Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פעם ולא פעמיים נרמז לנו על ידי אנשי היבואן כי בארץ יש לא מעט מקרי לימון. אנחנו מקבלים סוג של עודפי יצור. כמי שביקר על פסי היצור השונים, יתכן מאוד וזה נכון לאור העובדה כי הרכבים שלנו מגיעים עם רמת איבזור הדומה לזו של מדינות נכשלות...

זו האשמה מאוד חמורה.

יש לך ראיות?

ממתי אתה יודע את זה?

• תגובות 319
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה לי שכל מקרי ה"לימון" האלה מתקשרים לתקלה סדרתית שנתגלתה לאחרונה (תביטו בפורום טכני) ברצועת התזמון במנועי 1.2 TSI

כנראה שבסופו של דבר יש אמת מאחורי הדברים שאוראל רשם שנאמרו לו ע"י עובדי יבואן.

אין כאן האשמה - יש כאן עובדה, תקלה סדרתית שהיצרן הוציא עליה הודעת שירות לפי מה שנראה בפורום טכני.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

נראה לי שכל מקרי ה"לימון" האלה מתקשרים לתקלה סדרתית שנתגלתה לאחרונה (תביטו בפורום טכני) ברצועת התזמון במנועי 1.2 TSI

כנראה שבסופו של דבר יש אמת מאחורי הדברים שאוראל רשם שנאמרו לו ע"י עובדי יבואן.

אין כאן האשמה - יש כאן עובדה, תקלה סדרתית שהיצרן הוציא עליה הודעת שירות לפי מה שנראה בפורום טכני.

תסביר לי איך וישר סורר קשור לרצועת תזמון...:shock: ובכלל לשאר טענותיו על רעשים וכד'. אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים!

זו האשמה מאוד חמורה.

יש לך ראיות?

ממתי אתה יודע את זה?

ראה תגובה #178 - אשמח אם תקבל תשובה :wink:

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
זו האשמה מאוד חמורה.

יש לך ראיות?

ממתי אתה יודע את זה?

אלה טענות שנשמעו תוך שיחה עם חבר העובד אצל היבואן, אני לא אקליט חבר כן...

כפי שאמרתי, כנס למחלקה הטכנית ותראה כמה רכבים חדשים עומדים שם למטרות תיקון טרום רישוי ומסירה. זה מאשר חשדות - אלא אם יש לך הסבר הגיוני אחר לכך כמובן.

היועץ שירות שטיפל בנו דאז באיביזה אמר לנו בלי בושה - זה רכב יום שני (לימון), לא הראשון שאני רואה - וגם לא האחרון. הם לא התרגשו מכך בכלל, זה היה שקוף מבחינתם לחלוטין.

לא הכללתי ואמרתי כולם לימונים. אבל נדמה שסך הלימונים / רכב יום שני - בארצנו - גבוה מידי.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

בפעם אחרונה שטענתי בפומבי שנושא מסויים מיצה את עצמו, ניתן ורצוי לנעול את השרשור חטפתי אזהרה. למרות שכך כמחצית השעה לאחר מכן שלומי נעל את השרשור.

השרשור הזה באמת מיצה את עצמו והפך מגופו של עניין לגופו של אדם.

המשך הדיון לא מחדש דבר, מלבד התנצחות על בסיס אישי בין חברי הפורום המכובדים.

חבל!

אבי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אלה טענות שנשמעו תוך שיחה עם חבר העובד אצל היבואן, אני לא אקליט חבר כן...

כפי שאמרתי, כנס למחלקה הטכנית ותראה כמה רכבים חדשים עומדים שם למטרות תיקון טרום רישוי ומסירה. זה מאשר חשדות - אלא אם יש לך הסבר הגיוני אחר לכך כמובן.

היועץ שירות שטיפל בנו דאז באיביזה אמר לנו בלי בושה - זה רכב יום שני (לימון), לא הראשון שאני רואה - וגם לא האחרון. הם לא התרגשו מכך בכלל, זה היה שקוף מבחינתם לחלוטין.

לא הכללתי ואמרתי כולם לימונים. אבל נדמה שסך הלימונים / רכב יום שני - בארצנו - גבוה מידי.

המסקנה הזו שלך, גם אם בגדר העלאת תמיהה, מסקנה מסתברת או שיחזור שיחות עם אחרים כפי שאתה טוען, עדיין לא פוטרת להבנתי את הענין מגדר האשמה חמורה למדי. וכדאי, כך אני חושב לפחות, שיהיה לה בסיס. לך תדע מה חושבים שם בצ'מפיון על דברים כאלו.

