Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו יודע לציין מה עומק ה swirls?

מה טווח העובי של הלכה?

בכמה פולישים (עדינים ובכלל) הלכה מסוגלת לשמור על תפקידה/קיומה?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

1. סוורלים זה ברמה של שריטות סופר עדינות. לא עמוקות בכלל.

2. אי אפשר לדעת בלי מד צבע.

3. אי אפשר לדעת בלי מד צבע.

השאלות האלו לא צריכות להדאיג אותך מפני שלא אמורים לעשות פוליש על הרכב יותר מכמה פעמים לאורך החיים שלו. עושים פוליש אגרסיבי פעם אחת ואז מתחזקים אותו בצורה טובה. פוליש עדין הייתי אומר אפשר לעשות פעם בשנה+. לדעתי עדיף להשתמש בפילרים כל כמה חודשים ולשמור כך על הלכה.

אני ארחיב טיפה:

בגלל שיטת היצור של המכוניות, משתדלים יצרני הרכב לא להגזים עם כמות הצבע על מנת לחסוך כמה שיותר כסף (אני עובד בתחום אז אני יודע). מעבר לעובדה שיש לך איזורים מסויימים על הצבע שהם עבים יותר (אפילו על אותו הפאנל) בגלל החפיפה של איזורים בזמן הצביעה (תדמיין את מסלול הצביעה של הרובוט). תוסיף על זה את העובדה שכל חברה משתמשת בחברת צבע אחרת אז ישנן לכות קשות ורכות - ויש לעשות פוליש בהתאם (יותר/פחות אגרסיבי). מכוניות פאר נצבעות ע"י בני אדם וכך שכבת הצבע היא עבה יותר.

דרך לבדוק את העובי האמיתי של הלכה זה למדוד את הצבע בכמה מקומות עם מד-צבע ואח"כ לבדוק נקודה ברכב שאין עליה לכה או כמה שפחות (כמו פנים הרכב באיזור הדלתות) ולהחסיר.

הואיל ולרובנו יש מכוניות רגילות, מציע שוב לעשות כמה שפחות פוליש ולהשתמש כמה שיותר בפילרים ורק לעשות פוליש כשממש צריך.

פורסם

זה הרבה מעבר לעניין של כסף , אלא תקנות זיהום ונהלי אחריות .

בכל מקרה , העובי הנדרש אמור לעמוד על כ-25µ (אלפית המ"מ , מיקרון אחד) לשכבת הלכה בלבד , אך קיימים זיופים עד פי 2 ו-3 יותר מהמידה הזו (כמובן שברכב שנצבע לאחר תאונה , ולא אצל היצרן , המידות בכלל משתנות) .

סווירל הוא הגדרה בעייתית , מפני שהייחוס הוא לא לשריטה בפני עצמה , אלא לקובץ השריטות (ומכאן השם , שבתרגום חופשי אמור להיות משהו כמו שריטות קורי עכביש) , אבל לא באנו לבלבל את השכל אז בממוצע השריטות שהן אכן סווירלס נעות בין מיקרון אחד ל-3 מיקרונים .

כמות הלכה המוסרת בעת פוליש היא העניין הקשה ביותר לאומדן , מפני שזו שאלה של מצב הרכב ומיומנות הדיטיילר , אם מדובר בדיטיילר מקצועי וברכב שזקוק לתחזוקה בלבד מדובר במיקרונים בודדים (כמו שהבנת מעומק הסווירלס) , אך בפועל גם ברכב הנמצא בשימוש יומ-יומי וגם בהתאם לסטנדרט הנפוץ של כמה שהרכב יותר נוצץ ככה יותר טוב (בלי חשיבות לכמה שחטנו אותו על הדרך) מוסרים מקרונים רבים בעת הפוליש (ראית פעם רכבים שהפינות שלהם לבנות? זה אומר שאיזה אידיוט לא הסיר 25 מיקרון לכה , יותר מ-70 מיקרונים של לכה וצבע) מוסרת שכבה הרבה יותר גדולה של לכה בכל פוליש .

השאלה החשובה היא כמה מותר להסיר , או בכמה פולישים יעמוד הרכב - והיא מורכבת מכל המשתנים האלו .

יצרני רכב מסויימים קבעו כי עד 25% מהלכה שמוסרת הוא הטווח הבטוח , האם אפשר להסיר יותר מזה? כמובן , אבל ככל שנסיר יותר ככה נסתכן יותר (פחות הגנה מקרינת שמש , פיצוצים בלכה ועוד) .

עברתי על ההודעה של maxxymus ואני מסכים איתו מאוד .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

תודה רבה.

מסקנה - פחות לשייף יותר להגן.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...