Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירה בין רכבי "outlets"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4902 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש רכב שני למשפחה שאמור לשמש בעיקר לנסיעות קצרות בתוך העיר. אני מכוון על רכבים שהמחירון שלהם ממש נמוך, כלומר פחות מ-10,000 ש"ח.

האופציות הן:

יונדאי אקסנט GL, שנת 1997/1998

דייהו לאנוס SE, שנת 2000

הנטייה שלי היא לכיוון היונדאי שיותר אמינה ככול שאני יודע אבל מצד שני השנתונים שמוצעים עוד יותר נמוכים מהאופציה של הדייהו שגם היא בעצמה כבר נמוכה (כצפוי מרכבי outlets).

מה אתם אומרים?

פורסם

נהגת פעם באקסנט הזאת? אני נהגתי כמה פעמים, ואני מוכרח לומר שדיי פחדתי ואני מניח שבדייהו המצב אפילו גרוע יותר...

האקסנט סה"כ רכב אמין, רק צריך למצוא אחת מטופלת, יש הרבה כאלו שנשמעות שהשסתומים תיכף עפים דרך מכסה המנוע, כנראה כתוצאה משימוש בשמן זול או פשוט לא החליפו להן שמן.

אני הייתי דווקא הולך לכיוון הפונטו ספייס שתוכל למצוא כאלו מודל 02-03 בתקציב שלך, חסכוניות ובטיחותיות משמעותית מהקוראניות המזדקנות.

גם רנו קליאו יכולה להיות אופציה, במיוחד בגיר ידני.

אם אתה רוצה משהו מרווח יותר אז מגאן או קסארה יתנו לך אוטו מאובזר, נוח מרווח ובטוח (יחסית) בכלום כסף.

פורסם

אל תכניס ראש בריא למיטה חולה.

חפש לך פיאט פונטו. או משפחתית יפנית מהמחצית השניה של שנות התשעים.

בהיצע (הרב) הקיים בשוק תוכל אף למצוא משפחתיות יפניות משנת 2000 וצפונה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני צריך קצת תחת במכונית בשביל להכניס עגלת תאומים בין עם בבגאז' לבד ובין אם באמצעות הורדת אחד מהכסאות האחוריים (הרבה פחות מועדף מבחינתי).

על איזה יפניות אנחנו מדברים?

פורסם

בשנים האלה אני אישית הכי מחבב את האימפרזה, היא נוחה ודיי מרווחת אבל הביצועים לא משהו וגם בידוד תא הנוסעים מרעשים.

בעיקרון, מה שתמצא במצב טוב יהיה בחירה טובה.

אני חושב שמגאן דור ראשון מהשנים האחרונות שבה שווקה היא אופציה ששווה לבדוק, אחת מ-2003 או אפילו 2004 מהאחרונות, המחירון בקרשים וכך גם הביקוש.

פורסם

מאזדה לנטיס, מיצובישי לנסר, ניסאן אלמרה והפחות מועדפת (לדעתי) סובארו אימפרזה.

מגאן? אישית לא הייתי מתקרב. היתה לגיסי וגיסתי אחת שנת 2002 עם בעיות חשמל לרוב. נרכשה ב-10/2009 ב-20000 ש"ח הוציאו על תיקונים שוני סדר גודל של כ-10000 ש"ח בשנה וחצי רק כדי למכור את הרכב ב-6000 ש"ח כשנה וחצי אח"כ.

בקיצור - מנסיון כואב - לא מומלץ.

לעומת זאת יש לי מיצובישי לנסר 1992, שנוסעת קרוב ל-20000 ק"מ בשנה, נכנסת למוסך פעם בשנה לפני הטסט - וזהו.

(מעכשיו הטסטים יהיו כל חצי שנה אלא אם כן היא תשלח לגריטה קודם)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נסיון מר וכואב עם שלוש רכבים של דייהו במשפחות אצלנו ומאז לא רואים יותר את המותג הזה, גם לא אחרי שהם הפכו לשברולט.

קרוז ומאליבו זה כבר סיפור אחר.

הכינוי שלי כאן הוא "לאנוס-פורס" שזו בדיחה על דייהו לאנוס שהיתה לי - בחצי שנה הוצאתי 16K שקלים על תקלות על רכב שקניתי ב40K ומכרתי ב22K

דייהו סופר רייסר שהיתה אצל אחותי שנרכשה ב 18K שהיתה אצלה בערך שנתיים והתחילו כל מיני תקלות מוזרות של דליפת אדי דלק לתוך תא הנוסעים ובסוף הרכב נמכר בפחות מ10K שקלים.

דייהו רייסר שהיתה במשפחה של אשתי - קנו אותה יד ראשונה, נסעו עליה שנים אבל בשנתיים האחרונות שהם החזיקו אותה הרכב התגורר במוסך ונמכר ב7K שקלים :shock:

כמובן יש הרבה דברים שתלויים בתחזוקת הרכב - אצלי הלכו פעמיים מחזירי שמן ונשבר לי הקאמשפט וגם נקרעה רצועת טיימינג כשאת הכל אני מאשים עד היום על המוסכניק שכנראה טיפל בשמן לא נכון או לא איכותי ברכב, יחד עם זאת, התוצרת הקוריאנית של שנות ה90 לא מבוססת על חומרי בניין איכותיים.

מהסיבה הזו, ברכבים הישנים שלהם לא הייתי נוגע!

מצטרף להמלצת ידידיי על קטגוריית המקרר היפני.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מצא לך וולוו 940 מהשנים 94-96, קח את האוטו עם מנוע אטמוספרי (יש מוגדשות בלחץ נמוך) 2.0 ליטר או 2.3 ליטר, ותהנה מרכב מרווח מאוד, תא מטען ענק, מקום לילדים, לאישה ולאמא של האישה (בתא המטען, יחד עם העגלות).

צריכת דלק סבירה בעיר, וממש סיברה מחוץ לעיר.

אוטו שמתאהבים בו.

יש מכוניות כאלה מזקנים חמודים "שלא ראו שטח". מכוניות שלא עברו את ה 80 קמ"ש (כי מותר 90, ומורידים קצת ליתר בטחון), עם ידיים נמוכות, והיסטוריה מלאה.

בין אקסנט/לנוס 98 לוולוו 94 - אין לי התלבטות.

גילוי נאות - החזקתי כזה רכב שנמכר לחבר (לבקשתו) ואם אישתי היתה מרשה לי הייתי קונה עוד אחד בשביל הכיף.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
ממליץ לך על מיצובישי כריזמה.

עומדת בתקציב שציינת ומאוד מאוד אמינה

:mm_yeah:

כריזמה 98/99 בהחלט אחת האופציות האמינות, חיסכוניות, מרווחות, חזקות שיש בתקציב הנ"ל, או ניסאן אלמרה 98/99 ואם תמצא אחת ידנית תקבל יותר חיסכון ויותר אמינות.

• תוכן חדש...