Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4910 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

במי תבחרו?  

239 הצבעות

1. 1. במי תבחרו?

• הליכוד ביתנו
      29
    • העבודה
      25
    • הבית היהודי
      37
    • ש"ס
      5
    • התנועה
      3
    • עלה ירוק
      33
    • ארץ חדשה
      18
    • יש עתיד
      47
    • מרצ
      15
    • קדימה
      3
    • האיחוד הלאומי
      0
    • עוצמה לישראל
      18
    • עם שלם
      4
    • כח להשפיע
      2

פוסטים מומלצים

פורסם
רועי, אבל זו בדיוק המהות של רגולציה, לא? העניין הוא, שוב, שכשהמפלגה השניה בגודלה בכנסת "מיודדת" עם איזה פורום של כל מיני סלבס, שגם דנקנר חבר בו, קשה לראות איך זה ישתנה. חוץ מזה, מי אלו אותם מנהלי הפנסיה? בוא נסתכל על זה רגע מנקודת המבט שלי, כאזרח, שהמדינה מכריחה אותו לתת סכומים לא מבוטלים כל חודש, שמפרנסים את הדנקנרים למיניהם - גם בגלל האחוזים שהם לוקחים על ניהול וגם בגלל שהם פשוט משחקים עם הכסף הזה. איזו השפעה יש לי בדיוק על כל מה שקורה שם?

במעמד יצירת קרן הפנסיה מציגים לי כל מיני נתונים, שאני לא מבין 90% מהם לגבי אפשרויות רווח או שמירה על ערך הכסף. בפועל אבל זה לא אומר כלום ולא מבטיח כלום. מבחינתי אין הבדל של ממש בין דנקנר לבין הבעלים של קרן הפנסיה שלי. יש גם סיכוי לא רע שהם בעלי מגרשים שכנים בארסוף או סבניון או כל מקום דומה אחר. אני גם לא יכול עכשיו להכריח את מי שמנהל את קרן הפנסיה שלי לא לחתום על הסכם התספורת עם דנקנר או עם כל טייקון אחר.

הבעיה של ישראל בקטע הזה היא לא קפיטליזם יתר או סוציאליזם יתר, הבעיה היא הפיקוח על שניהם: בפן הסוציאליסטי יש לנו ועדי עובדים ונציגיהם בכנסת. בפן הקפיטליסטי יש בערך את אותה התופעה. רגולציה נורמלית זה בדיוק מה שחסר כאן, ומה שנדמה שאיש לא מציע, משום צד של המפה הפוליטית, חוץ מאולי אלו שנמצאים ממש בקצוות.

דווקא בקטע של הקרנות השונות - לאחרונה גיליתי כמה חברי שעובדים איתי משלמים. מדובר על אנשים שלכולם לפחות תואר ראשון במדעי המחשב, חלקם עם תואר שני, עם תואר במנהל עסקים ואפילו כולל היזמים שהקימו את החברה שלנו.

הצקתי קצת למנכ"ל וזימנו את הסוכנות שאנחנו עובדים איתה ועוד שתי סוכנויות לקבל הצעה חדשה.

מסתבר שעד היום אני הייתי היחידי שטרח לבדוק את דמי הניהול והתשואות, לחשב מתאמים שונים ולהשוות. במו"מ קצר קיצצנו את דמי הניהול לקרן הפנסיה ביותר מ-50% לרוב העובדים, בביטוח מנהלים בדיוק ב-50%, ובקרנות ההשתלמות בשליש.

בנוסף עכשיו מאפשרים למי שמעוניין לחסוך לפי סעיף 47, דבר שקודם לא הוצע בכלל לעובדים.

ככה שזה אפשרי. מצד שני, אם התחום הזה לא היה כל כך מעניין אותי ולא הייתי עסוק באופן אובססיבי בנושא, סביר להניח שאף אחד בחברה לא היה מוביל מהלך כזה. זה רק מראה שהסוכנים שעובדים עם החברה לא באמת מעונינים בטובתו של הלקוח שלהם, אלא בפרמיה שהם מקבלים מחברות הביטוח והקרנות השונות.

השוק הזה אבל עובר עכשיו סדרה של רכישות ומיזוגים (הנוכחית של דש), וכנראה שהתחרות בו תפחת - מה שמדאיג אותי מאוד.

תבין, הבעיה היום היא שכולם זועקים על נטל המחיה, הנוצר ממיסוי יתר. ואיזה פתרון מציעים? עוד מיסוי :shock: אתה מבין כמה זה מגוחך? וזה עוד בלי לציין שגם מס הכנסה עולה, אך המיסים העקיפים אינם יורדים! איך בדיוק יהיה קל יותר לחיות בצורה הזו? זה אבסורדי לחלוטין.

