Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך מנוע סקודה 1.2TSI

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4906 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב בן שנתיים וכמה ימים, 30000 ק"מ. מטופל לפי הספר במוסך מורשה. שמור פיקס.

האם כדאי לשפץ או להחליף מנוע?

פורסם

על סמך מה קבעת שהלך מנוע חבר?

אולי לא?..

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

ככה אמרו במוסך. בשלב זה הם מנסים להבין מה הסיבה.

בכל מקרה, נפגעו טיימינג, הראש והטורבו. יש טעם לשפץ?

פורסם

גם אם עבר חודשיים אחרי תום האחריות היבואן צריך לקחת על עצמו את ההחלפה, לא מדובר פה על מכלול קטן וזול.

תדרוש החלפה למנוע חדש עם 0 קילומטר, כמו הבעלים של ה1.4 (כפול המגדשים) שהזדקקו להחלפה בזמנו.

Got To love It

פורסם

אני חוזר לשאלה מה עדיף.

אם אני רוצה למכור את האוטו, האם קשה יותר למכור עם מנוע משופץ או עם מנוע מוחלף?

היכן ירידת הערך הגדולה יותר?

פורסם

מוזר, אני מכיר מורה נהיגה שמלמד על מנוע כזה.

מזה פגיעה בטיימינג?

פשוט ביום בהיר החליט לא להניע או שבאמצע נסיעה\עמידה עצר?

30KKM זה כלום.

איפה המנועים הישנים, אולי צורכים יותר, אולי חלשים יותר, אבל עובדים מאות אלפי ק"מ בלי בעיות.

הייתי שולח מכתב חריף לסקודה העולמית שהרכב מטופל לפי הספר, ואם לא מפצים אותך ומפצים על עוגמת נפש, אתה מפרסם את זה בתקשורת.

תאכלס הם לא חייבים לך כלום, אבל בשביל לשמור על לקוח מרוצה, הייתי עושה הכל, זה גרושים בשבילם.

במידה ואתה יכול לבחור, הייתי הולך על 1.4L בנזין בלי טורבו ובלי נעליים (אם יש לך פאביה לדוגמא).

יורד בכוח, מקבל מנוע ותיק מאוד ויחסית נחמד מבחינת כוח, תלוי ברכב.

לשפץ לדעתי לא כדאי.

הראש והטורבו לבד צריכים לעלות הרבה, ואולי עדיף שתביא כבר מייבוא או מפירוק.

כל מקרה, רוב האנשים ישמעו את הסיפור, ישר ינתקו הטלפון.

פורסם

בכדי שנוכל לעזור לך בצורה מיטבית אנא ציין מהו קוד המנוע כפי שרשום ברישיון הרכב...רמז...קוד המנוע הינו בעל 3 או 4 אותיות.

איזה כייף לי :)

פורסם

מתנצל שאני לא מתמצא בסטטיסטיקות של כמה מנועים / מכוניות הלכו אצל איזה יצרן.

אצלי הלך המנוע שזה 100% נפילה. ושוב לשאלתי:

האם למישהו יש נסיון עם מכירת רכב כזה יחסית חדש עם מנוע משופץ או מוחלף? האם יכול לשתף מנסיונו?

פורסם

ה-1.2TSI אומנם מנוע צעיר אבל מוצלח ואמין באופן יחסי.

אני לא רואה סיבה להעדיף מנוע מיושן ונחות על פניו.

מוזר לי שנפתחו 2 נושאים שלילים על סקודה, בהפרש של כמה דק' וע"י 2 משתמשים חדשים בפורום. :roll:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=461116

בכל מקרה, תגש למוסך ותדרוש שיכירו בתקלה במסגרת האחריות.

פורסם

לפותח השירשור מציע לך להחליף מנוע לחדש בלבד ולדרוש מצמפיון לרכוש את הרכב בטריד אין במחיר מחירון, יש תקדימים לכך די אם תעיף מבט בסיפור הסקודה יאטי שהתפרסם אתמול בידיעות.

שוב , אצלנו בחברה יש 2 אוקטביות , לאחת הוחלף מנוע לאחר מעל מעל 20,000 ק"מ + מצמדים בגיר הרובוטי, לאוקטביה השניה מוחלף בימים אילו הגיר לאחר מספר טיפולים אשר כשלו כגון עדכון תוכנה, החלפת מצמדים.

הסופרב גם היא סבלה לא מעט מהגיר הרובוטי כולל מספר תקיעות אשר חיבו פינוי על גרר, הגיר הוחלף והרכב במהלך השנה האחרונה נוסע עד כה ללא תקלות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
הרכב בן שנתיים וכמה ימים, 30000 ק"מ. מטופל לפי הספר במוסך מורשה. שמור פיקס.

הרכב נמצא בתחילת התקופה של אחריות של רצון טוב, ועל פניו נראה שעומד בתנאים להיות כלול באחריות זו.

פותח השרשור לא מנדב יותר מידיי פרטים, לא מספר מה גרם למנוע "ללכת". הוא גם לא מזכיר אם פנה ליבואן בדרישה לממש את האחריות. הוא גם לא מספר האם ההצעה לשיפוץ או החלפה באה מהיבואן.

בקיצור, אל תשפטו כלום לפני שתדעו במה מדובר, "רב הנסתר על הנגלה".

פורסם
הרכב נמצא בתחילת התקופה של אחריות של רצון טוב, ועל פניו נראה שעומד בתנאים להיות כלול באחריות זו.

פותח השרשור לא מנדב יותר מידיי פרטים, לא מספר מה גרם למנוע "ללכת". הוא גם לא מזכיר אם פנה ליבואן בדרישה לממש את האחריות. הוא גם לא מספר האם ההצעה לשיפוץ או החלפה באה מהיבואן.

בקיצור, אל תשפטו כלום לפני שתדעו במה מדובר, "רב הנסתר על הנגלה".

סוף סוף אחד שמגיב לעניין. מהרגע הראשון האיש לא בא בתלונות או בצעקות לגבי המנוע "הדפוק" אלא שאל שאלה פשוטה. חשבתם שאולי הוא נסע בלי מים כי הוא לא בדק? אולי הרכב התחמם והוא המשיך בנסיעה בכל זאת ? מנוע 1.2 TSI הוא מנוע מצוין שאין איתו שום בעיה אם לא יוצרים לו אחת כזאת.

לעצם השאלה ידידי - אין ספק שלמכירה של רכב עם מנוע משופץ או מוחלף יש השלכות בעיקר פסיכולוגיות על הקונה. ישר מתחילים לשאול מה קרה ולמה החלפת מנוע והאם זה הנזק היחיד שנגרם וכו' וכו'. עדיף להחליף מנוע מאשר לשפץ קיים כי רכב חדש יחסית שעבר שיפוץ מנוע לא נשמע טוב. זאת לעניות דעתי והעדפה אישית אם הייתי בא לקנות היום רכב משומש, הייתי רוצה מנוע חדש מאשר אחד שנדפק ושופץ.

• תוכן חדש...