Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4919 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עברתי לדירה חדשה (ישנה, אבל חדשה עבורי). זרם המים הקרים מצויין, אבל זרם החמים משמעותית חלש יותר, לרמה שאין צ'אנס להגיע לזרם נורמלי במקלחת, או בשטיפת כלים. המים אגב מתחממים מהר מאוד.

הדוד החשמלי נמצא בתוך המקלחת (לא על הגג). אני מניח שיציאת המים ממנו סתומה? מה עוד יכול להיות הגורם? עוד לא פירקתי כלום כי האמת שזה יהיה ניסוי וטעיה מבחינתי, לא מכיר לעומק דוודים. מה כדאי לנסות לפני שאני מחפש אינסטלטור?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

תתחיל מהקל אל הכבד.

קודם בדוק שברז הכניסה לדוד פתוח עד הסוף. אחר כך שברז היציאה (אם יש) פתוח. אם שניהם פתוחים אז כנראה שהצנרת סתומה וזה כבר סיפור יותר מורכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין משגיחום.

איך בעצם אני יכול לבדוק את יציאת המים מהדוד? הרי אם אני מפרק את מחבר היציאה זה לא ידמה לי את הזרימה בעת פתיחת ברז, לא?

האם המים יוצאים מהדוד רק ע"י גרביטציה?

ר. פרסקי

פורסם

איזה ברזים יש לך בבית?

אם אלה ברזי ערבוב אז יש סיכוי שהיתה איזו הפסקת מים וכל הלכלוך מהדוד סתם אותם (יכול בהחלט למלא את הצנרת ואז להתיישב בכל הברזים).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ז"א שאם אני מפרק את יציאת המים החמים מהדוד אני אמור לראות את עוצמת הזרם הנכנס לצנרת (ועל הדרך להציף את חדר המקלחת/שירותים? דווקא יכול להיות יעיל כתירוץ לספונג'ה)?

אין לי מושג איזו צנרת זו, מדובר על דירה תל אביבית ישנה ולא ממש מושקעת תשתיתית.

ר. פרסקי

פורסם

אם היא דירה ישנה שאף אחד לא נגע בצנרת שנים אני חושד כי הצינורות סתומים ובגלל זה הלחץ נמוך מאוד. אם באמת זה המקרה אין מנוס מלהחליף צנרת.

אבל תבדוק את מה שנאמר לך עד עכשיו, פשוט כדי להיות בטוח אבל אני חושב שזה כתוצאה מצנרת סתומה.

פורסם

גם אצלי הזרם של החמים חלש מאוד ובמקלחת מעצבן להתקלח.

הזרם נחלש ברמה משמעויות בשעות הבוקר, כשכל דיירי הבניין קמים לתחיה ורצים לעבודה וכנראה גומרים לי את המים.

אני מניח שהבעיה העיקרית היא סתימה בצינורות, צריך להחליף אותם. וגם אצלי הדירה לא חדשה.

פורסם

אני מבין שככל הנראה אין פיתרון קל למצב.

אז באותו נושא מכיוון שונה - האם יש ראשי מקלחת שיתנו בוסט לקיים? מן הסתם תצא אותה כמות מים, אבל עם רסס דק יותר אפשר לדמות לחץ גבוה יותר, לא?

ר. פרסקי

פורסם

לא בהכרח. אם יש לך לחץ טוב במים הקרים, אני מאמין שהסתימה היא בדוד עצמו - במיוחד אם הוא ישן, חשמלי בלבד, ומלא אבנית.

אם יש לך את הידע והכח, ניקוי הדוד מאבנית הוא משימה לא קשה במיוחד. שעה שעתיים גג.

אפשרות אחרת לנסות (רעיונות שלא עשיתי בעצמי), אתה יכול לנסות להזרים בכיוון ההפוך ולשחרר את הסתימה:

לסגור את אספקת המים לדירה. לפתוח ברז מים קרים בלבד באמבטיה וברז מים חמים בלבד במקום אחר. להזרים בלחץ אויר (מקומפרסור) או מים בלחץ (מצינור גינה?) לתוך הברז שפתוח על חמים בלבד. הזרימה ההפוכה עשוייה לשחרר את הסתימה.

:turn-l:
פורסם

אם אתה נמצא בת"א אני מוכן לאבחן ולבדוק ללא תשלום.

כמעט ואין מצב שאי אפשר להגביר לחץ אם לא ניתן בכל הדירה לפחות למקלחת ניתן.

כל שכן אם הדוד במקלחת אז ניתן לבדוק זאת ביתר קלות.

• תוכן חדש...