קייזר - בעשור האחרון המיסוי על יחידים לא השתנה באופן מהותי, ומס חברות ירד בצורה דרסטית (בערך בשליש אם אני זוכר נכון). ובכל זאת עלות המחיה בישראל עלתה, ככה שהתאוריה שלך שגויה. אם תרצה ללמוד למה היא עלתה, אז זה בגלל שלל מיזוגים ורכישות במשק שצמצמו את התחרות, ובגלל הגבלות על התחרות שמוטלות ע"י הממשלה. הפעם למיסוי לא הייתה בכלל השפעה על העניין הזה.

בנוסף עליית מחירי הדירות מחייבת כל זוג להוציא חלק גדול יותר מהמשכורת שלו על דיור (או לחיות בדירה קטנה יותר ומרוחקת יותר ביחס לדורות הקודמים), מה שמשאיר לו פחות להוציא על שאר הדברים.

ושוב, בלי שום קשר למיסים שלא השתנו מהותית ליחידים (ביטוח לאומי הוגבל לתקרה), ומיסי חברות שירדו.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 570
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קייזר, השאלה היא אם אתה מבסס על התיאוריה שלך על ידע או שאתה חושב שזו הסיבה. אני נגיד באמת לא יודע להגיד למה יש פחות הכנסות למדינה, אבל אני חושב שזה לא בגלל העלמות מס, אלא נטו בגלל משברים כלכליים בעולם וכמעט פשיטות רגל של הטייקונים הישראלים, שמשלמים אחוז מאוד גבוהה מסך המיסים.

מי שזקוק לעזרת המדינה כדי לגמור את החודש, אלו הם לא האנשים ש-"קופצים מעל הפוקיק". את הקפיצות עושים דווקא המשתייכים לאותו מעמד הביניים שאנחנו מדברים עליו, אלו שחייבים תמיד להסתובב עם האייפון הכי חדש בכיס וכו'.

מעלים את המיסים לא כדי לממן אותם ואת האייפון שלהם, אלא כדי לממן מיליון דברים אחרים, כמו צה"ל, תשתיות הן בתחומי ישראל והן ביו"ש, הסכמים קואליציונים ובזיזת העם על ידי סקטורים שונים ועוד.

לישראל כמדינה אין ברירה ואין באמת מקורות תקציביים אחרים וזה לא משהו שישתנה. ישנן גם מספיק מדינות במערב בהן רמת המיסוי גבוהה, ועדיין אנשים חיים טוב, יש כלכלה מפותחת ואפשר לגמור את החודש.

הבעיה היא לא המס עצמו, אלא על מה הוא מתבזבז. נכון להיום, ההרגשה של אזרח ממוצע כאן היא שהמיסים שהוא משלם פשוט לא חוזרים אליו (להלן: "איפה הכסף?"), ושחיים על גבינו המון פרזיטים מסוג שונים, למרות שאין לאף אחד מאיתנו עומדן אמיתי לדברים האלה. מעבר לזה יש גם את הציניות, שכתבתי עליה קודם - לוקחים, מוכרים לך שזה "טוב" ו-"ערכי" ולא מביאים לך כלום בתמורה.

אז זה לא שאני מתלהב מההעלאה - היא תפגע גם בי ובסוף כנראה לא תתרום לי שום דבר מנגד, אבל זה בגלל ההתנהלות של המדינה כאן, לא בגלל שמיסוי כשלעצמו הוא לא הכרחי.

באופן כללי, אני גם חושב שהגישה הקפיטליסטית הזו היא קצת מופשטת מדי. יש איזה הנחה אצלכם שאם לעשירים יהיה טוב אז לכולם יהיה טוב ולא צריך להתערב בכלום. זה לא ממש עובד במציאות. אפילו בדברים יותר קטנים, כמו חוק חינוך חובה, או הגבלה של שעות העבודה ביום - אלו הם דברים שנתפסים כסטנדרטים במערב היום, והם לחלוטין תוצר של לחץ של מפלגות וארגונים סוציאליסטים ב-100 ומשהו שנים האחרונות בערך, ולא של הרצון הטוב של הטייקונים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

בכתבה הזו מכניסים אנשים שלמדו (במקרה הטוב) הנדסת פיתות ומצפים לקבל משכורת של 5 ספרות, או פילוסופיה/סוציאולוגה/ג"ג/היסטוריה/מזרח תיכון ובוכים "איפה הכסף". המשכורות של חלק גדול מ"מעמד הביינים" דווקא עלו בעיקר בענף ההיטק. נוצרו המון מקומות עבודה בשירות לקוחות לאנשים שלפני זה הלכו לעבוד בשמירה או במקדונלדס כסטודנטים.

מכאן שאם לפני זה מישהו שלמד הנדסאי וגם לא מוכשר במיוחד, הולך לעבוד בתמיכה טכנית בחברת אינטרנט ומביא 5-7 אש"ח כל חודש, ויחד עם זוגתו זה כבר 15 הם אוטומטי נכנסים להגדרה של מעמד הביינים. לפני זה כל אחד עם הנתונים שלהם היה מביא גג 10K ביחד, והיו משתייכים לאיזה מעמד בדיוק?

