Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום בשעה טובה קניתי רכב "חדש" אחרי בערך חודש של חיפושים. תודה רבה ענקית לחברי הפורום על העזרה!

מדובר על רנו מגאן 2006, מנוע 2.0 -- הדגם הפואר "PR." עבר 123,000 ק"מ.

מצאתי אחד שמור חבל על הזמן בכרמיאל ונסעתי כל הדרך מאשקלון כדי לראות אותו (כן כן, בטוח שחלק מכם כבר תחשבו שאני פסיכי, שנסעתי שעתיים וחצי כדי לראות דווקא רנו מגאן...).

התרשמתי מאוד מבעל הרכב, שסיפק היסטוריית טיפולים ממוסך מורשה, כולל הטיפולים החשובים כמו טיימינג. והרכב גם במצב אקזמפלר פנימי וחיצוני! עשיתי נסיעת מבחן והתרשמתי עוד יותר: ללא שום רעשים מוזרים, נורות דלוקות, תחושות מוזרות.

לשקט הנפשי החלטתי לקחת לבדיקה בכל אופן (את האמת, יותר לוודא שאין פגיעה בשילדה כי הייתי די בטוח שהמצב המכני תקין).

הלכנו למכון בדיקה שאני בחרתי, וגם שם התרשמתי מבעל העסק שנתן יחס מאוד חם, אדיב, ומקצועי.

הדו"ח יצא תקין, רק עם הכסת"ח הרגיל שבערך כל רכב מקבל (רעשים וכו').

רק הדבר היחיד שהטריד את הבוחן היו תוצאות הספק מנוע בדיינו: יצא 98 כ"ס אל מול נתון היצרן של 136 כ"ס, ועוד שהוא אומר שרצוי סטייה לא יותר מכ-14% מנתוני יצרן. מדובר על סטייה של 28%!!!

נסעתי בכמה מגאן מנוע 2.0 ואני חייב לציין שלא הרגשתי שהיה פחות כוח בהשוואה לאחרים -- רכשתי את הרכב והערב בנסיעה של שעתיים וחצי מכרמיאל בחזרה לאשקלון בתנאים מאוד גשומים וקשים לא חוויתי שום בעיה.

בחפירות שלי בפורום, אני ראיתי שבאופן כללי, קשה לסמוך על הבדיקות האלו. ומעבר לזה, קראתי שאם הרכב נכנס עם צמיגים רטובים, זה יכול להשפיע ממש לרע בתוצאות. כשהגענו למכון ירד גשם חזק והדבר הראשון שהבוחן עשה היה להכניס את האוטו לדיינו עם הצמיגים הרטובים.

האם זה יכול להיות הסבר הגינוי כי לי קשה מאוד להאמין שיש באמת בעיה כזאת עם הרכב...?

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם
שלום לכולם,

היום בשעה טובה קניתי רכב "חדש" אחרי בערך חודש של חיפושים. תודה רבה ענקית לחברי הפורום על העזרה!

מדובר על רנו מגאן 2006, מנוע 2.0 -- הדגם הפואר "PR." עבר 123,000 ק"מ.

מצאתי אחד שמור חבל על הזמן בכרמיאל ונסעתי כל הדרך מאשקלון כדי לראות אותו (כן כן, בטוח שחלק מכם כבר תחשבו שאני פסיכי, שנסעתי שעתיים וחצי כדי לראות דווקא רנו מגאן...).

התרשמתי מאוד מבעל הרכב, שסיפק היסטוריית טיפולים ממוסך מורשה, כולל הטיפולים החשובים כמו טיימינג. והרכב גם במצב אקזמפלר פנימי וחיצוני! עשיתי נסיעת מבחן והתרשמתי עוד יותר: ללא שום רעשים מוזרים, נורות דלוקות, תחושות מוזרות.

לשקט הנפשי החלטתי לקחת לבדיקה בכל אופן (את האמת, יותר לוודא שאין פגיעה בשילדה כי הייתי די בטוח שהמצב המכני תקין).

הלכנו למכון בדיקה שאני בחרתי, וגם שם התרשמתי מבעל העסק שנתן יחס מאוד חם, אדיב, ומקצועי.

הדו"ח יצא תקין, רק עם הכסת"ח הרגיל שבערך כל רכב מקבל (רעשים וכו').

רק הדבר היחיד שהטריד את הבוחן היו תוצאות הספק מנוע בדיינו: יצא 98 כ"ס אל מול נתון היצרן של 136 כ"ס, ועוד שהוא אומר שרצוי סטייה לא יותר מכ-14% מנתוני יצרן. מדובר על סטייה של 28%!!!

נסעתי בכמה מגאן מנוע 2.0 ואני חייב לציין שלא הרגשתי שהיה פחות כוח בהשוואה לאחרים -- רכשתי את הרכב והערב בנסיעה של שעתיים וחצי מכרמיאל בחזרה לאשקלון בתנאים מאוד גשומים וקשים לא חוויתי שום בעיה.

