Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה משהו שהתחיל והשתרשר בצבא, ואני מסכים איתך שזו נקודה בעייתית מאוד באופי שלי.

אבל מצד שני זה מה שגורם לי להצליח במה שאני עושה בו.

כנ"ל אצלי, התחיל והשתרש בצבא אבל גם הוביל אותי רחוק וגבוה יותר ממה שחשבתי שאגיע בגיל ההוא. מה שלמדתי להבין עם הזמן זה שהעניין אינו מהווה מגבלה או נקודה בעייתית. להפך - כמו שאומרים בהייטק: "זה לא באג, זה פיצ'ר" - נקודה חזקה שמבדילה אותך מאחרים ועושה אותך למיוחד וממוקד בים של עובדים גנריים וחסרי כיוון. אמנם זה יסגור בפניך דלתות מסויימות בתעשייה, אבל גם יפתח חלונות הרבה יותר מעניינים למקומות שלא מפרסמים מודעות בג'ובמאסטר אלא מלקטים אנשים עם פינצטה, בדומה לחברה בה התחלתי לעבוד לאחרונה. תאמין לי שבטווח הרחוק זה שווה את זה, גם אם כרגע קצת קשה לראות.

אתה יכול להציע העשרה שכזו?

לא יכול להציע לך דברים ספציפיים כי אינני מכיר אותך מספיק טוב ואינני יודע מה מעניין אותך. אני יכול רק לספר לך מה עשיתי לאורך השנים במצבים דומים, בתקופות בהן העבודה הייתה פחות אינטנסיבית ולכן היה לי הרבה "רוחב פס" מנטלי פנוי:

1. טיילתי בכל הזדמנות וראיתי מקומות חדשים. באירופה זה היה זול.

2. לקחתי קורס לעיטוף כלי רכב בקארבון-ויניל (יומיים, כ-500 פאונד)

3. לקחתי קורס אינטנסיבי לשיפור הספרדית שלי (חודש וכמה מאות יורו)

4. הוצאתי רשיון למשאית (מספר חודשים וקרוב ל-6K, אפשרי בחצי מהסכום)

5. שדרגתי את הרשיון לאופנוע כבד (כחודשיים ו-2875 שקלים, אפשרי ברבע מהסכום)

6. התחלתי לטפח תחביב חדש של ירי בנשק חם (כחודש סה"כ וכ-700 שקלים במטווח)

7. התחלתי ללמוד את נושא הנשק הקר בעזרתו של חבר פורום (במחיר עלות דלק לחיפה)

8. התחלתי להשקיע יותר בתחביב נוסף - לימודי פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואינטליגנציה רגשית.

9. לשם תרגול מעשי, נהייתי פעיל בפורום השכן של CF והצלחתי להגיע שם לתוצאות מעניינות.

היו עוד כמה דברים שאני לא זוכר כרגע, פרוייקטים שייעצתי ו/או השתתפתי בהם בהתנדבות וכו'.

העניין הוא שלכולנו תמיד ישנם אילוצים וגם לי יש הורים שבהם אני תומך כלכלית. עם זאת, תכנון זהיר והקפדה על כלכלת בית נכונה אפשרו לי לחיות ברמה סבירה גם בתקופה של שפע וגם בתקופה של צנע, בחו"ל וגם בארץ. לאחר שתכנית הלימודים שלי קרסה חזרתי לישראל כי זה היה הצעד הכלכלי החכם לעשות. במשך מספר חודשים לא יצאתי כמעט מהבית (של ההורים), לא הלכתי למסעדות או להופעות, ובאופן כללי ספרתי כל שקל. עם כל זאת, לא ויתרתי ולא הפסקתי לרגע לפתח את עצמי ואת כישוריי. הקורסים והנסיעות הוחלפו בספרים יד שניה מאיביי, התרגול בשטח הפך לתרגול באינטרנט, אבל כך או כך מצאתי את הדרכים לתת למוח שלי להמשיך לעבוד. כתוצאה, גם אחרי תקופה ארוכה של אבטלה וחוסר מעש לכאורה, ביום שבו חזרתי לעבוד עשיתי זאת כתמול שלשום, בלי להניד עפעף. לא היה שום תהליך של "שיקום" או יציאה מהתרדמת, כי בראש שלי הייתי עסוק במשהו כל הזמן הזה.

