינם אין כסף (כמובן תביא איתך נוזל) ועל הדרך תביא גם טרמוסטאט. גם שמן מנוע ופילטר זה ממש ממש לא בעייה להחליף. זה מה שאני אוהב ברכב הזה. הוא פשוט, אמין וזול לתחזוקה. אין רצועת טיימנג אלא שרשרשת שמחזיקה מעמד שנים וכיוון שסתומים עושים פעם בהמון זמן. אין לך מה לחשוש לגבי הגיר, אלה הן מכוניות אמינות. מה שכן, הקלאץ לא מחזיק מעמד לנצח. אל תיכנס למינוס כי הבנקים שוחטים היום על מינוס בבנק. בשביל אדם בגיל שלך ובכלל בשביל חייל זהו רכב מושלם.

• תוכן חדש...