Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4885 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לפני מספר ימים קיבלתי דוח חנייה ויש לי ספקות לגבי חוקיות התמרור.

על הדוח נכתב כי "החנייה אסורה ע"פ סעיף 2...והאיסור מסומן בתמרור שהוצב כדין"

הדוח ניתן לי באור עקיבא!! ברחוב קטנטן (ניגשתי שם למרפאה פרטית) שממש לא נראה לי כסובל ממצוקת חנייה, במקומות מסויימים היה צבוע כחול לבן אבל לא ברציפות.

בכל אופן, קצת בדקתי והבנתי כי תמרור חנייה כמו שהוצב (מצורף צילום) חייב להיות מגובה בתמרור כחול נוסף שעליו המילה "חנייה" - מה שלא היה במקרה זה (אחת הסיבות שלא הבחנתי בתמרור - נראה כמו אילתור של אחד השכנים ברחוב).

דבר נוסף שהבנתי הוא שתמרור המגביל שעות חנייה חייבות השעות להיות מצויינות עליו בכיוון מסויים אחרת השעות בהן התכוונו לאסור חנייה עלולות להתפרש כמותרות לחנייה... האם מישהו יודע מה החוקיות בעניין זה??

תודה לעונים!!

שחר

1.jpg

פורסם

אעזור לך עם הבנת הנקרא ( :wink: ). רשום בשלט כך : "החנייה מותרת לדיירי הרחוב בלבד, בין השעות 16:00 עד 7:00".

דבר זה יכול להתקיים רק מ-4 אחרי הצהריים ועד 7 בבוקר שלמחרת. אני חושב שזה דיי מובן. בשאר הזמן - (לא נאמר על כך כלום) החנייה מותרת לכל כלי הרכב.

שלט כגון זה, דיי מוכר לי. יש כאלה בת"א, במספר מקומות (בעיקר רחובות קטנים) וגם בעירי גבעתיים (מפרץ שלם שמיועד רק לרכבי דיירים הגרים בכתובות מסויימות, ואל תשאל איך יודעים מי זה מי, כי גם אני איני יודע, אולי יש להם תו אחר בנוסף לתו העירוני).

איך הפקחים מבחינים בין רכב מזדמן לרכב של דייר (באור-עקיבא) - כנראה מדבקה שמנפק אגף החנייה בעיר.

לגבי החוקיות - נראה לי שבסדר, ואולם אשאיר זאת למי שבקיא יותר בחוקי העזר העירוניים.

alfa 156 2.5.

פורסם

מה שshahargu התכוון זה שספרות קוראים משמאל לימין ולכן אולי ההוריה בשלט היא: שהחניה מותרת לדיירי הרחוב בלבד מ 7 בבוקר ועד 4 אחה"צ, בשאר השעות היא מותרת לכולם.

פורסם
מה שshahargu התכוון זה שספרות קוראים משמאל לימין ולכן אולי ההוריה בשלט היא: שהחניה מותרת לדיירי הרחוב בלבד מ 7 בבוקר ועד 4 אחה"צ, בשאר השעות היא מותרת לכולם.

עריכה - איזה הגיון יש להבטיח חנייה לתושבי האיזור בין 7 בבוקר עד 4 אחה"צ ?!

alfa 156 2.5.

פורסם
קצת עברית :

אם בין ספרות יש מילה בעיברית, קוראים את זה מימין לשמאל ולא משמאל לימין (עברית בכל זאת, לא אנגלית).

ואין טעם לצטט, עוד הודעות שכתבת.

נא לא להרוג את השליח.

אני יודע ובטוחני שגם פותח השרשור יודע שהקריאה היא כפי שציינת, אך זכותו לחפש פגמים בדו"ח שיכולים להביא לכך שהוא לא יצטרך לשלם את הקנס, כמו שרשורים לא מעטים שנפתחים כאן.

אני זוכר דוחות שבוטלו אם כי דומני שאז ההפרדה בין הספרות הייתה ע"י "-" ולא ע"י המילה "עד" מה שאכן יכול להוביל לבלבול ולהטעיה.

פורסם

עם ה "-" אני מבין את הבלבול שיכול להווצר.

עד היום מעדיף לא לחנות במקומות כאלה, משום שהבלבול יכול להיות לא רק של הנהג, אלא גם של הפקח, מה שיגרור התעסקות מיותר.