מי שלא מסתדר בשוק התחרותי ולא מוצא עבודה, הולך לעבוד בשירות לקוחות. אין לזה קשר לממשלה, אלא אחריותו האישית בלבד ובבחירה של מה שהוא בחר ללמוד אל מול היכולות האישיות ומימוש הפוטנציאל שלו.

אפשר להתווכח לגבי מקצועות שהממשלה יכולה לקדם, ואולי לעשות רפורמות שונות אבל ככה זה בכל העולם, לא הכל מושלם.

אני יכול להסכים שזה עצוב ללכת לסיים תואר שני ולעבוד תמורת 6 ברוטו במקרה הטוב, ויש מקום לשיפור אבל כמו שROEE הסביר באחד השרשורים, כשיש עודף עורכי דין לא חייבים לרוץ וללמוד עריכת דין ואח"כ לגלות שיש 10 טובים ממך שמוכנים לעבוד תמורת אותו שכר.

הבעיות העיקריות של "מעמד הביינים" זה בראש ובראשונה רכישת דירה, שם חובה לעשות רפורמה.

"יוקר" המחייה- חשמל ,מים,ארנונה,דלק , מיסוי ישיר ועקיף אומנם ניתן לשפר אבל לדעתי מדובר פה בעוגה ולא בהכרח השיפור הזה יבוא לטובת האזרח, בעיקר משום שיש הרבה נושאים במדינה שחשובים יותר לטיפול. (בריאות,בטחון,תשתיות)

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם

נו זה כמו שבימי המחאה הייתה כתבה על איזה אחד שלמד ׳תאטרון פמיניסטי בימי הביניים׳ וילל על זה שלא רוצים להעסיק אותו.

אין לי כוח לכתוב שוב את ״על מה אני חושב שצריך לבזבז כסף ואיך״ (אולי מאוחר יותר) אבל בסופו של דבר, אני בעד הקטנת מס למינימום הנדרש. רוב הכסף שלך הולך לאנשים שלא מגיע להם, והעליה במס היא כדי לממן אותם.

אומרים לנו כל הזמן שיש המון עניים בארץ - אבל לא מציינים שרובם המוחלט בנגזר הערבי והחרדי. אז מה, נמשיך לממן אותם כשהם בעצמם לא רוצים לעבוד? ומה עם בדואים למשל, שמצהירים על אישה אחת, אבל רושמים את כל השאר כאמהות חד הוריות בבט״ל, וגורפים את הקצבאות לכיס שלהם. וכשכל הזמן מנפחים את כמות העניים, איך נהפוך את ביטוח לאומי לגוף יעיל? הרי יש יותר אנשים לטפל בהם, צריך יותר תקציב, יותר עובדים (שבתורם כמובן לא ירצו לראות התייעלות) וכו וכו וכו וכו.

בוא נסכים שאני ואתה חושבים שביטוח לאומי זה לא שורש כל הרע בעולם. בוא נסכים גם שבריאות ממלכתית זה אחלה. אני מוכן לשלם מס עבור הדברים הללו. אני מוכן לשלם, כדי להגדיל קצבאות לניצולי שואה (כדוגמא לציבור שמגיע לו, יש עוד). אבל אני לא בעד לשלם יותר בשביל היפים מתל אביב שהלכו ולמדו תואר שקר כלשהו ועכשיו כשאין להם כסף רוצים שאני אשלם עבורם. או אותה משפחה ערבית/חרדית שמראש לא יוצאת לעבוד, אבל אני שכן צריך לתת להם יותר ויותר ויותר.

עשירים וודאי לא מחזיקים את (כל) הכלכלה. יש עוד גורמים. אבל, בסופו של יום, מי שפותח מפעל הוא ביל גייטס (זורק שם) ולא ישראל ישראלי שבדיוק עכשיו סיים תואר במדמ״ח (יכול להיות שכן, אבל ככלל). אז תמסה עשירים עוד. תגרום להם להקטין הוצאות. תגרום למפעלים להיסגר ולהוספת עוד אנשים למעגל האבטלה.

מיסוי הוגן וצודק זה לא לבוא לבנאדם ולומר לו ״הי, אתה מרוויח יותר ממני, אז תן לי!״. כי מה ימנע ממישהו אחר לבוא ולומר לך את אותו הדבר? כולם צועקים שוויון שוויון, אבל שוכחים ששוויון משיגים כשכולם עניים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני חושב שאתה כותב הרבה דברים מהלב ומהרגש ולא מתוך נתונים אובייקטיבים. שני ההורים שלי עובדים ושניהם עניים, ללא שום סיכוי לצאת ממעגל העוני אי פעם. הם לא ערבים ולא חרדים, סתם עולים, שעובדים בעבודות שחורות. כמוהם יש עוד עשרות אם לא מאות אלפים.