זה הרעיון שלי בגדול - האם, כיצד ובאיזו מידה תרצה ליישם אותו כבר תלוי בך ובשיקוליך האישיים.

פורסם
יש את רפאל בקריות ויש את כל המתחם בחיפה עם כל החברות הגדולות.

בשבילך זה מתאים.

יש לי עצה אחרת לגבי הערב, למה שלא תלמד לימודיי ערב ותעבוד בוקר.

אם לא השתמע מהכתוב, אז מדובר על רפאל בקריות.

במתחם בחיפה - אלביט, אינטל קיבלו קו"ח. מבקשות גליון ציונים - אחרי קבלתו - המשרות נסגרו בלי שפנו אליי.

GE - הייתי אצלם בראיון בנוגע למשרה מלאה - אך החליטו לא לבחור בי. שלחתי קו"ח למשרה אחרת - כלל לא פנו אליי.

זה מי שאני מכיר.

בנוגע ללימודי ערב, אין מסלול כזה באורט בראודה במכונות.

זה הרעיון שלי בגדול - האם, כיצד ובאיזו מידה תרצה ליישם אותו כבר תלוי בך ובשיקוליך האישיים.

בגדול, אני מסכים עם העניין הזה. עכשיו רק נותר למצוא תחום כלשהוא להתרחב אליו. תודה.

כפי שזה נראה כעת, כדי לפתוח את עצמי לאפשרויות חדשות ולהאט קצת את המרדף להשגת הכל, אתפטר בסוף פברואר.

כרגע, לא נראה שאני זקוק לכסף בשנה-שנה וחצי הקרובות, ואוכל לקחת היקף לימודים גדול יותר - כדי לסיים מהר יותר וטוב יותר.

במשך הזמן הזה אנסה להתקבל לעבודה, איפה שאוכל, בנסיון להשתקע. אם לא - אעשה זאת בסיום התואר ע"ס 5 שנות הנסיון שיש לי כבר היום.

תודה לכולם - אם למישהו יש מה לאמר בנוסף, יותר מאשמח.

משכנתא זה קל

פורסם

כפי שזה נראה כעת, כדי לפתוח את עצמי לאפשרויות חדשות ולהאט קצת את המרדף להשגת הכל, אתפטר בסוף פברואר.

כרגע, לא נראה שאני זקוק לכסף בשנה-שנה וחצי הקרובות, ואוכל לקחת היקף לימודים גדול יותר - כדי לסיים מהר יותר וטוב יותר.

במשך הזמן הזה אנסה להתקבל לעבודה, איפה שאוכל, בנסיון להשתקע. אם לא - אעשה זאת בסיום התואר ע"ס 5 שנות הנסיון שיש לי כבר היום.

תודה לכולם - אם למישהו יש מה לאמר בנוסף, יותר מאשמח.

ובכן, יש לי משהו לומר שאולי לא תאהב אבל נראה לי שתצטרך את הפטיש 5 קילו הזה על הראש (איזה כיף, יש אייקון) :loco: .

אל תעשה את הטעות המודגשת. אתה מתפטר מהעבודה בלי שיש לך אלטרנטיבה ביד-ומעריך שלא תזדקק לכסף בתקופה הקרובה? סבתא שלי לימדה אותי משפט מאוד חכם באידיש (שזו שפה יפה):

"דער מענטש טראכט און דער גוט לאכט". דהיינו-"האדם מתכנן ואלוהים צוחק".

הדבר האחרון שאתה צריך עכשיו זה להישאר ללא עבודה שתקיים אותך במהלך התואר. לך תדע מה יהיה? אולי תיפול על קורסים (חו"ח) שלא תוכל לעבור אותם ותצטרך לשלם על קורסים חוזרים? אולי חו"ח תצטרך לעשות שנה חוזרת? אולי תצטרך כסף למשהו דחוף? מאיפה אתה חושב שיגיע הכסף?