זה בנוסף לטעויות הנהוגות בשלטים בארצינו, שם הטעות בכלל יכלה להיות של החברה שייצרה את השלט והעובד האחראי שלא הצליח לקרוא נכון את ההדפס שהיה אמור להיות על השלט.

במקרה של "עד" נראה כי הרבה יותר קשה לטעות.

תמיד אפשר לבדוק אם השלט שהוצב בכלל רשום ומאושר.

ד"א, משיטוט באינטרנט מצאתי שחובת ההוכחה שישנו פגם בשלט(או שהוא בכלל לא אושר) היא על הנתבע, עוד בעיה רצינית במדינתינו הקטנה. אחד הסיפורים שמצאתי הוא שאדם שניסה להוכיח את חפותו טורטר בין העיריה, מעצ ועוד איזה גוף ואף אחד לא יכל לענות לו למי שייך השלט הזה(מה שבגדול אומר, שהוא לא הצליח להוכיח שהשלט לא תקין). למזלו, לפחות השופט השתמש במשפט זה קצת בהגיון.

פורסם

שלטים צריך לקרוא לפני (החנייה).

במקרה זה (באם התמרור חוקי) - הוא דיי ברור.

(הנחת היסוד היא, שתמרור מהסוג הזה - בדרך כלל לרעת רכב מזדמן שמגיע לחנות)

alfa 156 2.5.

פורסם

על פניו נראה כי התמרור אינו חוקי - שכן אינו דומה לתקן לתמרור (מס' 439) - בדומה לתמרור שמעליו (שנראה חוקי במראהו, למרות שקיים תמרור ייעודי למטרה זו - 406).

תחושתי היא כי התמרור פיראטי, אבל זה מחייב בירור ברשות המקומית.

אגב - איפה ישה שפותר חידות כאלה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חבר'ה - נטפלתם לעניין כתיב השעות והפכתם את השירשור לבדיחה, חבל, השאלה שלי הייתה רצינית.

כמו שכתב אחד המגיבים ,ביקשתי לבדוק מה אומר המחוקק בעניין כיוון כתיבת השעות, וברור לי שאין הגיון בהגבלת החנייה לתושבים בלבד בשעות הבוקר- אל תוציאו אותי אהבל.

בינתיים בדקתי קצת ומבלי להיות מומחה לדיני תעבורה אני מתרשם שהתמרור איננו חוקי.

מסתבר שתמרור חנייה חוקי מחייב ע"פ התקנות בשני תנאים:

א. תליית תמרור מסוג 626 בצבע כחול עם האות "ח" בעברית והאות "P" באנגלית.

ב. מתחתיו תמרור 431 המפרט את ההגבלות. עליו להיות צבוע בצהוב עם כתב אחיד בצבע שחור וגם לפחות בשתי שפות (על זה לא כ"כ מקפידים).

בנוסף, תמרור החנייה צריך להיות ממוקם על עמוד משלו ולא "לתפוס טרמפ" על עמוד אחר - כמו במקרה זה בו מוקם התמרור על עמוד שמיועד לתמרור המגביל כניסת משאיות לרחוב.

המחוקק קבע תנאים אחידים אלו בהגיון רב. אני כתושב המרכז לשעבר המורגל בהגבלות חנייה שונות ומשונות ומכיר את התמרורים החוקיים והייתי מבחין באחד כזה (לו היה חוקי) בכניסה לרחוב והייתי כמובן מציית לו.

ולכן כפי הנראה הדוח שניתן לי ניתן שלא כדין.

תמרור זה אינו עומד באף אחד מהקריטריונים שמצאתי ונראה כמו תמרור חובבני ומאולתר. אני מניח ששופטי התעבורה מכירים גם הם את התקנות ולכן מן הדין שיבטלו את הקנס שלי.

מה שמקומם זה אותם אנשים (מניח שרבים) ששילמו בתמימות את הקנס ואם לא יתבעו בחזרה את כספם אף אחד לא יחזיר להם.

לסיום, מי שלא בקיא בחוק מוטב שלא ינסה לעזור או שיעשה שיעורי בית לפני שעונה.

לתשומת לבכם.