פורסם

רועי, אלה דברים שנשמעו מפי עובדים שלהם. אני לא אקליט אותם - כי אין לי צורך בזה. מבחינתי הספיקו 2-3 ביקורים במחלקה הטכנית בכדי להבין שגם הם דברים אלו נאמרו סתם כדי להכפיש מותג אחר של היבואן, ההוכחות קיימות בשטח - והם לא מסתירים זאת. היועצי שירות של סיאט - במוסך המרכזי - מודעים לכך. הם אפילו לא הכחישו (דאז) שהאיביזה שלנו לימונית, הם עוד ציינו שזה קורה לא מעט וזאת ממש לא הפעם הראשונה...

יתרה מכך, אם תיקח תקלות / מחלות ילדות שבארץ ידועות ליבואן - ותכתוב עליהן בברישקודה - הם לא יבינו מה רצונך מהם. לא פעם ולא פעמיים נתקלתי בתקלות שמוכרות כאן (בעיות עם מדחסי המזגן / בעיות עם מאווררי מנוע) - ובאירופה הן לא מוכרות בכלל. אז התשובה הראשונה שתעלה בפי רבים - באירופה קר. בישראל חם - יתכן וזאת התשובה, לא שולל.

לגבי השרשרת תזמון, זאת הודעה שיצאה בגרמניה לפני שנה בערך (אם לא יותר) וכאן אף אחד לא מודע לזה (מבחינת היבואן). השבתי את תשומת ליבם לנושא - כאשר נשמעו רעשי מתכת מעיקים בהנעה ראשונית בבוקר - הם לא ידעו במה מדובר, הם חשבו שאני ממציא דברים באוויר כדי לגרום להראות להם שבאמת יש תקלות. עד שלא שלחתי להם לינקים לכתבות המאמתות זאת - לא הייתה שום התייחסות לכך. זאת למשל - בעיה מוכרת וידועה מאוד באירופה. כנ"ל הספייסר / עידכון ניהול - שפה בארץ התעכבו עימו זמן מה.

בינואר הקודם - בביקור אצל דילר בפרנקפורט - שאלתי אותו האם קיים הבדל בין יטי מקומית לבין יטי למזרח התיכון. הוא אמר שיבדוק לי את זה ויחזיר לי תשובה. אחרי שלושה ימים הוא הקריא לי מסמך שאומר שאין כל הבדל. רק ארצות קרות מאוד (רוסיה - למשל) מקבלות רכבים שונים מבחינת מערכת הקירור. על אף העובדה שגרמניה מדינה קרירה יחסית וישראל מדינה חמה, אין שום הבדלים ברכבים - למעט איבזור / מנועים וכדומה.

האבסורד היה שהמגב האחורי / המגבים הקידמיים - לא באמת תקלה. תנועת המגבים היא פיצ'ר מסויים האמור לסייע בהארכת חיי הגומי. כמובן שלאף אחד אין מושג שזה קיים, זה אפילו לא רשום בספרות העברית של הרכב. אחרי בדיקות מעמיקות בברישקודה זה נתגלה כפיצ'ר שניתן לביטול. בשלב שזה הובן - כבר היה מאוחר מידי. הרכב עבר את מה שעבר במוסך X וזה השלב שממנו והלאה החלו תופעות הלוואי המעיקות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
תסביר לי איך וישר סורר קשור לרצועת תזמון...:shock: ובכלל לשאר טענותיו על רעשים וכד'. אני תמיד שמח ללמוד דברים חדשים!

ראה תגובה #178 - אשמח אם תקבל תשובה :wink:

למקרה של אוראל לדעתי אין שום קשר לתקלה בטיימינג - אבל זה מסביר למה הוא כתב שעובדים של היבואן טענו שיש הרבה מקרי לימון -> תקלה סדרתית, מתקנים וממשיכים הלאה זה הכל. זו לא האשמה, זו עובדה, תקלה סדרתית יכולה ליצור האשמת שווא.

האמת היא שהיבואן כאן דווקא יוצא בסדר גמור כי לפי מה שאני יודע כל הרכבים שסבלו מהתקלה הזו קיבלו 100% כיסוי לנושא ע"י היבואן.

לא באתי בהאשמות אלא ניסיתי להסביר מדוע דברים מסויימים נכתבו ומה הבסיס לדברים - זה כתוב לא רק בפורום אלא הודעת שירות ע"י היצרן עצמו שחור על גבי לבן, זה לא קשור לצ'מפיון.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

את דעתי על סגנונו והתנהלותו של פותח השרשור הבעתי לא אחת.

אבל, אם תרצה, קבל טיפ קטן שאחרים כאן מנסים לרמוז לך עליו ואתה או שמתעלם או שלא מבין.

אתה נמצא עמוק בסכנת תביעת לשון הרע מצד צ׳מפיון. אין לי מושג מה המדיניות שלהם בעניין אבל אם הם יחליטו ללכת על זה הם יכולים בקלות לנקנק אותך, כך שהצרות שלך איתם סביב תקלות יראו כמו טיול בפארק הירקון בשבת בבוקר.