חוץ מזה (לדעתי האישית), חור בקורות החיים בנוגע לתעסוקה גם לא נראה טוב, גם כשאתה סטודנט.

ההחלטה להתפטר מהעבודה ולהמשיך ללמוד ללא מקורות מימון כלשהם (למרות שלפי החישובים ה"קונקרטיים" יש מספיק) היא החלטה חסרת אחריות שיכולה לעלות ביוקר. אחזור שוב על מה שרשמתי-עדיף לך להמשיך לחפש עבודה שתתן לך ניסיון תוך כדי השארות במקום הנוכחי. אני מאחל לך שתמצא עבודה שתתן לך את הניסיון, ותעזוב בצורה יפה את מקום העבודה הנוכחי. לא צריך לשרוף גשרים, כי לך תדע מה יהיה במהלך החיים.

נ.ב-הכל בידידות, כן? 8)

פורסם

הדבר האחרון שאתה צריך עכשיו זה להישאר ללא עבודה שתקיים אותך במהלך התואר. לך תדע מה יהיה? אולי תיפול על קורסים (חו"ח) שלא תוכל לעבור אותם ותצטרך לשלם על קורסים חוזרים? אולי חו"ח תצטרך לעשות שנה חוזרת? אולי תצטרך כסף למשהו דחוף? מאיפה אתה חושב שיגיע הכסף?

והכסף הזה יגיע מעבודה בהיקף של 20% משרה?!

מדובר על כ-2,000 ש"ח בחודש.

מתן, אני מסכים איתך שזה לא הדבר הכי חכם לעשות. אבל גם רחוק מלהיות הכי טפשי.

משכנתא זה קל

פורסם

Fitch-אתה כסטודנט לא זכאי לדמי אבטלה. אין לך מקורות הכנסה אחרים.

לכן, עדיף לקבל 2000 שקל בחודש ולנסות למצוא עבודה נורמלית (כי עכשיו זה הזמן) מאשר לעזוב את העבודה ולהיתקע בלי מזומנים אם חו"ח יעלה הצורך. גם החור בתעסוקה בקורות החיים לא נראה טוב, לפחות הרצף שלך במקום העבודה יראה שאתה אדם יציב ולא מחליף עבודות כמו גרביים.

פורסם

אני מסכים עם מתן.

גם אם זה רק 2000 ש"ח בחודש, זה לא מפריע לך ללמוד ולהשיג ציונים טובים.

זה כולה יום בשבוע.

חוצמזה כסף תמיד צריך גם אם אתה לא רואה את זה עכשיו.

למה להגביל את עצמך....תחשוב על זה.

אפרופו עניין האבטלה אם הוא עבד שם הרבה שנים הוא כן זכאי

אך הוא יקבל אותם בתנאי שפיטרו אותו כלומר יש לו מכתב פיטורין ביד

אבל בגלל היקף המשרה הוא יקבל סכום זעום יחסית.

מנסיון

404

פורסם

מתן ותמיר, בסופו של דבר - לא הקשבתי בעצתכם:

אתמול שלחתי בפקס, ובדואר את מכתב ההתפטרות לקבלן.

במכתב כתבתי למה, מתי, ובאילו מועדים אגיע עד אז.

במסגרת החוזה שלי, אני חתום על סעיף 14 המקנה לי את כספי הפיצויים, גם במקרה שהתפטרתי - האם יש לעשות פעולות כלשהן כדי להבטיח זאת? (להחתים, לדבר עם קופת הפנסיה, משהו?).

משכנתא זה קל

פורסם

חבר, אלו החיים שלך :wink:

אם חתמת על סעיף 14, מומלץ לבדוק זאת.

דבר עם קרן הפנסיה ודאג לעדכן אותם שהם צריכים להעביר לידיך את כספי הפנסיה (נדמה לי שצריך גם לקבל טופס מהמעביד).

דאג לשבת טוב טוב על הת*ת ולהוציא ציונים טובים, עכשיו זה הזמן לחפש עבודה במקצוע.

פורסם

וחשוב פעמיים לפני שאתה מושך כספי פיצויים מקרן הפנסיה - קרוב לודאי שעדיף להשאירם שם ולשמור על רצף החסכון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...