כשמדברים על שיוויון הכוונה היא להזדמנויות שמקבלים ולא לתוצאה הסופית. אתה גם מדבר על אותו ביל גייטס שפותח מפעל, אבל לא שואל מלכתחילה מה אפשר לביל גייטס לפתוח מפעל ולי לא, וכאמור, לא כולם המציאו את "חלונות". תסתכל על תחומים שכולנו אוהבים לשנוא - ייבוא רכב ובנקים. משפחת קרסו, למשל ואם אני זוכר נכון, היא בין המשפחות העשירות בישראל כבר כמה דורות. אני לא יודע איך הם צברו את ההון מלכתחילה, אני לא מצפה להיות "שווה" להם מבחינת ההכנסה. אני כן חושב שהגיוני שיחזירו קצת ממה שהם גונבים ממני וממך בחזרה לחברה. וכן, יש כאן מעגל כמעט אין סופי, כי גם אנחנו משלמים מיסים והם יכולים להעלות מחירים כדי לספוג את המס שעולה ועוד מיליון ואחד דברים. הם גם לא עושים לי טובה שהם מקימים עוד מפעל ותאמין לי שהם ימשיכו לעשות את זה, גם אם ירוויחו קצת פחות ממה שמרוויחים עכשיו.

באיזה פוסט בפייסבוק מישהו כתב "לך אין דירה לא כי לחרדים יש, אלא כי לטייקונים יש שלוש" וזה אכן נכון. ולא רק לטייקונים. אני מכיר לא מעט אנשים מבוססים, שקונים מספר דירות, אפילו הדירה השכורה שאני גר בא שייכת למישהו שיש לו עוד 3 או 4 דירות כאלו באזור והוא עצמו חי בוילה בעיר שכנה. זה בלי להזכיר את כל החברים מצרפת, שנדמה לפעמים שקנו כאן רצועות חוף שלמות.

הפערים בישראל צומחים יותר ויותר מדור לדור, וזה לא סוד. אני מכיר בערך 4 אנשים בשכבת הגיל שלי(אזור ה-30), שקנו דירה. ב-100% מהמקרים, ההורים מימנו חלק מאוד נכבד מהרכישה. מה עם אנשים כמוני, שההורים שלהם לא יכולים לתת להם כלום? אני כנראה אמשיך לחיות בשכירות עד המוות (ולא, אני לא גר בתל אביב ולא מתכוון לעבור לשם). אז שוב, אני לא רוצה להיות שווה לביל גייטס (או לפחות מבין שזה לא יקרה). אני רוצה לחיות בעולם בו ביל גייטס "שורד" עם 2 דירות ולא 3, כדי שאני אוכל לקנות אחת גם כן, ובו אחרי ששלמתי לביל גייטס 30,000 יותר ממה שאני אמור על רכב, לפחות חלק מזה חוזר אלי בעקיפין כשרות כזה או אחר שאני מקבל מהמדינה.

כמובן שזה מבלי להכנס שוב לנושא חלוקת התקציב כאן, שהיא לא טובה לאזרח מהמון סיבות, ולא רק בגלל חרדים או ערבים.

לבחור שכתב כאן על בוגרי תארים במדעי הרוח - אל תדאג, עוד מעט לא ישארו כאלו בכלל. הפקולוטות האלו בקושי מושכות אנשים, וכמעט ולא מעסיקות חוקרים או מרצים חדשים. כמו שזה נראה, בעוד עשור לא יהיה כאן מי שידע משהו שקשור בהיסטוריה או פילוסופויה או סוציולוגיה, חוץ מביבי, כמובן, שימשיך להזכיר את השואה עם וללא קשר למציאות, תוך התעלמות מאוהדים של קבוצות כדורגל, שקוראים לשמור על "טוהר" הקבוצה שלהם ממוסלמים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

Keyser, מה שאתה כותב הוא נכון בתיאוריה, אבל לצערי בממבחן המציאות זה פשוט לא עובד ככה.

יש מלא גרפים בנושא, ומלא דיונים שמראים לך באופן חד משמעי- ככול שהעשיר נהיה עשיר יותר, ככה מעמד הביניים נהיה עני יותר.

וכשחושבים על זה , זה די פשוט למה. שהרי רמת הכלכלה של המדינה בעצם מבוססת על הצריכה שלה. תצרוך יותר- המדינה תרוויח יותר- וככה תשלם פחות מיסים ותקבל יותר שירותים. הבעיה היא שעשיר שמרוויח פי 50 ממך, ממש לא צורך בפי 50 ממך.

פורסם

יבגניפ- אני אתך.

קייזר- הראייה שלך קצת צרה בקטע הזה.

התמונה המלאה שונה ממה שאתה מדמיין.