שחר

פורסם

המחוקק קבע תנאים אחידים אלו בהגיון רב. אני כתושב המרכז לשעבר המורגל בהגבלות חנייה שונות ומשונות ומכיר את התמרורים החוקיים והייתי מבחין באחד כזה (לו היה חוקי) בכניסה לרחוב והייתי כמובן מציית לו.

ולכן כפי הנראה הדוח שניתן לי ניתן שלא כדין.

מה זאת אומרת, המח שלך מסנן תמרורים על פי חוקיותו?!

אם כן, אתה אמור לדעת מה חוקי ומה לא.

בנוסף, תמרור החנייה צריך להיות ממוקם על עמוד משלו ולא "לתפוס טרמפ" על עמוד אחר - כמו במקרה זה בו מוקם התמרור על עמוד שמיועד לתמרור המגביל כניסת משאיות לרחוב.

לא, לפי מסמך שמצאתי ניתן להתקין מספר שלטים על עמוד אחד בסדר חשיבותם.

המסמך

המסמך מכיל גם את החוקים להתקנה נכונה של שלט.

תסתכל גם בסביבות עמוד 316 המדבר על חניות.

לא יודע אם זה מסמך משפטי או לא, אבל פה אתה יכול למצוא עקרונות ולהמשיך לחפש עלפיהם.

פורסם

תודה

על המסמך

עמ' 313-317 מסברים בדיוק את טענתי לגבי אי העמידה של תמרור זה בתקנות.

כנ"ל עמ' 404 המסביר אילו שלטים חייבים להיות מוצבים בתחילת דרך שסימונה כחול -לבן - ושוב לא הוצבו במקרה זה.

שחר

פורסם

ראו גם מכתב שהופנה בזמנו לראש עיריית ת"א בדיוק באותו העניין- אי חוקיות של סימון כחול-לבן ללא גיבוי של תמרור 626 ו439:

"היות וחלה החובה לכתוב בשלוש שפות, אין זה רלוונטי באם הנהג החונה יודע לקרוא עברית, סנסקריט או סינית. בית המשפט העליון קבע בעבר, כי חלה חובה לציית רק לתמרור, שהוצב על פי התקנות, ושאין שום תוקף חוקי לתמרור אשר הוצב בניגוד לצו או לתקנות התעבורה המחייבות (ר"ע 213/83 אסולין נ' מ"י).

בתאריך 15.12.2010 פורסמו לוח התמרורים החדש ותקנות התעבורה החדשות בעניין הניסוח המחייב לכתוב בשלוש שפות. על מנת לאפשר לרשויות המקומיות להחליף את התמרורים, נכנסו התקנות לתוקף רק ב-2/10/2011.

בעבר "כחול-לבן" היה תמרור ד-20, אשר קבע כי החניה מותרת על הכביש שליד אבני השפה "באמצעות כרטיסי חנייה או הסדר אחר שנקבע לפי חוק העזר".

כיום "כחול לבן" הוא תמרור 817, אשר קובע שהחנייה מותרת על הכביש שליד אבני השפה או על המדרכה "על פי הוראות תמרור 439 או 626 או 627".

תמרור 439 הוא תמרור כתוב למסר מחייב, העלול להביא לדין פלילי את מפר הכתוב. מסיבה זו נקבע בתקנות וההנחיות המחייבות להצבת תמרורים, כי בתמרור 439 חלה חובה לכתוב המסר בשלוש שפות. לעניין זה ראה סעיף 3 (ב) של תמרור 439, ב-"תקנות והנחיות להצבת תמרורים 2010" . (עמ' 245)

גם בתקנות להצבה של תמרור 626 נקבע בסעיף 3-ה' (עמ' 315), כי הסדר חניה בתשלום מחייב הצבת תמרור 439, בו יפורט המסר המחייב (בשלוש שפות).

יודגש, כי ההנחיות להצבת תמרורים, שפרסם משרד התחבורה, אינן הערת שוליים או המלצה אלא חובה!!! בפקודת התעבורה המעודכנת לעניין התמרורים (2010), נקבע בסעיף 4-ה' כי "אופן הצבתם של התמרורים, מיקומם ומידותיהם יהיו כמפורט בהנחיות להצבת תמרורים שפרסם המפקח על התעבורה".

שחר

• תוכן חדש...