Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי רכב בצבע שחור מטאלי בן קצת יותר משנה.

הרכב עבר שטיפות ידניות בלבד אך זה לא עזר, מצב הסווירלים כבר עובר כל גבול.

אני מעוניין לשפר את המצב ע״י פוליש.

בשלב זה אני מעוניין לבצע את העבודה לבד ובאופן ידני (מעניין אותי לאיזה תוצאות ניתן להגיע).

1. האם חובה לבצע ניקוי עם פלסטלינה לפני הפוליש?

אם כן אז היכן ניתן לרכוש אחת באזור חיפה?

2. איזה פוליש מומלץ לשימוש? האם ההיצע של אוטודיפו יכול להספיק או שצריך לחפש חנות אחרת?

איזו חנות מומלצת באזור חיפה?

3. עם איזה כלי צריך לבצע את הפוליש, מטלית כותנה, מיקרו-פייבר או פד ייעודי (אם כן אז המלצה בבקשה)?

4. טיפים לאופן הפעולה ייתקבלו בברכה.

נ.ב, אני מודע לכך שהכי כדאי לרכוש דרך איביי, אך אני מעוניין לבצע את העבודה בסופ״ש הגרוב ולכן אין לי כוח להזמין ברשת, אפילו לא מחנות בארץ.

כמובן שאם לא תהייה ברירה אז הפרויקט יידחה ואז אני אזמין מאיביי.

תודה

פורסם

תצלם את הרכב בשמש או בעזרת פנס שנוכל לראות מה מצב הרכב ואיזה חומרים דרושים לעבודה ידנית , אולי אתה צריך לעשות רק פלסטלינה וואקס איכותי וזהו .

Tim Korotkin

פורסם

1. האם חובה לבצע ניקוי עם פלסטלינה לפני הפוליש?

כלום לא חובה אבל מומלץ פעמיים , אחת כי פלסטלינה תנקה משקעים מזהמים שלא יוסרו בלעדייה , השנייה כי אתה לפני פוליש ויחפה על השריטות שנגרמות מפסטלינה (שיהיה ברור שריטות מיקרוניות כמו כאלו המתקבלות בשטיפה , לא להפוך עכשיו פלסטלינה לדבר איום , כן?) וגם הפלסטלינה תסיר משקעים שהיו עלולים להשתחרר בעת הפוליש ולגרום בעצם לשריטות נוספות .

2. איזה פוליש מומלץ לשימוש? האם ההיצע של אוטודיפו יכול להספיק או שצריך לחפש חנות אחרת?

איזו חנות מומלצת באזור חיפה?

בשימוש ידני? אני אוהב אף אחד , אבל אתה מתעקש אז כזה שמיועד לשימוש ידני ובעל כמה שיותר חומרי מילוי\פילרים (Hand Glaze 3M , SRP Autoglym וועוד מההיצע של מגאוויירס ודומיו) .

אין לך מה לחפש באוטודיפו .

3. עם איזה כלי צריך לבצע את הפוליש, מטלית כותנה, מיקרו-פייבר או פד ייעודי (אם כן אז המלצה בבקשה)?

במקרה של ידני זה פחות רלוונטי כל עוד מדובר במדיה רכה מאוד , מיקרו\פד כותנה מה שתמצא יהיה טוב .

4. טיפים לאופן הפעולה ייתקבלו בברכה.

הייתי אומר להמנע , אבל בוא נהיה רציניים , עדינות זו מילת המפתח .

מבחינת טכניקה , כל חומר (והמדיה בשילוב תנאי הסביבה) ידרוש שיטת עבודה אחרת .

חלקם מתייבשים מהר , חלקם לאט , חלקם מותירים יותר אבק וחלקם לא - משתנה מאוד .

מאוד חשובה זו הסבלנות , ועבודה במשטחים קטנים (למשל 10x10 ס"מ) וזה נובע מהצורך של פוליש בעבודה .

באופן מפורט יותר מדובר בשבירה מכאנית של החלקיקים השוחקים בפוליש , ובחזרה למילים הפשוטות זה אומר שעד שלא סיימת "לשפשף" את הפוליש לחלוטין (תוך כדי הפחתת לחץ לאורך הזמן) אסור להפסיק .

אחרת , יווצר מצב שאותם החלקיקים לא נשברו לחלוטין , ויותירו שריטות מסוג מסויים (בהתאם לגודל החלקיקים) שלא תוכל להפתר מהן מבלי להבין את הטכניקה הזו (והנה היה הסבר בכמה שניות על הולוגרמות) .

טכנית , זה כמו בצק , אתה חייב ללוש אותו מספיק .

נ.ב, אני מודע לכך שהכי כדאי לרכוש דרך איביי, אך אני מעוניין לבצע את העבודה בסופ״ש הגרוב ולכן אין לי כוח להזמין ברשת, אפילו לא מחנות בארץ.

כמובן שאם לא תהייה ברירה אז הפרויקט יידחה ואז אני אזמין מאיביי.

אם ביעקובי עדיין ניתן למצוא SRP של אוטו גלים - זכית , הוא פחות פוליש והוא יותר פילר , פחות סיכויים שעוד כמה פולישים תחזור לפה ותשאר איך מטפלים בלכה מפוצצת .

תודה

5 תווים .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

תודה על התשובות.

מאתי את השרשור הזה: http://www.meguiarsonline.com/forums/showthread.php?7011-How-To-Remove-Swirls-By-Hand

מצד אחד התוצאות לא רעות בכלל, שזה מעודד.

מצד שני זה טונות של עבודה, שזה ממש ממש לא מעודד..

מאחר ואין לי כוונה לרכוש פולישר (בטח לא בסכומים שהם נמכרים בארץ) אני מניח שאני ייתן לזה ניסיון ונראה.

אגב, יש איזו חנות בחיפה שניתן לרכוש בה מוצרי דיטיילינג (פלסטלינה, אפליקטורים ותכשירים)?

פורסם

צודק, לא שמתי לב.

מחר אני אקפוץ אליהם ונראה מה יש להם להציע.

כרגע חשבתי על:

- Ultimate compound או ScratchX 2.0

- אחריו Ultimate Polish

- לבסוף Turtle ICE שאני מרוצה ממנו.

מקווה שיש להם במלאי..

• תוכן חדש...