בחפירות שלי בפורום, אני ראיתי שבאופן כללי, קשה לסמוך על הבדיקות האלו. ומעבר לזה, קראתי שאם הרכב נכנס עם צמיגים רטובים, זה יכול להשפיע ממש לרע בתוצאות. כשהגענו למכון ירד גשם חזק והדבר הראשון שהבוחן עשה היה להכניס את האוטו לדיינו עם הצמיגים הרטובים.

האם זה יכול להיות הסבר הגינוי כי לי קשה מאוד להאמין שיש באמת בעיה כזאת עם הרכב...?

ליסוע שעתיים וחצי "בגשמים קשים" מכרמיאל לאשקלון, האוטו יכול לעשות גם עם 68נכוח סוס.

פורסם

136 כ"ס זה במנוע, קח בחשבון איבודי כח של המנוע והגיר, יכול להיות שהרכב לא עבר טיפול לאחרונה ולכן לא מפיק מקסימום כח ואל תשכח שהרכב לא בן יומיים והוא מאבד כח עם הזמן.

אני לא יודע כמה משפיעים צמיגים רטובים על תוצאה של דיינו אבל לך תדע.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ייתכן שמצב הדיינו באותו מכון במצב ירוד כאשר ירד חומר שאמור לשפר חיכוך מהגלילים. כמו כן צמיגים רטובים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ייתכן שמצב הדיינו באותו מכון במצב ירוד כאשר ירד חומר שאמור לשפר חיכוך מהגלילים. כמו כן צמיגים רטובים.

החלטתי לחכות עד שהגשם ייפסק ולבצע בדיקת דיינו נוספת פה באיזור שלי, כמובן עם צמיגים יבשים.

מישהו יודע כמה בדיקה כזאת בלבד עולה?

אני מאמין שעדיף להתחיל עם זה במקום להתחיל עם הרפתקאות כמו לפרק אגזוז כדי לבדוק אם הוא סתום, וכדומה.

(זה היה ההמלצה של הבוחן... הוא הדגיש אגזוז סתום או פילטר אוויר סתום ולא חשב שיש בעיה חמורה במנוע לאור המצב הכללי המצוין של הרכב והיסטוריית טיפולים תקינה).

פורסם

כבר קנית את הרכב - תתחדש ותהנה ממנו. מה תעשה אם תקבל מסר נמוך? תמכור אותו במחיר יותר נמוך, וכמובן הפסד של 1,000 ש"ח על נסיעה מאשקלון לכרמיאל וחזרה, בזבוז יום עבודה ושתי בדיקו במכון?

אם אתה מרוצה השאר את בדיקת הדיינו הבאה לקונה שלך בעוד כמה שנים (ואני מניח שהרכב יהיה כה ישן שהקונה לא ישקיע בבדיקה במכון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האוטו נוסע טוב, אם תמשיך לחפור מספיק עמוק אז בטוח שבשלב מסויים תגיע לאיזה שאריות של שלד.

חבל על הזמן, האנרגיה והכסף. כל רכב משומש שאי פעם הכנסתי לבדיקת מנוע (תמיד נפח 2 ליטר) נתן משהו בין 90 כ"ס למאזדה 6 והכי הרבה שהיה זה 115 כ"ס לאוונסיס שאצלי (שתיהן מצהירות על כ 150 כ"ס). הבדיקות האלו הם לא אורים ותומים וכמו שציינו יש כל מיני סיבות לסטיות. כל עוד הרכב סוחב טוב, אין שום מכונה שתספר לך אחרת. אוטו שלא סוחב, פשוט לא סוחב. אתה רוצה קנה מידה? תעלה למגאן זהה עם מנוע 1.6 , אם הם סוחבות אותו הדבר, תתקשר ליוסטון (כי אז באמת יש לך בעיה)

סע לשלום, המפתחות בפנים :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
אכן רכב מאבד מן ההספק המקורי עם השנים.

שאלה נוספת היא - האם מדובר על הספק במנוע או בגלגל?

הם מודדים על דיינו רגיל אז אני משער שבגלגל:roll:

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

טוב חברים, שכנעתם אותי: עדיף לא לחפש צערות איפה שכנראה שאין...

בינתיים הרכב באמת נוסע ללא שום רמז של בעיה וכל שאר הבדיקה יצאה טוב. יש גם היסטורייה מלאה במורשה...

מתישהו אסע ב-1.6 ואשווה לדגם שלי, אבל כמו שאמרתי: נסעתי על כמה מגאן מנוע 2.0 במהלך החיפוש ושלי לא מרגיש שונה.

פורסם

צריך להסתכל בנתוני הבדיקה ואו לשאול את הבוחן - באיזה סל"ד (סיבובי מנוע) בוצעה הבדיקה .

לדוגמא -

המנוע מספק שיא כוח בסל"ד 5,500 ו 136 כ"ס .

אם הבדיקה בוצעה ב 4000 סל"ד - המנוע מספק בסל"ד זה כ 125 כ"ס -

אח"כ עושים את חישוב בזבוז ההספק במערכת ההנעה כ 10-15% .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...