מיסוי הוגן וצודק הוא לקחת מאנשים לפי יכלתם, בתנאי שכולם עובדים ומשלמים מיסים, ולא לעשות "איפה ואיפה" ולקצץ מהשערות של זה או אחר כי קשה לו להחזיר. אבל, מיסוי נכון צריך גם להיות מוכוון לגרימה לאנשים למצוא עבודה. מה שלא קורה בפועל.

נכון, יש קבוצות שלא עובדות וחיות מכספי המיסים שלך ושלי. זה מצב שחייבים לשנות, ולא כל כך קשה לשנות אותו, מבחינת חקיקה- מי שרוצה ללמוד, ילמד כשיחזור מהעבודה, כמו כל סטודנט במדינת ישראל, אבל אם לא יעבוד, לא יראה שקל שחוק.

לא ילמדו? ילמדו. לא יעבדו? ינסו, אבל יעבדו בסוף.

המדינה מרוויחה (לא בקיא במספרים) בערך חצי מליון או מליון איש שעובדים ומשלמים מיסים במקום לקחת כסף מהמיסים של האחרים. והופ! אין גירעון, יש עודף תקציב, לא צריך להעלות מיסים.

לא יסכימו לעבוד? כבר איימו שיעזבו את הארץ בקשר לביטול חוק טל. שיעזבו, לא יחיו מכספי המיסים. יצטרכו לעבוד בניכר כדי להתקיים. כמו כל דת אחרת בכל מקום אחר בעולם.

לגבי אוכלוסייה קשה אחרת, אני לא ממש יודע מה ניתן לעשות איתם. צריך להרכיב משרד שלם שמיועד לטיפול באוכלוסייה הזו, עם הבעיות המיוחדות שיש לה. אם יש שם כל כך הרבה אימהות חד הוריות עניות, צריך לשלוח לשם מורים למקצועות שונים ונדרשים, כדי שיוכלו ללמד אותן לצאת לשוק העבודה :twisted:

או משהו בסגנון לפחות.

אבל הטענות שלך לגבי "אל תקחו ממי שיש לו יותר" הן פשוט נוראיות בעיניי.

אם לא יקחו ממי שיש לו יותר, יקחו ממי שיש לו פחות.

כך הדברים עובדים פה במדינה.

ויש גם הוכחה: מתי בפעם האחרונה ניגשת לבנק וביקשת תיספורת על חוב של נניח 5K ש"ח? ומה הייתה תשובת הבנק?

אילו החוב היה על חצי מיליארד, הבנק היה מגיב אחרת מסתבר, ואשכרה מרשה לך!

אז תפסיק לצעוק שלא יקחו ממי שיש לו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הכסף של העשיר נמצא במחזור. אין כסף שלא נמצא במחזור. הכסף שלו מממן את החוב הציבורי ברכישת אג"ח של המדינה, או נמצא בקרנות private equity שקונות מפעלים, או בקרנות הון סיכון או סתם בת"א 100, או מושקע בחזרה בעסקי העשיר (בטר פלייס למשל). נכון, הוא לא משמש ישירות להגדלת הצריכה, אבל זה עדיין כסף שעובד עבור המשק.

יבגני, הכל לגיטימי אבל תבין את מצב המיסוי כאן. יש פה שניים וחצי עשירונים שמממנים את רוב מה שאתה רואה מסביבך. כמה עוד אפשר ללחוץ אותם לפני שהם קורסים? ומיסוי העשירים זה צחוק בפרצוף. אף אחד לא יכול למסות את העשירים באמת בצורה אפקטיבית. לך תמסה את משפחת עופר...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

הנה עוד כתבה בעניין יאיר לפיד והמסרים הכלכליים שלו:

http://www.themarker.com/career/1.1916387

עד כמה שאני מתעב את מרכז אדוה והאג'נדה המרקסיסטית שונאת המצליחים שלהם, אני לא יכול שלא להסכים. זה מה שאני אומר כאן כבר הרבה זמן - מעמד הביניים הוא לא מי שאתם חושבים. יאיר לפיד לא צריך להתנצל על זה, אגב, אין פסול במפלגה שתייצג את העשירונים הגבוהים. התקשורת הפכה את זה לבושה להיות מצליח וקפיטליסט.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

אבל הטענות שלך לגבי "אל תקחו ממי שיש לו יותר" הן פשוט נוראיות בעיניי.

אם לא יקחו ממי שיש לו יותר, יקחו ממי שיש לו פחות.

הטענה הזו משוללת כל ביסוס. אין סיבה שהקטנת המס (על כולם) תוביל לכך שזה שמרוויח פחות ישלם יותר.

אתם צריכים להבין: יקר פה בגלל מס. זהו.

