Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום

אני צריך לרכוש רכב לאחותי, 2008-2009 , בתקציב של 60K + -

מוצאת חן בעיני היאריס הרובוטית, אך לעומת ימים שבהן היאריס היו נחטפות מן בלוח, יאריס רובוטיות שמורות ועם ק"מ נמוך מתייבשות בלוח שבועות.

אני יודע שקשה למכור היום רכב יד 2 , אבל אני רוצה לשאול האם מישהו התנסה עם הגיר הרובוטי של היאריס ? האם הוא כזה גרוע ?

גם פולו ואיביזה באות בחשבון, אם כי פחות מועדפות.

אשמח לייעוץ

תודה

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

ובכן, לדעתי הכל בעיני המתבונן.

לי יש יאריס רובוטית משנתון 2009.

הסיבה לכך שהרכב "מתייבש" בלוחות היא שהוא לא מתאים למי שרגיל "ללחוץ על הגז" כמו בתיבה אוטומטית פלנטרית (שהם רוב הישראלים). מי שלוחץ על הגז קבוע יגלה שהרכב מתנועע כמו לולב אחורה וקדימה בזמן החלפת ההילוך. תוסיף לכך את האמינות של התיבה הרובוטית מהדור הקודם שהגיע לארץ ותקבל רכב לא פופולרי. יחד עם זאת, אני חושב שהתיבה שהגיעה משנתון 2008 (6 הילוכים+רוורס) טובה בכל פרמטר מהתיבה הישנה יותר ושווה לחפש יאריס עם תיבה שכזו במידה והגעתם למסקנה שהגיר הרובוטי הוא לא משהו שצריך לחשוש ממנו. נראה לי שתוכלו להשיג אפילו בפחות מ60K עם מיקוח נכון :twisted: .

הרכב מתנהג כמו רכב עם גיר ידני אך ללא דוושת קלאץ'. ההעברה מתבצעת על ידי המחשב (מצב E, מרגישים כשהרכב מעביר הילוך ואז צריך להוריד את הרגל מהגז) או על ידי הנהג (באמצעות מצב M והמתגים מאחורי ההגה). צריכת הדלק שלו טובה מאוד- בנסיעה בין עירונית ניתן להגיע ל1:18.

אני ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן במידת האפשר.

פורסם

תודה רבה

האם תוכל להסביר לי איך אני מזהה את התיבה החדשה ? מה ההבדל בינה לבין הישנה?

אוהבים אותך פולי.

פורסם

לשנתון עם התיבה הישנה יותר (5 הילוכים+רוורס) אין מתגים מאחורי ההגה בשביל העברת ההילוכים. לשנתון החדש (6 הילוכים+רוורס) יש.

פורסם

הבנתי.

מתגים מאוחי ההגה.

תודה על העזרה.

תגיד, יש פעולות מיוחדות שצריך לעשות בעת הנהיגה ? מהן החסרונות שמרגישים?

אני רוצה להכין אותה לזה שהאוטו מרגיש אחרת מגיר אוטומטי רגיל, האם תוכל להסביר לי איך זה בא לידי ביטוי ?

אוהבים אותך פולי.

פורסם

אחד הדברים שניתן לעשות,אבל זה למי שמכיר את הרכב ומתי הוא יעביר הילוך,זה פשוט להוריד קצת את הרגל מהגז לפני המעבר ואז הוא חלק יותר,עיקר הבעיה עם הגירים הרובוטים זה בעיר,שם לפעמים הם מתבלבלים,לכן אני אישית בעיר נוסע על המצב שבו אני מעביר הילוכים.

כמו כן בעצירה כמו פקק למשל,צריך ללחוץ על הבלם ולא לעזוב אותו גם אם הרכב לא מדרדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש כמה דברים שכדאי לשים דגש עליהם:

אין לרכב מערכת HILL HOLD, והוא יתדרדר אחורה בזינוק בעלייה אם לא לוחצים על הגז אחרי שמרפים מהברקס. כנ"ל לגבי זינוק מהעלייה ברוורס. צריך לקחת את זה בחשבון כאשר מתמרנים בשביל לחנות בשיפוע.

לרכב אין הילוך P, ויונע אך ורק אם תיבת ההילוכים במצב N והרגל לוחצת על הברקס בזמן חצי סוויץ'. אם התיבה שולבה להילוך אחר לפני התנעת הרכב, צריך לתת חצי סוויץ' ולהזיז את הידית לN. לדעתי זה גם פיצ'ר שיכול למנוע גניבה :lol: .

הרכב "יזחל" קדימה כשמורידים את הרגל מהגז באופן איטי (שימושי בפקקים). בעמידה ממושכת ברמזור/פקק מומלץ להעביר למצב N כדי לחסוך בבלאי של מכלול הקלאץ'.

• תוכן חדש...