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
האמת היא שהיבואן כאן דווקא יוצא בסדר גמור כי לפי מה שאני יודע כל הרכבים שסבלו מהתקלה הזו קיבלו 100% כיסוי לנושא ע"י היבואן.

מה אתה יודע?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

RS שלום - אם אתה כל כך בטוח בצדקתך, למה בכתבה בוואלה העניין מוצג כמקרה של גב' מסוימת ללא העובדות (שהן לפי עניות דעתי חובת גילוי נאות) שזהו רכב שלך, שאתה חבר קרוב של עורך המדור בוואלה (כפי שהצגת זאת כאן בכמה פרסומים), שזה רכב שלישי שאתם מתלוננים עליו, שבעבר היללת, המלצת ושיבחת אותו ובעיקר את צריכת הדלק שלו ושאר העובדות שמתגלות כאן בפורום ?! כשקוראים בוואלה את הכתבה ואחרי זה כאן את השרשור והפרטים שמתגלים כאן, נראה כאילו מדובר בשני מקרים שונים לגמרי. ממש עולמות מקבילים שלא נפגשים לעולם. אני מניח שלא במקרה דאגתם לטשטש את הקשר ולהסתיר את העובדות הללו, מה שבעיני הופך את כל ההתנהלות שלך, בין אם הרכב תקול או לא, לבעייתית משהו.

פורסם

אני חושב שאתם מגזימים. הבחור קנה אוטו לימון שלא טופל כהלכה. היבואן למיטב הבנתי ולפי הכתוב בוואלה לא הציע לו פשרה הגיונית. לכן, הוא נדרש לפעול בכל כיוון אפשרי כדי לקבל את המגיע לו מה שאני מניח שכל אחד פה היה עושה לו היה במצבו. למזלו יש לו קשרים בוואלה וכיף שהפורום הזה יכול לשמש כבמה שנותנת כוח לאנשים מול גופים גדולים וחזקים. לא מבין מה הבעיה עם זה.

פורסם

אוראל דיווח בשרשור הזה בתאריך 27 בדצמבר שהרכב נמכר במחיר מחירון מלא: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3695914&postcount=99

הכתבה בוואלה פורסמה בתאריך 31 בדצמבר, כלומר: לאחר ארבעה ימים.

אם אני מבין היטב את דבריו של אוראל, הרי שבעצם העובדה שהרכב נרכש מהוריו ע"י צ'מפיון, באה לקצה האפיזודה הזאת. אם כך, מה הטעם באותה כתבה, שראתה אור לאחר שהוריו של אוראל קיבלו את שרצו? הרי אין טעם להפעיל לחץ כלשהו על צ'מפיון לאחר שממילא הם כבר רכשו את הרכב בכסף מלא.

הלאה:

בהודעה הזאת טוען אוראל שאינו יכול למסור פרטים נוספים, וזאת בהתאם לחוזה משפטי כלשהו שנחתם בין הוריו לבין צ'מפיון מוטורס. זה כמובן עומד בניגוד גמור לסיפור המפורט שסופר באותה כתבה (שכאמור: פורסמה כעבור ארבעה ימים!!) ובניגוד להמשך השרשור, שבו שולח הרסן ואוראל שופך מידע בכמויות.

מצד אחד - הלקוח קיבל את כספו בחזרה ואין לו טענות נוספות נגד היבואן. מצד שני - כתבה ושרשור מלאים בהאשמות נגד היבואן, לאחר שכבר פיצה את הלקוח ומבלי שניתן לאמת את אותן האשמות בצורה חד-משמעית.

מצד אחד - צנזורה שלא היתה מביישת משטרים אפלים. מצד שני - אוטוסטראדת המידע זה כאן (ושוב: ארבעה ימים לאחר שהוצהר שלא ניתן לפרט מעבר למה שכבר נכתב).

רק אני מרגיש שהחמצתי כאן משהו? :roll:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אכן, למקרא ההודעות האחרונות, אני תמה כיצד זה אוריאל מעז להתנהג כפי שהתנהג.

ככל הנראה קיימת עילת תביעה לחב' צ'מפיון כנגד אוריאל בגין לשון הרע.

לעניון דעתי התנהגותו של אוריאל כפי שפורטה בפוסט זה הינה בעייתית מאוד. יש בה גם משהו ילדותי טפשי, בפרט לאור העובדה שבכל אזכור שהוא לעניין סקודה, ולא משנה איזה דגם, הוא דחף הודעות כאילו הוא יחצ"ן של המותג/יבואן.

אולי בסיכומו של יום, הוא יפיק את הלקח, בפרט אם יחטוף תביעה

ודי לחכימא

• תוכן חדש...