מס הכננסה לוקח מהמשכורת, בלו לוקח לכם מהתשלום לכוסית וויסקי, מע"מ לוקח לכם מכל דבר, אגרות לוקחות לכם על אחזקת טלוויזיה ורדיו (ברכב), מכסי מגן דואגים לכך שתשלמו כמה שהוועד הספציפי רוצה (תהיתם למה שמן זית יותר יקר פה מאשר באנגליה? הרשו לי להכיר לכם את "מועצת הזית". I KID YOU NOT. חבורה של כלומניקים שגם מקפיצים מחירים, וגם דואגים לייקר את התחרות). מס רכישה על רכב? מס מס מס מס מס מס מס ועוד מס ועוד מס ואין סוף לדבר, כי אנשים חושבים באמת ובתמים שעוד מס זה הפתרון ואין בלתו.

ומה אם אני אגיד לך... שאם נקטין את מס הכנסה, לברווז יהיה יותר כסף לקנות מה שברווזים אוהבים? ולי יהיה יותר כסף לבזבז על דגמים? וישראל ישראלי יוכל לקנות אייפון 9 בלי לדאוג, ואפילו להיות לארג' עם עצמו וללכת על האיימק הכי מפוצץ שקיים? והשכנה מלמעלה תקנה לעצמה טלויזיה מלאנתלפים אינטש? אתה מבין, יש פחות מס הכנסה -> אזרחים נשארים עם יותר כסף ביד -> לפתע השמש זורחת ויותר קל לחיות -> אפשר לקנות דברים שממש רוצים, ודברים יקרים -> מה יותר שווה למדינה? מע"מ על מוצר שעולה 100 שקל, או מע"מ על מוצר שעולה 1000 שקל?

אתה מבין, זו כל התורה על רגל אחת. כשיש לך יותר כסף בכיס, כשאתה לא משלם אותו לכל מיני בטלנים; כשאתה לא צריך לממן ממשלה שאין לה מושג מה היא עושה, כי כל פוליטקאי שני חי בסרט שהוא יביא את בשורת השחרור הכלכלי לעם; כשאתה לא צריך לתת מהכסף שלך למי שלא מגיע לו - יש לך יותר כסף. והרי על זה אנחנו מדברים פה, לא?

אתה יכול לומר שזה פשטני מאוד, אבל התער של אוקם נגדך. זה פשוט, כי נכון וזה כי זה יעבוד. אמנם לא נגיע למצב של 0% בכל תחום, כי כפי שאמרתי, יש אנשים שכחברה עלינו לדאוג להם, אבל כשנטל המס ירד, אנשים אפילו לא יתעצבנו מזה שהם צריכים לשלם עבור מישהו אחר, פשוט מכיוון שכבר לא נעלמת להם יותר מחצי משכורת במיסים.

ורק כדי שתבינו מדוע למסות עשירים זה לא חכם, כי אנחנו לא רוצים לאבד אותם:

מתוך: וויקפדיה

50% מסך ההכנסות של מדינת ישראל הם ממס ישיר. לפי נתוני משרד האוצר לשנת 2009, שני העשירונים העליונים משלמים 81% מההכנסות ממס ישיר - הכולל מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי ומס בריאות.

ומתוך המאמר הזה (עדכני ל2009, אבל זה לא כאילו המיסים ירדו):

עשירון 10 משלם 73% מסך מס הכנסה ו-45% מסך מס הבריאות

אז הי, בוא נמסה אותם עוד, כי הם לא משלמים מספיק. בוא נמסה אותם עוד, כדי שיוציאו את הכסף שלהם מהמדינה. ואז כשיהיה גרעון של מיליארדים, מי נראה לך שיצטרך לכסות אותו? נכון, משפחת ברווזי, היא ולא אחרת.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הנה עוד כתבה בעניין יאיר לפיד והמסרים הכלכליים שלו:

http://www.themarker.com/career/1.1916387

עד כמה שאני מתעב את מרכז אדוה והאג'נדה המרקסיסטית שונאת המצליחים שלהם, אני לא יכול שלא להסכים. זה מה שאני אומר כאן כבר הרבה זמן - מעמד הביניים הוא לא מי שאתם חושבים. יאיר לפיד לא צריך להתנצל על זה, אגב, אין פסול במפלגה שתייצג את העשירונים הגבוהים. התקשורת הפכה את זה לבושה להיות מצליח וקפיטליסט.

אחת הבעיות בכתבות הללו שהן לא מצליחות להסביר איך הקבוצות הללו (משכורות בין 9-17) שחשבו שלפיד יעזור להן, יממנו בסוף את החגיגה (העשירונים העליונים ירוויחו?), או את תוכניותיו (כרגע חוץ מגיוס חרדים למשך 5 שנים , וסיסמאות על הורדת מחירי הדיור אין משהו ממשי).

הן טוענות לדעתן כי חלק גדול ממצביעי לפיד מהמעמד הגבוה (מה מפתיע בזה? במי יבחרו בבנט או ביבי? ביחימוביץ שרוצה למסות אותם עוד יותר כדי לתת ללוביסטים?) לדעתי הנתונים הללו לא אומרים לנו הרבה, חוץ מאיסוף נתונים על ערים כמו קיסריה,כפר שמריהו,סביון וכו שאחוז גבוה מהבוחרים בערים הללו בחר ביש עתיד.

זה בסה"כ אומר לי ש"גם" העשירים בחרו בו, אבל לא בהכרח אומר שהם הרוב, יש % של עשירים שבחרו SO WHAT , אז היתה לנו הצבעת מחאה ולא היה מישהו אחר לבחור בו אז שמו "פתק לבן :) יש עתיד", היו יותר מ250,000 שלא עברו את % החסימה כמעט פי 3 מהבחירות הקודמות, אם הקולות היו הולכים ללפיד הוא היה מקבל עוד 9-10 מנדטים .

זה עדיין לא סותר את העניין שלפיד יכול להתגלות כביבי בתחפושת, כי כשיש סיסמאות בלי תכנית מסודרת לפתרון קשה לטעון נגד בדיוק כמו שקשה לטעון בעד. נחכה שהנבואה תגשים את עצמה.

KEYSER לפיד כתב על זה בעצמו

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000812067#fromelement=hp_deot

SEAT LEON TSI 1.2 2012

פורסם
הטענה הזו משוללת כל ביסוס. אין סיבה שהקטנת המס (על כולם) תוביל לכך שזה שמרוויח פחות ישלם יותר.

אתה צודק. אין שום סיבה. אבל, בישראל כמו בישראל, לא צריך סיבה- זה פשוט יקרה.

אתם צריכים להבין: יקר פה בגלל מס. זהו.

מס הכננסה לוקח מהמשכורת, בלו לוקח לכם מהתשלום לכוסית וויסקי, מע"מ לוקח לכם מכל דבר, אגרות לוקחות לכם על אחזקת טלוויזיה ורדיו (ברכב), מכסי מגן דואגים לכך שתשלמו כמה שהוועד הספציפי רוצה (תהיתם למה שמן זית יותר יקר פה מאשר באנגליה? הרשו לי להכיר לכם את "מועצת הזית". I KID YOU NOT. חבורה של כלומניקים שגם מקפיצים מחירים, וגם דואגים לייקר את התחרות). מס רכישה על רכב? מס מס מס מס מס מס מס ועוד מס ועוד מס ואין סוף לדבר, כי אנשים חושבים באמת ובתמים שעוד מס זה הפתרון ואין בלתו.

זו חלק מהבעייה בדיוק. וכשאין מספיק כסף מגביית מיסים, לא ילכו לגבות את המיסים מהחייבים- יטילו עוד מיסים על אותם 3 אנשים שמשלמים עדיין מס כחוק בארץ.

ומה אם אני אגיד לך... שאם נקטין את מס הכנסה,

רגע, חכה, תן לסיים לצחוק, אין לי אוויר, לא רואה בעיניים, לא יכול להקליד... יקטינו את מס הכנסה, עאלק :lol:

למה מה קרה שיקטינו?!

אם זה עבד עד היום, זה יעבוד גם בעתיד, ואפשר גם להגיל את זה כי כולם חייבים לשלם. זו המנטליות, ולך תתמודד עם זה.

לברווז יהיה יותר כסף לקנות מה שברווזים אוהבים? ולי יהיה יותר כסף לבזבז על דגמים? וישראל ישראלי יוכל לקנות אייפון 9 בלי לדאוג, ואפילו להיות לארג' עם עצמו וללכת על האיימק הכי מפוצץ שקיים? והשכנה מלמעלה תקנה לעצמה טלויזיה מלאנתלפים אינטש? אתה מבין, יש פחות מס הכנסה -> אזרחים נשארים עם יותר כסף ביד -> לפתע השמש זורחת ויותר קל לחיות -> אפשר לקנות דברים שממש רוצים, ודברים יקרים -> מה יותר שווה למדינה? מע"מ על מוצר שעולה 100 שקל, או מע"מ על מוצר שעולה 1000 שקל?

המשכורות האחרונות שקיבלתי כשכיר, מס ההכנסה היה רכיב שולי ביותר בהן. זניח. היתרון של משכורות קטנות, אני מניח.

כך שלברווז לא יהיה יותר כסף לקנות מה שברווזים אוהבים, בגלל הזניחות.

לא יודע כמה אתה מרוויח, ולא אשאל- זה לא ענייני. מקווה שיותר ממה שאני הרווחתי כשכיר.

הבעייה שלי מתחילה, כשיוחלט על העלאת המס הזה. למי יעלו אותו בדיוק? בכלכלה מנסים לשמור על החברות והמפעלים בארץ, כך שיש הטבות מעניינות מאד לכל ה"גדולים". כך שמהם לא יגבו, כדי שלא יברחו מפה. אלו שבאמצע, רואים מס גבוה, ואולי יחליטו שזה גבוה מספיק ושקשה להם (אחרי שלפיד נבחר, זה עשוי לקרות), אז יעלו את המס דווקא לאלו שעד עכשיו בקושי הרגישו אותו. כי צריך להעלות מיסים, כי המדינה בגירעון, כי אין כסף, כי צריך להאכיל כמה אוכלוסיות "חלשות", סיבות לא חסר. באמת שלא.

אתה מבין, זו כל התורה על רגל אחת. כשיש לך יותר כסף בכיס, כשאתה לא משלם אותו לכל מיני בטלנים; כשאתה לא צריך לממן ממשלה שאין לה מושג מה היא עושה, כי כל פוליטקאי שני חי בסרט שהוא יביא את בשורת השחרור הכלכלי לעם; כשאתה לא צריך לתת מהכסף שלך למי שלא מגיע לו - יש לך יותר כסף. והרי על זה אנחנו מדברים פה, לא?

אני חשבתי שאנחנו מדברים על ממי לקחת יותר מס...

אתה באמת חושב שיום בהיר אחד המדינה תגיד לבטלנים ללכת לעבוד ותסגור להם את הברזים? זה לא יקרה גם אם אלוהים בכבודו ובעצמו ירד מהשמיים, יבוא לעובדייה (סתם זורק שמות), ויגיד לו את זה- אני משער (כל שאני יכול לעשות זה לשער, זו חתיכת סיטואצייה!) שכבוד הרב ייעשה חירש מהמפגש והמסר יעבור לידו. אז אלוהים יחליט לכתוב לו על חתיכת פפירוס את הבשורה, אבל הרב כבר חלש, לא יהיה בכוחו להרים את הנייר ועיניו כבר לא מה שהיו פעם.

אתה יכול לומר שזה פשטני מאוד, אבל התער של אוקם נגדך. זה פשוט, כי נכון וזה כי זה יעבוד. אמנם לא נגיע למצב של 0% בכל תחום, כי כפי שאמרתי, יש אנשים שכחברה עלינו לדאוג להם, אבל כשנטל המס ירד, אנשים אפילו לא יתעצבנו מזה שהם צריכים לשלם עבור מישהו אחר, פשוט מכיוון שכבר לא נעלמת להם יותר מחצי משכורת במיסים.

ורק כדי שתבינו מדוע למסות עשירים זה לא חכם, כי אנחנו לא רוצים לאבד אותם:

מתוך: וויקפדיה

ומתוך המאמר הזה (עדכני ל2009, אבל זה לא כאילו המיסים ירדו):

עשירון 10 משלם 73% מסך מס הכנסה ו-45% מסך מס הבריאות

אז הי, בוא נמסה אותם עוד, כי הם לא משלמים מספיק. בוא נמסה אותם עוד, כדי שיוציאו את הכסף שלהם מהמדינה. ואז כשיהיה גרעון של מיליארדים, מי נראה לך שיצטרך לכסות אותו? נכון, משפחת ברווזי, היא ולא אחרת.

אוקיי. העשירון העליון משלם 73% מס הכנסה. סבבה.

אז מכל מליון הוא משאיר אצלו בסוף החודש 270,000 ש"ח.

רחמנות עליו. אפילו כסף לסיגריות במכולת אין לו.

אני מבין את הטענה שלך, אבל בוא ותבין את שלי:

לאלה שיש, יישאר די והותר גם אם יקחו מהם יותר.

לאלה שאין, כל שקל נוסף מהווה צורך לצמצם במשהו.

מאלה שיש, בד"כ לא יקחו עוד.

ולאלה שאין, לרוב, אין להם כוח פוליטי מספיק בשביל שלא יקחו מהם. ואלה שיש להם מספיק כח פוליטי, הם למעשה חלק גדול מהבעייה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, לפני שאתה ממהר לקחת את כספם של האחרים, כי "יש להם", אל תשכח שאלא אם אתה בעשירון התחתון ביותר, גם מתחתיך יש כאלו שמביטים למעלה ואומרים "זה, יש לו".

בקשר לנתון של ה73% - לא הבנת נכון; זה לא שלוקחים לעשירון העליון 73% מס (לוקחים הרבה פחות, עדיין יותר מכל עשירון אחר כמובן). זה שהעשירון העליון אחראי ל73% אחוז מהכנסות המדינה ממיסים ישירים. הבנת עכשיו? 10% מהאוכלוסיה משלמת 73% מהמס.

אגב, השבוע מכרו חברה בשם אינטוסל לסיסקו. 475 מיליון דולר. כל הכבוד לחבר'ה. כל אחד מהמייסדים, לפי העיתונות, יצא עם בערך 200 מיליון שקל (אחרי בערך 35% מס הון, שמשלמים בעסקאות כאלו). כמה צריך לקחת להם, לדעתך? או - ברוח השיח הציבורי מהצד השמאלי של המפה - כמה צריך להשאיר להם?

• תוכן חדש...